sarisari -> RE: MLADEŽI (3.10.2012 10:32:41)
|
ja sam otklonila mladez hirurskim putem prije tri godine ( napominjem hirurski nikako laserom ili slicnim stvarima to je opasno ), zahvat traje prilicno kratko pod lokalnom anestezijom znaci ja sam cijelo vrijeme bila budna i pricala sa dr., a mladez se nalazio ispod stomakai bio je jako veliki i smetao mi je jer tu uvijek dodje rub od vesa. Dakle postupak : dodjes u dogovoreno vrijeme, obuces onaj zeleni mantil i legnes na sto, sestra ti ocisti mladez otopinom i dr. daje lokalnu anesteziju to je za mene najnezgodnij trenutak kada treba da ubode iglu pored mladeza ( ne boli ali je cudno ) , poslije toga vise nista u tom podrucju ne osjecas kao sto rekoh pricas i zezas se sa doktrom dok on radi. Isjece ( otkloni ) i mali dio pored i pristupa sivanju, ja sam imala 7 konaca jer je bio veci. Odmah poslije toga ides kuci, ja taksijem otisla, znaci nista strasno.Mladez se salje na patohistolosku analizu i ako dodje nalaz da je sve u redu nema potrebe za sekiracijom, to znaci da je sve sto je i trebalo uklonjeno.Na previjanje dodjes za dva dana i za desetak ti vade konce, poslije sam samo mazala jednim melemom koji mi je dr. prpisao, zahvat sam nista ne boli apsolutno jer nista ni ne osjetis kao da se ne radi na tvome tijelu, a takodjer i poslije nista ne boli, meni oziljak nije ostao jedva ja kada se dobro zagledam mogu da primjetim da je tu bio rez znaci ko ne zna nikada ne bi opazio a na licu se uvijek puderom moze korigovati malo i da napomenem ja bih preporucila dr .Karabega jer je meni to odradio fantasticno narocito na licu nemojte da vam se neko uci, sretno i nije nista strasno vjerujete i toplo vam preporucujem da to uradite ja da sam znala koliko sam "rahat" to bih davno uradila
|
|
|
|