RE: MLADEŽI (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

sarisari -> RE: MLADEŽI (21.4.2010 21:15:47)

Mislim da bi oziljci trebali vremenom proci, kod mene je za par dana vec bio lijepo zamladio da su se i doktori iznenadili, ali i sada ( 7 mjeseci poslije zahvata ) nekada na promjenu vremena ili ako nazuljam se zacrveni, ali brzo prodje ili namazem Jomelop E_om i prodje tako ne brinite i kod vas bi trebao da prodje vremenom, ali naravno uvijek ce se vidjeti oziljak, ja ne smatram da je to nesto ruzno svi mi imamo negdje na tijelu jedan ili vise oziljak, barem onih iz djetinjstva i ne bi trebalo da vam smeta

tresnjicaaa -> RE: MLADEŽI (25.4.2010 22:39:54)

Ja sam neki dan insla na pregled bradavice koju sam imala na glavi kod dr Alandera. On je konstatovao da je bradavica i rekao je da bi je trebala skinuti. Rekao je da mi i on to moze uraditi. Skidanje je kao skidanje mladeza, uz lokalnu anesteziju. Ne znam da li da uradim to kod njega ili kod dr Dujse u vojnoj ili pak kod Karabega?

sarisari -> RE: MLADEŽI (28.4.2010 16:14:15)

Prije nego sto sam otklonila svoj mladez i ja sam otisla prvo kod dr. Alandera i meni je takodjer rekao da i on to radi, ali sam se ipak odlucila za Karabega jer takav zahvat ipak treba da radi hirurg, a ne dermatolog, pa ti odluci sama ja sam kao sto sam vec pisala prezadovoljna onim sto je uradio dr. Karabeg, sretno

acudesa -> RE: MLADEŽI (28.4.2010 16:39:24)

pingpong, šta ima sa tobom?
javi se

Nedi -> RE: MLADEŽI (14.7.2010 16:14:48)

Evo pisem iskustvo uklanjanja laserom...prvi put sam ( isto nakon sto sam ga povijedila) uklanjala hiruskim putem.
Navece sam slucajno zapela i odmah sutradan odem dr i kaže evo uputnica za bolnicu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...međutim meni se nije dalo i odem privatno i dr mi skine laserom. Zadovoljna sam sad za sad...laserski "capcarap" sam radila prije 5 dana i imam samo malu krasticu

Atarka -> RE: MLADEŽI (14.7.2010 16:27:17)

Ja sutra imam zakazan pregled kod dr.Karabega, jer zelim da odstranim jedan veci ruzni mladez. Nedi, gdje si radila? Koliko sam ja upucena, mladezi se ne smiju odstranjivati laserom, samo hirurski.

teacher75 -> RE: MLADEŽI (14.7.2010 16:28:30)

IZVORNA PORUKA: Atarka

Ja sutra imam zakazan pregled kod dr.Karabega, jer zelim da odstranim jedan veci ruzni mladez. Nedi, gdje si radila? Koliko sam ja upucena, mladezi se ne smiju odstranjivati laserom, samo hirurski.

i ja sam cula za ovo!

hanabanana -> RE: MLADEŽI (14.7.2010 16:32:12)

Nedi, da li je poslan na biopsiju???
Ako nije, otidji i udavi tog što ti je skinuo sa laserom i reci mu nek drugi put skine materi svojoj. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Atarka -> RE: MLADEŽI (15.7.2010 22:29:19)

Danas sam hirurski skinula mladez na lopatici desnog ramena. Proslo je super, konce vadim aBd za 12-14 dana.

sarisari -> RE: MLADEŽI (1.8.2010 12:25:21)

Atarka drago mi je da je proslo sve u redu i ja sam prosle godine skidala jedan veliki mladez kod dr.Karabega i zaista sam zadovoljna kako covjek radi i koliki je strucnjak, a laserski se naravno ne smiju mladezi da otklanjaju narocito bez slanja na biopsiju

rose -> RE: MLADEŽI (1.8.2010 20:39:16)

kod mene sada u trudnoci jedan veliki mladez na donjim ledjima (u visini bubrega) je tako postao osjetljiv i cini mi se malo i povecan da osjetim i kad guma od trudnickih hlaca predje preko njega ili kada se u krevetu malo pomjerim...razmisljam da ga ukinem poslije poroda...koliko kosta privatno i gdje se sve moze uraditi...neko rece karabeg

Nedi -> RE: MLADEŽI (2.8.2010 9:25:44)

A joj...zabrinuste me sad pravo...sad ću se živa pojesti što nisam opet hiruški odstranila[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

bebaa -> RE: MLADEŽI (23.8.2010 0:06:31)

pozdrav...i ja imam mladez na desnoj dojci velicine kospice od lubenice...nista strasno...prije 3 godine sam ga noktom slucajno zakacila i raskrvarila ...otisla u vrazovu ocistili i stavili nekakv cudan flaster...zaraslo i vjerujte da mi nikad nije palo na pamet da ga uklonim...nesto bi mi cini mi se falilo...ipak ja 30 i kusur godina zivim s njim...nije da mi nekad ne zasmeta...ma neka meni njega...a svima koji se na odstranjivanje odluce veliko SRETNO...

Ilhana RR -> RE: MLADEŽI (23.8.2010 0:28:12)

Ja nikad nebi ni pomislila da ih odstranim...

Doktor me je nedavno pitao za ovaj jedan, nije dobro ako se pojave sada u zivotu a on vidio jedan na mojim ledjima i kaze da bih trebala da uklonim ja ga pitam sto kaze nevalja kad se posle dvadesete pocnu pojavljivati... reko al ja imam ovaj citav zivot kaze on onda nema problema...

ja imam tri te ko kospice od lubenice su bas... par puta sam raskrvarila ih jer jedan mi je tacno gdje mi gacice se zavrsavjaju pa sam znala nekad cesto ih noktom raskrvariti al ja to malo alkoholom ocistim i sve super =)

A oni su dio mene, to sam ja =)

Inace otklanjanje mladeza i nije bas najsigurnije, mora neko ko bas zna oko toga da uradi ;)

teacher75 -> RE: MLADEŽI (23.8.2010 0:34:01)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Ja nikad nebi ni pomislila da ih odstranim...

Doktor me je nedavno pitao za ovaj jedan, nije dobro ako se pojave sada u zivotu a on vidio jedan na mojim ledjima i kaze da bih trebala da uklonim ja ga pitam sto kaze nevalja kad se posle dvadesete pocnu pojavljivati... reko al ja imam ovaj citav zivot kaze on onda nema problema...

ja imam tri te ko kospice od lubenice su bas... par puta sam raskrvarila ih jer jedan mi je tacno gdje mi gacice se zavrsavjaju pa sam znala nekad cesto ih noktom raskrvariti al ja to malo alkoholom ocistim i sve super =)

A oni su dio mene, to sam ja =)

Inace otklanjanje mladeza i nije bas najsigurnije, mora neko ko bas zna oko toga da uradi ;)

ovo ti nije uopce pametno, ukoliko se mladez raskrvari obavezno se treba otici dr da ha odstrane do kraja i uzmu uzorak jer moze biti jako opasno! ja sam vec 2 puta raskrvarila mladeze i odmah sam isla da ga odstrane. analiza je hvala bogu pokazala da je sve ok, al ne treba se igrati s tim!

Ilhana RR -> RE: MLADEŽI (23.8.2010 0:35:31)

Meni hvala Bogu nikad nista nije bilo...

Ovdje se neleti doktoru za svako malo... i da dodjes doktoru za nesto tako smiju se....

teacher75 -> RE: MLADEŽI (23.8.2010 0:36:56)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Meni hvala Bogu nikad nista nije bilo...

Ovdje se neleti doktoru za svako malo... i da dodjes doktoru za nesto tako smiju se....

sumnjam draga da bi ti se smijali u ovom slucaju. svaki ce ti doktor reci da to moze biti jako opasno...

bebaa -> RE: MLADEŽI (23.8.2010 21:28:07)

definitivno nebi odstranila ovopg svog miljenika...a kad sam danas priupitala muza sta misli ma nema sanse to mu je najdrazi dio...hehehehehe...pa sata da se radi...meni je ionako jako drag i kako rece  to je dio mene sa mnom se rodio sa mnom ce i umrijeti...pozdrav

sarisari -> RE: MLADEŽI (14.9.2010 21:51:41)

Ja sam definitivno, ali definitivno za otklanjanje mladeza, ali kod dobrog i strucnog hirurga, nije reklama,ali iz iskustva bih preporucila Karabega, mladez je mnogo opasnije ne otkloniti nego otkloniti, i moj mladez je bio dio mene, ali ne mogu nikome ko to nije dozivio objasniti koliko se lakse i bolje osjcam od kako sam ga otstranila vise ne moram da razmisljam hocu li ga nedo bog zakaciti i mnogo mi je ugodnije

lirio -> RE: MLADEŽI (4.2.2011 17:59:58)

Cao...im li ko iskustvo sa vlazenjem mladeza... Naime, preksinoc sam odstranila mladez koji mi je stvarao glavobolju duze vrijeme... Nakon pregleda i opetacije dr mi je rekao da je mladez 99,9% dobar po njegovom misljenju al ipak ce patolog dati zavrsnu rijec ... To je atipicni mladez, oko 7mm, na lopatici nista se nije promijenio, isti godinama ali sam jutros kad sam htjela da stavim majicu na pranje primjetila bezbojnu fleku na majici tacno na mjestu gdje se on nalazio... Doduse neki dan kad sam ga dodirnzla ucinilo mi seda je kao vlazan al kontam to je znoj... Ima li ko slicno iskustvo, skoro sam poludila... Dal da vjerujem plasticnom h,

lirio -> RE: MLADEŽI (4.2.2011 18:05:40)

Sta bi? Objavih a ne dovrsih misao? Kontam, hiljadu me pitanja muci? Da li neki losi mladez moze da bude los ak se na njemu nisu desile promjene po abcde pokazatwljima, zasto mi je mladez procurio a nema ama bas nikakve ranice niti kraste nista- najobicniji mladez sto je prije god i po potvrdio dr alendar a ja od tada ne vidim nikakve promjene

muaaa -> RE: MLADEŽI (4.2.2011 18:07:47)

Ja sam puna mladeza ko šipak.Neke sam odstranila neki cekaju da dodju na red.Nisam primjetila da vlazi i jedan nakon skidanja.Ali mislim da je dok.u pravu,to je vjerovatno neko ciscenje,ili nazovi doktora pa pitaj za savjet da nebi glavu razbijala dok bude nalaz gotov.Sretno

lirio -> RE: MLADEŽI (4.2.2011 18:18:02)

Mladez je izgleda vlazi prije operacije... Sad je rana ok, pretpostavljam, nema nista na flasteru...

lirio -> RE: MLADEŽI (4.2.2011 22:02:31)

IZVORNA PORUKA: lirio

Cao...im li ko iskustvo sa vlazenjem mladeza... Naime, preksinoc sam odstranila mladez koji mi je stvarao glavobolju duze vrijeme... Nakon pregleda i opetacije dr mi je rekao da je mladez 99,9% dobar po njegovom misljenju al ipak ce patolog dati zavrsnu rijec ... To je atipicni mladez, oko 7mm, na lopatici nista se nije promijenio, isti godinama ali sam jutros kad sam htjela da stavim majicu na pranje primjetila bezbojnu fleku na majici tacno na mjestu gdje se on nalazio... Doduse neki dan kad sam ga dodirnzla ucinilo mi seda je kao vlazan al kontam to je znoj... Ima li ko slicno iskustvo, skoro sam poludila... Dal da vjerujem plasticnom h,

lirio -> RE: MLADEŽI (17.2.2011 13:09:05)

Skidoh brigu s vrata.... Ph nalaz odstranjwnog mladeza ok... Medjutim, ispod mladeza je bila cista iliti aterom koji je na svu srecu odstranjen zajedno sa mladezom... Zbog toga me mladez pekao, bolio, avrbio i vlazio...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>