|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling
4.11.2008 15:24:57   
bezelye
Evo i mi se nosamo i super nam je

user posted image

user posted image

Jos jednom HVALA mamina cura!!

(odgovor članu Hannah)
Neposredna veza do poruke: 251
4.11.2008 15:29:25   
Hannah
-ma vuku mi se krakovi dok ga vežem, kad se upakujem dobro je...  skontala sam za pouch koje bi mi trebale mjere, napraviću nešto veći pa prekrojiti ako bi trebalo.

za poketice sam čula da često puste, mamina cura, a ja bih ih tako rado user posted image kakva su vaša iskustva

(odgovor članu bezelye)
Neposredna veza do poruke: 252
4.11.2008 15:54:19   
mamina cura
bezelye tako mi je drago da vas konacno vidimuser posted image  Preslatki steuser posted image  Kad dodjes javni se ako budes imala vremena.

Hannah pocketice ce propustiti ako nemas dovoljno slojeva ili punjenja unutra. Tako se brzo napune i pisa mora negdje izaci. Ja ti mogu garantovati za svoje ali mi je puno bolja varijanta raditi obicne pocket od pamuka i preko zastitne. Tu ipak ima malo vise prostora. Mi koristimo pocketice kad idemo van ili se vani presvlacimo. Ali to je tema platnenih pelenauser posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Hannah)
Neposredna veza do poruke: 253
4.11.2008 20:34:26   
rozi
Belelye, mamina cura, u kakvom su polozaju noga kada ovako stavite bebu: prekrizene ili jedna uz drugu, jesu li iznad nivoa guze ili ispod. Gledala sam par videa , ali nikako mi to nije uspjelo.

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 254
4.11.2008 20:57:44   
mamina cura
Nogice su prekrizene i izgleda kao indijanac kad sjediuser posted image  I sigurno su ispod guze jer beba jos ne sjedi. Samo ga dobro stegni na sebe ne smije biti lufta. Tako je najlakse nositi. I vidjeces poslije kako pocne da se odupire nogicama sa odprilike 6mj. Tada ga stavi da su mu noge vani a guza sjedi na slingu.
Ja svoju uvjek stavljam u pocetni polozaj na rame kontra od prstenova. I savijem joj nogice i polako je spustam u tkaninu. Onda zatezem krajeve i to je to. I uvijek zatezi materijal kroz prstenove prema van tj. od sebe jer ako budes vukla prema sebi ringovi klize i dodju do bebe a to nije dobro za nasa ramena i opterecenje. Jako je vazno kako sling nalijeze na rame. Ako osjetis bolove od nosenja sigurno je nisi dobro namjestila. E jesam se raspisala. user posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 255
4.11.2008 21:43:35   
Lulu_
idem vam ja danas sa naomih u slingu i prolazim pored autobuske stanice za babine user posted image
kad cujem iz mase ALASALAMET ja se okrenu kad neka zenica sa manjo curicom i mase rukama i govori vidi kako nosi jadno djete alasalamet
ja nak gledam u nju dali da joj kazem nesto...ma sta cu joj reci...ionako me nebi shvatila...nasmijem joj se i kazem dobar dan i prodjem iza mene je naravno jos uvijek propuh od otvorenih usta ...uzas

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

Neposredna veza do poruke: 256
4.11.2008 22:18:38   
mamina cura
Na mene su valjda navikli i svi mi se smjeskajuuser posted image  Pogotovo u Timurovom obdanistu. Ma ja se vise ne mogu zamisliti bez slinga. Ali mislim da je ipak drugacije vidjeti bebu na boku nego da lezi unutra. Do sada smo mogli samo cigane vidjeti kako nose bebe. Ma draga moja ovo je Bosna, treba jako dugo vremena da se nas narod promjeni ako se ikad promjeni. Najbolji dokaz su pamucne pelene. Znam da u pojedinim zemljama ih dijele dzabe samo da bi smanjili otpad na smetljistimauser posted image  Ali ne, nase bosnje koje tamo zive ipak kupuju jednokratne. Ma da se lupis u glavuuser posted image

Nego evo novog MT koji sutra putujeuser posted image  Zao mi se rastati http://public.fotki.com/naidah/mei-tai/dscf0829.html ima 7 slikica pa klikajte next.
Jesam se umorila a i malena mi je malo bolesna, nosic i kasalj, ali kad vidim da sam nesto stvorila to me cini jako sretnom.user posted image Ja uzivam da stvaram.

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 257
5.11.2008 9:07:48   
rozi
Mamina cura, sad bas gledam slicice i odusevio me ovaj crvenu mei tai sa avionciciem i vozicima. I ja bih takav ako moze? user posted image  
Ajd posalji mi pp sa inforamcijama.

Hehe, a ono nisam skontala, jebiga stid me(stomak -stomak).  Kad stavim bebu na rame prema sebi, jel joj stopala savijem  nazad na guzu ili obratno, koljena naprijed prema stomacicu?

Neposredna veza do poruke: 258
5.11.2008 9:36:54   
mamina cura
Mislila sam da se ovdje ne smije psovatiuser posted image
Stavis Damira na rame i skupis mu nogice ispod guze tako da savijes donji dio od koljena do stopala prema sredini. Jednu pa drugu....ne znam vise ni kako bi opisala. Na kraju izgleda kao da sjedi na svojim nogama...
Koljena ce ostati gdje su. Bilo bi mi lakse nacrtati nego napisati. Imas ovdje pogledaj http://zolowear.com/Wearing.aspx
A za MT saljem pp cim stignem

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 259
5.11.2008 9:46:42   
Hannah
MC, ja mislim da nogice idu visočije, ne ispod guze...

http://www.youtube.com/watch?v=YcTmvr7NuVU&feature=related

< Poruku je uredio Hannah -- 5.11.2008 9:51:29 >

Neposredna veza do poruke: 260
5.11.2008 9:53:13   
Hannah
Ili ja nisam skontala o kojem položaju govorite user posted image

(odgovor članu Hannah)
Neposredna veza do poruke: 261
5.11.2008 10:04:20   
Anoniman
ja sam jučer doživjela tri napadauser posted image , prvo jedna žena: cccc, a što se praviš mangup!user posted image user posted image user posted image haaaaaahaha! Onda neki čovjek: ja svakakvih budaaalaaa!user posted image user posted image user posted image hahaha! Onda neka gospođa sa kćerkom koja gura kolica onako nadmeno:jao, vidi je ko ciganka!user posted image user posted image user posted image hihihi!
A meni je merak nositi, ma baš se slobodno osjećam!user posted image

(odgovor članu Hannah)
  Neposredna veza do poruke: 262
5.11.2008 10:07:09   
ziki
Nama jedino ide položaj stomako na stomak sa nogama napolje, u kolijevka položaj činimi se da nemože da stane, a kengur mu se ne sviđa. Slike šaljemo posle vikenda.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Hannah)
Neposredna veza do poruke: 263
5.11.2008 10:21:37   
Hannah
IZVORNA PORUKA: Shee

ja sam jučer doživjela tri napadauser posted image , prvo jedna žena: cccc, a što se praviš mangup!user posted image user posted image user posted image haaaaaahaha! Onda neki čovjek: ja svakakvih budaaalaaa!user posted image user posted image user posted image hahaha! Onda neka gospođa sa kćerkom koja gura kolica onako nadmeno:jao, vidi je ko ciganka!user posted image user posted image user posted image hihihi!

Ma jeste, najbolje je otmjeno gurat dijete u kolicima, a baš je seljački nosit dijete, ono, ko da nemaš para da kupiš kolica. I ne treba nosit dijete, prije će prohodat user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 264
5.11.2008 13:43:04   
mamina cura
IZVORNA PORUKA: Hannah

Ili ja nisam skontala o kojem položaju govorite user posted image

polozaj je tommy 2 tommyuser posted image

Nogice idu ispod guze.

Meni jutros zena kaze sta si je stisla u tomeuser posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu Hannah)
Neposredna veza do poruke: 265
5.11.2008 20:43:20   
juni
Danas sam procitala svih 11stranica i zaista zamantala user posted image

Mislila sam naruciti u EU sling maramu, ali kad sam vidila da ih ti sijes jos po povoljnoj cijeni user posted image , obradovala si me pravo. Ja bih da narucim kod tebe sling maramu, a ti mi samo reci moze li i koliko ce ti vremena trebati. Ja sam takodjer u Sa pa preuzimanje nece biti problem.
Ako moze cujemo se preko mail-a.
Pozdrav

EMIL,7.9.2008.

Neposredna veza do poruke: 266
5.11.2008 21:30:50   
boogy woogy
"Marama za nošenje preporučuje se kao najzdravije sredstvo za nošenje djece...Svoje mjesto našla je i u rehabilitaciji djece s teškoćama u razvoju, nedonoščadi, djece majki narkomanki, a posebno djece s problemima kukova. Njima se preporučuje kombinirana terapija remenčićima i nošenja jer kada je dijete u marami nogice su u prirodno postignutom, raširenom položaju koji se imitira širokim povijanjem ili remenčićima.....Tijekom nošenja dijete doživljava majku kroz:
- pokrete - ritam vodi ka unutarnjoj ravnoteži djeteta - dodir - značenje intenzivnog kontakta važno je kroz cijelo djetinjstvo - pogled - dijete upija mimiku i izraze lica osobe koja ga nosi
Nošeno dijete sudjeluje u svakom pokretu te razvija osjećaj za ravnotežu, uživa u majčinoj blizini i osjeća se voljeno"
izvor: https://www.kamaris.hr/product_info.php?products_id=47

Kad bih ovo mogla napisati sebi na celo pa da svi vide, onda sigurno ne bi bilo glupih komentara od potpunih stranaca na uliciuser posted image

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 267
5.11.2008 21:57:00   
rozi
IZVORNA PORUKA: boogy woogy

"Marama za nošenje preporučuje se kao najzdravije sredstvo za nošenje djece...Svoje mjesto našla je i u rehabilitaciji djece s teškoćama u razvoju, nedonoščadi, djece majki narkomanki, a posebno djece s problemima kukova. Njima se preporučuje kombinirana terapija remenčićima i nošenja jer kada je dijete u marami nogice su u prirodno postignutom, raširenom položaju koji se imitira širokim povijanjem ili remenčićima.....Tijekom nošenja dijete doživljava majku kroz:
- pokrete - ritam vodi ka unutarnjoj ravnoteži djeteta - dodir - značenje intenzivnog kontakta važno je kroz cijelo djetinjstvo - pogled - dijete upija mimiku i izraze lica osobe koja ga nosi
Nošeno dijete sudjeluje u svakom pokretu te razvija osjećaj za ravnotežu, uživa u majčinoj blizini i osjeća se voljeno"
izvor: https://www.kamaris.hr/product_info.php?products_id=47

Kad bih ovo mogla napisati sebi na celo pa da svi vide, onda sigurno ne bi bilo glupih komentara od potpunih stranaca na uliciuser posted image

Hehe, istampacu par kopija , pa dijeliti na onima koji daju kometare, kao jedna zena jucer kaze da cu polomiti djetetu noge(polozaj kengura) , a vec neko vijeme me tusi da bih ga sada trebala poceti stavljati u dubak i hodalicu.

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 268
5.11.2008 23:40:03   
mamina cura
E dobro steuser posted image  Ja sam cula za dubak samo iz price a nikad ga vidjela. I slucajno kopam po albumima da vidim sta ima novo kad clanica RR-a ima sliku malene u dubku. E reko to je touser posted image  Izgledalo mi je kao "ono" za sirenje sira od drveta. Isto.

Evo juni saljem pp user posted image  

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 269
6.11.2008 0:07:44   
triplemama
Za MT i sling odskora mi je jedino jedna žena sa bebom rekla da su mu nogice previše raširene, ostali su oduševljeni.

Maramom je najviše oduševljena moja tetka koja bi ga stalno nosala u marami user posted image
Čak su me u obližnjem marketu kasirke pitale šta je to i gdje se ima za nabaviti.

A za platnene: dr stalno pitaju gdje se to ima za nabaviti i govore kako slatke pelene ima, a porodica prihvatila, mama svima na poslu priča kako njen Emir ima moderne platnene pelene i kako je to zdravije.
Ali neki iz familije misle da imamo problema sa novcima pa jadni nemamo dijetu ni za pelene user posted image  user posted image

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

Neposredna veza do poruke: 270
6.11.2008 9:49:24   
rozi
A smijem li ga staviti stomak-stomak  sa nogama napolju, mado mi se cini da tako sjedi. Nama ovo sa nogama unutra ne ide nikako place, ne godi mu.

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 271
6.11.2008 12:30:59   
Lulu_
IZVORNA PORUKA: Shee

jadnici i jadna njihova djeca user posted image user posted image user posted image

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 272
6.11.2008 15:24:44   
mamina cura
IZVORNA PORUKA: rozi

A smijem li ga staviti stomak-stomak  sa nogama napolju, mado mi se cini da tako sjedi. Nama ovo sa nogama unutra ne ide nikako place, ne godi mu.

Mislim da mozes samo je bitno da ne sjedi a to ces postici tako da nivo guze bude nizi od nogu. Kao da je zavaljen u sling. Ali samo naprijed prema sebi.

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 273
6.11.2008 15:43:23   
dacy
ja sam na jednoj stranici nasla upute sa slikama kako se sije sling marama, trebala sam to odnijeti jednoj krojacici da mi sasije, ali ....ja sam zaboravila na kojoj je to stranci  i sad sipak user posted image
tako da mi treba vasa pomoc, znali neko koju stranicu gdje se mogu vidjeti upute sa slikama

Neposredna veza do poruke: 274
6.11.2008 15:44:10   
ziki
Mi kad smo setali nas su uglavnom odusevljeno gledali. Bar mi se cini jer nisam ponijela naocale a kratkovoda sam. Uglavnom nama je super a ja ako mi je super ne gledam ostale... Jos da Tarik ukapira da u kengur polozaju moze slobodno da pravi lom kad udjemmo u radnju..

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *