Emmy -> RE: vakcine da-ne? (11.5.2012 9:41:48)
|
Jutrica drage moje Evo i moje mišljenje o emisiji i gostima, poredala sam ih po dojmovima koji su na mene ostavili. Svakako, ovi na dnu ljestvice na mene ni u kojem kontekstu nisu ostavili pozitivan utisak: 1. Prvo naša Sonja i njen suprug - vrlo odmjeren nastup, svaka čast na snazi, hrabrosti i konkretno postavljenim pitanjima 2. Dr. Jelena Ravlija, kapa dole, žena zna o čemu priča 3. Majka Azra - također čestitke na nastupu i vrlo trezvenom odnosu prema svojoj situaciji, sigurno da i sa ove vremenske distance bol je jednaka, ali ipak je našla načina da se nosi sa svojom kalvarijom 4. Dr. Smlatić - vrlo fino, razumljivo, pojednostavljeno izlaganje 5. Učenik medicinske škole koji je postavljao pitanja dr. Ravliji, svaka čast 6. Studentica farmacije koja je govorila na samom kraju emisije (za nju i za učenika medicinske škole sve pohvale, drago mi je vidjeti naše buduće naraštaje kako aktivno uzimaju učešće u aktuelnoj problematici društva) 7. Dr. Aida Pilav - političarka 8. Dr. Željko Ler - prosjek 9. Dr. Sinanović - mogao je ispoštovati emisiju i goste i malo se bolje pripremiti, pogotovo s obzirom da je i profesor na medicinskom fakultetu (miješanje dječije paralize i cerebralne paralize, zamuckivanje, ograđivanje, sujeta, itd.) 10. Sociolog Jagoda Savić - ponavljanje dvije teze kontinuirano u toku cijele emisije, žena očito ima problem s UNICEFom, vrhunac je bio poziv roditelja koji je javno prozvao njeno udruženje da je uzelo novac, a nije ništa uradilo da dobije odgovor na svoj zahtjev. Sve u svemu, jako zanimljiva emisija, koja je ipak cijelo vrijeme održavala ton u korist vakcinacije. Opet mogu reći da sam dobila i nova saznanja, meni lično korisna.
|
|
|
|