Medić* -> RE: vakcine da-ne? (23.1.2013 15:50:32)
|
IZVORNA PORUKA: leona81 IZVORNA PORUKA: medic slatki IZVORNA PORUKA: leona81 IZVORNA PORUKA: medic slatki Moje maleni je uredno vakcinisan, namjeravamo i dalje sa vakcinacijama aBg. Mene zanima jedna stvar, kako recimo u drugim zemljama nema ovoliko hajke oko vakcnisanja djece ? Moji zive u Srbiji, sva djeca uredno vakcinisana, niko ne razbija glavu o tome. U Makedoniji takodjer sva nasa djeca redovno se vakcinisu, dolazi im poziv, niko ne prica o tome. Redovno vode djecu. Bas sam pricala sa njima o tome, sva djeca redovno idu na vakcine. Ne boh voljela da ovo pitanje pogresno shvatite, ali ja stavno najvecu paniku vidim ovdje medju roditeljima, stalno se pise o tome, prica i sl ..... Da se razumijemo, ja nemam dileme oko imunizacije :) kakve hajke? oko vakcinisanja ili nevakcinisanja ili naprosto izbora da ili ne? evo ovdje ces naci jako puno slucajeva iz susjednih nam zemalja pa procitaj http://www.facebook.com/groups/204234299684425/?ref=ts&fref=ts Nema tolike hajke kao ovdje, jer vecina djecu vakcinise. Draga moja, ja sam 20 godina zivjela tamo, a i sada sam pola tamo pola ovao i dobro znam cemu govorim. Slucajeva naravno ima, ali to je nista naspram vakcinisane djece. Jasmin nekako imam osjecaj da nama ovdje najvise ispirju mozgove :) znam da si zivjela tamo. vakcinacija u svim zemljama exyu ima silaznu putanju. za Srbiju posljednji podaci su 70-80 posto djece, nedovoljno za kolektivni imunitet. ali dosta bolje svakako nego kod nas. Zato i postavih pitanje :) Jasmin ni ja nisam podlozna [sm=smiley1.gif] Emice ma onako kazem za nas ovdje, ne mislim na forumu, vec opcenito ljudi se konstantno ubjedjuju ko je u pravu. Ja sam za to da imamo pravo izbora i postujemo ga. Moje dijete vakcinisano, od rodice ovdje djeca nisu, ona ima svoje razloge a ja svoje, ne ispiremo mozak jedna drugoj Boze sacuvaj [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|