Lulu_08 -> RE: vakcine da-ne? (17.12.2012 16:39:22)
|
IZVORNA PORUKA: malena sharena IZVORNA PORUKA: Lulu_08 IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: malena sharena E hvala ti Lulu. Ni moj J. nema oziljka, pedijatri nisu reagovali na to, a on je sad vec poveliki, tri su mu godine. Ipak cu ih pitati kad odemo sljedeci put. u istoj smo situaciji, ni moja lana nema oziljka a ima 3 godine BCG vakcina je protiv djecije tuberkoloze a podlozna su djeca do cca 4 godine tako da po mom sada vise nije toliko ni vazna ta vakcina. A inace njena vaznost i relevantnost je diskutabilna jer je tuberkoloza poslednjih generacija kod nas rijetka, eventualno gdje neko od bliske rodbine je odbolovao. [sm=zmeden.gif] Joj, pa ja sam totalno neinformisana oko ovih vakcina, moram jos malo o ovome procitati. Nisam sigurna da zelim da je naredna bebica primi ako je ovo tacno. MMR sam istrazila od-do i odlucila da je necemo primiti, barem ne u onom uzrastu u kojem se kod nas daje prvi put. Ne znam sta bih ti rekla, ja mislim da treba usporiti tempo primanja vakcina, mi kasnimo neka 2 mj, i planiram takav tempo i drzati, nece se zakasniti aBd.. Nama se od prije neki dan pojavio kruzic na lijevom ramenu, bez nekog crvenila, vise kruzic pa se guli kao kozica i hrapavo je, valjda zakasnjela reakcija na BCG.
|
|
|
|