RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode

Poruka

salmy -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (19.12.2013 12:54:28)

Djecak od seke kaslje i ima upaljeno grlo...Vodili ga na pregled kukova i malo mu napuhalo [sm=smiley13.gif]

sta mislite smije li mu dati neki sirup obzirom da mu je 3 mjeseca..bas ga muci onaj suhi

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (19.12.2013 12:56:51)

za tako malu bebu ja ne bih imala savjet bez pregleda doktora...
doktor će svakako znati koji sirup beba smije...
možda bi jedna fiziološka inhalacija bila dovoljna da mu smiri kašalj..
od prirodnih sa 3 mjeseca nisma davala još ništa...
sa 4 i pol jesma čaj od luka i jabuke...a l on za suh kašalj i grlo i nije baš pomoć...moja je imala brohitis...

Lady26 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (19.12.2013 12:57:18)

IZVORNA PORUKA: salmy

Djecak od seke kaslje i ima upaljeno grlo...Vodili ga na pregled kukova i malo mu napuhalo [sm=smiley13.gif]

sta mislite smije li mu dati neki sirup obzirom da mu je 3 mjeseca..bas ga muci onaj suhi

[sm=smiley13.gif]
Mozda radije neki caj, javit ce se zene koje bolje znaju...
Mish mali....

Medić* -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (19.12.2013 13:00:43)

Ih bebare male i kaslja [sm=smiley13.gif]
Najbolje da je povede dr pa da vide, mozda neka inhalacija....
Nekako tako malim nisam davala nista stvarno

Apotekarka -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (19.12.2013 13:13:22)

Mi smo s 2-3 mj pili prospan radi kaslja po preporuci pedijatra 2 x 2,5 ml

Anoniman -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (19.12.2013 13:32:21)

Salmi, tako malena beba najbolje je da ide doktoru. Da ima makar godinu, imali bismo mi savjeta....ovako ne ne.

muaaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (19.12.2013 13:36:43)

ne...neka ga povede doktoru

salmy -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (19.12.2013 15:18:38)

hvala puno

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (20.12.2013 13:58:35)

Zenice jedno pitanje

Starija kcerkica mi prehladjena (2g) kasalj nos bez temp. Eh jutros beba od mj I pol hroptala. Izvlacila sam pumpicom sadrzaj iz nosa. Prvo je bila SVIJETLOZELENA SLUZ kasnije bijela pa providna. Ona zelenkasta me brine. Trebam li ga voditi dr ili da ne vodim dok nema drugih simptoma???? Curici jeste ovako maloj znao biti pun nosic al nije nikad bilo zelenkasto pa nisam pametna....molim iskusnije mame za SAVJET

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 15:18:41)

Sta ovo niko ne odgovara[sm=smiley13.gif]

Nisam bebu vodila dr. Izvlacim mu slinice babyvacom bijela je sluz pomalo negdje zuckasta valjda ce brzo proci jer mu je virus prehlade presao od curice a ona je dobro hB prolazi je.

Dal smijem onu mast dr Theiss (bez mentola) mazati I bebici od skoro 2mj da mu olaksa disanje?

I da li ste koristili prepelicina jaja za jacanje imuniteta djecici? Ako je neko koristio od koje dobi se smije? Curica mi ima 25mj pa smijw li ona???

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 15:38:35)

beba je mala prati...ako se pojavi tura javi se ljakaru...
izvlačite slinice...
pazi i na hroptaje ...nažalost silinice mogu dole sići i izazavti brohitise i to otežava bebi...

ja u bojiama slinica ne nalazim ništa značajno, nekada sma čitala d aboja sugeriše dali je virus ili bakterija međutim u našem slučaju to s neije ispostavilo taččnim...

a jaja od pepelice...ja nisma zagovornik istih...svježa jaja, rizik itd...
imamo temu o njima...sin moje zaove jeste pio...kolikos u valjali ili ne nemmam pojma zaista šta bih ti rekla...mnogi ih hvale...ograničenje u davanju vjerujem vezano je ia za jaja kokošija u konzumaciji...

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 15:45:49)

Hanady jutros sam bas oplakala. N je isto rodjena u novembru al nije ovako mala bila bolesna. Za dvije godine masaAllah samo jednom antibiotik popila I to nedavno. A jaka je ovo je virus pokupila prilikom vakcinacije. Prije desetak dana joj dali dvije vakcine odjednom jer je kasnila I za tri dana se razbolila a poslije nje beba.

On hropti malo al izvlacim mu babyvacom. Dal ipak da ga vodim dr. Citala sam da ono sto inhalacije rade djeci ne sterilisu pa se moze streptokoka pokupiti....a ovako mu je tesko disati..izvlacim mu stalno. On se prije tri dana razbolio. NemA temp hB. Sta ti mislis jel za doktora? :(

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 15:48:22)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Hanady jutros sam bas oplakala. N je isto rodjena u novembru al nije ovako mala bila bolesna. Za dvije godine masaAllah samo jednom antibiotik popila I to nedavno. A jaka je ovo je virus pokupila prilikom vakcinacije. Prije deset_ak dana joj dali dvije vakcine odjednom jer je kasnila I za tri dana se razbolila a poslije nje beba.

On hropti malo al izvlacim mu babyvacom. Dal ipak da ga vodim dr. Citala sam da ono sto inhalacije rade djeci ne sterilisu pa se moze streptokoka pokupiti....a ovako mu je tesko disati..izvlacim mu stalno. On se prije tri dana razbolio. NemA temp hB. Sta ti mislis jel za doktora? :(

Draga moja...djeca nekada moraju biti bolesna...
ne možemi mi njih do svega zašitit...
ja savršeno dobro znam kako je kad se mlađe rodi...nekako ti krugovi učeste...jedno pa durgo bolesno...al ojačaju porđe i to...jest istina košta nas živaca la sve to ide u roditeljski staž...

a što se tiče maski na inahalcijama u domovima zdravlja...bogami moje iksustvo kaže da ih sterilišu...
ja fakat sam očima veijdla i znam da su izmjenjive i da ih peru i dezinfikuju...
sad ta streptokoka itd...na taj način ja ne vejrujm zasita, nemoj paničiti...polako[sm=smiley1.gif]

a ako oteano die...ako vidi da ga diasnje muči odvedi ga...u protivnom ja ne bih bez drugih simptoma za sada ila...al ti će najbolje draga odlučiti kraj tebe je

canim -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 15:51:55)

Draga bebice moja je cura hroptila do nekih 4 mjeseca, i uvijek sam joj cistila nosic i izvlacila slinice, prije toga uprskam fiziolosku i izvlacim slinice, ako nema temperature ne znam zasto ces voditi doktoru a ako ima svakako odvedi.

Ja za imunitet za curicu koristim med i maticnu mlijec i tahin s pekmezom od grozdja, plus joj ponekad dajem i pekmez od krusaka.

Alma_27 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 15:53:45)

Nisam bebu vodila dr. Izvlacim mu slinice babyvacom bijela je sluz pomalo negdje zuckasta valjda ce brzo proci jer mu je virus prehlade presao od curice a ona je dobro hB prolazi je.

Dal smijem onu mast dr Theiss (bez mentola) mazati I bebici od skoro 2mj da mu olaksa disanje?

I da li ste koristili prepelicina jaja za jacanje imuniteta djecici? Ako je neko koristio od koje dobi se smije? Curica mi ima 25mj pa smijw li ona???

izvlaci ti njih. neka su zelene. Ako im upalu sinusa plakat ce ti jer to stvarno boli. Posebno ce plakati kad ga okrenes tako da gleda licem prema podu ili ako ga lupkas prstom po celu izmedju obrva. I da je upala, imao bi temperaturu.
Mozes mu staviti crveni luk pored krevetica ili dati da malo pomirise ako tesko dise.
Ja mislim da mozes i prepelicja jaja al opet ih ispeci prije davanja curici. za svaki slucaj.

Alma_27 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 15:58:05)

I da dodam, ako ga odvedes doktoru mogu ti prepisati i ventolin sprej da mu dajes preko babyhalera. to je da malo rasiri disajne puteve ako je do tog

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 16:33:26)

IZVORNA PORUKA: canim

Draga bebice moja je cura hroptila do nekih 4 mjeseca, i uvijek sam joj cistila nosic i izvlacila slinice, prije toga uprskam fiziolosku i izvlacim slinice, ako nema temperature ne znam zasto ces voditi doktoru a ako ima svakako odvedi.

Ja za imunitet za curicu koristim med i maticnu mlijec i tahin s pekmezom od grozdja, plus joj ponekad dajem i pekmez od krusaka.

canim, nije ovo ono klasicno hroptanje..ono poslije noci kad se isusi vazduh ili malo promijeni temperatura u stanu ili ostane sadrzaja od bljucanja, to sam imala sa N i isto sam malo ocistim nosic i to prodje odmah, ovo se bas javilo unazad tri dana a par dana nakon sto se cura razbolila, znaci NAGLO i jako slinjenje, maaalcice i suzne okice, i hroptanje se nastavi cesto i nakon ciscenja[sm=smiley13.gif], pa po 2-3puta moram zaredom da cistim, a najlakse mi kad on fino to iskise kad ga kapi iziritiraju, onda pokupim i bude BAS PUNO sekreta u babyvac-u i tako tokom cijelog dana ako me razumijes...

ne znam jel tvojoj curi toliko sekreta stalno bilo[sm=zmeden.gif]

Hvala za odgovor za imunitet...mene malo strah prepelicijih jaja, a ima ponuda zena iz Vogosce dostavlja kuci 30kom jaja za 10km pa kontam ako dostavlja kuci bas bi mi bilo nagodno al me ipak malo strah jer su jaka...ja sam kao djevojka mucila anemiju pa sam ih pila, jednom sam se izasula ispod koljena u tom periodu pa sam prestala da pijem..ni danasdan ne znam jel od njih al me strah alergija...
Pekmez lopuza nece, probacu to sa tahinom i medom, mada ja ni med nisam davala...[sm=smiley9.gif]
malo sam vam ja luckasta, sve po knjigama djecu odgajam[sm=jezicek.gif] strah me bilo botulizma a i alergija jer imamo alergicara u porodici, od mene, moje mame pa nadalje...al mislim da med mogu polahko uvesti pogotovo zato jer imam priliku da kupim domaci u porodici...

canim -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 16:40:53)

Moja je imala sekreta uvijek i nije mogla fino da dise ako joj ne ocistim nos min 2 puta dnevno sam cistila babyvacom, uglavnom prati hoce li temp dobiti ako nema temp ja licno ne bih vodila jos samo treba da pokupi neki virus usput.

A pekmez joj stavi u cokolino ili nesto slicno nece ni moja to onako ali ja to sve zamaskiram.

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 16:41:33)

Alma_27 hvala na odgovorima. Ok probacu to sa sinusima da vidim jel do toga. Nekako imam feeling da je virus prehlade jer se javilo nakon sto se curica razboljela a i muz se sad razbolio...samo se ja jos drzim... mada nista nije iskljuceno.

Razrezala sam luk i stavila u krevetic, i kapicu mu opet stavljam da sagrije malo sinuse, iako je toplo u stanu pa nisam do jucer. Dojim ga, jutros i sinoc je slabo dojio a sad je kao malo bolje hvala Bogu dojio.

Eh jedino procitah da je caj od komoraca dobar za upalu gornjih disajnih puteva, a imam onaj hippov ako je to to...i imam ovu dr.Theiss mast eukaliptusov balzam pise da moze i za dojencad jer nema mentola [sm=zmeden.gif] ne znam al mislim da bi mogla i njemu malo...[sm=zmeden.gif]

Hanady hvala ti na odgovorima, smirila si me za inhalatore[sm=smiley36.gif] vidjecu ako malecki ne bude bolje sutra vodicu ga, bolje da mu malo olaksaju kad vec imamo tu opciju u DZ

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 16:44:09)

IZVORNA PORUKA: canim

Moja je imala sekreta uvijek i nije mogla fino da dise ako joj ne ocistim nos min 2 puta dnevno sam cistila babyvacom, uglavnom prati hoce li temp dobiti ako nema temp ja licno ne bih vodila jos samo treba da pokupi neki virus usput.

A pekmez joj stavi u cokolino ili nesto slicno nece ni moja to onako ali ja to sve zamaskiram.

EH onda je bas i ona imala sadrzaja...mozda ja i panicim previse, mm nije za to da ga vodimo, a meni ga zao narocito nekad se od toga zakaslje, mene odmah probode, kontam otici ce ne daj Boze na pluca....haj budi pametan

hvala ti na odgovorima[sm=smiley31.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (22.12.2013 16:54:27)

[Sadržaj poruke je obrisan]

jasmin -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 17:26:40)

Njoj ja osnova svinjska mast.

Alma_27 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 19:20:09)

IZVORNA PORUKA: jasmin

pa moze se mazati ili [sm=zmeden.gif]

jasmin -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 21:24:28)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

Ako neko koristi svinjsku mast inače,onda će mazati i ovo. Ako ne,onda neće.

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 21:28:49)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

Ako neko koristi svinjsku mast inače,onda će mazati i ovo. Ako ne,onda neće.

to nije tačno...

mnogi koji kao lijek koriste svinjsku mast nisu konzumenti iste inače...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>