|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling
3.2.2010 19:14:00   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Nellica

Danas smo isle u prvu setnju u marami i mogu Vam reći sa je suupeerrrrrrrrr,  malena je zaspala nakon dva minuta, a moja ledja nakon sat vremena nosanja su bila potpuno bezbolna :))))

Kad uhvatim vremena postavim slikicu

user posted image user posted image user posted image jedva cekamo slikice!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 851
4.2.2010 12:24:03   
škorpija
e mi bi danas trebali u šetnu  u mei tai ali da ga stavim na leđa, jer mi je ajdin pretežak za naprijed, e nek mi je bog na pomoći kako ću to izvesti user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 852
4.2.2010 12:30:58   
teacher75

IZVORNA PORUKA: škorpija

e mi bi danas trebali u šetnu  u mei tai ali da ga stavim na leđa, jer mi je ajdin pretežak za naprijed, e nek mi je bog na pomoći kako ću to izvesti user posted image

mene strah jer se snijeg nije istopio da se gdje ne okliznem:(

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 853
4.2.2010 12:32:39   
škorpija
ma vidim da je cesta bez snijega, a potplati čizmama su neklizajući, ma moramo izaći inače ćemo se pobijati

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 854
4.2.2010 12:35:13   
teacher75

ma vidim da je cesta bez snijega, a potplati čizmama su neklizajući, ma moramo izaći inače ćemo se pobijati

ma i ja bioh rado al sve mi se klize, tako da cu je ostavit malo s tatom, a ja odoh izletit na kafu sa drugaricom, naravno u blizinu

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 855
4.2.2010 13:37:58   
mamina cura

Bas me zanima kako je proslo :)

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 856
4.2.2010 13:59:42   
Candy
Ima li neko slike kako izgledaju te marame, koja je koja, koja je razlika i gdje se ima kupiti?
Eh jesam neka...

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 857
4.2.2010 15:24:15   
Noor
Cuvajte se poledice, ja sam tresnula dok mi je N bila u slingu. Okliznula se na bacenu kesu od cipsa! user posted image Srecom, nije nam nista bilo. 

Nasa bajka je pocela 17.08.2009.

(odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 858
4.2.2010 15:27:22   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Noor

Cuvajte se poledice, ja sam tresnula dok mi je N bila u slingu. Okliznula se na bacenu kesu od cipsa! user posted image Srecom, nije nam nista bilo. 

uh, zato ja i ne smijem dok se ne otopi, bas me strah user posted image

(odgovor članu Noor)
Neposredna veza do poruke: 859
8.2.2010 18:17:16   
sophye
Pozdrav svima,
eto dala sam si truda i procitala cijelu temu o mei tai-u, slingu, maramama i svemu sto ste ovdje spominjale.
Moja Ljubav ce za tjedan dana navrsiti 4 mjeseca i sada vec ima 8 kila. Ne moram vam niti reci kako mi je nositi ju. Nije od onih beba koje su stalno po rukama (dapace ne nosimo se uopce) osim kada treba zaspati. Veceri su nam posebno teske jer tada najteze zaspi.
Dakle, moj problem je taj sto mi sling nije opcija (jako mi to djeluje neanatomski i nezdravo za bebu). Znam da cete mi navesti argument zasto je ok ali ja imam takvo misljenje.
Mei Tai mi izgleda idealno i svakako cemo ga nabaviti kad se posavjetujemo sa nasom pedijatricom.
E sad...da li bi uopce bilo izvedivo Ljubav uspavati u Mei Tai-u (meni ne izgleda izvedivo) i bez da se probudi spustiti ju u krevetic?
I jos jedno pitanje:
buduci sam iz Zagreba da li mamina cura dostavlja svoje divne kreaciju u Hrvatsku?
Odusevljena sam idejama, dizajnom i izvedbom! Svaka cast!!!

Naša Ljubav je stigla 13.10.2009.

Neposredna veza do poruke: 860
8.2.2010 21:06:53   
muby
Zdravo sophye
Ja ti mogu dati poredjenje slinga i MT-a iz licnog iskustva.
I moja beba je sa 4 mjeseca imala 8 kg i tad sam ga pocela nositi u MT-u. Sto se tice tezine i opterecenja ledja MT je puno bolji jer se kaisevi ukrstaju na ledjima i opterecenje se rasporedjuje simetricno.
Sling opterecuje ledja dijagonalno ali ako se pravilno postavi ne bi trebalo da bude previse tesko.
Sto se tice uspavljivanja bebe meni je u slingu znao zaspati vrlo brzo, skoro cim krenemo hodati. U MT-u zaspi kasnije kad se malo nahodamo. Mozda jer je bio manji kad smo se nosali u slingu, jer ne bi trebalo da ima neke razlike.
Kad zaspi mislim da ga je lakse izvaditi iz MT-a nego iz slinga.
Obzirom na starost i tezinu tvoje bebe ja bih ti preporucila da odmah uzmes MT.
A mamina cura robicu dostavlja i u Hrvatsku. Mozes joj poslati PP.

p.s. sad vidim da si i napisala da ne zelis sling vec MT al kad sam vec natipkala sve ovo da ne brisem :)

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu sophye)
Neposredna veza do poruke: 861
8.2.2010 22:02:06   
sophye
Puno ti hvala na usporedbi muby!
Tijekom dana nemamo apsolutno nikakvih problema sa uspavljivanjem ali ova vecernja su koma.
Evo tata ju jos uvijek nosa jer je teska pa to moramo naizmjence.
Inace spava dva puta tijekom dana po dva do tri sata i ta uspavljiavnja traju po 5 minuta. Vecernje traje i do sat vremena!
Svakako cu poslati pp maminoj curi.
Jos samo da nam zeleno svjetlo da pedijatrica!

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 862
8.2.2010 22:19:49   
teacher75
meni je sling super, al lana ima 6 kg. kad bas dugo hodam bez pauze, boli me malo rame, prije nije, al je valjda sad teza pa me malo boli. al ja pretjeram, hodam po 2 sata bez pauze. kontam uzeti mei tai kad napuni 6 mjesec jer mislim da ce mi biti pretesko u slingu. ne znam kad se moze nositi ona j polozaj na bok i da li je to lakse

(odgovor članu sophye)
Neposredna veza do poruke: 863
8.2.2010 22:45:30   
sophye
Ma meni se taj sling cini nekako neanatomskiuser posted image i da je beba unutra sfrkana ko kifla!
Mislim da cemo mi pricekati jos tih mjesec dana i uskociti u mei tai!

Neposredna veza do poruke: 864
8.2.2010 22:50:12   
teacher75

IZVORNA PORUKA: sophye

Ma meni se taj sling cini nekako neanatomskiuser posted image i da je beba unutra sfrkana ko kifla!

sling je super za kukove, meni je nasa pedijatrica rekla da nema nista bolje, da ciganke tako nose svoje bebe i da nikada nije doslo cigance kod nje na kontrolu a da ima problema sa kukovima. ja je ne nosim u polozaju koljevke (to sto ti nazivas kiflom) jer je lana vec prerasla taj polozaj i ne voli ga, vec je nosim u istom polozaju kao da je u mei tai- znaci prsa na prsa, nogice su razmaknute, ledja ravna, tako da je to idealno za kukove i kicmu.imas gore i moje slike, kako nosim lanu pa vidi. svidja mi se i kako sling izgleda, nekako mi je skroz cool i originalan, kao neki modni detalj:)))

(odgovor članu sophye)
Neposredna veza do poruke: 865
8.2.2010 23:15:00   
sophye
Sad sam skuzila da su nase cure razlika samo 5 dana user posted image
A ako sam dobro skuzila i po tezini su tu negdje!?

Idem pogledati jos jednom slicice.
U svakom slucaju puno hvala na savjetima.

IZVORNA PORUKA: teacher75

sling je super za kukove, meni je nasa pedijatrica rekla da nema nista bolje, da ciganke tako nose svoje bebe i da nikada nije doslo cigance kod nje na kontrolu a da ima problema sa kukovima. ja je ne nosim u polozaju koljevke (to sto ti nazivas kiflom) jer je lana vec prerasla taj polozaj i ne voli ga, vec je nosim u istom polozaju kao da je u mei tai- znaci prsa na prsa, nogice su razmaknute, ledja ravna, tako da je to idealno za kukove i kicmu.imas gore i moje slike, kako nosim lanu pa vidi. svidja mi se i kako sling izgleda, nekako mi je skroz cool i originalan, kao neki modni detalj:)))

Neposredna veza do poruke: 866
8.2.2010 23:27:14   
teacher75

Sad sam skuzila da su nase cure razlika samo 5 dana user posted image
A ako sam dobro skuzila i po tezini su tu negdje!?

Idem pogledati jos jednom slicice.
U svakom slucaju puno hvala na savjetima.

kad do sad nisi jos nista uzela, onda ti je mozda bolji mei tai. ja sling bez problema nosam vec 2 mjeseca ,a kontam u 6.mjesecu, kad lana bude teza, uzeti mei tai, jer kazu da je lakse

(odgovor članu sophye)
Neposredna veza do poruke: 867
8.2.2010 23:39:33   
leona81
znaci od 4 mjeseca beba moze u mt? moja vec ima preko 6 kg, kad napuni 3 imat ce sigurno 6500 ako ne i vise, pa racunam da ce do 8 kg doci do 4 mj posto dobije preko kilu mjesecno...a bit ce mart pa ce i lijepo vrijeme, meni nekako mt izgleda dosta cvrsci od slinga

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 868
8.2.2010 23:45:13   
teacher75

IZVORNA PORUKA: leona81

znaci od 4 mjeseca beba moze u mt? moja vec ima preko 6 kg, kad napuni 3 imat ce sigurno 6500 ako ne i vise, pa racunam da ce do 8 kg doci do 4 mj posto dobije preko kilu mjesecno...a bit ce mart pa ce i lijepo vrijeme, meni nekako mt izgleda dosta cvrsci od slinga

kazu da u mei tai moze od 5.5 mj. a do tada je preporucljiv sling

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 869
8.2.2010 23:47:06   
mamina cura
Bebe dobivaju u prvim mjesecima po 1 - 1,5kg, neke i vise. Poslije se to dosta smanji... Ne sjecam se vise da li sa 6mj treba da udvostruci porodjajnu tezinu...
U mt nosiljci mogu bebe od 4-6mj ali jako je bitno da mogu samostalno drzati glavu - glava se ne smije truckati. Neke to mogu sa 4mj a neke sa 6mj.  Jako je bitno stavljati ih na pod - tvdu podlogu - i na stomak. Tako da pocnu samostalno dizati glavu i tako jacati vratne misice. Ako nezele ili se bude - produzavajte svaki dan za min - naviknut ce se nakon nekoliko dana. I svakako i mama na pod :) Ako naravno zelite da podsticete njen razvoj.

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 870
8.2.2010 23:48:51   
mamina cura

Sling mozes nositi - do kada fizicki mognes. Nema granice. Ja sam nosila svoju prcu do skoro dvije godine. Moja Hena je navikla - a na boku je i malo lakse. Vjerovatno bi je sada i mm mogao nositi a ja vec izdisem....

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

Neposredna veza do poruke: 871
8.2.2010 23:52:51   
mamina cura
Moram dodati jos nesto
Nosiljke su namjenjene za sto lakse nosenje djece da biste mogli na kraju normalno funkcionisati i uzivati u svojoj bebi. Ja ih nikada nisam koristila za uspavljivanje.

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

Neposredna veza do poruke: 872
9.2.2010 0:38:02   
teacher75
a u od kojeg mjeseca se moze nositi beba na boku u slingu?

Neposredna veza do poruke: 873
9.2.2010 8:32:23   
Nellica
http://img535.imageshack.us/img535/3097/anapunadvamjeseca067.jpg

Nadam se da ćete uspijeti vidjeti našu slikicu u marami, nosamo se svaki dan i uživamo, samo mi se čini da bebi ne treba skafander u marami jer se grije na mojim prsima , zeznula sam se tako neki dan utoplila sam je, a išli smo u shopping centar nakon 40-ak min. je počela plakati jer joj je bilo vruće...
I moram Vam reći da su me ljudi poprilično čudno gledali .... :)))))

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

Neposredna veza do poruke: 874
9.2.2010 11:08:18   
sophye
Da, bebice bi do 6. mjeseca treble udvostruciti svoju najmanju tezinu (znaci ne porodjanu nego onu nakon sto izgube onih cca 10% nakon poroda).
Moja Anja ima cca 8 kg a za 3 dana ce navrsiti 4 mjeseca. Rodjena je sa 4100 g a iz rodilista smo izasle sa 3900 g.
IZVORNA PORUKA: mamina cura

Sling mozes nositi - do kada fizicki mognes. Nema granice. Ja sam nosila svoju prcu do skoro dvije godine. Moja Hena je navikla - a na boku je i malo lakse. Vjerovatno bi je sada i mm mogao nositi a ja vec izdisem....

Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *