|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
5.7.2010 12:19:41   
Anoniman
hanabanana to je nemoguće jer je S stalno tu, ona bi primjetila nešto a i teta je tako da kažem bogobojazna. U to sam sigurna - da ona njega fizički dobro čuva, zato se i zadržala kod mene, on joj se raduje....

pocahontas, pisala sam već, kad nisam na početku (dok sam mislila da će vrijeme svoje odraditi, da će biti pomaka) promjenila tetu onda nisam željela njemu (bebiju) da pravim šok promjenom tete, a sve koje su dolazile na razgovor nisu "prošle", tako je prošlo vrijeme.... Sad od sept. ide u vrtić, ako se ne navikne na isti - onda svakako mijenjamo tetu.

(odgovor članu hanabanana)
  Neposredna veza do poruke: 576
5.7.2010 12:22:06   
Anoniman
Ma kakvi ljuta, uopšte nije bila ljuta user posted image  Ona mene i moje riječi množi sa nulom, i ja opet znam da će biti neka puser posted image ja ali hajde, neka se na tome završi....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 577
5.7.2010 12:32:07   
veeseelaa
Enisa ja tebe ne kontam uopšte! ja ne bi imala živaca nikako za ovu ženu, trebala si joj reci da stan dovede u stanje u kojem ga je zatekla! i riješen problem, najlakše je tako čuvati dijete nek sve skrši a ona prst u uho, ma ajde Boga ti

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 578
5.7.2010 12:48:45   
Anoniman
Eh sta reci?
Enisa, tvoa teta je bezobrazna, nekulturna i jos uz to misli da je pokupila svu pamet ovog svijeta.
Trebala si je se daaavno rijesiti, ali eto..imas cilj da B. ide u jaslce u septembru, aBd...Drzim ti fige da izdrzis,da ne lupas glavom zbog nje. Cinjenica koja ti ide u prilog je i sto ti je S. na raspustu, pa je stalno tu...malo ti nju nasavjetuj da "pripazi" na tetu, da braci ne daje svasta i sl. Brzo ce proc 2 mjeseca...Sretno

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 5.7.2010 12:49:49 >

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 579
5.7.2010 13:01:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Enisa ja tebe ne kontam uopšte! ja ne bi imala živaca nikako za ovu ženu, trebala si joj reci da stan dovede u stanje u kojem ga je zatekla! i riješen problem, najlakše je tako čuvati dijete nek sve skrši a ona prst u uho, ma ajde Boga ti

user posted image user posted image user posted image user posted image  Nije riječ o stanu....

pahuljice, tako sam i rekla S, da pazi na brata user posted image

Proći će, proći će.....

Neposredna veza do poruke: 580
5.7.2010 13:09:07   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

hanabanana to je nemoguće jer je S stalno tu, ona bi primjetila nešto a i teta je tako da kažem bogobojazna. U to sam sigurna - da ona njega fizički dobro čuva, zato se i zadržala kod mene, on joj se raduje....

Ma poslije sam skontala da je i kći kući.
To je onda ok a u septembru by by...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 581
5.7.2010 13:25:10   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: Mya_81

Izdrži, Enisa.....još samo dva mjeseca....proletit će to sad pa sad user posted image user posted image

Ma znaš šta, prije mjesec radili generalno kuću, crkla sam drugarice, pored posla, djece, svih obaveza..... ćilimi su mi već user posted image , kuhinja ulijepljena masnim tragovima prstiju user posted image , suđe ispreturano..... meni sve to ravno na srce! Znate da sam ja opterećena higijenom user posted image user posted image
Al nema veze, puknem ja opet generalku samo da prođu ova 2 mj. user posted image

ja sam enisa o ovom govorilauser posted image  

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 582
5.7.2010 13:49:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: Mya_81

Izdrži, Enisa.....još samo dva mjeseca....proletit će to sad pa sad user posted image user posted image

Ma znaš šta, prije mjesec radili generalno kuću, crkla sam drugarice, pored posla, djece, svih obaveza..... ćilimi su mi već user posted image , kuhinja ulijepljena masnim tragovima prstiju user posted image , suđe ispreturano..... meni sve to ravno na srce! Znate da sam ja opterećena higijenom user posted image user posted image
Al nema veze, puknem ja opet generalku samo da prođu ova 2 mj. user posted image

ja sam enisa o ovom govorilauser posted image  

Aha user posted image  ma ja kukam najviše što ona njemu bere voće po komšiluku i uzima iz tuđih frižidera hranu user posted image  - biserka!

A higijena....... uh user posted image , ne možeš moja vesela, to je tako čudna žena, ne znam kako bi je nazvala! Više se sama sebi gadim ponavljajući neke stvari.

Neposredna veza do poruke: 583
5.7.2010 15:16:56   
aazra
Enisa_Sara bas mi je zao sto na ovoj temi moram da te obavijestim da je Bilal krenuo u NURuser posted image

I znam da je malo OT, ali eto ukratko - tesko mu pada, place, ja ludim brinem se..tete kazu da ih nahrane ja se brinem i oko toga jos je mali da bi jeo sam a kada popodne dođem po njega izgleda ok, nije nervozan, djeluje sit..Valjda ce me proci.
Jaslice - vrtic je u svakom slucaju bolje rjesenje nego trpiti te stvariuser posted image

Ne znam sta da ti kazem - sabur, brzo ce proci dva mjeseca...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 584
5.7.2010 15:31:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: aazra

a kada popodne dođem po njega izgleda ok, nije nervozan, djeluje sit..Valjda ce me proci.

Ovo je najbitnije user posted image
Baš ovih dana razmišljam jeste li krenuli user posted image  Piši utiske na drugoj temi, baš me zanima kako vam je.

A ovo sa mojom tetom,... ma proći će, šta se može....

(odgovor članu aazra)
  Neposredna veza do poruke: 585
12.8.2010 11:01:37   
ena23
JA imam problem s svojom tetom. nakon silnih hvalospjeva na istu sada sam pred teskom dilemom kako joj dokazati da vise ne nosa moje djete i kako da bud emalo strozija prema njemu? jer na njegovo svako >km> ona skace i, nosa ga, nina ga, ako je krenula da mu mjenja pelenu on zaplace ona popusti pa mu je u trku promjeni... a npr mali zna da kod babe mu to ne prolazi i kod nejga je apsolutno miran dok se mejenja pelena user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 586
12.8.2010 11:08:49   
ena23
tek sam sada vidila da je tema zakljucana user posted image user posted image user posted image user posted image zastouser posted image

hahaha, a ipak mogu pisati na nju user posted image

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Aki Sa)
Neposredna veza do poruke: 587
12.8.2010 11:09:04   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: ena23

JA imam problem s svojom tetom. nakon silnih hvalospjeva na istu sada sam pred teskom dilemom kako joj dokazati da vise ne nosa moje djete i kako da bud emalo strozija prema njemu? jer na njegovo svako >km> ona skace i, nosa ga, nina ga, ako je krenula da mu mjenja pelenu on zaplace ona popusti pa mu je u trku promjeni... a npr mali zna da kod babe mu to ne prolazi i kod nejga je apsolutno miran dok se mejenja pelena user posted image

Ena....ovo meni nije strasno...ona se samo "brineeee" za njega....Ovo sto ti pises je klasicni primjer odnosa majke prema bebacu...user posted image user posted image user posted image ,.....Kada nije stroga, kada nosa, kada reaguje na svako kme...Meni opet super sto je tako pozrtvovana, mozda sam ja pristalica opet razmazenih beba, pa nisam kompetentna...user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 588
12.8.2010 11:10:49   
Skvo RR

tek sam sada vidila da je tema zakljucana user posted image user posted image user posted image user posted image zastouser posted image

hahaha, a ipak mogu pisati na nju user posted image

Misterija...user posted image  Ni meni nije jasno...user posted image user posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 589
12.8.2010 11:13:19   
ena23
a vidi vidi i ti mozes pisati user posted image jel to sto si moderator ili i ti kliknes samo na par stranica prije i "odgovor"

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 590
12.8.2010 11:16:48   
Skvo RR

a vidi vidi i ti mozes pisati user posted image jel to sto si moderator ili i ti kliknes samo na par stranica prije i "odgovor"

NIsam, nego na tvoj post odgovorila...user posted image user posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 591
12.8.2010 11:17:08   
Hanady RR

prvi post a ovo strani je od anonimne znači imala porfil više ga nema user posted image pa se sada javlja cijela strana pod ključ.

natsavite pisat i pregurat ćete porblem.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 592
12.8.2010 11:18:41   
ena23
joj skvo draga jeste to sve fino ali je moj maleni posto nesnosljiv. sada ne znam je li to sto ej u toj fazi ili je do nje. recimo, dok smo bili na GO fino smo ga doveli u red, nije kmezio bezveze, nije bilo ljutih ispada i nije cico i vristo na svak onase "NE"

a sada je opet teeeeeeeeezaaaaak

fino je to sto ona njega pazi ali ja sam ipak za malo stroziji odgoj, recimo, kad se mjenja pelena mjenja se pelena i nema tu price druge, jedino moze dobiti drugu igracku da se zabavi dok ne bude gotovo. kada je nesto 'ne' onda je 'ne' ma koliko on kmezio.
Moje mirno djete je pocelo da na sve zivo place, vristi, galami, ne dam mu do vrelog sporeta a on cici ko da ga maltretiram, majke mi, stid me komsija vise, mislit ce ljudi da se izzivljavamo nad njim user posted image

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 593
12.8.2010 11:19:30   
Skvo RR
Ena to je samo faza...vjeruj mi...na rijecuser posted image !

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 594
12.8.2010 11:20:43   
ena23
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

ako je samo faza onda nemam problemcic sa tetom cuvalicom user posted image ali kako je onda na GO, dok je bio pod nasim rezimom, bio toliko drugaciji????

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 595
12.8.2010 11:21:54   
Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

ako je samo faza onda nemam problemcic sa tetom cuvalicom user posted image ali kako je onda na GO, dok je bio pod nasim rezimom, bio toliko drugaciji????

Ej, meni je Uma od negdje 12 mjeseca do 18 mjeseca, imala sve te faze, cas ovakva, cas onakva...vjeruj mi...I dan danas zna imati tih "nervoznih dana"....

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 596
12.8.2010 11:25:04   
emma.L
ena23,isti problem imam, ali sa nanom - mojom svekrvom. Kad sam počela raditi 4 mjeseca nakon poroda, nikom je drugom ne bi ni ostavila, iskreno. Ali kako Ema odrasta, vidim da prema nani postaje grozna. Nana je moli da je ujutro umije - Ema bježi i otima se, nanu udari, pa ja uredujem a nana je ljubi, nana je naučila da se trza za stvari a MM joj sada sve za što kaže da je Emino skloni ispred nosa da je kao nauči pameti... Ja ludim od toga. Nana kvari, a mi baba-roge tjeramo je onda sankcijama na plač i izazivamo bunt.
Razumijem ja da nane trebaju to raditi/razmaziti, ali smo rekli na početku, ako ćete čuvati, idu naša pravila. Ako ćete vikende i uživanje, a da nađemo nekog drugog za čuvanje, slobodno je razmazite.
Ali ti mogu reći nešto utješno - Ema je naučila kome može. Bude mi teško kad pomislim kako se moje dijete ponaša u trgovini s nanom i najradije bi im zabranila kretanje po sličnim mjestima user posted image  (mogu zamisliti trke i frke gdje dođu), ali sa mnom se to ne dešava i ne zanima me kako se snalaze dok god se toliko vole i dok god Emi ništa ne fali kad smo odvojene.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 597
12.8.2010 11:26:13   
Mya_81 RR
Ena, ni ja ne vidim neki veliki problem, mada mi je jasno da ti to pomalo smeta. Isto tako ne vidim problem zašto joj otvoreno ne bi rekla kako i šta da radi. To za mijenjanje pelena vjerovatno je naučio da kod tate toga nema, a da tetu može malo zezati i sva naša djeca imaju te situacije (moja drugačije jede doma, a kod bake malo zeza). A ako misliš da će se naviknuti na ruke i da će to svima predstavljati problem onda to definitivno trebaš reći teti.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 598
12.8.2010 11:36:51   
emma.L
Joj, kad nam čuvaju djecu - ne valja, teško nam jer radimo; kad nema posla - sve bi lako, samo da se posao nađe user posted image .
Evo gledam sebe, sad mi ni nanino ne valja, ja bih po svom, ali moram razumjeti i ženu. Vjerujem da je srce boli kad mi zagalamimo na Emu, a vjerovatno bi joj puklo da nju tjeramo da je redi.
Tek mogu misliti kako je teško odrediti granicu za strogoću kad tuđe dijete čuvaš - uvijek je tu bojazan da ne pretjeraš.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 599
12.8.2010 11:38:55   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: emma.L

Joj, kad nam čuvaju djecu - ne valja, teško nam jer radimo; kad nema posla - sve bi lako, samo da se posao nađe user posted image .
Evo gledam sebe, sad mi ni nanino ne valja, ja bih po svom, ali moram razumjeti i ženu. Vjerujem da je srce boli kad mi zagalamimo na Emu, a vjerovatno bi joj puklo da nju tjeramo da je redi.
Tek mogu misliti kako je teško odrediti granicu za strogoću kad tuđe dijete čuvaš - uvijek je tu bojazan da ne pretjeraš.

E vala, svaka ti se pozlatila, bas tako...

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *