amiboj -> RE: vakcine da-ne? (11.5.2012 12:26:22)
|
Meni je bila dobra emisija iako je bilo premalo vremena, mogla bi postavljati pitanja i pitanja.... Bolja je bila nego sam ocekivala. Znala sam da necemo dobiti nikakve odgovore niti biti nesto pametniji poslije nje ali mi je bitno da se prica o ovoj temi...da su svi svjesni da roditelji nisu vise zatucani i da vise nemaju bezgranicno povjerenje u doktore i u sistem, da se zna da ima itekako posljedica od vakcina, da se to krije i zataskava.... Nervira me sto bilo ko da je sa strane doktora, farmacije...ce bez obzira na sve braniti vakcine iako mi ocito nemamo pravu evidenciju posljedica vakcina, sto i dalje pricaju kao da ama bas niko ne zna nista o tome i onda se osjecamo kao debili jer se pitamo o cemu pricaju i sta je pisac htio reci.... Nemamo nikakva istrazivanja o nasim vakcinama, o posljedicama kratkorocnim i dugorocnim na nasu djecu, nemamo u stvari nikakave podatke ali svejedno oni ne daju reci da ima bolesne, hendikepirane i umrle djece od vakcina. Kod nas su izgleda vakcine kvalitetnije od vakcina u zapadnim zemljama jer kod njih ima na hiljade i hiljade djece ostecene nakon vakcinacija, a kod nas niti jedno.... Kod nas nista nije od vakcine nego je sve samo sticaj okolnosti u tom periodu oko vakcine.... Svaka casti i Sonji i muzu i majci Azri na gostovanju i na sabranosti. Bili su za svaku pohvalu. Pred kraj su mi bili najbolji gosti doktori sa odgovorima na pitanje "sta moje nevakcinisano dijete moze naskoditi vasem vakcinisanom"?. Bas je lijepo za kraj emisije receno koliko u stvari stite vakcine djecu koja su ih primila :) Kao probijen ce biti kolektivni imunitet, pa ok ali ako je vase dijete cijepljeno sta mu se moze desiti? Pa moze i ono oboliti...pa kako ako je primilo vakcinu.....pa ne stiti vakcina u potpunosti...... Pitanje o sastavu vakcina, kada je Ravlija rekla naravno da znaju sojeve virusa i bakterija, konzervanse....pa mislim i ja kao laik to znam, ali ne spomenu ni timerosal, ni aluminijum, ni formaldehid, ni.....a da ne spominjem druge sastojke od kojih mi se kosa na glavi dize (celije abortiranih ljudskih fetusa, celije majmunskih bubrega, pileci embrioni...).... i kao kod nas se svaka bocica provjerava i svaka je kontrolisana....kako su onda vakcinisali djecu u periodu od 2002-2007 doniranim vakcinama sa zivom i petoro djece je unisteno radi toga..... ma mislim mi smo samo brojke, njihov posao je nazalost od strane njih shvacen na nacin da oni moraju posto poto braniti to svojih jadnih stavova i to je tako. Vakcinacija je obavezna ali me niko nece natjerati da moje dijete primi dalje vakcinu dok ne dobijem neku sigurnost i odgovore na pitanja..... Mislim da su sretni ljudi koji ne razmisljaju ni o cemu nego samo rade kako ih voda nosi. Odvedu dijete po kalendaru na vakcinu i sretni jer su skinuli jednu brigu sa ledja. I za kraj....iako pokusavaju prikriti stvarne posljedice vakcina za koje svi znamo da ih ima, ljudi su samo prestraseniji radi sturih tj nikakvih informacija. Ja iskreno bi bila puno mirnija da se otvoreno prica o tome. Jeste ima posljedica, statistika je takva i takva, uglavnom pogadja takvu i takvu djecu i bla bla bla nego da mi samo trazimo informacije..... ali daleko smo mi od toga.... a farmaceutski lobi najjaci na svijetu.....
|
|
|
|