Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 14.11.2008 21:37:40
Amrino
Ma sling je zakon! I kada je kisa nema problema! Kisobran u jednu ruku- a duga ruka jos uvijek slobodna! Otkako sam dobila sling- ne moze me covjek lasom uhvatit samo se negdje skitamo...
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 14.11.2008 21:50:35
mamina cura
IZVORNA PORUKA: Amrino RR
Ma sling je zakon! I kada je kisa nema problema! Kisobran u jednu ruku- a duga ruka jos uvijek slobodna! Otkako sam dobila sling- ne moze me covjek lasom uhvatit samo se negdje skitamo...
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 14.11.2008 22:17:57
Mik Mik
mamina cura hvala za sling :). Nisam stigla ranije da se javim a fotke će biti ubrzo. Mi imamo mali problem. Kada bebu stavim u Sling, mogu ga nositi 5 min, više nema šanse da izdrži. Počne širiti nogice i ja ga izvadim iz slinga. Sad ne znam di čega je, da li ga ja pogrešno stavim ili šta već? Tako bih voljela da hoće duže malo da ga mogu nosati ali nema šanse, max. 5 min i počne plakati a dok je u slingu cijelo vrijeme je napet, što mi govori da mu nije udobno.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 14.11.2008 22:59:57
mamina cura
Probaj pogledati video upute stavljanja bebe u sling pa mozda nesto radite krivo. Imas na ovoj stranici od zolowear.com a i hrpu video tube. Ili mozda da mu promjenis polozaj Vjerovatno ce naviknuti sa vremenom ali probaj da vidis sta ga muci, mozda mu nogice nisi pravilno skupila. A ima i polozaj sa nogicama van slinga ali guza mora biti niza od nogica da beba ne sjedi. Javi mi se opet a mozemo se i vidjeti pa da ga ja pronosam nadam se duze od 5min
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.11.2008 21:39:15
rozi
Eee, jedva cekam dan kada cu moci njega u auto i u Tuzlu, jer sam prava lunjalica, a jos uvijek sam u fazi ostavljanja bebe, pa trk do DM/a i nazad.
Dijete nece u sjedalicu,, vristi, a ja onda sjednem nazad pa mu guram cucu i masem igrackama dok ne usuti i zaspi ili slijedi skretanje sa puta i sika :) Uzas zivi, jos se ne bih usudila sama sa njim negdje krenuti.
A abd u proljece , kad bude veliki momak i pocne sjediti, pa cemo doci
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.11.2008 21:43:47
boogy woogy
Joj draga Rozi, opasno je to sto ne stavljas bebicu u autosjedalicu Znam da se bune i placu ali moras ga/ju nauciti na to dok je jos mali. Mislim fakat nedaj Boze...pupupu, pomakni se s mjesta. Procitaj ovo:
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.11.2008 21:56:30
rozi
Ma stavljam ga , nisam ni metra napravila da nije u sjedalici, vec kazem da moram biti sa njim nazad, a da neko drugi vozi,da ga pokusam zabaviti dok place ili stanemo sa strane puta da ga izvadim.
Ne bih niposto vozila dijete bez sjedalice, ali htjela sam reci da ne mogu sama njim , da ja vozim ,a on odzada da vristi, pa sam zato vezana da moram nekoga moliti da me vuce ako trebam doktoru ili negdje.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.11.2008 22:03:12
boogy woogy
Ja sam u pocetku "vjezbala" voziti sama sa bebom na krace udaljenosti. Mislim bilo je i kod mene vriske, pa sam mu pjevala, pricala sa njim....vremenom se navikao. Vodi racuna da u autu nikad nije pretopljen, da mu je ugodno, da je pojas propisno stavljen - mislim da ga nesto ne zulja...itd. Stavi mu igracaka i polako, kreni. Nije lose recimo da tempiras da krenes negdje sa njim kad je pospan, znas da je sit i povijen. Kad su mali puno je lakse tako putovati sa njima.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.11.2008 22:38:53
rozi
Prekosutra ce mu biti punih 5 mjeseci. Uh da znas sto je on ljutica prava, nista mu ne smeta , vec nije po njegovom, (tj. u mojim rukama ) , pa se buni. Ineteresanto je sto se prva 2-3 mjeseca uopste nije bunio, mozda malo zakmecka dok se kola ne upale i onda ga motor auta uspava. A sada ,ma horor zivi, kontam jedino da mu nije mala sjedalica, znam da je do 13 kg, a on je na ovoj slici imao 7 kg:
Meni bas izgleda stisnuto,jeli i kad vas ovako. Sada sigurno ima i 8 kg, tako da je situacija jos gora.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.11.2008 22:43:21
Romali
Rozi, kod mog noge vire već odavno Nekad mi ga žao bude, upre nogama od sjedište auta. Ali važno je da je glava 2 cm udaljena od ruba. Mi imamo taj problem, ali još nam je rano za sljedeću AS. Ima oko 10 kg, 80cm i 7 mjeseci za 7 dana aBd. Nemam pojma kad da ga prebacim u novu AS obzirom na njegovu visinu?
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.11.2008 22:52:45
rozi
I on upire nogama, a cini mi se da mu to tolliko i ne smeta koliko sirina, jadnicka ga stisnulo u rucicama, primjecujem da mu to smeta, jer nece vise ni u lezaljku, koju je toliko volio.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.11.2008 22:55:32
Romali
Ni moj nije htio jedno vrijeme u ležaljku, ja mislila da mu je malo i usko. Sad opet hoće. Noge vire na sve strane, najmanje je u njoj. Mahnita i ljulja je, ali je zavezan pa ne može skroz van. Jao belaja s velikim bebama
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.11.2008 22:59:00
rozi
Hehe, kako se sjecam da mi imamo istu lezaljku. Znaci moze lezaljka i preko 9 kg, super, valjda opet bude htio jer sma se bas znala odmoriti dok je bio u njoj .
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 25.11.2008 14:58:45
kristijan
jeste li primjetili da u nas slabo radi berza tj oglasi za prodaju na jednom drugom forumu u hr žene nema šta ne prodaju od igle do lokomotive polovnih hrpa stvari šta sam ih samo prodala i kupila drama a u nas ništa MC jesi primjetila kako tamo idu nosiljke? za par min se prodaju
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 25.11.2008 15:25:21
mamina princeza
e i ja imam lezaljku kao rozi brevi rocker mislim da se zove i bas me interesuje moze li i sa vise od 9 kg mi nemamo jos toliko al kad bude bas se brinem gdje cu sa svojm princezom....
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 25.11.2008 15:30:00
mamina cura
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
e i ja imam lezaljku kao rozi brevi rocker mislim da se zove i bas me interesuje moze li i sa vise od 9 kg mi nemamo jos toliko al kad bude bas se brinem gdje cu sa svojm princezom....
Prostri joj dekicu na pod i neka vjezba. Od svih pomagala "floor time" je najbolji.