|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
19.7.2013 18:13:04   
canim
Da vas pitam, sad mi cura pade s kauca i pala je nekako nezgodno, na njene igracke, izmedju ostalog ima tuta koju koristi kao igracka, i na to je s lijeve strane rebara nekako udarila i sva se iskrivila, crveni joj se to mjesto gdje je udarila eh da vas pitam, ako je sta slomila u tom dijelu jeli se moze vidjeti kako ? Jeli bude otok?
Ona se igra, normalno hoda, ali ne znam da je vodim u hitnu ili ne user posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 2351
19.7.2013 18:17:19   
Lejla Ka
Ja mislim da se neko napuknuće rebara baš i ne vidi. Ono samo boli, jako, i kad se diše. Tako da ako se ona ne žali sumnjam da je nešto teže.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2352
19.7.2013 18:23:06   
canim

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ja mislim da se neko napuknuće rebara baš i ne vidi. Ono samo boli, jako, i kad se diše. Tako da ako se ona ne žali sumnjam da je nešto teže.

Pa nije bas da se zali, samo prvi put kad je sjela rekla je kao ajjj i ispravila ledja skroz, sad sjedi bez problema , skace, penje se, ne znam sta da radim, strah me nekog skrivenog napuknuca, ali vjerovatno to nemoze biti bezbolno user posted image , ja pretpostavljam da bi bio neki otok, a evo hB i crvenilo se polako povlaci user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2353
19.7.2013 18:58:13   
Lejla Ka
Ma ne bi ona baš tako skakala da je napuklo. U svakom slučaju vidjet ćeš do sutra.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2354
20.7.2013 1:20:01   
milenium
uzela sam baš ovaj calgel.
in love ne stignem više ko prijeuser posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 2355
6.8.2013 11:57:47   
djoisa
Malenom se u debelom sloju gule jagodice na prstima na rukama i nogama..ne boli ga..izgleda bas ruzno..sta bi to moglo da bude?..prosle sedmice smo radili nalaze - ks i sve je bilo ok..

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 2356
6.8.2013 12:03:25   
škorpija
IZVORNA PORUKA: djoisa

Malenom se u debelom sloju gule jagodice na prstima na rukama i nogama..ne boli ga..izgleda bas ruzno..sta bi to moglo da bude?..prosle sedmice smo radili nalaze - ks i sve je bilo ok..

eh čini mi da šarlah se završava upravo tako da se ljušte danovi i stopala, a moguće je da i ne skontaš da je dijete bolest imalo, od moje kolegice malaca je imao malo povišđenu temperaturu i na kraju mu se gulila koža sa dlamova i stopala, i ona pošto je medicinski radnik sama skontala da je malac imao šarlah i kasnije ga samo doevla dr. da potvrde i da mu upišu u karton da je prebolovao,

ali opet nme mora biti, možda je i neka alergija.

< Poruku je uredio škorpija -- 6.8.2013 12:06:21 >

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 2357
6.8.2013 12:04:08   
škorpija
evo šta kažu

šarlah (scarlatina) je najčešći u dječjoj dobi od 3.-15. godine života. Bolest počinje kao streptokokna angina, a nakon jedan do dva dana javlja se karakterističan osip. Na zacrvenjenoj koži nalazi se sitni, crvenkasti, točkasti osip. Koža pokrivena osipom suha je i hrapava. Osip je najizraženiji ispod pazuha, u donjim dijelovima trbuha i preponama. Na licu nema osipa. Obrazi su zažareni, a oko usta izraženo je bljedilo. U početku bolesti jezik je obložen i karakteristično za šarlah nakon nekoliko dana postaje crven poput maline. Osip traje 6-7 dana, nakon čega se javlja ljuštenje kože u obliku perutanja na vratu i trupu, dok se na dlanovima i stopalima koža ljušti u krpicama.

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2358
6.8.2013 12:06:23   
djoisa
IZVORNA PORUKA: škorpija

eh čini mi da šarlah se završava upravo tako da se ljušte danovi i stopala, a moguće je da i ne skontaš da je dijete bolest imalo, a možda je i neka alergija

cuj to? pa on jeste imao osip prosle sedmice, ali niko nije znao da nam da dijagnozu.. osip trajao 4-5 dana..bez temeraturu..imao je malo uvecane zlijezde na vratu..ostalo sve bilo ok,

njemu se gule samo jagodice..

< Poruku je uredio djoisa -- 6.8.2013 12:08:26 >

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2359
6.8.2013 12:07:51   
elmaL

može biti poremećaj žlijezda znojnica, ili reakcija na streptokoknu infekciju. je li bio bolestan u zadnje vrijeme?

meni se guli koža na rukama, mom bratu i ocu takodjer, mi smo to od njega dobili...ne mora značiti da je išta, znak za neki nedostatak i sl...znači nama je oduvijek tako,,sad mi se samo malo pogoršava, pa nekad me zna peći, prije toga pojave mi se kao mali prištići samo meni vidljivi koji me jako svrbe, i oni puknu i oguli mi se koža...

i da još napomenem da se to dešava samo tokom ljeta, dakle sigurno je povezano sa vrućinom..ja to sad rješavam tako što namažem nevenovom mašću (koju mi mama pravi svake godine) i smiri se za koji dan nestane, sad skoro i nemam.. probaj mu namazati tako sa nekom kremom/masti.

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 2360
13.8.2013 15:11:43   
Teddy Bear
Starijem djeaku se pojavila bubuljica odmah ispod oka, koja je crvena(upaljena) i ima gnoja. Imao je vec dvije takve na celu, koje su pukle, i prosle su... mi smo mislili da je od prljavih rukica.Svakako imamo u planu otici dr, al me interesuje dal se to nekom desavalo. to je kao mali cir, ne znam kako da objasnim drugacije user posted image

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 2361
13.8.2013 15:14:04   
koka i po
jesi li sigurna da je bobuljica?
da nije kakva upala oka?

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Teddy Bear)
Neposredna veza do poruke: 2362
13.8.2013 15:33:46   
EEDITH
ja bih ipak otišla dr,pošto je kod oka i gnojna,zna se proširiti,

moja Eje prošle godine imala ali po stomaku i guzi

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2363
13.8.2013 16:29:56   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: Teddy Bear

Starijem djeaku se pojavila bubuljica odmah ispod oka, koja je crvena(upaljena) i ima gnoja. Imao je vec dvije takve na celu, koje su pukle, i prosle su... mi smo mislili da je od prljavih rukica.Svakako imamo u planu otici dr, al me interesuje dal se to nekom desavalo. to je kao mali cir, ne znam kako da objasnim drugacije user posted image

Otiđi doktoru, nek uzmu bris kože...Može biti i stafilokok koji se ugnijezdio na koži...Ne bih ništa propustila slučaju, pogotovo ako je gnoj u pitanju...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Teddy Bear)
Neposredna veza do poruke: 2364
13.8.2013 21:44:07   
Crnkica

IZVORNA PORUKA: škorpija

evo šta kažu

šarlah (scarlatina) je najčešći u dječjoj dobi od 3.-15. godine života. Bolest počinje kao streptokokna angina, a nakon jedan do dva dana javlja se karakterističan osip. Na zacrvenjenoj koži nalazi se sitni, crvenkasti, točkasti osip. Koža pokrivena osipom suha je i hrapava. Osip je najizraženiji ispod pazuha, u donjim dijelovima trbuha i preponama. Na licu nema osipa. Obrazi su zažareni, a oko usta izraženo je bljedilo. U početku bolesti jezik je obložen i karakteristično za šarlah nakon nekoliko dana postaje crven poput maline. Osip traje 6-7 dana, nakon čega se javlja ljuštenje kože u obliku perutanja na vratu i trupu, dok se na dlanovima i stopalima koža ljušti u krpicama.

Moj je sim prije 15 mjeseci imao baš ovakav osip,ispod pazuha i na preponama,mada je bilo i na licu...imao je velike i tamne podočnjake,a za jezik nisam sigurna da je imao promjena.Uz to je imao i upalu uha i blagu temperaturu.

Doktorica je konstatovala alergiju i propisala Flonidan i još neke kapi za uši...poslije nekoliko dana je prošlo,dali je moguće da je ovaj šarlah pošto mi doktorica nije to spominjala a nisam ni ja bila upućena šta je to.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2365
20.8.2013 20:54:48   
Bebica11
Pozdrav zenice

Imam jedno pitanje. Imam curicu 21 mjesec i svi smo redom prebolovali stomacni virus. Manifestuje se tako sto je povracala i imala proljev prvi dan, jucer (drugi dan) je imala temperaturu, ja sam joj kuhala caj, davala sok i kasicu od jabuke i supu nemasnu, sinoc je i spala temperatura i jutros je vesela ustala i plakala trazila mlijeko. Kako smo je jedva ova dva dana zaigravali da ga zaboravi jutros joj naspem malo(100ml) i povratila ga, ne sve al dobar dio, hajde mislila sam do mlijeka je...danas slabo htjela da pije i jede, malo makarona je uzela onako solo, i napravim joj tarhanu al sa malo fasiranog(skroz malo mozda 30gr) i pojela je opet fino I POVRATILA...izgleda da joj zeuldac ne kuha nikako, a jako je iscrpljena jedva sam je nagovorila i to da jedeuser posted image ...ne znam sta da joj dam da jede, trazi vodu da pije popila je prije tarhane dosta mozda joj je i to smetalouser posted image

sta da joj kuham da vrati snagu a da ne povrati?user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 2366
20.8.2013 20:57:54   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Pozdrav zenice

Imam jedno pitanje. Imam curicu 21 mjesec i svi smo redom prebolovali stomacni virus. Manifestuje se tako sto je povracala i imala proljev prvi dan, jucer (drugi dan) je imala temperaturu, ja sam joj kuhala caj, davala sok i kasicu od jabuke i supu nemasnu, sinoc je i spala temperatura i jutros je vesela ustala i plakala trazila mlijeko. Kako smo je jedva ova dva dana zaigravali da ga zaboravi jutros joj naspem malo(100ml) i povratila ga, ne sve al dobar dio, hajde mislila sam do mlijeka je...danas slabo htjela da pije i jede, malo makarona je uzela onako solo, i napravim joj tarhanu al sa malo fasiranog(skroz malo mozda 30gr) i pojela je opet fino I POVRATILA...izgleda da joj zeuldac ne kuha nikako, a jako je iscrpljena jedva sam je nagovorila i to da jedeuser posted image ...ne znam sta da joj dam da jede, trazi vodu da pije popila je prije tarhane dosta mozda joj je i to smetalouser posted image

http://www.ringeraja.ba/clanak/dijete-povraca-ili-ima-proljev_622.html

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2367
20.8.2013 20:59:22   
Visnja RR
kad prestane proljev i povraćanje onda joj varaćaj snagu a do tada radi na tomeda ne dehidrira... neka pije vodu.. i naravno posavjetuj se s pedijatricom

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2368
20.8.2013 21:07:00   
hanabanana

Pozdrav zenice

Moja Hana je sa 2,5 godine imala stomacni virus.
Tri dana zaredom smo isli na pedijatriju, samo su kontrolisali da nece dehidrirati, i vracali nas kuci.
Na moje kukanje da nista ne jede, ljekar mi je rekao da i ne mora, da je bitno da pije.
Htjela je samo vodu, kupovali smo flasiranu, i to ne da popije, nego na kasiku, upravo da ne bi povratila i da bi je provarila.
Ako bi popila dva gutljaja, odmah bi povratila.
Peti dan je pocela jesti.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2369
20.8.2013 21:08:57   
vila_7
bebice dobro ti Visnja kaze, pusti sad svu hranu koja nije dijetalna,ima kad jesti...daji joj rizu, perece, banane par dana dok joj se stomacic ne smiri i naravno pazi da ne dehidrira i ako sto Visnja vec rece obavezno se posavjetuj sa pedijatrom

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2370
20.8.2013 21:10:35   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Pozdrav zenice

Moja Hana je sa 2,5 godine imala stomacni virus.
Tri dana zaredom smo isli na pedijatriju, samo su kontrolisali da nece dehidrirati, i vracali nas kuci.
Na moje kukanje da nista ne jede, ljekar mi je rekao da i ne mora, da je bitno da pije.
Htjela je samo vodu, kupovali smo flasiranu, i to ne da popije, nego na kasiku, upravo da ne bi povratila i da bi je provarila.
Ako bi popila dva gutljaja, odmah bi povratila.
Peti dan je pocela jesti.

ne povraca ona inace tecnost ni sokic ni caj SAMO KAD JEDE

Evo bas i mm govori da smo mozda prenaglili da joj brzo vratimo da pocne da jedeuser posted image jer je inace dobra hB

Visnja vodili smo je u hitnu neku noc, rekli nam da je stomacn virus(i tamo od 10 djece 9 povraca), i vratili nas kuci, rehidromiks i dijetalna prehrana nam ukljucili

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 2371
20.8.2013 21:14:54   
hanabanana
Onda ste super, moja Hana je i vodu povracala.
Ja joj ne bih davala sokove.
Mozda kuhanog krompira i rize.
Nikako makarone, pa njih najzdraviji stomak vari 10 sati.
I upozorenje, da se ne uplasis.
Mjesecima poslije se znala zaliti da je boli tiba, ili je znala povratiti ako se prejede.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2372
20.8.2013 21:19:02   
mamina princeza
Bebice - moj E je sa svojih 18 mjeseci vec 4 put imao tu situaciju znaci bas je osjetljiv na stomacnu. najlakse je prebolovao onda kada je imao 5 mjeseci i gotovo iskljucivo dojio... sto mi je potvrda onoga sto i dr kazu najbrze prodje ako i nema teske hrane...

znaci ovih dana tebi ce se ciniti da ne jede nista a bolje da ne jede da ne izbaci i tecnost sa hranom jer tako dolazi do dehidracije. znaci forsiraj samo da pije ne mora da jede ... malo petita, caj od sipka ili majcine dusice, pecen ajbuka , riza i rizina sluz, moze i rendana jabuka malo da odstoji, meko kuhano jaje al samo bjelance niposto zumance. ...meso ni pod razno...fasirno pogotov. jedino mozes iskuhati onaj pileci file on je nemasan sa malo povrca i to da ruca...gotova supa kokosija isto moze ona je navodno elektrolit dobar. znaci, kad god pojede nesto mimo "djete " ovih dana ocekuj da ponovo pocne povracanje i proljev.

ukljucite probiotik obavezno i ne bi bilo lose rehidromix.

poslije kad se otvori apetit nadoknadice to ona sve ako Bog da:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2373
20.8.2013 21:20:13   
mamina princeza
Moj E uopste ne povraca (povratio je sveukupno jednom) znaci on ima samo proljev - al svejedno dva puta je dehidrirao. i proljevom se izbacuje tescnost isto kao i povracanjem samu drugoj "varijanti" user posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 2374
20.8.2013 21:22:53   
mamina princeza
ako bas mora piti mlijeko hoce li piti adpatirano. ako hoce imas dvije varijante - da kupis u apoteci one namjenske za stomacne gripe - humana cini mi se neka s bananom mada ih ima jos drugih i da mjesas adaptirano sa rizinom sluzi. pa postepeno kako idu dani smanjujes rizinu sluz.....

a sto se skova tice pokusaj napraviti sok od blendane pecene jabuke i rizine sluzi - to bude kao gusti sok od jabuke i to daju gore na jezeru kad smo lezeli radi dehidracije. pomaze tim situacijama a smije se. moj je jedino to unosio u sebe kad smo gore lezali.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 2375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *