sarisari -> MLADEŽI (8.8.2009 14:16:36)
|
Oprostite ako ova tema vec negdje ima, ali ja je nisam pronasla. Ja imam mladež sa kojim sam se rodila na prilicno nezgodnom mjestu, sa njim zivim vec 23 gosine, ali svakim danom mi predstavlja sve vece opterecenje jer jako moram da vodim racuna o njemu da ga ne bih nedo Bog povrijedila, ljekari ( ginekolozi jer je na takvom mjestu ) koji su ga vidjeli savjetovali su mi da se obratim specijalisti i da ga otklonim jer je kako oni kazu otklanjanje mladeza sigurno i masovna pojava, da u posljedenj vrijeme vecina ljudi otklanja mladeze, medjutim ja se jako bojim mada poznajem par osoba koje su to radile i cak se to radi ambulantno, znaci poslije zahvata se ide kuci, ali me zanima koje preglede prije treba uraditi i kako znati da taj mladez nije opasan nedo Bog, i s obzirom da sam rodjena s njim je li to znaci da je on manje opasan. Moj mladez je okrugao, smedj i sastavljen od mnostva malih tackica ( barem ga ja tako vidim ), sa jedne strane je uvijek imao kao malu pukotinu, ali prije par dana sam uocila da se ta pukotina malo povecala, kao da je napukao i sada me jako strah, nemam hvala Bogu nikakvih drugih promjena, nije bilo krvi, nisam ga fizicki povrijedila jednostavno je malo napuka sam, a prije se znalo desiti da u toku godinu-dvije kao da se ta jedna mala "tackica" osusi i sama otpadne. Sta da radim, mislila sam posjetiti dermatologa prvo, pa onda plasticnog hirurga jer se to radi kod plasticnog hirurga, samo se jako bojim, smijem li ga dirati ili pustiti da stoji.Cula sam da postoji i nova metoda otklanjanja elektricnim omcicam, slicno principu LETZ konizacije, sta znate o tome? Šta vi mislite o tome i je li neko od vas imao slicno iskustvo, hvala?
|
|
|
|