Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 11.2.2010 19:36:59
mamina cura
O kenguru - vise manje sve znamo i koliko je zdravo za dijete u tome ga nositi. Pored marame, slinga nikada nebih izabrala kengura. Ali nije moje da se mijesam, niti je moje dijete.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 11.2.2010 20:00:32
merima_s
Meni kengur nikad nije bio opcija, i danas se nekad nosamo u slingu a skoro smo napunili 3 god. Ono sto je meni bilo znacajno kad smo uvjezbavale polozaje je da koljena uvijek moraju biti iznad guze, tek tada je pravi polozaj za bebu. Na slici koju je postavila skorpija malenom nogice vise! Ako je to ispravan polozaj za mei tai onda je sling definitivno bolji.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 11.2.2010 20:08:08
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija
evo fotkica, zanemarite raščupanost i rasparene boje kod ajdina
eh,zeno konacno da te vidim slucajno naleti na ovaj pdf.i bas mi je drago iskreno nisam te ovako zamisljala mislila sam da si malo starija ozbiljno a ono,ti mlada lijepa zenica.Za A nemam rijeci on je najsadji djecak
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 11.2.2010 20:16:44
merima_s
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: škorpija
evo fotkica, zanemarite raščupanost i rasparene boje kod ajdina
zar nisu ovdje nogice iznad guze? guza je spustena koliko vidim na ovoj slici
Meni na onoj slici sprijeda i ne izgledaju. Helem, cilj mi je bio samo da prenesem ono sto znam mamama koje tek pocinju koristiti nosiljke. Ja sam tako znala da li sam je dobro postavila, treba li jos gdje zategnuti, namjestiti, da bude dobro i meni i njoj.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 11.2.2010 20:21:39
leona81
ma mi smo ovo dobili, probali i ne valja fakat, ona vristala, jedva sam je utrpala unutra, uzas...a u cemu je stvar kod kengurka, ledja nisu u ok polozaju ili?noge niti su rasirene puno a i vise nekako debilno skroz...a i pise da je do godinu a moja beba jedva stade unutra
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 11.2.2010 20:27:31
muby
Pa u principu kod kengur nosiljki je dio izmedju nogu uzi neko kod mei tai nosiljke. Tako da noge nisu dovoljno rasirene sto nije dobro za razvoj kukova.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 11.2.2010 21:03:43
mamina cura
U mt nosiljci noge ne mogu visiti kao u kenguru. Nosiljka je dovoljno siroka da podupire bebinu guzu i noge do koljena tako da mogu visiti samo noge od koljena do stopala - sto je i normalno. I u slingu noge ne mogu visiti jer da vise beba bi skliznula van - sto je nemoguce za nositi. A o stetnosti kengura je dovoljno upitati svakog pedijatra ili ortopeda. Suvisno je da ga ja kudim - mislila sam da to vec svi znaju
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 11.2.2010 21:16:42
škorpija
leona to je definitivno kengur, mi imamo potpuno isti samo u crnoj boji, i ajdina sma nekoliko puta stavila u njega, ali nisam nikako mogla da koračam jer su mi smetale njegove nogice koje vise. osim toga bilo je ljeto i beba se je kuhala unutra, tako da nam stoji beezezezez.
joj ja danas krenula u vdeoteku i da stavim ajdina u MT, kad oni kaiševi mi prekratki nikako ne mogu one gornje da zavežem oko sebe, joj ja dumaj šta je , ma nejasno mi, kad skontah ja obukla debelu bundu a ajdinu skafander i toliko smo bili debeli da nisam mogla da zavežem Feliks jooj od svih slika baš si na ovoj našla da me vidiš , ne izgledam ja ovako kad se počešljam i sredim
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 11.2.2010 21:29:54
mamina cura
Nije frka ni za to. Ako si se natrpala a jos i beba u skafanderu - onda ne moras naprijed kaiseve da krizas pa vezes pozadi vec jednostavno svezes cvor naprijed - bas na mjestu gdje su bebi ledja ili ispod guze. Inace nije dobro pretopljavati bebu u nosiljci jer je i nosac grije svojim tijelom. Vjerovatno bi dosla do videoteke i usla unutra a unutra se grije tako da bi prokljucali i ti i beba od vrucine
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 11.2.2010 21:32:47
škorpija
ma da, inače ja se uvijek laganije obučem zato što se od njegove težine it e kako ugrijem, ovo je prvi put da sma zimsku jaknu obukla, zato je i frka bila. a znala sam koji ću film, pa reko samo ću uletiti i izletiti
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 11.2.2010 21:53:38
leona81
IZVORNA PORUKA: mamina cura
U mt nosiljci noge ne mogu visiti kao u kenguru. Nosiljka je dovoljno siroka da podupire bebinu guzu i noge do koljena tako da mogu visiti samo noge od koljena do stopala - sto je i normalno. I u slingu noge ne mogu visiti jer da vise beba bi skliznula van - sto je nemoguce za nositi. A o stetnosti kengura je dovoljno upitati svakog pedijatra ili ortopeda. Suvisno je da ga ja kudim - mislila sam da to vec svi znaju
ja ne znam...niti mi je ko od ortopeda ili pedijatara spominjao kengura niti znam zbog cega je mt ili sling bolji, inace ne bih pitala a licno mi se ne svidja nikako, a ni bebici...a ovo smo dobili na poklon i pretragom na internetu vidim da je dobio nagradu 2007 za najbolju nosiljku a i Voted Best Sling/ Carrier by Mother & Baby Magazine...? u cemu je fol?
< Poruku je uredio leona81 -- 11.2.2010 21:54:04 >
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 11.2.2010 22:40:02
Lanaa
Pozdrav...Ako neko može da mi odgovori.Mom sinu je sutra 3 mjeseca,i čitam vaše postove,pa ne znam razlučiti u šta ide beba od 3-4 mjeseca ? marama, Mei Tai, sling ili nešto drugo....? Imam želju da nosim Tarika tako na sebi,sad će proljeće i lijepo vrijeme... pa vas molim za odgovor.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 11.2.2010 22:43:02
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lanaa
Pozdrav...Ako neko može da mi odgovori.Mom sinu je sutra 3 mjeseca,i čitam vaše postove,pa ne znam razlučiti u šta ide beba od 3-4 mjeseca ? marama, Mei Tai, sling ili nešto drugo....? Imam želju da nosim Tarika tako na sebi,sad će proljeće i lijepo vrijeme... pa vas molim za odgovor.
moze u maramu ili u sling a kad bude fino mogao glavicu drzati, onda moze u mei tai. mamina cura ti je strucnjak, ne sumnjam da ce ti ona objasniti prednosti i mane , odnosno razlike izmedju te tri nosiljke...
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 11.2.2010 23:53:34
mamina cura
IZVORNA PORUKA: Lanaa
Marama ili sling - razlika je u nacinu vezanja, postavljanja marame, prakticnosti nosiljke. Trebate dobro ocijeniti kakve su potrebe za nosenje i odabrati nosiljku. Sling je vise prakticniji sto se tice brzeg stavljanja i skidanja ali mnoge mame se ne snadju bas sa njim i brzo odustaju. Marama je dobra za duge setnje jer se opterecenje vrsi na oba ramena i manje su sanse za bolom u ledjima u odnosu na sling. Dojiti se moze u obe nosiljke. Mt nosiljka je ipak za starije bebace a ona je ustvari izvedenica od marame. U zadnje vrijeme imam jako lijepa iskustva sa maramama i svaka mama se predivno snalazi i bebe uzivaju kao i mame :)