Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 30.10.2008 13:10:48
ziki
Mi smo juce slingali do Konzuma i nazad, jedno 45 min, a prekjuce malo po Tuzli, al jako malo na moju zalost. Polako se uhodavamo, slika ce bit uskoro.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 2.11.2008 16:54:22
mamina cura
Moj prvi utisak: Ni u ludilu ne bih stavljala novorodjenu bebu u kengura osim da lezi. Ne svidjaju mi se niti kaisevi za ramena, mislim da su preuski i ova nosiljka spada u kengure.Ja sa kengurom imam iskustva sa starijim sinom i ledja su me odvaljivala. Jedina solucija za novorodjence su marame i slingovi.
Ne bih ja baš u ovome nosila bebu od rođenja... Imam nešto slično od chicco-a, nosili smo se svega 2-3 puta, i to kad je bebac napunio 3 mjeseca, ranije se nisam usudila, a inače djeluje jako neudobno...
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 2.11.2008 17:54:47
Lulu_
danas u slingu bili ukupno 4 sahta. setali,pa sjeli na klupu u parku jeli kasicu pa spavala, ustala , dojila i najzad joj prosrem sling na travu i tu je sjedila i odusevljeno cupala travu i onda opet sve nazad do kuce,pa u centar...sling
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 2.11.2008 18:00:47
mamina cura
Ja sam u petak stavila Henu u sling, cukin povodnik u jednu ruku i idemo po Timura u obdaniste. A po povratku Hena u slingu, cuko u jednoj a Timur u drugoj ruci Isto kombi pun djece
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 2.11.2008 18:02:22
Lulu_
ja sam jucer na rodjendanu imala strasno puno obaveza i da mi nije bilo slinga ubila bih se.slingalui smo se a onda je dama i zaspala i prespavala tu pa jedno 2 sahta i ustala odmorna i raspolozena to ovako izgleda
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 2.11.2008 18:03:54
Lulu_
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 2.11.2008 18:11:48
Lulu_
meni je ipak zao sto nam ga nisi ti sasila
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 2.11.2008 18:18:35
mamina cura
Bas si draga Meni je bitno da se bebe nosaju a ciji ce biti sling manje vazno. Kako je samo preljep osjecaj da je moja malena uz mene a ne u kolicima, da je bukvalno osjecam da raste pored mog srca. Meni je toliko bitno ostvariti vezu sa djetetom.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 2.11.2008 22:05:51
Lulu_
slazem se.kolica su mi ok u nekim situacijama ali moram reci da smo 85 od 100 vre3mena jedna pored druge...i tako je divno
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 4.11.2008 9:56:38
rozi
Evo i nas u kengur polozaju, ucimo se, samo nekako mi se cini da mi je prenisko, kako god da ga podignem on se spusti. Jos uvijek ne smijem da se skorz opustim, ruke su u pripravnosti :)
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 4.11.2008 11:16:10
Hannah
Ja sam svog stavljala u mei tai u kengur položaj, nije bio prenisko, ali je pri ovom načinu nošenja težina bebe nesretno raspoređena pa leđe zabole brzo.
Danas smo uzeli materijal za pouch, pošto me kod mei-tai nervira što se veže, pa mi oni krakovi pužu po cesti, a u pouch ga mogu začas staviti...
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 4.11.2008 14:30:43
mamina cura
DAMIR je premeden Ja sam nekoliko puta Henu nosila u tom polozaju i nije mi odgovarao jer sam se osjecala opet kao trudnica ali ovaj put sa vecim teretom Vise mi je odgovarao polozaj stomak-stomak.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 4.11.2008 15:05:29
Hannah
Ma nije nešto lijep, običan od džinsa... Za pouch sam uzela nešto ljepši materijal, ali mi se ne sviđa posebno, nego nisam imala vremena da tražim po prodavnici. Mei tai mi je malo nezgodan za vezati vani, oni krakovi budu svuda po cesti, tako da će mi pouch biti super.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 4.11.2008 15:15:42
rozi
Ma i mene zabole ledja , pa sam kontala da nesto krivo radim. Ne znam koji da polozaj pokusam, jer od 3 do 6 mjeseci preporucuju samo kengur. Sta bih jos mogla probati, njemu je sad 4,5 ?
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 4.11.2008 15:21:40
mamina cura
Stavi ga slobodno stomak-stomak. Moja je to vise voljela nego kengur. A poslije sest idite na bok ili ti kuk
Ne znam zasto ti se krakovi vuku po cesti to se ne bi smjelo desavati. Meni su se vukli samo dok ga namjestam kada Henu vadim iz auta ili po kuci. Evo i ja sam zavrsila jedan od dzinsa pa stavljam veceras slikice prije nego sto odputuje Pazi kod poucha moras uzeti mjere prema sebi tj samo za sebe i niko ga drugi nece moci nositi. Cula sam od cura preko neta da onda imaju probleme kad idu van pa obuku jaknu Postane im tjesan. I javim ti se cim ovo sve pozavrsavam za zastitne