RE: Vakcine da-ne? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Zdravlje beba

Poruka

ucitelj -> RE: Vakcine da-ne? (12.5.2012 23:56:32)

draga saonja ti i ne zasluzujes da se nerviras a ovaj je se povukao ocito s opravdanim razlogom ali sve ce se ovo obit nama o glavu neka samo ko ce docekat i zasto nam bas sve rade novo na djeci i na ikome uopce
draga sonja nadam se da si bar trunku jednu bolje zelim ti svu srecu svijeta

leona81 -> RE: Vakcine da-ne? (13.5.2012 1:47:09)

IZVORNA PORUKA: Sonja

uh puno komentara ne mogu sve da iscitam..uglavnom cu ono sto mi je zapalo za oko

sto se emisije tice ja niti jedan odgovor nisam dobila! sve je ostalo isto
samo sam vidjela kako nas Visoki ponizavaju i podsmijavaju nam se lagano.
druga stvar: neko je nesto pisao o HIB-u i meningokoknoj sepsi...iscitala sam vjeruj mi sve i jos pitala nekoliko doktora..i HIB ima isti osip i iste fleke i komplikacije..ukucaj malo na google slike pa ces da vidis ( ako nista drugo) takav je isti moj Arian bio.
i DA mislim da nesto debelo mute..u nasoj zemlji je sve moguce
Jeste li ikad culi da nasi pricaju o posljedicama i komplikacijama poslije vakcine? NE niste

i takodje niste culi kad smo u vrijeme reklama razgovarali sa g Lerom koji je Jagodi rekao"pa znate treba proci odredjeni vremenski period da se vakcina ispita,znate i po 10g. I tad sam mu rekla.Pa dobro bar ste priznali da su nam djeca POKUSNI KUNICI
i gospodin se samo povukao nije nista komentarisao

i stvarno ne mogu vise da se nerviram

shvatamm i to da neko smatra da Arian nije umro zbog vakcine i postujem to
ja kazem da JESTE i ostacu uvijek pri tome

puno pozdrava i hvala na podrsci

pozdrav Sonja, ja sam pitala za dijagnozu, ko je dao tu dijagnozu na koju se sad oni vade? koliko se ja sjecam, kad smo razgovarali u Nahli, dr Zubcevic je rekao da se nalaz punkcije ne moze ovdje dobiti vec se salje u susjedne zemlje kad je u pitanju meningitis, zato sam pitala gdje je radjen nalaz i kako? ko je potvrdio da je meningokokna sepsa?

ja sam nasla ovo, zanimljivo je da na drugom linku se desila slicna situacija, dijete je primilo vakcine - izmedju ostalog HIB, umrlo 7 dana nakon vakcinacije od meningitisa? uzrok smrti naveden meningitis?

http://www.livestrong.com/article/58791-side-effects-hib-vaccine/

http://vactruth.com/2012/01/19/baby-dies-after-first-shots/

http://www.vaccineriskawareness.com/Remember-My-Name

Sonja -> RE: Vakcine da-ne? (14.5.2012 15:06:07)

ne mila nisam mislila na tebe..neko drugi je pisao o meningitisu
a kod nas se radi lumbalna punkcija i budu nalazi gotovi..
ja cu ovih dana traziti nalaz da dobijem

pogledat cu ove linkove
hvala

leona81 -> RE: Vakcine da-ne? (14.5.2012 15:18:01)

IZVORNA PORUKA: Sonja

ne mila nisam mislila na tebe..neko drugi je pisao o meningitisu
a kod nas se radi lumbalna punkcija i budu nalazi gotovi..
ja cu ovih dana traziti nalaz da dobijem

pogledat cu ove linkove
hvala

nema na cemu, saljem ako jos nesto nadjem, tu sam uz vas u borbi za istinom...jer nas svi, vec predugo obmanjuju...

Dalil@ -> RE: Vakcine da-ne? (17.5.2012 13:45:31)

Zna li iko narucuje li kod nas ijedna apoteka vakcine? I koja?
Ove drzavne to ne nabavljaju..[sm=smiley13.gif]

mamine oci -> RE: vakcine da-ne? (17.5.2012 13:48:18)

ja sam danas kupila vakcinu i apoteci u sklopu doma zdravlja na Vojnickom

Dalil@ -> RE: Vakcine da-ne? (17.5.2012 13:50:33)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

ja sam danas kupila vakcinu i apoteci u sklopu doma zdravlja na Vojnickom

Zenoooooooooo [sm=smiley31.gif] Pa jesi ziva? Doduse, znam da si sad u poslu [sm=smiley1.gif]

Nego, kak kupila kada meni prekjucer rekose da oni to nemaju? [sm=zmeden.gif] Koju si uzela? Jesi li je cekala ili odmah dobila? Cijena?

Sve me zanima, pa de mi malo vise info, plss :)

mamine oci -> RE: Vakcine da-ne? (17.5.2012 13:51:14)

protiv tetanusa za Harisa

Dalil@ -> RE: vakcine da-ne? (17.5.2012 13:52:06)

Ajoj, jel mu nesto bilo, ne daj Boze? Ili samo predostroznost?

pipi_duga_capara -> RE: Vakcine da-ne? (17.5.2012 13:55:24)

protiv tetanusa za Harisa

sta je bilo draga?

mamine oci -> RE: Vakcine da-ne? (17.5.2012 14:52:07)

u skolu posekao prst na staklo tacnije u wc na plocice koje su od stakla, a izlomljene od prije nije hvala Bogu strasno jeste rana duboka dosta je krvi isteklo nezgodno mjesto mali prst ima ii 4 konca ali sve u svemu dobro je, zato je primio vakcinu ,hvala vam sto pitate pusa ;)

pipi_duga_capara -> RE: Vakcine da-ne? (17.5.2012 15:34:31)

u skolu posekao prst na staklo tacnije u wc na plocice koje su od stakla, a izlomljene od prije nije hvala Bogu strasno jeste rana duboka dosta je krvi isteklo nezgodno mjesto mali prst ima ii 4 konca ali sve u svemu dobro je, zato je primio vakcinu ,hvala vam sto pitate pusa ;)

[sm=smiley13.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

leona81 -> RE: Vakcine da-ne? (1.6.2012 8:19:05)

http://www.srbel.net/2012/05/31/stradale-bebe-iz-bih-u-katalogu-sad-o-post-vakcinacijskim-komplikacijama/

Sonja -> RE: Vakcine da-ne? (3.6.2012 12:45:12)

dobila sam Arianove dokumente i nalazi iz bolnice i nigdje ne pise da je bakterija meningokok niti bilo sta drugo... ako ima koja mama da radi u lab. neka mi se javi molim vas

plava72 -> RE: vakcine da-ne? (11.6.2012 11:32:04)

Samo da napišem da se kod nas malo promijenilo stanje oko vakcinisanja....sad pedijatar pregleda bebu a drugi lično dadne vakcinu dok je dosad med.tehničar to radio...nije nešto al makar reaguju na ove priče i preduzeli su neke korake opreza što mi je itekako drago..

Lady26 -> RE: vakcine da-ne? (11.6.2012 11:34:54)

Plava odakle si?

plava72 -> RE: vakcine da-ne? (11.6.2012 11:36:34)

Iz Gračanice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mamin_djecak -> RE: vakcine da-ne? (26.6.2012 17:14:37)

Moj bebac je danas primio prvi dozu DTP i Hib, hB dobro je podnosi. Termin za slijedecu dozu je 30.07, e sad mene zanima je li ovo rano, citala sam da razmak izmedju vakcina mora biti najmanje 6 sedmica!

Mya_81 RR -> RE: vakcine da-ne? (26.6.2012 17:55:05)

Ja nisam nigdje to pročitala, znam da djeci daju već nakon mjesec.

minja_ -> RE: vakcine da-ne? (26.6.2012 19:16:46)

Razmak mora biti najmanje 42 dana - 6 sedmica, obavezno vidi s njima zasto su pogrijesili sa datumom naredne vakcine!

minja_ -> RE: vakcine da-ne? (26.6.2012 19:33:06)

Tek sad se sjetih da nekad daju supkutano vakcinu protiv polia, tad razmak moze biti nakon najmanje mjesec dana. Ako je beba primila oralnu polio, razmak mora biti najmanje 42 dana.

minja_ -> RE: vakcine da-ne? (26.6.2012 19:40:37)

A nama je razmak izmedju vakcina bio I po 45 dana, bez obzira sto nam je polio bio supkutano, a ne oralno.

mamin_djecak -> RE: vakcine da-ne? (27.6.2012 13:39:49)

nije oralno nista primio, samo boce... a gdje god pise ista o vakcinama pise za taj razmak od 6 sedmica, od interneta do knjiga... barem sam ja to tako citala.. ali opet valjda zna medicinska sestra bolje od mene inace ne bi tad dala termin?!

vila_7 -> RE: vakcine da-ne? (27.6.2012 13:55:22)

IZVORNA PORUKA: plava72

Samo da napišem da se kod nas malo promijenilo stanje oko vakcinisanja....sad pedijatar pregleda bebu a drugi lično dadne vakcinu dok je dosad med.tehničar to radio...nije nešto al makar reaguju na ove priče i preduzeli su neke korake opreza što mi je itekako drago..

bar nesto.....

Mirela_sa -> RE: vakcine da-ne? (28.6.2012 10:22:23)

mamin_djcak i mi smo jucer primili prvu bocu tek u 3 mjesecu i za drugu nas je narucila 30.7, a i ja sam citala da izmedju dvije boce treba biti 2 mjes. Ne znam jeli to zato sto smo sa prvom kasnili 3 mjes... Odakle si ti?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>