Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.2.2010 20:10:03
teacher75
IZVORNA PORUKA: mama Nataša
Ja i dalje moram da hvalim svoju maramu
kad krenemo vani svežem je odmah iako bebač prvo ide u AS, al nikakav problem mi nije stavljat ga i vaditi po potrebi. Siti se mi nahodali ovih dana!
U Merkatoru ko u voziću, ja, mali u marami, veliki na kolicima stoji, super se zabavljamo
Možda nekom to čudno izgleda, često nas zagledaju al ne obadam naročito jer nama je super!
A da vam ne kažem koja je milina skitati po snijegu sat,dva i onda kući izvući iz marame sneno i toplo dijete
mene je strah nosati po snijegu jer se bojim da se ne okliznem i ne padnem na bebu evo jedna forumasica se okliznula i pala- Noor, bas je nekidan napisala
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.2.2010 20:30:04
mamina cura
IZVORNA PORUKA: Noor
Mamina cura, kad ces nas obradovati novim materijalima i dezenima? Ja bih jedan super ljetni sling jarkih boja!
To ne ovisi od mene jer sam ja mala maca jos uvijek Sve ovisi o ponudi u nasim ducanima... a koja nije bas i neka... A kad bih ja mogla raditi svoje tkanine to bi bilo vec nesto
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.2.2010 20:32:49
Candy
Ja nazalost ne smijem ni jednu od tih marama nositi. Doktor mi je rekao da se ne zezam, jer mi je kicma u losem stanju, mogu je preopteretiti i operacije zaglaviti, i da cak ne smijem ni bebu dugo nositi.Namjeravala sam kupiti maramu pa u setnju sa bebicom, al ne smijem, boli me kicma i kad je nosim 10 minuta
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.2.2010 20:55:44
muby
Candy ako imas problema sa ledjima onda se cuvaj. Tu su kolica pa u setnju. Mada su mene nakon poroda ledja konstantno bolila od nosanja bebe po kuci iako je rodjen sa 3400gr. A sad je tezak skoro 10 kg i regularno ga nosam u MT. Jedino me zabole ledja ako dodatno nosim kese kad idem na pijacu.
Mi danas isli na vakcinu, naravno u MT. Moram priznati da me bilo malo strah jer jos je klizavo vani pa sam bas pazljivo hodala. A kad smo se vracali Haris zaspao, nije mu smetala ni buka, ni saobracaj ni moje pricanje :)
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.2.2010 21:14:18
mamina cura
Bas sam citala negdje na netu kako je jako bitna razlika nosanja djece u nosiljkama nego u rukama. Drugacije se rasporedjuje bebina tezina i mnogo je teze nositi u rukama. Zato se i zale roditelji koji nosajuci bebu u rukama uspavljuju je. I kod mene kicma nije u izvrsnom stanju ali sam jako dobro podnosila nosenje - pogotovo je lako kad je beba manja (do godinu dana).
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 20.2.2010 21:55:18
mama Nataša
IZVORNA PORUKA: teacher75 mene je strah nosati po snijegu jer se bojim da se ne okliznem i ne padnem na bebu evo jedna forumasica se okliznula i pala- Noor, bas je nekidan napisala
UH, strašno!
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 23.2.2010 17:25:41
lekica83
I mi smo sada u klubu mama nosilja ali se bas ne snalazimo najbolje..Lana je mala bebica i ima 4200 tako da pokusavamo kolijevka polozaj u slingu. Malo se buni pa je sad samo po par minuta stavim da se navikne a interesuje me kako treb D bude unutra u njemu okrenuta, je li okrenuta stomakom prema meni kao kada doji recimo i gdje je onda glavica okrenuta ja sam je stavljala ravno da gleda u plafon tijelomn i glavom ali se glavica nekako iskrivi..
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 23.2.2010 18:04:13
Soleil
Mi uživamo u šetnjama u slingu Sada kada je malo ljepše vrijeme i kada nije klizavo svakodnevno izađemo u šetnju. Emma uživa u slingu, razgleda a najčešće zaspe. Meni su leđa totalno rasterećena otkako koristimo sling. Vrlo brzo ćemo naručiti i mei tai da užitak učinimo potpunim
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 23.2.2010 22:50:24
lekica83
evo bas sam gledala ovu stranicu, izgleda da sam ja malo pogresno stavljala u sling ali sutra cemo probati ponovo.. hvala mamina cura .. jos jednom za nas sling