RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode

Poruka

ziki -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 12:58:18)

Bebice tebe jos hormoni nosaju. Pusti komsiluk i poglede. Hanady ti fino opisa kako da ga lupkas i da dojis posle. Stavlja ga na bok da spava. [sm=smiley31.gif]

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 13:01:00)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

aman bebice šta ti je...
pa u domu zdravlja znaju savršeno da ti na to nisi mogla utjecati...šta ti je
žao im njega što je bolestan a ne što misle da je neko kriv za to ženo...
sasvim je logično gdje je jendo dijete koje je pod staklenim zvo0nom bona da nema boplesti...kad se dvoje deci sve smo poršle krugove virusa i bolesti...
pa meni je moja mlađa o 4 mjeseca do 3treće godine u kartonu zavedena kao brohitičar..
nisma se bogami smatrala krivom za to...jesma dodouše mm govorila...ovo je sa vaše strane vi ste sipljivi[sm=jezicek.gif]
šta ti je...
nemoj zezat...
polako
[sm=smiley31.gif]

[sm=smiley36.gif]

hvala ti[sm=smiley31.gif]

ma i pitala me dr jel iko imao bronhitis u porodici,...mama kaze da smo i ja i sestra imale, ja manje seka mladja vise al je to izaslo do skole, a mm je duuugo dugo kao dijete kasljao, i stalno bio po doktorima, al sveki kaze da nije imao bronhitis...

cini mi se da su prije sva djeca imala pomalo bronhitis[sm=zmeden.gif]

jucer me cak jedan "tata" doveo sina kod dr pita sta je bebi itd itd i ja kazem kako se seka razboljela pa on...pita me imam li mogucnost da ih odvojim[sm=sad.gif] ne znam...al meni stvarno nije naumpalo da sad N posaljem bolesnu negdje, na hajr...bice sve oki, sve je to normalno valjda, sreca pa je mm stalozen, on smiruje situaciju i stalno govori da panicim previse[sm=smiley36.gif]

ma ni zdravu ni bolesnu...šta ti je...
još te drmaju hormoni...
šta misli veće jel je voliš još i tako...
ko sad se jsećam tog ludila...
nsima ih dana dovojila...nisma htjela...kaže mama da povedem ja H...reko ni govora mislit će da je ne volim jer sma rodila mlađu...mati me gleda i kaže molit ćeš ti mene da je vodim...
[sm=jezicek.gif]
zna žena...
sad ih obe znam vikendom isplaiti zaboli me iskreno dal misle jel ih volim ponekad[sm=jezicek.gif]al hormoni su mi u miru sada[sm=jezicek.gif]

škorpija -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 13:01:17)

IZVORNA PORUKA: bebacha

fitobalm
sjetila sam se[sm=smiley1.gif]

a šta je osnova tog balzama

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 13:01:50)

IZVORNA PORUKA: škorpija

fitobalm

http://www.lifemedic.co.rs/FitobalmGel.aspx

i piše da ne smiju djeca ispod tri godine

bebacha -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 13:03:02)

Bebice moj sin od 3 mjseca dobio upalu grlu i doktor me nalijepi da sam ja kriva sto sad tako malo beba mora piti antibiotik jer ga nisam odvojila od sestre kad je bila bolesna[sm=smiley13.gif]

et sta reci,koga ubiti.plačući sam dosla kuci[sm=hudicek1.gif]

bebacha -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 13:04:04)

fitobalm

piše ovo

prirodni balzam gel koristi se kao sredstvo za olakšavanje tegoba ( otežanog disanja ) kod dece već od prvih dana života

bebacha -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 13:04:58)

fitobalm

piše ovo

prirodni balzam gel koristi se kao sredstvo za olakšavanje tegoba ( otežanog disanja ) kod dece već od prvih dana života

Fitobalm gel NE sadrži ni kamfor ni mentol i zbog toga je apsolutno bezbedan za upotrebu kod novorođenčadi kao i u svim uzrastima. Kamfor i mentol se ne smeju primenjivati kod dece mladje od tri godine

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 13:08:44)

Bebice moj sin od 3 mjseca dobio upalu grlu i doktor me nalijepi da sam ja kriva sto sad tako malo beba mora piti antibiotik jer ga nisam odvojila od sestre kad je bila bolesna[sm=smiley13.gif]

ja bi ga ubila...100%[sm=smiley36.gif]

škorpija -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 13:10:06)

hanady ti si ovo vidjela vjerovatno pa te zbunilo

Fitobalm gel NE sadrži ni kamfor ni mentol i zbog toga je apsolutno bezbedan za upotrebu kod novorođenčadi kao i u svim uzrastima. Kamfor i mentol se ne smeju primenjivati kod dece mladje od tri godine zbog opasnosti od apneje (prestanak disanja ) i kolapsa, iriracije kože

bebacha -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 13:11:54)

ja bi ga ubila...100%[sm=smiley36.gif]

bi ja sad ove pameti
al tad je ono za mene zavrsio sa svojim poslom
odem mu bas kad moram i to po neku uputnicu ili nesto

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 13:13:31)

Fitobalm gel NE sadrži ni kamfor ni mentol i zbog toga je apsolutno bezbedan za upotrebu kod novorođenčadi kao i u svim uzrastima. Kamfor i mentol se ne smeju primenjivati kod dece mladje od tri godine zbog opasnosti od apneje (prestanak disanja ) i kolapsa, iriracije kože

ma da...
sad čitam[sm=smiley36.gif]
al u moj vakat ovoga nije bilo...dr.teheis jest...i hvala im na njemu[sm=smiley36.gif]

bebacha -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 13:15:36)

ma da...
sad čitam[sm=smiley36.gif]
al u moj vakat ovoga nije bilo...dr.teheis jest...i hvala im na njemu[sm=smiley36.gif]

nisam ni ja nikad koristila,samo dr theis al fale i ovaj

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 13:35:52)

bebice mažite ga onim dr. theis balzamom, dobar je i za propuhivanje nosa, sigurno će laše disati, dobar je i za šlajm i smanjuje kašalja, a smiju i tako male bebe (p.s neko reče da je na bazi svinjske masti, ali to nigdje ne piše na upustvu, a vala i da jest to je lijek, gotovo jedini koji smiju tako male bebice)

e provjericemo to za svinjsku mast radi raje, ja poslala upit na njemackom na njihovoj stranici pa ako mi odgovore javim vam

http://www.naturwaren-theiss.de/kontakt.php?ok&s=86292febf7433d98aa837869ba8d04d4kontaktformular

Lejla Ka -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 13:36:30)

Bebice, sve je OK. Što više povrati šlajm to bolje. Potrbuške što više. Naljevaj fiziološku, doji koliko želi, jer niko nije baš apatitli kad je bolestan, nemoj siliti da jede. I smanjeni apetit je mehanizam odbrane. I polako. Znam da ti je teško al sve će to bit OK.

M kao Mama -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 14:37:13)

šta da radim ja s mojoj kebarom bebarom od 19 mjeseci i njenim šjajmom, od četvrtka smo bili na urbazonu, 9 komada, nastavljamo inhaliranje kombinovano, malo sa ventolinom, malo sa fiziološkom, duša draga sam dođe do komode i traži inhalator, e onda idemo tri puta na dan udarna doza po dva pufa fliksotida, još danas, a od sutra po dva puta na dan dva pufa i antibiotik klavaks do 29,

prsa od danas mažemo sa masti svinjskom na krpicu, ovo smo malo pauzirali od četvrtka jer je bilo temperature, puter joj stavljam u mlijeko, neće sa gušćom, mlijeko nema šanse, bisolvon smo pili 15 dana, i eto šta joj da uradim, a da ne poludim,

Skvo RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 14:57:57)

dosta fizioloske u nos...haman je kupaj u njoj...dosta, ali dosta cajeva...sluzi se rjesavas sa puno tekucine...

i naravno

probaj ovo..

http://www.kuvajza.me/karamel-mlijeko/

i kupi obavezno FITOBALM..da mazes pluca i ledja.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 15:01:50)

IZVORNA PORUKA: mama_alma

šta da radim ja s mojoj kebarom bebarom od 19 mjeseci i njenim šjajmom, od četvrtka smo bili na urbazonu, 9 komada, nastavljamo inhaliranje kombinovano, malo sa ventolinom, malo sa fiziološkom, duša draga sam dođe do komode i traži inhalator, e onda idemo tri puta na dan udarna doza po dva pufa fliksotida, još danas, a od sutra po dva puta na dan dva pufa i antibiotik klavaks do 29,

prsa od danas mažemo sa masti svinjskom na krpicu, ovo smo malo pauzirali od četvrtka jer je bilo temperature, puter joj stavljam u mlijeko, neće sa gušćom, mlijeko nema šanse, bisolvon smo pili 15 dana, i eto šta joj da uradim, a da ne poludim,

luj i jabuka čaj...

Lady26 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 15:04:39)

IZVORNA PORUKA: mama_alma

luj i jabuka čaj...

Ma samo luk u 1/2l vode, da kuha 10 minuta, kad se ohladi tek toliko da se moze piti, dodati kasiku meda i malo limuna, odlicna stvar!
Davati svako malo po gutljaj ili na kasiku, i svaki put podgrijati....

M kao Mama -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 15:10:21)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

dosta fizioloske u nos...haman je kupaj u njoj...dosta, ali dosta cajeva...sluzi se rjesavas sa puno tekucine...

i naravno

probaj ovo..

http://www.kuvajza.me/karamel-mlijeko/

i kupi obavezno FITOBALM..da mazes pluca i ledja.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

moje li dr. tajso onaj balzam a čaj i luk nema šanse,

mislim i ovako je dovoljno trauma bilo u ovih nekoliko dana od antibiotskih kapi u nos, preko bocam, do beby halera i čišćenja nosa, još je sa lukom i jabukom ne mogu raspametiti, apije druge čajeve, sreća pa hoće tečnosti, mada ne jede, al jest će samo nek krene na bolje

Skvo RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 15:11:29)

kupi fitobalm poslusaj me..

Skvo RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 15:12:25)

ja imala prehladu i nesto kasljucala bezze poslije 10 dana..kao onaj podrazajni i uzmem fitobalm, hajde rekoh da namazem..ujutru kada sam se ustala i jedno 2h poslije ustajanja gadaluk samo takav iskasljala.

M kao Mama -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 15:12:56)

a i ovo špinovano pije s tim da dodam i malo putera, jer mi je dr rekla da joj stavljam puter da bi joj to rastopilo, podmazalo da lakše krene i kod nje je jako produktivan kašalj,

M kao Mama -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 15:15:11)

ma kupit ću, al u mom selu nema ga, neku noć sam obišla tri apoteke samo tajsu imaju i vicks

Lady26 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 15:17:35)

http://www.lifemedic.co.rs/FitobalmGel.aspx Jel ovo?
Ima li u svakoj apoteci i koliko je love?

Skvo RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (24.12.2013 15:20:52)

IZVORNA PORUKA: Lady26

http://www.lifemedic.co.rs/FitobalmGel.aspx Jel ovo?
Ima li u svakoj apoteci i koliko je love?

ja kupovala u sarajevo apoteci na kovacicima..vec mi je trece pakovanje od prosle godine..a fakat ne znam tacnu cijenu, kad uvijek jos nesto kupim uz to.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>