Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.4.2010 0:43:37
Niina
Kad citam vase postove prosto me strah uzme, kako naci normalnu osobu da cuva dijete...ee zenu koju placam da mi cisti,a placam je kolika je i meni satnica..opet ne uradi kako ja kazem...samo klima glavom a onda opet po svom....uhhh
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.4.2010 0:45:29
Ilhana RR
IZVORNA PORUKA: Niina
Kad citam vase postove prosto me strah uzme, kako naci normalnu osobu da cuva dijete...ee zenu koju placam da mi cisti,a placam je kolika je i meni satnica..opet ne uradi kako ja kazem...samo klima glavom a onda opet po svom....uhhh
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.4.2010 11:21:02
meli
i ja sam imala problema s pronalazenjem tete cuvalice. prvo ga cuvala moja sestra mjesec dana, pa onda ga preuzela moja tetka. i bilo je milion problema. cuvala ga je 4 mjeseca i onda sam opet morala traziti novu tetu cuvalicu. kod nas vazi ona ¨treca sreca¨. djevojka koja ga cuva ima 20 godina. i prezadovoljna sam i ja a i ona. on se navikao na njih. a i oni njega vole pravo. nekad kad hocu da dodjem po njega, oni traze da jos ostane. nekoliko puta je i spavao kod njih. cuva ga vec 14 mjeseci. mislim da kad nadjes nekog da ti cuva dijete trebas mu sve objasniti, ako treba, i nacrtati. ja sam svojoj sve objasnila: sta jede, sta ne, sta mu obuci, gjde ga moze voditi i rekla joj ako se bude pridrzavala, nece biti frke. svakoj od vas zelim da vas ¨zapadne¨ teta cuvalica kao sto je nasa.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.4.2010 20:17:31
Anoniman
aazra, rekoh ja vec ranije - seljacka politika!! Sto kaze mamine oci, to kad uhvati maha, ode u Ja sam rekla, nek mi os jednom nesto kaze, nalemat cu je E vise i tete, neka idu u......u.....u....... šipke uh!! Jedva cekam da jos poraste da ide u vrtic, gdje mi niko nece zvocati i nesto reci!! Jedva cekam.....
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.4.2010 20:49:48
Anoniman
Ja sam već pisala kako sam sa prvom tetom imala problema i kako sam prezadovoljna ovom drugom. Esma mi je živnula i mnogo toga naučila sa ovom tetom. Ja odnedavno imam jedan problemčić i morat ću ga uskoro riješiti. Kako sam stekla puno povjerenje u tetu, nisam osjećala potrebu da pripremam posebno hranu koju će Esma jesti, već bi joj teta pripremila/skuhala ili izvadila iz zamrzivača nešto što sam ja već pripremila. Ona je od početka znala Esmi donositi kukuruzu, koju bi sama spremila, ili kiflice koje Esma voli. Nije mi se sviđalo da E jede toliko proizvoda od brašna pa sam joj to i rekla i joj je davala te kifle i sl. samo za jedan obrok. No, odnedavno je počela donositi i hranu koju ona kuha (grah, sataraš...) iako ja uvijek u zamrzivaču i frižideru imam nešto što je prikladno i namijenjeno Esmi. Ne sumnjam ja da je sve to što ona skuha ukusno, ali ipak se radi o tome da JA određujem šta će Esma jesti. Počela joj je i davati kekse i grickalice, a ja sam ogroman protivnik takve hrane. Kad joj kažem da joj to ne daje previše, ona mi odgovori da joj da pomalo... no meni se čini da to i nije tako. Morat ću u ponedjeljak porazgovarati o tome sa njom... jer ne želim da zbog toga "pukne tikva" kad smo svim ostalim što radi za Esmu i nas prazadovoljni.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.4.2010 21:43:26
koka i po
pozdrav pingpong.Ja se slažem sa tobom da je teta pretjerala ali nemoj da kvariš sve ,pokušaj s njom razgovarati i jasno joj daj do znanja da si ti ta koja odredjuješ a ne ona.Meni se čini po tvojoj priči da je ona puno zavoljela tvoje dijete.Pomisli samo kako nane i dede vole unučad pa ih na kraju pokvare.Možda je baš ljubav prema tvom djetetu razlog takvog ponašanja.Ne sekiraj se zlatna riječ svaka vrata otvara.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.4.2010 23:15:49
škorpija
joooj danas je teta čuvala bebija i kad je otišla ostavila je otvorenu kesu s smokijem, ja sma izrčito rekla damu toi NE SMIJE davati, e sad ne znam jel dala ili nije, ja sma mu mirisala usta, ali nisam osjetila smoki
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 17.4.2010 9:46:35
lilith
ja kad citam vase postove,prosto ne mogu da vjerujm da tete mogu biti toliko bezobrazne...zamislite da mi nasim sefovima kazemo da necemo uraditi nesto kako se radi vec na svoju ruku...iskreno,mojoj da donese svoju granu ili joj da nesto sto ja ne dozvoljavam nabila bi je nogom u g... za sva vremena...ja sam ta koja odredjuje sta ce mi dijete jesti i nema pomalo davanja ako sam ja rekla ne...ili koliko se jadna enisa sara namucila sa tetom-prestrasno... meni od posla izgleda nista jos,tako da se trenutno ne zamaram ovom tmom,ali mm i ja smo se dogovorili kada nadjemo tetu postaviti kamere po cijelom stanu i reci joj naravno da su tu...mi se svi mucimo oko nase djece da budu sto zdravija,da im sto kvalitetniju hranu dajemo,da ih pravilno vaspitavamo i treba mi sada neko doci i kvariti to,a ja mu jos placati...
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 18.4.2010 11:36:04
dinciii
IZVORNA PORUKA: mama75
dinciii mozes li nam reci gdje ta tetka stanuje? Ja sam evo u potrazi za tetom cuvalicom naselje Bare - Sip u Sarajevu, pa ako neko zna neku finu tetu da bi dolazila molim da mi javi
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 18.4.2010 13:00:11
škorpija
ja kad citam vase postove,prosto ne mogu da vjerujm da tete mogu biti toliko bezobrazne...zamislite da mi nasim sefovima kazemo da necemo uraditi nesto kako se radi vec na svoju ruku...iskreno,mojoj da donese svoju granu ili joj da nesto sto ja ne dozvoljavam nabila bi je nogom u g... za sva vremena...ja sam ta koja odredjuje sta ce mi dijete jesti i nema pomalo davanja ako sam ja rekla ne...ili koliko se jadna enisa sara namucila sa tetom-prestrasno... meni od posla izgleda nista jos,tako da se trenutno ne zamaram ovom tmom,ali mm i ja smo se dogovorili kada nadjemo tetu postaviti kamere po cijelom stanu i reci joj naravno da su tu...mi se svi mucimo oko nase djece da budu sto zdravija,da im sto kvalitetniju hranu dajemo,da ih pravilno vaspitavamo i treba mi sada neko doci i kvariti to,a ja mu jos placati...
pretpostavljam da si mislila na hranu a ne na granu , jedino ako teta neće tući bebu nekom granom . a slažems e za kamere fakat sveg ima i ne vjeurjem nikome osim mužu i mami kad je u pitanju moja
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 18.4.2010 13:21:25
mamine oci
IZVORNA PORUKA: pocahontas
ja jos uvijek trazim tetu, sada mi vec HITNO treba neko... molim vas da mi javite na pp ako znate neku finu i pouzdanu tetu (lokacija Sarajevo)...
ja neznam tetu al sam cula za igraonu Djeciji dvorac na stupu da imaju u sklopu i cuvanje djece cjelodnevni i poludnevni boravak vidjela sam i cjene povoljne al da nebude da je reklama ima na fb Igraonica djeciji dvorac pa se raspitaj ako te zanima ili bilo kog drugog
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 18.4.2010 20:32:42
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pocahontas ja jos uvijek trazim tetu, sada mi vec HITNO treba neko... molim vas da mi javite na pp ako znate neku finu i pouzdanu tetu (lokacija Sarajevo)...
Meni se jedna javljala na oglas koji sam daaavno postavila. Imam samo njen mail, pa ću ti ga poslati preko PP-a.
< Poruku je uredio pingpong -- 18.4.2010 20:38:31 >
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.