treciputmama -> RE: Zastoj u motoričkom razvoju (21.1.2012 15:08:35)
|
nadam se da ce bar neko vidjeti ovaj post, posto na istoj temi vec odavno niko nije pisao..mojoj bebi je doktorica dijagnosticirala odstupanja u podsturalnim refleksima...beba ima navrsenih sest mjeseci...sve je pocelo pregledom u drugom mjesecu kada su sakice bile sklopljene sa palcevima prema unutra...imali smo mjesec dana da vidimo hocel se sakica "otvoriti", kako nije upuceni smo na uzv glave- isti je bio uredan ali se poslije primjecuje neenergicnost kada je beba okrenuta potrbuske- takodje nije razvila obrambeni mehanizam rukica i sve u svemu doktorima izgleda "mlitava"...mada nemaju nista konkretno sto bi ih uputilo na tezi slucaj problema s motorikom...sada smo upuceni na magnet glave i vjezbe po Vojti i Bobath-u..s obzirom da je imala produzeno zutilo kao novorodzence, jedino na sto sad mogu sumnjat je moguce djelovanje zutila na mozdane stanice, zato trebamo raditi magnet...inace, beba je aktivna, hvata predmete, primice ih ustima, igra se nogicama, stopala stavlja u usta..smije se, vristi, guguce...okrece se na trbuh i obratno u lezecem stavu, slabo izvlaci ruke kada su ispod tijela u potrbusnom stavu, dize se vise grudnim kosem, bez oslonca na rukice, jos se nije oslonila otvorenim dlanom o podlogu, cuje, vidi..ma ne znam ni ja sta vise..sve me nasikiralo...jos mi rekose da moramo kod "takve"djece provjeriti sluh i vid, a ona se okrece za zvukom, hvata predmete-znaci da ih vidi...sad nam je zabranjeno da je oslanjamo na noge i stavljamo u sjedeci polozaj , jer je to forsiranje na nesto na sto nije spremna...u stojecem polozaju se ne oslanja cijelom tezinom na nogice , vise se oslanja na prste...a do nekih petnestak dana nije se gotovo tri sekunde mogla oslonit na nogice- odmah je "propadala"..a zadnjih dana je bila bas cvrsta...eto, ako neko ima slicno iskustvo , bila bih jako zahvalna da podijeli samnom, jer svi koji su imali bilo kakvih problema znaju kako dobro dodje razumjevanje drugih, bez obzira sto u ovom slucaju i ne znamo jedni druge...
|
|
|
|