Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.12.2013 16:33:26)
|
IZVORNA PORUKA: canim Draga bebice moja je cura hroptila do nekih 4 mjeseca, i uvijek sam joj cistila nosic i izvlacila slinice, prije toga uprskam fiziolosku i izvlacim slinice, ako nema temperature ne znam zasto ces voditi doktoru a ako ima svakako odvedi. Ja za imunitet za curicu koristim med i maticnu mlijec i tahin s pekmezom od grozdja, plus joj ponekad dajem i pekmez od krusaka. canim, nije ovo ono klasicno hroptanje..ono poslije noci kad se isusi vazduh ili malo promijeni temperatura u stanu ili ostane sadrzaja od bljucanja, to sam imala sa N i isto sam malo ocistim nosic i to prodje odmah, ovo se bas javilo unazad tri dana a par dana nakon sto se cura razbolila, znaci NAGLO i jako slinjenje, maaalcice i suzne okice, i hroptanje se nastavi cesto i nakon ciscenja[sm=smiley13.gif], pa po 2-3puta moram zaredom da cistim, a najlakse mi kad on fino to iskise kad ga kapi iziritiraju, onda pokupim i bude BAS PUNO sekreta u babyvac-u i tako tokom cijelog dana ako me razumijes... ne znam jel tvojoj curi toliko sekreta stalno bilo[sm=zmeden.gif] Hvala za odgovor za imunitet...mene malo strah prepelicijih jaja, a ima ponuda zena iz Vogosce dostavlja kuci 30kom jaja za 10km pa kontam ako dostavlja kuci bas bi mi bilo nagodno al me ipak malo strah jer su jaka...ja sam kao djevojka mucila anemiju pa sam ih pila, jednom sam se izasula ispod koljena u tom periodu pa sam prestala da pijem..ni danasdan ne znam jel od njih al me strah alergija... Pekmez lopuza nece, probacu to sa tahinom i medom, mada ja ni med nisam davala...[sm=smiley9.gif] malo sam vam ja luckasta, sve po knjigama djecu odgajam[sm=jezicek.gif] strah me bilo botulizma a i alergija jer imamo alergicara u porodici, od mene, moje mame pa nadalje...al mislim da med mogu polahko uvesti pogotovo zato jer imam priliku da kupim domaci u porodici...
|
|
|
|