blum -> RE: Zastoj u motoričkom razvoju (18.5.2010 14:38:59)
|
Ja ne znam odakle bi pocela....imam djevojcicu 5mj.4sedmice, od nepuna 4 mj sama se okrece sa ledja na stomak i obratno bas spretno (presvuci pelenu umijece je), hvata igracke i u lezecem polozaju i u krilu, odguruje se na koljenima i puze na glavu :), drzi se za stopala skida carape,obidje krug od 360stepeni za igrackom, sve stavlja u usta (ima 2 zubica), smije se, guce, vristi ,pjeva (pratim njen motoricki razvoj jer sam i sama zdravstveni radnik a cini mi se da pretjerujem) ali.....ja sam je odvela u 3mj. jer mi je cudno zatreperila okicama.Odmah smo uradili uz mozga, ocno dno i fizijatra,sve hvala alahu ok.Ali fizijatrica nas narucivala na kontrolu da je prati kaze zna sve sto treba da zna za svoj uzrast ali da je prati.Jutros smo bili na kontroli i kaze nema nista patolosko ali malo kasni......nije mi jasno u cemu, kaze zna sve ali nema odbrambeni stav nesto ovako u bocno ma nisam ni cula.Kontam da jojsta kazem pa znam 5 djece koja su starija od nje i tek se sad okrecu ali nista nisam rekla, samo sam zaplakala i izasla.Inace rekla nam da idemo 4 dana na vjezbe po Vojti......ja ne zelim vise da razmisljam da disem , ma zivim samo za nju.....nemam snage, rijeci, nista da opisem kako se sad osjecam.Znam da ima mnoooogo strasnijih stvari i zelim da sva djeca budu dobro i zdravo a i moja princeza.....sigurno ca nam odgoditi i vakcinu....ma pisem ovo a ne znam ni sta ocekujem da cujem....majke drage samo me vi razumijere, majcino srce ogromno je
|
|
|
|