pocahontas
|
tetina obaveza da radi sve oko bebe..dakle, pere ga kada izvrsi veliku nuzdu obavezno, mijenja mu pelene redovno, svaka 2-3 sata, hrani ga, umje ga poslije jer sav bude mrljav od hrane , izvede ga u setnju oko zgrade jer vec hoda, dakle ne mora prtiti kolica osim ako bas ima zelju, ima srecu sto se moj Cici sam uspavljuje gledajuci crtane u svojoj stolici, samo ga mora prenijeti u sobu kada utvrdi , kuha mu ono sto sam ja rekla da mu skuha (a zasto da ja kuham nesto sto moze skuhati i dijete koje ide u 1. razred osnovne - strpa svo povrce u serpu i gotovo, izvadi spremnik zaledjene mesne supe i mesa u njoj i sve to lijepo pomijesa i nahrani ga)..sto da ja to radim dan prije ..praktikujem da joj svako jutro ostavim na papiricu sta ce kada jesti pa nek rasporedi..uglavnom, prvi oborok je negdje oko 8h cim se probudi, a vec 4. obrok bude obicno dok ja ne dodjem, a to je negdje oko 15h...ostatak dana je moja briga .... sad za sad kuc kuc sam sretna sa tetom, zena zna sta radi, nije smotana, ima iskustva, fino ga obrce okrece, zabavlja, igra se s njim, i sto je najvaznije ne komentarise moje odluke po pitanju ishrane i sl. kao kakva mahalusa, vec napravi bas onako kako sam rekla/napisala ponekad mi slozi ves i obrise prasinu sa stola koja svakodnevno pada po njemu ..sudje uredno poreda u masinu...i ne vidim sta jede ujutro (ja se slomih pitajuci je da li je uopste jela - Enisa, svaki put se sjetim one tvoje teta Sarme )..wc ne koristi, pusi na jednom od dva balkona i to samo kada bebi spava...ja totalni anti pusac ne osjetim da je pusila.. tako da, bravo za moju tetu