|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
12.5.2010 11:42:15   
hanabanana
Jel ona spavala kad si ti ušla ili nije????
To što je podbuhla može biti mnogo toga: od toga da ima problema sa bubrezima, pritiskom itd pa do toga da proteklu noć nije spavala.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 476
12.5.2010 11:43:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

moja teta lijepo uzela deku i raširila se po dnevnom boravku - žena spava!!! user posted image   

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 477
12.5.2010 11:47:47   
malena_t
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Jel ona spavala kad si ti ušla ili nije????
To što je podbuhla može biti mnogo toga: od toga da ima problema sa bubrezima, pritiskom itd pa do toga da proteklu noć nije spavala.

Izvini molim te, ali nije mi jasno što se raspravljaš s enisom?! Našla je tetu kako spava, pa nije luda, zna šta je vidjela!

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 478
12.5.2010 11:47:51   
Skvo RR
Moja teta zna nekada spavati sa Umicom...ne vidim problem u tome.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 479
12.5.2010 11:50:24   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Taman mi dodje da pomislim da sam jedina ovdje ili liberalna, ili nenormalna. user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 480
12.5.2010 11:52:37   
shpagica
enisa_sara - samo bih da se slozim s tobom i da podvucem da je apsolutno neprihvatljivo da zena koja cuva dijete spava! Uzas! Ne znam jesi li razmisljala da potrazis nekog drugog jer ova tvoja je stvarno katastrofa. Manjka joj svega a kucnog odgoja ponajvise!

hanabanana - imam osjecaj da iz nekog razloga ostavlja nimalo konstruktivne komentare na temi sa kojom nema previse licnog iskustva. Teorija je jedno a praksa nesto sasvim drugo. Ako sam dobro zakljucila hanabana nije tetu cuvalicu imala nikad u zivotu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 481
12.5.2010 11:54:06   
hanabanana
Nisi dobro zaključila.
Hanabanana ima dvoje djece.
Jedno, starije je u vrtiću, a drugo koje je napunilo dvije godine nije u vrtiću. user posted image

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 482
12.5.2010 11:54:33   
ena23
to je zbog toga sto je tvoja umica vec velika djevojcica (bar kolko sam skontala sa slika sa "slike nasih beba"user posted image ), zna vec hodati, puzati., dati jasno i glasno do znanja sta zeli... ponovo: sta da se B probudio, ona ga ne cuje jer lala, on naglavacke iz krevetica?

je li vi ozbiljno mislite da je normalno da neko spava na radnom mjestu?

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 483
12.5.2010 11:57:37   
Skvo RR
Ena 23...Umu je teta pocela cuvati sa 11 mjeseci.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 484
12.5.2010 11:58:16   
hanabanana
Stvar je prioriteta i naših očekivanje, te poznavanja navika vlastita dijeteta.

Moje dijete neće pasti s kreveta, neće pasti ni na glavu iz krevetca jer sam bila toliko odgovorna da spustim položaj na najniže. Ne radi tete, nego radi sebe i svoga noćnog sna koji zna preveriti.

Ja tražim da je moje dijete suho, nahranjeno i da je sva pažnja usmjerena njoj. Ako moje dijete spava, ne tražim da teta sjedi i čeka da se probudi.
Neka čita novine, popije kafu ( pušenje ne dopuštam ), legne i odmori noge, ruča....BItan je dogovor.

I ne smatram da je ona u klasičnom radnom odnosu, jer znam šta znači biti sa dijetetom te dobi. Nekada je bilo dana kada sam se i ja sama vukla kao prebijena mačka. I jedva sam čekala da se malena umiri na sekundu da se i ja ufatim horizontale.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 485
12.5.2010 11:59:02   
Skvo RR
A zasto ne bi spavala, majke mi ne kontam. Primila sam je u porodicu. Imam potpuno povjerenje...za sve, pa i za to...Mislim, ne razumijem...sta je lose u spavanju...? Nije na Prozacu, pa da ne cuje dijete koje place.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 486
12.5.2010 11:59:56   
shpagica
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Moja teta NIKAD ne spava i ja bih vidjela OGROMAN problem u tome. Moja se djevojcica bezbroj puta probudila ili rasplakala u snu jer joj je bilo vruce, zabolio je stomacic, mucili su je zubici...i da teta nije bila BUDNA i pri sebi u tom momentu da ODMAH reaguje, mnogo bi je teze utjesila, dijete bi duze plakalo, mucilo se....

A ovo inace sve znam jer imam tetu koja BDIJE nad mojim djetetom, koja se ni ublizu ne ponasa kao zena koja radi kod enisa-sare i koja mi isprica SVE vezano uz moje dijete, a to sigurno ne bi radila da joj je normalno spavati na itekako odgovornom radnom mjestu.

Mozda neko od nas brka pojmove, mozda ni meni ne bi smetalo da moja mama npr cuva moju curicu pa se uz sve druge svoje kucne poslove beskrajno umori dok je cuva - ni ja tada sigurno ne bih imala primjedbu da se zena spusti i odmori malo dok dijete spava - ali to bi bila moja MAMA a ne neka zena koju placam i kojoj je jedina obaveza da cuva moje dijete u svakom smislu te rijeci.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 487
12.5.2010 12:03:46   
taurus
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Stvar je prioriteta i naših očekivanje, te poznavanja navika vlastita dijeteta.

Moje dijete neće pasti s kreveta, neće pasti ni na glavu iz krevetca jer sam bila toliko odgovorna da spustim položaj na najniže. Ne radi tete, nego radi sebe i svoga noćnog sna koji zna preveriti.

Ja tražim da je moje dijete suho, nahranjeno i da je sva pažnja usmjerena njoj. Ako moje dijete spava, ne tražim da teta sjedi i čeka da se probudi.
Neka čita novine, popije kafu ( pušenje ne dopuštam ), legne i odmori noge, ruča....BItan je dogovor.

I ne smatram da je ona u klasičnom radnom odnosu, jer znam šta znači biti sa dijetetom te dobi. Nekada je bilo dana kada sam se i ja sama vukla kao prebijena mačka. I jedva sam čekala da se malena umiri na sekundu da se i ja ufatim horizontale.

potpisujem hanabanana i slažem se sa skvouser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 488
12.5.2010 12:04:27   
Skvo RR
Svi imamo svoje stavove...Ja mislim da ako legne uz nju...nista lose ne radi...Pa Boze moj nije kontrolor leta..sta kada se nekad lose osjeca, boli je glava i slicno...zasto ne bi legla uz dijete...Ako su svi sretni zadovoljni, opet ne vidim problem...
Opet, svako zna svoje.

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 489
12.5.2010 12:05:45   
Anoniman
Ne vidim ništa loše u tome da je teta spavala u istoj prostoriji gdje i dijete,šta fali,neka se i ona malo odmori,ali baš u drugoj prostoriji,opet zavisi koliko su sobe udaljene,da li su vrata bila otvorena...Možda je žena legla s namjerom da se malo odmori,pa je eto prevarilo i zaspala,Bože moj,pa znamo koliko nas dijete može izmoriti i psihički i fizički.
A to što neko spomenu da teta ulazi svakih 15 min.dok dijete spava,to je stvarno previše,pa neće mu ništa biti ako je u krevetiću,javiće se ono kad se probudi.Meni lično ne pada na pamet ulaziti u sobu dok djeca spavaju,ne znam šta da mi zatreba,ne kamo li da provjeravam situaciju.
Slažem se s Mirkicom,i od teti se ponekad previše zahtjeva,a to za smoki,shvatam ja sve je to ok smoki,kikiriki,alergen...ja sam svojoj djeci davala smoki od 5. mjeseca,i svako djete koje poznajem ga je jelo prije godine,ali poštujem i mišljenja majki koje to jednostavno ne žele.

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 490
12.5.2010 12:14:58   
ena23
Ocigledno je da sve imamo razlicite stavove'''''''' cuuuuuuuuudoooo user posted image ali eto, meni je stvarno problem i jaaaako bi mi smetalo da zateknem tetu kako spava u drugoj sobi'''''' jer moj emir ima snage da ustane iz krevetica tako sto se drzi za ogradicu (iako sam i ja savjesna majka pa sam spustila na zadnji nivo krevetic- tj'' moj muz je spustio, ja sam gledala kako spusta, sto znaci da djelimo savjesnost, valjda) a da pritome ni jednom ne kaze ni aaaaaaaa'' i onda pocne da se gega i onda tresne glavom od ogradu ili se moze, ne do Bog, jos malo nadviriti, odgurnuti, pasti'''''' elem, scenarija je mnogo a teta je placena da ne spava user posted image

< Poruku je uredio ena23 -- 12.5.2010 12:21:04 >

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 491
12.5.2010 12:16:57   
R&T@
Cuvanje djeteta je posao, veliki odgovorni posao!
Ako ga zeli raditi, dobro...i bit ce placena...
Ako ne zeli, opet dobro...ali noga i van iz kuce...

Enisa, toj tvojoj "cuvalici" zelim da radi, tj. rinta kod privatnika u trgovini cijeli dan za taj novac i kad dođe kuci da ne moze zaspati od pravog umora...
user posted image user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 492
12.5.2010 12:25:34   
hanabanana
Kako rekoh, svi mi polazimo od svojih zahtjeva i navika svoga dijeteta.

ALi da se ne lažemo, ja ne bih ničije dijete čuvala za 350 KM.

Neposredna veza do poruke: 493
12.5.2010 12:29:15   
Anoniman
Ma nema šanse da tolerišem spavanje još u odvojenoj prostoriji od user posted image  što šta sam joj tolerisala, sad još i da spava, ma nema govora! Niko joj ne brani da gleda tv, da leži, pije kafe, čita pa čak i da spava ali to može u prostoriji gdje je beba, nikako 2 prostorije udaljena od user posted image !! Svakako prstom ne mrdne mimo hranjenja i igranja sa njim, još da mi spava!!! user posted image
Mah...... jaslice od septembra, ne pada mi na pamet i dalje sa njom se natezati a ostale tete...... rijetke su dobre, sve je to u par nijansi.

hanabanana čini mi se da je tebi svekrva ili mama čuvala curice...... to je, vjeruj, drugačije!

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 494
12.5.2010 12:32:06   
hanabanana
Mama ne živi u Sarajevu, a svekrva je čuvala Hanu.
Da živim sto godina nikada joj neću moći dovoljno zahvaliti za to. user posted image

Mladju na žalost ne čuva iz više razloga, a jedan od njih je i to što je žena već u godinama i bilo bi sebično tražiti da čuva još jedno dijete.

Na jesen Hana u školu,  a mladja će vjerovatno u vrtić. Imate će dvije i pol godine.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 495
12.5.2010 12:38:46   
Anoniman
Nakon 10 dana, mene je moja g-đa teta nazvala da pita da li ona jos uvijek radi user posted image user posted image
Eh sad, buduci da ona mog B stvarno fino cuva (hrani ga iskljucivo onim sta mu ja pripremim, za sve mimo toga me nazove user posted image , igra se sa njim, izvodi ga vani, nije joj mrsko cak ni da ga nosi, pazi kad ce ga uspavati, nastima da bude pospan 1h iza mog dolaska kuci da mozemo oboje malo odspavati user posted image ) i nakon onog snimka kako se dadilja izivljava nad user posted image ja svojoj JOS JEDNOM iscitam (Jovo nanovo) pravila, pređem OPET preko svega..... Sada imamo

Nakon 10 dana, mene je moja g-đa teta nazvala da pita da li ona jos uvijek radi user posted image user posted image
Eh sad, buduci da ona mog B stvarno fino cuva (hrani ga iskljucivo onim sta mu ja pripremim, za sve mimo toga me nazove user posted image , igra se sa njim, izvodi ga vani,  nije joj mrsko cak ni da ga nosi, pazi kad ce ga uspavati, nastima da bude pospan 1h iza mog dolaska kuci da mozemo oboje malo odspavati user posted image ) i nakon onog snimka kako se dadilja izivljava nad user posted image  ja svojoj JOS JEDNOM iscitam (Jovo nanovo) pravila, pređem OPET preko svega..... Sada imamo iskljucivo poslovan odnos: izvjestaj sta su radili, koliko je pojeo, koliko je spavao i hvala lijepo, prijatno i doviđenja! 

Mislim da se teta fino brine o malom i to je najbitnije!Ne znam šta bi još trebala raditi,to je teta čuvalica a ne kućna pomoćnica. A za spavanje reci joj da ti to smeta,ili već ako ti ne smeta naglasi ako je umorna neka legne u istoj sobi.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 496
12.5.2010 12:39:25   
Anoniman
Nebitno, ko, kad, gdje, šta.... nije ti čuvao anonimus djecu..... to ti pokušavam "reći".
Uglavnom, strpit ću se još 3 mj. i onda jaslice, šta se može.... user posted image

Neposredna veza do poruke: 497
12.5.2010 12:42:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Gracanka

Eh sad, buduci da ona mog B stvarno fino cuva (hrani ga iskljucivo onim sta mu ja pripremim, za sve mimo toga me nazove user posted image , igra se sa njim, izvodi ga vani, nije joj mrsko cak ni da ga nosi, pazi kad ce ga uspavati, nastima da bude pospan 1h iza mog dolaska kuci da mozemo oboje malo odspavati user posted image ) i nakon onog snimka kako se dadilja izivljava nad user posted image ja svojoj JOS JEDNOM iscitam (Jovo nanovo) pravila, pređem OPET preko svega..... Sada imamo

Eh sad, buduci da ona mog B stvarno fino cuva (hrani ga iskljucivo onim sta mu ja pripremim, za sve mimo toga me nazove user posted image , igra se sa njim, izvodi ga vani,  nije joj mrsko cak ni da ga nosi, pazi kad ce ga uspavati, nastima da bude pospan 1h iza mog dolaska kuci da mozemo oboje malo odspavati user posted image ) i nakon onog snimka kako se dadilja izivljava nad user posted image  ja svojoj JOS JEDNOM iscitam (Jovo nanovo) pravila, pređem OPET preko svega..... Sada imamo iskljucivo poslovan odnos: izvjestaj sta su radili, koliko je pojeo, koliko je spavao i hvala lijepo, prijatno i doviđenja! 

Mislim da se teta fino brine o malom i to je najbitnije!Ne znam šta bi još trebala raditi,to je teta čuvalica a ne kućna pomoćnica. A za spavanje reci joj da ti to smeta,ili već ako ti ne smeta naglasi ako je umorna neka legne u istoj sobi.

Tačno tako, dobro ona njega pazi i tačno tako - nije pomoćnica, to je napisano iz razloga da nema apsolutno nikakvih obaveza pa čak niti da mu kuha ili pegla i zato očekujem da bude 100% posvečena njemu i samo njemu, a spavajući to ne može, zar ne? Uopšte ne želim da razmišljam da li ona spava dok se moje dijete budi, da li ga čuje ili ne. Ja je plaćam za to!

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 498
12.5.2010 12:51:43   
Nedi
Kad sam počela raditi moj dječak je imao 10 mjeseci i čuva ga teta od prvog dana. Prve dvije nisu vrijedne spomena i riješila sam ih već nakon nekoliko dana a treća ga čuva i danas evo već 19 mjeseci. Napominjem teta - totalni anonimus - nikad je do tada nisam vidjela. U početku sam jasno istakla osnovna pravila i svima super i zaista nemam problema sa tetom i moj sin je jako voli i jako voli njene ukućane.
Meni nebi smetalo da teta spava kad i dijete, doduše kod nas se sa sećije iz ležećeg položaja vidi dijete kako spava kad su vrata odškrinuta ( mama naštimala takav raspored radi sebe kad hoće prileći a da joj je user posted image uvijek na oku).
A onu enisinu tetu bi ja jos poslije onog pirea za sarmu nabila sa noge na nogu, i vjerovatno je i enisi puna kapa tete i njenog ponašanja pa je i ovo spavanje samo jos jedna kap.

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 499
12.5.2010 13:18:04   
mamana
Mislim da svako ima pravo da određuje pravila u sojoj kući, za svoj novac. Slažem se sa enisim da strašno što je našla tetu kako spava i da se tete razlikuju u nijansama. Takođe mislim da ovakve situacije ne bi trebali komentarisati oni koji nisu "kuburili" sa tetama i ne znam zašto neko daje djete  u vrtić, ako je zadovoljan sa tetom. Ja sam svojo rekla da je može u školu voditi, ako bude poštovala ono što smo se dogovorile i u tom slućaju bi djete dala u vrtić samo na par sati čisto radi druženja i to sa neke četiri godine, nikako ranije.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *