Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 10.5.2010 12:48:21
aazra
Ja sam nasla novu tetu mada mi je tesko da je tako zovem jer se radi o jednoj nasoj forumasici
A nasla sam je preko "super - oglasa" i poslije skontala da je s foruma
Mada mi je rastanak s ovom tetom tesko pao u petak je dosla po novac plakala grlila Bilala..ma tuga ziva MM me ruzi kaze da me hvata na emocije ipak da je voljela Bilala ne bi se tako ponasala, ne bi joj bio problem ostati pola sata duze a mogla ga je komotno pricuvati i do kraja sedmice jer se ionako racunalo od sedmog do sedmog... na kraju, kada je sama odlucila da u ponedeljak ne radi (iako je dobila uz to tri dana slobodno) ni jednom se nije zapitala kako je Bilalu s ocem koji je trenutno nepokretan..Bas nas je sotavila na cjedilu uvijek kukala da je BIlal umori, problem joj bio ostajati do 17 sati iako je dolazila u 9 (sve iza 16 njoj je bilo prekovremeno ) i jos mi na kraju opsovala fakultet
Mislim eto ipak joj oprastam ali trenutak je falio da ispadnem budala zamalo me uhvati na suze....
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 10.5.2010 13:51:32
koka i po
Dotična je valjda bila svjesna šta znači čuvati dijete.Čuj kukala da je umori.Pa normalno da će je umoriti.A i to pola sata što je trebala ostati duže ,pa šta?Nije pola vijeka.I ostaviti dijete sa nepokretnim ocem.Ma nek si našla novu.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 10.5.2010 14:38:30
aazra
Ma da se bar radilo o "prekovremenom" pa hajd ali zar je od 9 do 17 prekovremeno ? Ali definitivno je najgori taj odnos, njena neprestana kuknjava da je dijete "umori" a vamo se kida od ljubavi prema mom djetetu, haman eto jedva prezivi vikend bez njega samo o njemu pricaju a kada ga treba cuvati onda je sva bezvoljna.
Ali kad mi je svasta nagovorila ( i jos me iskritikovala sto mu je morala spremati dorucak ) nisam vise mogla otrpiti njeno licemjerstvo...Ja joj rekla "pa valjda ako te placam imam pravo postaviti uslove", aona rekla "uffff..taman jos i to", a vrhunac je bio "znam ja kad su mi slobodni dani i bez televizije.."
ma sve u svemu kad je dosla pozdraviti se sa njim malo sam se i ja smeksala ali sad se ljutim na sebe - da me "premuntala" suzama sad bi naj... moralo bi uvijek sve biti po njenom ispalo bi kao da je ona meni sef.
Sad se ljutim na sebe sto sam prenaivna... ali nisam se dala premuntati
MM kaze place ona zbog 350KM gdje ce sad dobivati te pare a da joj je tako blizu - njena zgrada preko puta nase...A usput, zalila se ona i da "ne moze nista od tih para"... Ma sad se pitam kako sam je uospte mogla slusati ovih pet mjeseci....
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 10.5.2010 14:43:59
koka i po
Dobro si je trpila do sada.A šta joj fali djetetu napraviti doručak.Pa i ručak ako majka radi.To je meni se čini nekakva primadona.350km. je fina para.Jest da je kod vas u Sarajevu standard bolji nego u mom gradu.Kod nas se jedno dijete čuva za 120km.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 10.5.2010 14:45:12
hanabanana
Meni nije jasno kako je ona mogla nešto smatrati prekovremenim ako ste se na početku jasno dogovorili od kad do kad radi. Ja mislim da do nesporazuma u mnogome dodje što dosta stvari ostane nedorečeno, jer se kao podrazumijevaju. ali ono što podrazumijevam ja, možda neko drugi ne podrazumijeva.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 10.5.2010 14:54:30
aazra
Ja sam joj rekla od 9 do 17 i to je to 8 sati ali ne kontam sta njoj bi...Ona se upoređivala sa tetom iz komsiluka koja je cuvala jednog bebija i odlazila tačno u 16.
Ali ne kontam kako se tako mogla upoređivati, jer ta je žena dolazila u 8 i čuvala dijete u tuđoj kući i zbog toga je htjela znati do kada joj je radno vrijeme..Ona se ustvari upoređivala s tom drugom ženom samo u stvarima koje su njoj odgovarale..Pa je rekla "ona ne sprema doručak, ona ide u 4, ona ovo, ona ono....."
I naravno, ona nije radila za praznike. Bez obzira što sam ja njoj te dane nadoknađivala (svaki drugi ponedeljak neradni), ko je još vidio raditi za praznike...
Ma kazem samo se na sebe ljutim evo dok ovo pisem pitam se sto je nisam i prije rijesila , a zamalo da me opet pridobije na suze ja sam definitivno kriva sto sam ovo dopustila
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 10.5.2010 19:44:16
bebbe RR
Joj, Aazra. To nije bila prijatna situacija. Što kažeš, u takvom odnosu si ti sva napeta, baš kao da ona tebe plaća, a ne obrnuto. Neka si je se riješila. Nadam se da će medenom Bilalu biti lijepo sa novom tetom. Ljubav je ipak više od toga da se plače kada se pozdravlja, a ovamo se žali i kuka... Sretno sa novom tetom!
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 12.5.2010 11:00:49
Anoniman
Joj draga aazra sad pročitah.... ma neka si našla novu tetu! Mi ćemo definitvno od septembra u vrtić. Ja juče došla ranije sa posla, kad moja teta lijepo uzela deku i raširila se po dnevnom boravku - žena spava!!! Mislim, halooooooo. Suzdržala sam se da joj ništa ne kažem ali danas ću joj "objasniti" da se na radnom mjestu ne spava!
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 12.5.2010 11:04:01
Anoniman
IZVORNA PORUKA: enisa_sara
Joj draga aazra sad pročitah.... ma neka si našla novu tetu! Mi ćemo definitvno od septembra u vrtić. Ja juče došla ranije sa posla, kad moja teta lijepo uzela deku i raširila se po dnevnom boravku - žena spava!!! Mislim, halooooooo. Suzdržala sam se da joj ništa ne kažem ali danas ću joj "objasniti" da se na radnom mjestu ne spava!
umorila se zena plaho Heheheh izvini al morala sam se nasmijati cuj,spava sto je nisi polila hladnom vodom,kako bi ustala ........samoooooo i to da cujem da se na radnom mjestu spava svasta....
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 12.5.2010 11:08:54
Anoniman
Još počela nešto šupljirati kao B prvo tu spavao..... Prvo dijete ima svoju sobu i zna se gdje spava, drugo nemoj me praviti čoravom pored zdravih očiju!!! Ništa nisam rekla, kontam neću izrevoltirana, neka se slegne i danas OPET moram tuki crtati stvari. malena_t i B je spavao, u drugoj prostoriji....
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 12.5.2010 11:23:01
hanabanana
A šta je trebala raditi....stojati njemu iznad glave i pratiti kako diše?! Ne kontam, šta ti smeta što se izvrnula ako dijete spava. Možda se nije osjećala dobro.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 12.5.2010 11:26:03
ena23
IZVORNA PORUKA: enisa_sara
Još počela nešto šupljirati kao B prvo tu spavao..... Prvo dijete ima svoju sobu i zna se gdje spava, drugo nemoj me praviti čoravom pored zdravih očiju!!! Ništa nisam rekla, kontam neću izrevoltirana, neka se slegne i danas OPET moram tuki crtati stvari. malena_t i B je spavao, u drugoj prostoriji....
neoprostivo.... sta da se mali probudio, ona slatko u carstvu snova ne cuje ga, usto iz krevetica pa pao naglavacke, ndB????
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 12.5.2010 11:26:20
Anoniman
Naravno da mu nije trebala stajati iznad glave!! Spavati ne može jer ne želim da razmišljam da moje dijete možda plaće dok ona spava! Vrlo jednostavno, nema spavanja dok je sa
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 12.5.2010 11:27:37
Anoniman
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Znaš li šta rade tete u vrtiću kada djeca spavaju????
Sjede u drugoj prostoriji, puše i piju kafu.
to si upravu sigurno.Al sigurno nespavaju vec su budne sa cigarom i kafom Neznam bas koliko je zena spavala i da li je uspjela zaspat.Al bas nije uredu .... sta ja znam.....
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 12.5.2010 11:28:45
ena23
hanabanana, moja teta cuvalica ulazi svakih 10 do 15 minuta u sobu gdje maleni spava, cisto da bi vidjela kakva jesituacija... i smatram da to svaka mama treba zahtjevati. sve mi koje imamo poso znamo sta bi se desilo da nas sef uhvatiti kako spavamo za stolom, pa taman da apsolutno nista nemamo za raditi taj dan...
< Poruku je uredio ena23 -- 12.5.2010 11:32:40 >
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 12.5.2010 11:32:14
hanabanana
Mislim da nema potrebe ulaziti svakih 15 minuta u sobu provjeravati da li dijete spava, lično - moje dijete koje ima krhak san to stalno ulaženje bi probudilo.
Isto tako čisto sumnjam da je žena spavala, možda se samo " izvrnula ". Meni lično, ne bi smetalo da se teta čuvalica " izvrne " na sečiji, dok moje dijete spava u drugoj sobi, i šalta kanale na tv-u. dok recimo, nikada ne bih dozvolila da puši u stanu.
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.