|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling
27.1.2010 23:06:06   
Nellica
Sličice će biti čim krenemo u prvu šetnju zamotani u maramu :))

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 826
27.1.2010 23:23:03   
mamina cura
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: Nellica

''tičerice'' preslatka je bebara, baš uživa :)

hvala, i tvoja ce uskoro uzivati:)) cekamo slicice

Pa koja to beba nebi uzivala uz svoju mamu user posted image Nekada mi je sasvim jasno zasto se pojavljuju i postporodjajne depresije. Sa nosiljkama se veza ostvarena izmedju mame i bebe jos u stomaku nastavlja. To je tako prirodno i divno nositi svoju bebu, svoj ponos user posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

Neposredna veza do poruke: 827
27.1.2010 23:26:00   
teacher75
ja lanu ne nosam po kuci jer me uglavnom bole ledja pa najvise volim da se izlezavam ako ne radim nesto po kuci, tako da mi sling super dodje povremeno da zadovoljimo tu potrebu i ja i ona

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 828
27.1.2010 23:55:18   
Lejla Ka
Ja sam mama maramašica. Dok sam bila trudna sa sinom, odlučila sam da ćemo se nosati u marami, jer sam imala loše iskustvo sa kengurom. To mi se učinilo i beskrajno praktično za drugo dijete, da imam slobodne ruke za prvo. Sling mi se u to vrijeme za početnicu činio nesiguran, pa sam se odlučila za maramu. Elastičnu sam uspjela naručiti netom iz USA, a čvrstu sam našla ko jedne žane u SA koja ih je dobavljala iz HR. Bebca sam počela stavljati u elastičnu sa neka 2 mjeseca, i nije bio baš odmah oduševljen, no brzo se oduševio user posted image Nakon toga nismo mogli nigdje otići na duže bez marame jer bi mu kolica za čas dojadila. Marama mi je bila praktičnija i kad sam se sa bebom kretala sama, da ne vucaram kolica po našim isparkiranim trotuarima. No ipak sam ga kasnije, iza 8.-9. mjeseca počela lagano navikavat na kolica jer sam znala da neću moći fizički izdržat isključivo nošenje, a i kad ostane na čuvanju nana neće moći da ga nosi. Već se odavno slabo nosimo u marami, on fura na nogicama, u kupovini sjedi u kolicima. Mei Tai mi je prelijep, ali mislim da ne bih započinjala ponovo sa nošenjem, on je potežak, a meni su leđa već dosta stradala. I svima preporučujem ove nosiljke, naročito elastičnu maramu za početak. To mi dođe kao produžena trudnoća, beba je i dalje uz mamu, sluša joj srce, osjeća miris, grije se, lakše se adaptira na ovaj svijet.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 829
28.1.2010 9:38:14   
mama Nataša
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Marama mi je bila praktičnija i kad sam se sa bebom kretala sama, da ne vucaram kolica po našim isparkiranim trotoarima.

ovo si dobro rekla - mi i naši trotoari i vozači user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
I svima preporučujem ove nosiljke, naročito elastičnu maramu za početak. To mi dođe kao produžena trudnoća, beba je i dalje uz mamu, sluša joj srce, osjeća miris, grije se, lakše se adaptira na ovaj svijet.

user posted image user posted image user posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 830
28.1.2010 13:12:29   
muby
Cao Lejla Ka
Ja moram reci da kada sam istrazivala mogucnosti nosanja bebe prvo sam razmisljala o kenguru.
Onda sam vidjela tebe i N sa maramom i pocela se raspitivati i istrazivati malo i na tu temu. Tako da si mi ti prva inspiracija i vodilja.
Sada kao sto znas uspjesno se nosamo u slingu i MT-u.user posted image

Pozdrav

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 831
30.1.2010 15:35:37   
mamina cura
Kako staviti todlera (2god+)  u elasticnu maramu
http://www.youtube.com/watch?v=Bspn6RepEVk&feature=related
Bas sam se lomila kako staviti Henu u maramu :) Sad je vec lakse :)

< Poruku je uredio mamina cura -- 30.1.2010 15:36:23 >

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 832
30.1.2010 18:48:49   
boogy woogy
A koliko kila ima ovaj "toddler"? Moj ima skoro 17 kg. i sve me zivo boli od njega. Stvarno vise ne znam sta da radim.user posted image Ko me zna, vidio je da sam ja sitna a dijete krupno.

"Raj na zemlji nalazi se na grudima zene, ledjima konja i na stranicama knjiga" Arapska poslovica

Neposredna veza do poruke: 833
30.1.2010 19:05:26   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: muby

Cao Lejla Ka
Ja moram reci da kada sam istrazivala mogucnosti nosanja bebe prvo sam razmisljala o kenguru.
Onda sam vidjela tebe i N sa maramom i pocela se raspitivati i istrazivati malo i na tu temu. Tako da si mi ti prva inspiracija i vodilja.
Sada kao sto znas uspjesno se nosamo u slingu i MT-u.user posted image

Pozdrav

To mi je baš drago čuti, a drago mi je i da si me pretekla :) Naročito mi je super što si i sling i Mei Tai sašila sama, to mi nekako nosi još posebniju dozu ljubavi.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 834
30.1.2010 19:06:17   
mamina cura
Tvoj nije toddler - tvoj je č'oek user posted image  Neka malo i muzevi nose user posted image

Evo jos jedan video o nosenju u elasticnoj marami na boku
http://www.youtube.com/watch?v=hsi_zvKrcNQ&feature=related

dojenje u marami
http://www.youtube.com/watch?v=TLduLJFSJn4&feature=related

< Poruku je uredio mamina cura -- 30.1.2010 19:09:14 >

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 835
30.1.2010 19:20:37   
muby
Obzirom da sam oduvjek nesto pomalo sila prvo sam odlucila da pokusam ja to sama napraviti.
Mada nemam kuci masinu vec odem kod mame pa taman mama cuva Harisa dok ja sijem.
Uglavnom zadovoljna sam rezultatom.
A od kad je zima kolica vise i ne koristimo svuda idemo sa MT. Ne smeta i ako pada kisa ili snijeg. Kisobran je dovoljna zastita.
A po kuci kad je nervozan nosam ga u slingu.
Pa vidjecemo do kada ce moja ledja izdrzati jer debela guza brzo dobiva na tezini.

HARIS, 9.8.2009.

Neposredna veza do poruke: 836
30.1.2010 19:25:50   
Dinkica
IZVORNA PORUKA: muby

Obzirom da sam oduvjek nesto pomalo sila prvo sam odlucila da pokusam ja to sama napraviti.
Mada nemam kuci masinu vec odem kod mame pa taman mama cuva Harisa dok ja sijem.
Uglavnom zadovoljna sam rezultatom.
A od kad je zima kolica vise i ne koristimo svuda idemo sa MT. Ne smeta i ako pada kisa ili snijeg. Kisobran je dovoljna zastita.
A po kuci kad je nervozan nosam ga u slingu.
Pa vidjecemo do kada ce moja ledja izdrzati jer debela guza brzo dobiva na tezini.

svaka cast za mei tai user posted image , nisam znala da si tako kreativa women, a sto se tice nosanja po kuci neka malo tajo zamijeni user posted image .

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 837
30.1.2010 19:33:54   
muby
eh moja Dinkice
zamjeni on al kad je bebac nervozan ipak ga nekako ja znam najbolje smiriti
a vec su mi se razvili misici tako da mi nije problem :)

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 838
30.1.2010 19:49:34   
Noor
Neki dan u gradu vidim tatu kako nosi djevojcicu u slingu. Garant nije iz Sarajeva, a i sling sam prepoznala pixiekid. :) 

Nasa bajka je pocela 17.08.2009.

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 839
30.1.2010 19:51:27   
muby
to mi je super
ovaj moj bi nosio MT a za sling kaze da mu je malo drecav a i boji se da mu ne ispadne beba :)

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu Noor)
Neposredna veza do poruke: 840
30.1.2010 19:53:03   
mamina cura
IZVORNA PORUKA: Noor

Neki dan u gradu vidim tatu kako nosi djevojcicu u slingu. Garant nije iz Sarajeva, a i sling sam prepoznala pixiekid. :) 

Da nije muz od nase MoMo user posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu Noor)
Neposredna veza do poruke: 841
30.1.2010 19:59:43   
Noor
Nije, MoMo bih prepoznala, kao i L. Ma, ne znam, meni je sling nekako vise za mamu. Tate, ne oduzimajte mi to pravo! user posted image Sling mi je zenskast, ali MT mogu i tate nositi. Ja bih umrla od sege kad bi MM nabacio sling. user posted image

Nasa bajka je pocela 17.08.2009.

Neposredna veza do poruke: 842
30.1.2010 20:16:19   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Noor

Nije, MoMo bih prepoznala, kao i L. Ma, ne znam, meni je sling nekako vise za mamu. Tate, ne oduzimajte mi to pravo! user posted image Sling mi je zenskast, ali MT mogu i tate nositi. Ja bih umrla od sege kad bi MM nabacio sling. user posted image

potpisujem

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Noor)
Neposredna veza do poruke: 843
30.1.2010 20:26:36   
Kviki
I mi smo danas prvi put pronosali MT koji je šila mamina cura. Bolje rečeno, tatu je zapala čast da pronosa svog sinčića. user posted image Smiješno mi je bilo što je nakon nekih desetak minuta šetnje user posted image zaspao. Još počela sitna kišica, a on spava li spava. Čak smo ga uspjeli donijeti kući i izvaditi iz MT-a, a da se nije probudio. user posted image

< Poruku je uredio Kviki -- 30.1.2010 20:28:02 >

(odgovor članu Noor)
Neposredna veza do poruke: 844
30.1.2010 20:38:58   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Kviki

I mi smo danas prvi put pronosali MT koji je šila mamina cura. Bolje rečeno, tatu je zapala čast da pronosa svog sinčića. user posted image Smiješno mi je bilo što je nakon nekih desetak minuta šetnje user posted image zaspao. Još počela sitna kišica, a on spava li spava. Čak smo ga uspjeli donijeti kući i izvaditi iz MT-a, a da se nije probudio. user posted image

t oje sasvim normalno, ja cim stavim lanu u sling, ni ne izadjemo iz zgrade kako treba, ona vec spava:))

(odgovor članu Kviki)
Neposredna veza do poruke: 845
30.1.2010 21:35:46   
mamina cura
Tako je kad su maliuser posted image  Ja sam sve zavirivala svoju malenu da li dise user posted image

Drago mi je da bebac uzivauser posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

Neposredna veza do poruke: 846
30.1.2010 21:41:00   
teacher75
danas smo bile u merkatoru na ilidzi i svi gledali u nas:) jedna zena u prodavnici mi rekla da je 1. put vidjela "to"i da joj se svidja- odnosi se na sling, a ja joj rekla da je zdravije od kengurka i ona se slozila sa mnom:)

Neposredna veza do poruke: 847
1.2.2010 8:54:41   
Sokak
Mamina cura user posted image  user posted image  user posted image sve pohvale za znanje i rad i sve pohvale mamama koje nosaju....Moj se bebac jos nije rodio...ali ocekujemo skoro aBd, prvo nisam nosalauser posted image ...ali sad bih najradije kupila i maramu i sling i mei tei, i po svemu sudeci sve cu:)))a kolica kontam prodati...samo da leđa ne budu previse boljela...

Iscitavam vec danima po forumima, cini mi se da cu sling za prva tri-cetiri mjeseca, ako sve bude po planu...

Svidjaju mi se pixiekid...ali bih stvarno voljela vidjeti tvoje, vidim da imas neki katalog, koliko tacno kosta, a i obuka nije visak:) Nadam se da mi mozes poslati na PP?

< Poruku je uredio Sokak -- 1.2.2010 8:55:32 >

Neposredna veza do poruke: 848
1.2.2010 15:44:26   
mamina cura
Saljem pp

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu Sokak)
Neposredna veza do poruke: 849
3.2.2010 18:52:46   
Nellica
Danas smo isle u prvu setnju u marami i mogu Vam reći sa je suupeerrrrrrrrr,  malena je zaspala nakon dva minuta, a moja ledja nakon sat vremena nosanja su bila potpuno bezbolna :))))

Kad uhvatim vremena postavim slikicu

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *