Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 6.11.2008 15:53:50
mamina cura
IZVORNA PORUKA: dacy
ja sam na jednoj stranici nasla upute sa slikama kako se sije sling marama, trebala sam to odnijeti jednoj krojacici da mi sasije, ali ....ja sam zaboravila na kojoj je to stranci i sad sipak tako da mi treba vasa pomoc, znali neko koju stranicu gdje se mogu vidjeti upute sa slikama
Pazi malo koje ti prstenove ugradjuje jer moraju biti originalni. Imas mnogo uputa samo ukucaj u trazilicu sling sewing ali oni pikaju pod sling i pouch pa i na to treba obratiti paznju. Ja sam jednoj zeni radila sling a ona je imala vec jedan ali ga nije znala koristiti. Ja dodjem da ga vidim kad imam sta vidjeti Prvo materijal kao za kuhinjske krpe a prstenovi su kolutovi za karnisu I naravno da se ne moze provlaciti rep slinga i stimati. Nisam mogla da vjerujem. Najgore su improvizacije u zivotu
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 6.11.2008 15:55:01
mamina cura
IZVORNA PORUKA: ziki
Mi kad smo setali nas su uglavnom odusevljeno gledali. Bar mi se cini jer nisam ponijela naocale a kratkovoda sam. Uglavnom nama je super a ja ako mi je super ne gledam ostale... Jos da Tarik ukapira da u kengur polozaju moze slobodno da pravi lom kad udjemmo u radnju..
Dobro je sve dok mama ne udari u banderu Legenda si i bez naocala
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 6.11.2008 16:35:35
Lulu_
IZVORNA PORUKA: mamina cura
ja sam na jednoj stranici nasla upute sa slikama kako se sije sling marama, trebala sam to odnijeti jednoj krojacici da mi sasije, ali ....ja sam zaboravila na kojoj je to stranci i sad sipak tako da mi treba vasa pomoc, znali neko koju stranicu gdje se mogu vidjeti upute sa slikama
Pazi malo koje ti prstenove ugradjuje jer moraju biti originalni. Imas mnogo uputa samo ukucaj u trazilicu sling sewing ali oni pikaju pod sling i pouch pa i na to treba obratiti paznju. Ja sam jednoj zeni radila sling a ona je imala vec jedan ali ga nije znala koristiti. Ja dodjem da ga vidim kad imam sta vidjeti Prvo materijal kao za kuhinjske krpe a prstenovi su kolutovi za karnisu I naravno da se ne moze provlaciti rep slinga i stimati. Nisam mogla da vjerujem. Najgore su improvizacije u zivotu
jao jao pa jel ta zena ormalna zna li ona sta se nosi u slingu ili je mislila da to sluzi za krompir pa nju treba istuc bez zeze kako bi objasnila toj jadnoj mami kada bi nedaj Boze mali crv ispao iz toga a jao neki ljudi gledaju samo kako da zarade i idu doslovno preko svega fuj
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 6.11.2008 16:40:53
mamina cura
Ovdje je veci problem sto mame ne znaju kako sling izgleda i onda je lahko uhvatiti levata. I onda se hvataju za glavu. Ja prstenove nabavljam iz Amerike i originalne samo za sling, testirane na tezinu, aluminijske, sa netoksicnom bojom ofarbane i perive u masini na 60 stepeni. Kao da i meni nije lakse otici do granapa i kupiti plasticne prstenove za karnisu.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 6.11.2008 16:44:03
Lulu_
ma ne znamali sam ja bolesna ja sam kada sam dobila sling zavezala ga preko ljuljacke u parku i povukla kao tarzan se okacila na njega. ..ne vjerujem nikome hm...kako ona nije skontala da plastika ili drvo to ne mogu izdrzati sve u cemu djete nosim ili vozim moa biti provjereno
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 6.11.2008 16:48:09
mamina cura
ako sam dobro shvatila ti radis to sama i prodajes? jel imas neki cjenik da pogledam?
Imas moj oglas za sling na malim oglasima RR-a. Cijena je odavno javna A moj album imas u potpisu pa biraj uzorke a ako si vec kupila tkaninu mozemo je iskoristiti, steta je da se baca
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 7.11.2008 12:21:03
Daja_sa
Mi smo juce dobili klokanicu ili kengura kako ko zove...ali kad sam je stavila nekako mi izgledalo da joj nije udobno...sva se jadna skvrcila...iako pise da moze novorodjence mislim da joj je ipak malo rano za kengurka . Jel mi moze neko od vas preporuciti koju nosiljku da uzmem za malenu koja sutra puni 40 dana i gdje da je uzmem.
Hvala unaprijed
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 7.11.2008 12:35:20
mivica
Daja, pa ja mislim da ti je sling sada najbolji za taj period. Ja sam uzela sling kad je bebacu bilo 2 mjeseca, i volio je u lezecem polozaju da ga nosim. Uglavnom mamina cura je upravo objasnila kako mozes pogledati marame, pa vidi. A i ja sam pocela nositi svog malenog u kenguru prvo, ali kad mu je bilo 2 mjeseca. Okrenula bih ga prema meni i nije se bunio, ustvari spavao je . Onda sam kupila sling i super mi je bilo nositi ga u tome, tako je uzivao, zaspao bi cim bi ga stavila u maramu
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 8.11.2008 18:58:31
mamina cura
Join the club
1. mamina cura i Hena MT i sling 2. boogy woogy i Salahudin sling 3. triplemama i Emir MT , marama i sling 4. sanelica i Denijal sling 5. Rozi i Damir sling 6. lulu i Naomih sling 7. mivica i Bakir sling 8. ziki i Tarik sling 9. amrino i Hamza sling 10.mamin sin i Afan sling 11.shee i Emel sling 12.jupajdi i Esma sling 13. mamina princeza i dzelila sling 14. bezelye i Eren sling 15. juni i Emil sling 16. moni i Tarik Sling 17. Ewica i ??? Sling
< Poruku je uredio mamina cura -- 8.11.2008 19:13:11 >
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 8.11.2008 19:17:18
mamina cura
Join the club
1. mamina cura i Hena MT i sling 2. boogy woogy i Salahudin sling 3. triplemama i Emir MT , marama i sling 4. sanelica i Denijal sling 5. Rozi i Damir sling 6. lulu i Naomih sling 7. mivica i Bakir sling 8. ziki i Tarik sling 9. amrino i Hamza sling 10.mamin sin i Afan sling 11.shee i Emel sling 12.jupajdi i Esma sling 13. mamina princeza i dzelila sling 14. bezelye i Eren sling 15. juni i Emil sling 16. moni i Tarik Sling 17. Ewica i ??? Sling 18. Mik Mik i Dominik Sling
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 8.11.2008 20:49:06
ziki
Evo savjeta kako da dopunimo kucni budzet koji sam dobila prije par dana od jednog drugara: dok cekamo na semaforu samo malo da pruzimo ruku sa slingovima mu licimo na ciganke opasan mi drug
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 8.11.2008 22:28:54
mamina cura
Join the club
1. mamina cura i Hena MT i sling 2. boogy woogy i Salahudin sling 3. triplemama i Emir MT , marama i sling 4. sanelica i Denijal sling 5. Rozi i Damir sling 6. lulu i Naomih sling 7. mivica i Bakir sling 8. ziki i Tarik sling 9. amrino i Hamza sling 10.mamin sin i Afan sling 11.shee i Emel sling 12.jupajdi i Esma sling 13. mamina princeza i dzelila sling 14. bezelye i Eren sling 15. juni i Emil sling 16. moni i Tarik Sling 17. Ewica i ??? Sling 18. Mik Mik i Dominik Sling 19. Hannah i Ali Mei tai i Sling pouch
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 8.11.2008 23:13:06
Visnja RR
meni je stvarno smjesno kad neko s cudom gleda mame koje slingaju... Meni to moze biti i kao super modni detalj Kad sam vidjela Amrino na fotkama bas mi izgleda ko da je za modne piste spremna...
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 9.11.2008 7:56:38
Emina*
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
meni je stvarno smjesno kad neko s cudom gleda mame koje slingaju... Meni to moze biti i kao super modni detalj Kad sam vidjela Amrino na fotkama bas mi izgleda ko da je za modne piste spremna...
Apsolutno se slazem... Meni je vidjeti mamu kako nosi bebu posebice u slingu, prelijepo.... Vidjela sam neki dan u gradu djevojku kako bebca nosi u slingu... Nisam skidala pogled s cure, zaista su prelijepo izgledali... (mozda je cura i pomislila sta, ali zaista sam ostala zadivljena )
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 9.11.2008 9:00:53
moni
Evo moram da kažem da mi je mamina cura sašila super sling. Samo da se malo Tarik i ja uštelimo. Juče ga stavljam prvi put dijete se smije, super mu. Priznajem nisam baš štela sa stavljanjem slinga ali valjda bude. Mamina cura, hvala punooooooo i bravo za tebe
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 9.11.2008 9:56:59
mamina cura
Join the club
1. mamina cura i Hena MT i sling 2. boogy woogy i Salahudin sling 3. triplemama i Emir MT , marama i sling 4. sanelica i Denijal sling 5. Rozi i Damir sling 6. lulu i Naomih sling 7. mivica i Bakir sling 8. ziki i Tarik sling 9. amrino i Hamza sling 10.mamin sin i Afan sling 11.shee i Emel sling 12.jupajdi i Esma sling 13. mamina princeza i dzelila sling 14. bezelye i Eren sling 15. juni i Emil sling 16. moni i Tarik Sling 17. Ewica i Jovana Sling 18. Mik Mik i Dominik Sling 19. Hannah i Ali Mei tai i Sling pouch
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 10.11.2008 8:49:54
Hannah
Da ja stavim komentar za pouch: super se lagano stavlja, međutim ne djeluje mi kao sling za sve položaje. U hip položaju mi djeluje kao da je velik, a za ostale je taman. Da ga smanjim ne znam kako bih ga stavila... Znači + je lagano stavljanje i poucha i bebe u njega i lako mijenjanje položaja, a - moj šnajderaj
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 10.11.2008 21:23:22
mamina cura
Hvala drage moje Tako mi je drago vidjeti da je sve vise mama koje nose svoju djecu a i puno novih koriste platnene pelene. Kao da sam sebi dala zadatak u zivotu i gledam kako se ispunjava i cini me jako sretnom. Nije mi tesko za to raditi
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 13.11.2008 13:19:13
mišur
Cure moje, nemam vremena da isčitam sve postove... Jako mi se sviđa sling i naručila bih od Mamine cure, ali me zanima nešto. Pošto moj maleni ima 7,5 mjeseci i preko 8kg, i namjeravam da ga nosim u slingu napolje, što znači da će biti u skafanderu, može li se sling u ovom slučaju koristiti? Mislim, zbog toga što će biti u skafanderu ili u nekoj jaknici, pa da mu neće biti tijesno..
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 13.11.2008 14:17:40
mamina cura
Ma naravno da moze. Samo da ne klizi tj da skafander nije napravljen od nekog "klizeceg" materijala. A ja svakome savjetujem da kad nose bebe u slingu ne oblace na bebu "punu ratnu spremu" kao za kolica, nego malo manje slojeva. Beba je uz majku i toplina se prenosi tako da ce se beba brzo oznojiti i usrkletiti. Pocet ce se buniti a hajte je onda vi vani skidajte, sto je nemoguce. Bebi nece biti tijesno jer se sling stima prema bebi i zateze kolika je beba. A pamucni materijal se i oblikuje prema bebi tako da bude jako udobno. Barem koliko ja znam I MT bi bio isti slucaj ne stezanja kad se nosi i ne pretopljavanja.