|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling
1.3.2010 13:49:02   
teacher75

IZVORNA PORUKA: muby

cao ljudi evo samo kratko da se javim

mi smo proslu subotu bili u grand centru na ilidzi i nosali se u mt, nisam osjaceala da mi je tesko
u nedjelju nisam mogla ustati iz kreveta, boli me donji dio ledja i ne mogu se ispraviti
tek sam u utorak mogla nekako ustati da odem dr-u
i evo jos me nije popustilo
sad je malo lakse, nekako uspijem ustati bez bolova ali ne mogu se ispraviti
ove sedmice cu na kontrolu pa cu trebati i na fizikalnu terapiju :(

ajoooooj, bas mi je zao. ne mora biti da je samo mei tai kriv, mozda ti se sve sastalo, pa to doslo kao slag na kraju. meen su isto nekidan citav dan voljela ledja, dan ranije sam setala sa slingom, ali su mi i dolazili gosti, imala kamaru sudja da operem, kuhala a niska mi kuhinja. nedavno smo kupili masinu za pranje sudja, nema gostiju ovih dana, i sad me nista vise ne boli a u sub. sam bas dugo, dugo setala sa slingom...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 1001
1.3.2010 15:07:51   
muby
ma ne mislim da je od nosanja u MT vec od svega po malo
Haris je potezak a stalno ga nosam i po kuci, pa sam sageta dok ga presvlacim, pa ga perem na lavabou svaki put kad ga presvlacim
uglavnom ledja su kvrcnula
danas mi je kao malo bolje, mama mi je pokazala neke vjezbe koje je ona radila kad su je bolila ledja, pa izgleda da pomazu
ali dugo jos necu smjeti nista dizati, a nosanje bebe moram zaboraviti :(

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1002
1.3.2010 15:36:23   
velika tiba
Evo i ja da se pridruzim drugaricama mamama u klubu slingova. Zanima me par stvari. Moj mali ima 6 sedmica. Je l nije prerano da ga nosim u slingu. Druga stvar, mamina cura, mogu li da te zamolim da mi na pp posaljes vise informacija o slingovima koje radis i da mi posaljes neku slicicu da vidim kako izgledaju. Hvala unapred :)

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 1003
1.3.2010 15:42:34   
teacher75
IZVORNA PORUKA: velika tiba

Evo i ja da se pridruzim drugaricama mamama u klubu slingova. Zanima me par stvari. Moj mali ima 6 sedmica. Je l nije prerano da ga nosim u slingu. Druga stvar, mamina cura, mogu li da te zamolim da mi na pp posaljes vise informacija o slingovima koje radis i da mi posaljes neku slicicu da vidim kako izgledaju. Hvala unapred :)

nije ti prerano samo je za taj uzrast najbolji kolijevka polozaj. moja lana nije voljela taj polozaj, ja sam je pocela nositi sa neka 2-3 mjeseca, polozaj prsa uz prsa (stomak uz stomak- tummy to tummy) nogice van a moze i nogice unutra samo sto ja to nisam znala namjestiti

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu velika tiba)
Neposredna veza do poruke: 1004
1.3.2010 17:09:48   
IvanaTz

Pozz velika tiba user posted image ! I ja sam bebacha odmah nosala uspravno (stomak na stomak) sa nogicama van, i to kad je imao oko 2 mjeseca, nije mu se svidjao kolijevka polozaj...

I mijenjaj nick, sad si mala tiba user posted image ...

9.9.2009. :-)))

Neposredna veza do poruke: 1005
5.3.2010 16:33:58   
velika tiba
user posted image Pa i nisam jos uvek bas mala tiba. Hvala na odgovorima. Stigao nam je sling, ali mom mališanu se nikako ne sviđa u slingu. Jesu li vaša deca odmah prihvatila sling ili su morala da se navikavaju?

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 1006
5.3.2010 16:41:53   
mamina cura
Nekima treba malo vremena a neke se bebane uopce ne bune. Jako je bitno i potrefiti tajming :) da je sit, da nije pretopljen i da je raspolozen user posted image  

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

Neposredna veza do poruke: 1007
5.3.2010 16:49:15   
aazra
mamina cura nedostajala si nam user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 1008
6.3.2010 22:18:11   
leona81
hvala mamina curo na profesionalnosti i brzini, svi smo odusevljeni s mt...cekamo jos da bebica poraste pa da ga mozemo isprobati:)user posted image

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1009
7.3.2010 14:03:00   
mamina cura
Ma bilo mi je zadovoljstvo. Kad vidim koliko se sad  bebe nosaju user posted image  kao da mi je misija obavljena user posted image
Mozemo i skoro organizovati jos jedno druzenje za upute za nosenje - ako ima zainteresiranih naravno user posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1010
7.3.2010 16:45:52   
leona81
moze...mi cekamo da porastemo za mt, jos najmanje mjesec 

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 1011
7.3.2010 21:20:53   
mama Nataša
Ja sam sinoć u DM-u demonstrirala komplet motanje i nošenjeuser posted image

još uvijek me većina posmatra ko da sam s Marsa palauser posted image user posted image user posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

Neposredna veza do poruke: 1012
7.3.2010 21:55:24   
teacher75
ma ja sam navikla vise na te cudne poglede i pitanja i izjave: jel joj udobno u tome? moze li ispasti iz toga?pricuvaj je ti ipak za svaki slucaj da ne ispadne. kako se to zove? (sling)jel ti tesko to nositi? meni kengurko izgleda stabilniji itd...user posted image

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 1013
7.3.2010 22:57:19   
ziki
Gledam slike i bas me nostalgija za slinganjem uhvatila, mi smi sling proslijedili jer je Tarik rekao: neces, beba- u prevodu necu vise nisam bebauser posted image  
Do koliko kilograma je preporucljivo nosat djecu u MT. Nisam sigurna da moja ledja mogu da izdrze nosanje lopuze od 13.5 kg ali bi MM mogo da se angazuje za setnje u prirodi.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1014
8.3.2010 10:13:49   
lekica83

user posted image Pa i nisam jos uvek bas mala tiba. Hvala na odgovorima. Stigao nam je sling, ali mom mališanu se nikako ne sviđa u slingu. Jesu li vaša deca odmah prihvatila sling ili su morala da se navikavaju?

I moja curica nije odmah htjela u sling iako sam je cupkala i gledala da bude raspolozena, sita itd. MEdjutim to je bilo s kolijevka polozajem a kad sam probala tummy to tummy sa nogicama unutra bila je pravo zadovoljna i razgledala je malo okolo a onda je zaspala user posted image user posted image i mama je sada presretna..
Uglavnom nemoj odustajati i po minutu ako treba je svaki dan po malo navikavaj..

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

Neposredna veza do poruke: 1015
8.3.2010 14:09:31   
velika tiba
Kolevka polozaj ne dolazi u obzir. To ne prihvata nikako, osim ako jede (sto mi je najbitnije, da mogu svuda da ga hranim i ne budem vezana za kucu), a probali smo tummy to tummy sa nogicama unutra i to mu se svidelo. Što kaže lekica malo sam ga nosala i on odmah zaspao. Jedva čekam da se prolepša vreme pa da  idemo napolje :D

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 1016
8.3.2010 16:24:13   
mamina cura
Drago mi je cuti da ide lakse.

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

Neposredna veza do poruke: 1017
8.3.2010 16:25:36   
mamina cura
IZVORNA PORUKA: ziki

Gledam slike i bas me nostalgija za slinganjem uhvatila, mi smi sling proslijedili jer je Tarik rekao: neces, beba- u prevodu necu vise nisam bebauser posted image  
Do koliko kilograma je preporucljivo nosat djecu u MT. Nisam sigurna da moja ledja mogu da izdrze nosanje lopuze od 13.5 kg ali bi MM mogo da se angazuje za setnje u prirodi.

I meni je moja smizla vec teska - 12+kg. Ali za mm sigurno nije user posted image  

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1018
18.3.2010 18:10:19   
Dzenana_G
Kako moze da se naruci MT . Koliko to kosta?

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

Neposredna veza do poruke: 1019
20.3.2010 23:49:00   
leona81
mi smo se dva dana nosali u mt i curica je spavala od prvog trena i to po 2, 3 sata, a inace ne spava dobro...cak je i sinoc bolje spavala vjerovatno zbog set_nje:) mamina curo hvala punooooooo:)

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 1020
21.3.2010 11:07:15   
lekica83

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Kako moze da se naruci MT . Koliko to kosta?

posalji PP maminoj curi i ona ce ti sve objasniti..Mi smo uzeli sling i prezadovoljni smo user posted image user posted image

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 1021
21.3.2010 12:52:53   
Noor
Evo i mi da se prijavimo da smo dobili MT prelijepog dezena (by mamina cura), odlican je za ledja, mozemo se nosati satima, ali nam je sling i dalje zakon. Moja curica nece da zaspi u MT, nema sanse, ali u slingu zaspi i u najcudnijem polozaju. I dalje nam je omiljeni polozaj kad je okrenuta prema meni sa nogicama unutra, a i ja sam se nekako najbolje navikla na taj polozaj, ostale jos nisam usavrsila.
I konacno sam se navikla na cudne poglede i komentare! user posted image

Nasa bajka je pocela 17.08.2009.

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 1022
21.3.2010 13:05:11   
faris06
Evo da se i nas dvije tuspasimo. Mojoj djevojcici je sedam mjeseci i  sling nam je zakon.Svaki dan relacija C. Vila - Grbavica.Obje uzivamo , a Hena posebno.To vjerovatno ide sa imenom. A sto se tice komentara, ja sam iznenadjena koliko su pozitivni jer svakodnevno  nas zaustavljaju , mada ima i pokoji cudan pogled. Teta  Naidi jos jednom hvala!

(odgovor članu Noor)
Neposredna veza do poruke: 1023
21.3.2010 13:17:11   
mamina cura
Cmoka svim bebama i mamama user posted image user posted image user posted image

A za sve mame koje zele da se druze ili usavrse postavljanje nosiljke ili probaju koju --- pozivam vas na jos jednu skolu nosenja user posted image
Zavisno od zainteresovanih mama - organizovacemo se prije ili kasnije user posted image  dogovaramo se o terminu.

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 1024
21.3.2010 19:43:03   
leona81
meni je najjace kad je mm nosi a dezen je bas saren i sve majke i ocevi s kolicima se okrecu da vide i ovo cudo...nama je super i beba je zadovoljna, a posto je dosta teska hvala bogu da postoji mt...kaze mm najbolje ulozene pare dosad:)

Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *