|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
11.9.2013 11:59:49   
dambolina
Mene je to kao zuljalo, ne znam kako bih ti opisala... pokusaj ti da mu malo zavrnes kapak, cisto da vidis ima li sta...

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 2401
11.9.2013 12:27:52   
Apotekarka
Prije mjesec dana Anu mi na vratu nazuljao cilibare i tu se sve obvjelo posipali smo bivacin puderom i djecjim puderom medjutim nije prolazilo,kupila sam bepanthen mast i bilo jokj gotovo proslo medjutoim cim je okupam to se povrati,ne ztnam sta da radium pedijatar kaze kao on ne bi nista ali to bas izgleda crveno i oteknuto kad se upali,ocito mu voda smeta....Ne znam sta da radim vise,ima li tko kakav savjet

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu dambolina)
Neposredna veza do poruke: 2402
11.9.2013 12:34:18   
koka i po
djecija koza u tom podrucju je narocito osjetljiva.vjerujem da su osim cilibara i vrucine doprinjele iritaciji koze.probaj malo cesce da peres to podrucje .ja nebih stavljala puder jer on zatvara pore i neda kozi da dise.meni se za obnavljanje djecije koze najbolje pokazao jekoderm pa mozda nebi bilo zgorega da probas.naskoditi sigurno nece.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 2403
11.9.2013 12:54:41   
Mjeseceva Pratilja

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Prije mjesec dana Anu mi na vratu nazuljao cilibare i tu se sve obvjelo posipali smo bivacin puderom i djecjim puderom medjutim nije prolazilo,kupila sam bepanthen mast i bilo jokj gotovo proslo medjutoim cim je okupam to se povrati,ne ztnam sta da radium pedijatar kaze kao on ne bi nista ali to bas izgleda crveno i oteknuto kad se upali,ocito mu voda smeta....Ne znam sta da radim vise,ima li tko kakav savjet

Kupaj bebu bez cilibar ogrlice jedno vrijeme. Ja koristim maslinovo ulje. Polahko utapkam i onda kruznim pokretima masiram. Nismo hvala Bogu imali crvenila po vratu ali se znalo desiti na pregibima, posebno ljeti, dok je A bila beba.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

Neposredna veza do poruke: 2404
11.9.2013 13:50:30   
Apotekarka
Meni pedijatr kaze da topljenje tog podrucja onemoguceuje zarastanje kao trebalo bi to mjesto susiti malo duze fenom,a i ona je debeljuskasta i taj dio nikako ne dise....A to s fenom mi malo suludo,vjeruj da sam i ja koko i o jecodermu razmisljala jer to u biti i izgleda poput plika strah me da sta u onom cilibariu nema pša sad ne da da to prodje a ukinula sam ja njega cim sam to primjetila kako su prije djeci nicali zubi bez cilibara....da hoce to samo proci

(odgovor članu dambolina)
Neposredna veza do poruke: 2405
11.9.2013 16:44:33   
visnjica1
Dobar dana Moja beba ima proljev 3 dana zubici joj nicu eh sad trebam li ju voditi kod dr. malo manje jede krutu hranu nego prije mlijeko popije bez problema, osjetim da je i malo smrsala.

Moje Sunce 25.11.2012

Neposredna veza do poruke: 2406
11.9.2013 16:47:34   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: visnjica1

Dobar dana Moja beba ima proljev 3 dana zubici joj nicu eh sad trebam li ju voditi kod dr. malo manje jede krutu hranu nego prije mlijeko popije bez problema, osjetim da je i malo smrsala.

Možeš li izbjeći to mlijeko?

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 2407
11.9.2013 16:48:58   
Visnja RR
http://www.ringeraja.ba/clanak/dijete-povraca-ili-ima-proljev_622.html

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2408
12.9.2013 12:59:38   
Lejla Ka

Meni pedijatr kaze da topljenje tog podrucja onemoguceuje zarastanje kao trebalo bi to mjesto susiti malo duze fenom,a i ona je debeljuskasta i taj dio nikako ne dise....A to s fenom mi malo suludo,vjeruj da sam i ja koko i o jecodermu razmisljala jer to u biti i izgleda poput plika strah me da sta u onom cilibariu nema pša sad ne da da to prodje a ukinula sam ja njega cim sam to primjetila kako su prije djeci nicali zubi bez cilibara....da hoce to samo proci

Fen se stavi na najmanju temperaturu i puše iz daljine da bi se područje nakon pranja što brže osušilo. Nije to suludo. Jedino se bojim da beba neće baš biti oduševljena, a možda i hoćeuser posted image
Jesi li pokušala čistiti to mjesto kamilicom?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 2409
12.9.2013 13:37:06   
irisss
Moja 8-mjesečna beba več treći dan ima temp. 38-38,2. Nema proljev, jede, ali dosta slabije. Zube još nema ali ni simptoma pred nicanje(trljanje desni, slinjenje..), vodili je dr. kaže čista pluća,grlo, uho- ništa nije upaljenouser posted image Prije temp. na tri dana imala je 5 ugriza komaraca pa me sad strah da nije ovaj virus nila. Šta mislite da li bi se simptomi pojavili odmah da je to u pitanju ili par dana kasnije? Šta bi još mogao biti uzrok? Pedijatrica kaze "najvjerovatnije zubi"user posted image a ja nekako ne vjerujemuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2410
12.9.2013 13:40:33   
Visnja RR
ako ima 8 mjeseci a jos nema zubice vjerujem da je to to...vjeruj pedijatrici

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2411
12.9.2013 13:48:08   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: irisss

Moja 8-mjesečna beba več treći dan ima temp. 38-38,2. Nema proljev, jede, ali dosta slabije. Zube još nema ali ni simptoma pred nicanje(trljanje desni, slinjenje..), vodili je dr. kaže čista pluća,grlo, uho- ništa nije upaljenouser posted image Prije temp. na tri dana imala je 5 ugriza komaraca pa me sad strah da nije ovaj virus nila. Šta mislite da li bi se simptomi pojavili odmah da je to u pitanju ili par dana kasnije? Šta bi još mogao biti uzrok? Pedijatrica kaze "najvjerovatnije zubi"user posted image a ja nekako ne vjerujemuser posted image

pa normalno je da djete ima turu , ako nema drugacije i cudnije ponasanje ne place onda je nista i ne boli, sigurno su zubici ne brini.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2412
12.9.2013 14:00:41   
Apotekarka

Fen se stavi na najmanju temperaturu i puše iz daljine da bi se područje nakon pranja što brže osušilo. Nije to suludo. Jedino se bojim da beba neće baš biti oduševljena, a možda i hoće
Jesi li pokušala čistiti to mjesto kamilicom?

Nisam s kamnilicom probavala,evo jutros nema otoka,nema crvenila mazala sam je samo bepanthenom vise puta vidi se kao oziljak tako jhe bilo i prosle sedmice a trebala bi je danas ili sutra okupati a strah me da se opet skroz ne povrati ili da probam fenom ili da je okupam bez mocenja glave i vrata sama ne znam....Nesto mi je zao da se ne okupa danas cetvrti dan bez kupanja ....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2413
12.9.2013 14:05:09   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: irisss

Irisss prati situaciju, ako temperatura bude i dalje trajala bez ikakvih promjena opet zovi pedijatra.

Mada, ako u narednim satima primjetiš kod bebe sitni crveni osip po trupu, leđima, uz rub kose, a bez osipa po udovima možda ste imali trodnevnu groznicu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2414
12.9.2013 14:45:36   
assmiras

....Nesto mi je zao da se ne okupa danas cetvrti dan bez kupanja ....

ovo ne razumijem, beba je mala i cista. nema potrebe da je kupas svaki dan, a cetiri dana bez kupanj aza bebu nije nista. Kao sto rekoh, beba se ne moze isprljat, oznojiti itd. da je obavezno kupanje. Bitnije je da to fino zaraste. user posted image

A ako bas hoces da je osvjezis, istusiraj je od stomaka ka dole, a gornji dio tijela mozes izbrisat. Al pazi da to ne kvasis, neka lagano prodje. user posted image

Bit ce i bebi i tebi lakse....

Naša malena je dosla 05.02.2010.,
Selma, mamino sunce.....

A nas drugi cvijet 15.05.2012......

Neposredna veza do poruke: 2415
16.9.2013 16:41:58   
melin
moja user posted image je prosle sedmice krenula u vrtic i vec je izgleda uspjela hvatit nekakav virus
vec dva dana joj curi nos koji joj uzasno smeta i nespavamo nikako i izgleda slabunjavo skroz
sinoc je imala malo temperaturicu 37 i uz dva paracetamola se hvala bogu ne vraca
stavljam joj aqua maris koji nista nepomaze i ukljucila sam inhalaciju fizioloskom...
vise nemam ideju sta da dam zvala sam ped. al kaze obicna prehlada ...
user posted image user posted image user posted image

Mamina sreca najveca 10.02.2010
Dosla je radost i promijenila nas zivot zauvijek...:-)

(odgovor članu assmiras)
Neposredna veza do poruke: 2416
16.9.2013 18:15:49   
škorpija
e draga pripremi se sad na najmanje nekoliko mjeseci da će stalno biti pomnalo prehlađena dok ne ojača, vrtić je prepun virusa, svaki dan neko donese drugi i samo iz izmjenjuju, uključi nešto djetetu za jačanje imuniteta, liječi simptome prehlade i to je to, bit će bolje

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu melin)
Neposredna veza do poruke: 2417
16.9.2013 18:39:13   
Alma_27
potpisujem skorpiju. navikni se na to da ce prvih nekoliko mjeseci biti bolesna u prosjeku svake tri sedmice. ne mora to biti nista teze a moze doci i do antibiotika. sva djeca to prodju dok ne ojacaju. sirupi za jacanje i ishrana ce naravno pomoci ali neces to moci zaobici...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2418
16.9.2013 19:09:07   
melin
nadam se da nece biti nista opasnije od prehlade
a svako jutro joj dajem kasikicu meda u mlijeko i pikovit omega 3
inace nije bolesljiva nikad
porucila sam i ampule od aronije od medexa pa valjda prevazidjemo lakse sve...user posted image

Mamina sreca najveca 10.02.2010
Dosla je radost i promijenila nas zivot zauvijek...:-)

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2419
17.9.2013 14:39:17   
ema_28
ima li necije dijete ovaj virus kasljanje, upala grla i uha,curenje nosica sa jaaaaako visokom temperaturom koju nista ne moze skinuti. Molim Vas javite se ako ista znate o tome. Koji antibiotik ste dobili, cime skidate temperaturu. Nama nista ne pomaze vec drugi dan 40 temperatura.

07.01.2011 curica :-*
23.02.2013 djecak :-*

(odgovor članu melin)
Neposredna veza do poruke: 2420
17.9.2013 14:43:36   
koka i po
voltaren cepici?

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 2421
17.9.2013 14:44:02   
Mjeseceva Pratilja

IZVORNA PORUKA: ema_28

ima li necije dijete ovaj virus kasljanje, upala grla i uha,curenje nosica sa jaaaaako visokom temperaturom koju nista ne moze skinuti. Molim Vas javite se ako ista znate o tome. Koji antibiotik ste dobili, cime skidate temperaturu. Nama nista ne pomaze vec drugi dan 40 temperatura.

Jeste isli doktoru?

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 2422
17.9.2013 14:45:38   
ema_28
jesmo, dobili antibiotik dva dana ga pije ali jos nista ali smo bili u nedelju kod dezurnog pa to izgleda kao na traci, svima isto cini mi se

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 2423
17.9.2013 14:45:42   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: ema_28

Ako je virus onda antibiotik ne pomaže.

Ako je tako visoka tem onda bi sutra trebala biti padanju.

Šta kaže ljekar?

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 2424
17.9.2013 14:49:27   
ema_28
ma lupam, nije virus nego nesto.... znam da je pokupila u vrticu.
Nista doktor nam je rekao da ce biti visoka temperatura i dao nam voltaren cepice ali oni se piju svakih 12 sati a njoj poraste temperatura za 4 sata od uzimanja. tusiranja obloge nista ne pomaze...

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 2425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *