Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 20.8.2013 21:31:15
Bebica11
mamina princezo nisam davala neke lijeve sokove vec pomijesala jabuku i caj od sipurka (kad sam ja bila bolesna posto sam trudna otisla na infektologiju pa mi dr rekla da to pijem) pa onda joj to damo pred spavanje umjesto mlijeka, malo ne previse da ne povrati
Adaptirano nije htjela nikako nikada pa ne vjerujem da bi...
ma nastavicu sutra sa dijetalnom prehranom ako bude trazila da jede i eto
hvala vam puno
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.9.2013 3:12:33
ljubava
nisam sigurna da pisem na pravoj temi ali se nadam da ce mi neko znati reci nesto. Imam cerku od 2 1/2 godine i ima mjesec i mozda i vise kako sam primjetila da ima nesto slicno "bjelopranju". to jest,na gacicama nema nista ali i ako se svaku vece tusiramo,a ja je operem samo cistom vodom po vagini,ipak kad pogledam ima nesto bijelo sto je polijepito izmedju unutrasnjih i vanjskih stidnih usnica. na pocetku sam to brisala vlaznim maramicama da bi uklonila ali sam posle pomislila da to mozda tako treba biti kao neka prirodna zastita?!?!?! a moja curica se ne zali uopste da je nesto boli,svrbi ili slicno niti ja vidim da ima iritaciju koze.
pa iskreno razmisljam da idem sa njom kod doktora ali nebi da srljam jer se ona jako plasi i nebi dozvolila da joj Doktor pridje,trbalo bi jos dvoje da je drze :)-pa da postedim i nju i sebe... Tako, ako neko od vas mamica ima slicno iskustvo ili cak ako je to normalno,dajte mi neki savjet da razmislim sta dalje...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.9.2013 8:24:14
Alma_27
IZVORNA PORUKA: ljubava
nisam sigurna da pisem na pravoj temi ali se nadam da ce mi neko znati reci nesto. Imam cerku od 2 1/2 godine i ima mjesec i mozda i vise kako sam primjetila da ima nesto slicno "bjelopranju". to jest,na gacicama nema nista ali i ako se svaku vece tusiramo,a ja je operem samo cistom vodom po vagini,ipak kad pogledam ima nesto bijelo sto je polijepito izmedju unutrasnjih i vanjskih stidnih usnica. na pocetku sam to brisala vlaznim maramicama da bi uklonila ali sam posle pomislila da to mozda tako treba biti kao neka prirodna zastita?!?!?! a moja curica se ne zali uopste da je nesto boli,svrbi ili slicno niti ja vidim da ima iritaciju koze.
pa iskreno razmisljam da idem sa njom kod doktora ali nebi da srljam jer se ona jako plasi i nebi dozvolila da joj Doktor pridje,trbalo bi jos dvoje da je drze :)-pa da postedim i nju i sebe... Tako, ako neko od vas mamica ima slicno iskustvo ili cak ako je to normalno,dajte mi neki savjet da razmislim sta dalje...
Hvala vam unaprijed!!!
mozes probati nistatinom da namazes. ili kombinacija nistatin/bivacin. oboje se moze koristiti kod male djece (mi koristili za guzu kad se ojela). ako to ne uspije, onda mozda da doktor pogleda
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 9.9.2013 9:13:45
Jeca_Perec
@ljubava
mislim da je potrebno da odete kod svoj pedijatra.. nece je niko vaginalno gledati... kao sto ne bi ni Vas kad odete kod spec. medicine rada a pozalite se na isti probem....
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.9.2013 9:56:29
rose 87
djecak mi se zali da mu je nesto upalo u oko,smeta ga i zulja od jucer,ali ne stalno,smiri se i ne misli na to a onda odjednom zaplace,ali ja nista ne vidim,probala sam mu isprati kamilicom ali nista,isplakao se od jucer tako da ako je neki truncic ispao bi do sada ili bi ga zuljao cijelo vrijeme...imali li neko savjet
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.9.2013 9:58:22
tinkivinki
IZVORNA PORUKA: rose 87
djecak mi se zali da mu je nesto upalo u oko,smeta ga i zulja od jucer,ali ne stalno,smiri se i ne misli na to a onda odjednom zaplace,ali ja nista ne vidim,probala sam mu isprati kamilicom ali nista,isplakao se od jucer tako da ako je neki truncic ispao bi do sada ili bi ga zuljao cijelo vrijeme...imali li neko savjet
pogledaj da mu se nije trepavica neka savila pa ga bocka u oko
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.9.2013 10:13:16
Hanady RR
ma joj neda mi bas puno da gledam kaze bolice me,ali ono sto sam uspjela nisam vidjela trepavicu neznam dali bi mu pomogle neke kapi za ispiranje
kupi tzv vještačke suze ima u apotekama...nije antibiotik a pomogne...može bez recepta... uvijek ih je dobro imati
< Poruku je uredio Hanady RR -- 11.9.2013 10:14:10 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.9.2013 10:14:39
rose 87
pa sta da radim da ga vodim doktoru ili mogu sama nesto,ne vodi mi se zbog ovih virusa sad da nesto ne pokupi a i sumnjam da bi nesto mogle i vdjeti jer neda da mu se priblizi iko osim mene
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.9.2013 10:17:07
Hanady RR
pa sta da radim da ga vodim doktoru ili mogu sama nesto,ne vodi mi se zbog ovih virusa sad da nesto ne pokupi a i sumnjam da bi nesto mogle i vdjeti jer neda da mu se priblizi iko osim mene
probaj sma sa vještačkim suzama... nemoj ispirati kamilicom djetetu ...možeš više iziritirati kupi fiziološku otopinu u apoteci ...pa njom ispiraj kupi gazu sterilnu u apoteci pa njom... vjerujem pomoći će...
ako imate krmelja puno, ako teže otvara oko ako s ekapak puno crveni nakon ovoga gore tretmana napisanoga onda vam doktor mora prepisati antibiotske kapi torbex se zovu mislim ...mada u ekim apotekama i njih bez recepta uzeti možeš
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.9.2013 10:19:38
rose 87
ma njemu nista nema,mislim ne izgleda bolesno,nije crveno,ne suzi,nema krmelja nimalo,ali me zbunjuje sto mu to ne smeta stalno vec samo kao da mu naumpadne ili sta vec al tad bas place i trlja oko
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.9.2013 10:28:06
dambolina
Dacu ti 2 primjera: kad sam ja bila mala, zabila mi se sitna metalna spena (tanki otpadak od metala) u unutrasnji dio ocnog kapka i to me je grebalo po oku. Na pogled se nije vidjelu, vec tek kad su mi izvrnuli kapak vidjeli su sta je u pitanju. Tu ne pomazu nikakve kapi, vec samo pregled oftalmologa i vadjenje iglom. 2: muzevom kolegi se isto tako zabio komadic drveta i to mu se na kraju zagnojilo i morali su operativnim putem rjesavati. Vodi dijete ocnom! Ja se sa ocima ne bih zezala... Jer to se ne vidi osim ako zavrnes kapak i provjeris.