RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode

Poruka

cicak -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.12.2013 0:11:47)

dali smijem dijete izvesti vsni po ovom vremenu ako mu je nosic zacepljen, i ponekad kaslje, zna cijeli dan ne kasljati, tek navecer malo.... dobro spava ali se osjeti da je nosic zacepljen. prvo mi dijete pa nisam bas sigurna.... 3,5 g mu je....

almondray -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (3.12.2013 16:52:13)

IZVORNA PORUKA: cicak

dali smijem dijete izvesti vsni po ovom vremenu ako mu je nosic zacepljen, i ponekad kaslje, zna cijeli dan ne kasljati, tek navecer malo.... dobro spava ali se osjeti da je nosic zacepljen. prvo mi dijete pa nisam bas sigurna.... 3,5 g mu je....

Ako nema temp. smijes malo.Istina zrak je grozan ali bar oko podne kad se malo zrak zagrije i magla raziđe.

Alannah -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (7.12.2013 9:10:55)

Drage mame, u utorak smo primili vakcinu,detaljno pregledan,bio zdrav.Sinoc prvo poceo kasljati,tjeralo ga na povracanje,ali nije povratio,iako je to rajalo jedno 10 minuta.Poslije toga dobio temperaturu,bila max do 37.9.Jutros se popela na 38.6.
u savjetovalistu mi rekli da ako i bude temperature,bude niska,ali meni ovo nije niska temperatura.Jeste li vodile dijete odmah doktoru.Kako je peti dan od vakcine,mislim da je reakcija na vakcinu.user posted image

Visnja RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (7.12.2013 9:33:43)

posjeti doktora...ali ne mora značiti a je reakcija jer bi bila već isti dan.... moguće uobičajeni virusčić koji hara ovih dana...
ali obavezno idi doktoru...
gdje živiŠ? subota je i imaš u Vrazovi dežurne

Alannah -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (7.12.2013 20:26:03)

Hvala Visnja, primio je MRP,a peti dan je od vakcine,kad se i ocekuje reakcija.Temperatura je spala,nadam se mirnoj noci.

melin -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 16:40:45)

molim zasavjet
curica ima temp od srijede 38-38,5
vodila sam je dva puta kod pedijatra i tvrdi da je virusno bez ikakvih nalaza da joj je zagnojeno grlo
inhaliram je kuci s fizioloskom i do sad je izbacivala sluz a mene je trenutno zabrinulo prilikom ciscenja nosa zakasljla se i povratila zuckasto zelenoo meni je licilo na gnoj...
posto ide vikend dr mi je dala amoxicilin antibiotik i sad sam u dilemi dali da ga dam il...

jasmin -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 16:46:36)

IZVORNA PORUKA: melin

molim zasavjet
vodila sam je dva puta kod pedijatra i tvrdi da je virusno bez ikakvih nalaza da joj je zagnojeno grlo
inhaliram je kuci s fizioloskom i do sad je izbacivala sluz a mene je trenutno zabrinulo prilikom ciscenja nosa zakasljla se i povratila zuckasto zelenoo meni je licilo na gnoj...
posto ide vikend dr mi je dala amoxicilin antibiotik i sad sam u dilemi dali da ga dam il...

To je šlajm.
Je li joj visoka temperatura?
Na osnovu čeka je pedica dala antibiotik,na osnovu vikenda?

koka i po -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 16:47:57)

koliko znam zagnojeno grlo znaci bakterijsku infekciju.
zuckasto zelenkasti sekret indicira na istu.
ja bih svakako dala antibiotik bez razmisljanja.

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 16:53:58)

molim zasavjet

mene buni ovo...
koliko ja znam gdje ima gnoja u grlu tu ima bakterije...
a to što je povratila mogu biti slinice koje su sišel, lajm...ali i povraćanje može biti znak zagnojenoga grla...što je u mom siksutvu gnojna angina...
malo mi ovo davanje antibiotika da sama odlučuješ na tvrdnju da je virusno iskreno neozbiljna...
svakakao mislim da ste nalaze trebali uraditi...
a u skladu sa svim što već naspiah meni je ovo grlo za antibiotik ako gnoja ima bilo još juče[sm=smiley13.gif]

melin -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 16:54:57)

sad je imala 39 dala sam joj nurofen i polako pada
a antibiotik mi dala posto se zalila na uho isto ako bi joj sta curilo da ukljucim antibiotik
i dosad je povracala slajm al uvijek je bio proziran i sluzav a sad zuckasto zelen sto mi licilo na gnoj sto me najvise zabrinulo[sm=zmeden.gif]

muaaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 16:59:40)

sad je imala 39 dala sam joj nurofen i polako pada
a antibiotik mi dala posto se zalila na uho isto ako bi joj sta curilo da ukljucim antibiotik
i dosad je povracala slajm al uvijek je bio proziran i sluzav a sad zuckasto zelen sto mi licilo na gnoj sto me najvise zabrinulo[sm=zmeden.gif]

pa da li se zalila na uho kad je isla doktoru.Nejasno i je ako je grlo gnojno znaci da je bakterija,a sta je s uhom,jel joj gledao orl uho?

melin -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 17:00:39)

trazila sam da joj izvadimo nalaze tek kaze posle pet dana ako ne spadne temp dodji da radimo nalaze[sm=zmeden.gif]

koka i po -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 17:02:36)

ot....mene tako nervira aljkavost danasnjih doktora da u vecini slucajeva vjerujem prvo svom instinktu koji se mnogo puta pokazao kao tacan.u svom majcinskom stazu sa djecijim bolestima apsolvirala sam sve vrste pogresnih dijagnoza tako da pola odbacim od onoga sto mi doktori kazu...pogotovo oni sto predvidjaju situacije sta bi bilo kad bi bilo.

melin...ja da sam na tvom mjestu...po svim ovim simptomima sto tvoje dijete ima ..ponavljam bez razmisljanja bih ukljucila antibiotik ili bih odmah potrazila drugo misljenje.ovo sto vecina danasnjih novopecenih doktora radi je puko nagadjanje i pogadjanje dijagnoza.

oprostite na ot ali me tako iznervira cinjenica da nas lijece ljudi koji se igraju tudjim zivotima.

melin -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 17:05:39)

jest zalila se al dr. tvrdi ja joj je to od grla stvara pritisak na uho
orl smo naruceni tek 31 januara...
ipak cu je voditi na hitnu nebi bas na svoju ruku da dajem antibiotik...

muaaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 17:07:11)

IZVORNA PORUKA: koka i po

ot....mene tako nervira aljkavost danasnjih doktora da u vecini slucajeva vjerujem prvo svom instinktu koji se mnogo puta pokazao kao tacan.u svom majcinskom stazu sa djecijim bolestima apsolvirala sam sve vrste pogresnih dijagnoza tako da pola odbacim od onoga sto mi doktori kazu...pogotovo oni sto predvidjaju situacije sta bi bilo kad bi bilo.

melin...ja da sam na tvom mjestu...po svim ovim simptomima sto tvoje dijete ima ..ponavljam bez razmisljanja bih ukljucila antibiotik ili bih odmah potrazila drugo misljenje.ovo sto vecina danasnjih novopecenih doktora radi je puko nagadjanje i pogadjanje dijagnoza.

oprostite na ot ali me tako iznervira cinjenica da nas lijece ljudi koji se igraju tudjim zivotima.

znaci slazem se s tobom u vezi ovog....ocigledno ja za antibiotik,

muaaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 17:08:58)

jest zalila se al dr. tvrdi ja joj je to od grla stvara pritisak na uho
orl smo naruceni tek 31 januara...
ipak cu je voditi na hitnu nebi bas na svoju ruku da dajem antibiotik...

pa odvedi ako smatras da treba,,,jos jedno misljenje nije zgoreg

melin -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 17:09:15)

ma i ja sam ocajna vec tri mjeseca se vrtimo u krug...samo nagadjanja
sad i u hitnoj po obicaju mi nece izvadit nalaze nego ce dat antibiotik tek onako...
to iz iskustva govorim[sm=hudicek1.gif]

muaaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 17:10:31)

ma i ja sam ocajna vec tri mjeseca se vrtimo u krug...samo nagadjanja
sad i u hitnoj po obicaju mi nece izvadit nalaze nego ce dat antibiotik tek onako...
to iz iskustva govorim[sm=hudicek1.gif]

a zasto tri mjeseca?

melin -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 17:20:33)

sve je krenulo od kako je posla u vrtic prehlada,ustanovljeno upala srednjeg uha amoxicilin 10 dana nakon dvije sedmice ponovo upala uha na hitnoj mi dali augumentin antibiotik 10 dana nekako se uvijek potrefi i vikend[sm=hudicek1.gif]ovo sve smo ispile bez ihakvih nalaza...sad je proslo tri sedmice i evo ponavlja se isti film
slomljena sam vise i psihicki i fizicki...

koka i po -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 17:27:27)

sve je krenulo od kako je posla u vrtic prehlada,ustanovljeno upala srednjeg uha amoxicilin 10 dana nakon dvije sedmice ponovo upala uha na hitnoj mi dali augumentin antibiotik 10 dana nekako se uvijek potrefi i vikend[sm=hudicek1.gif]ovo sve smo ispile bez ihakvih nalaza...sad je proslo tri sedmice i evo ponavlja se isti film
slomljena sam vise i psihicki i fizicki...

a ti fino trazis da joj urade briseve.mozes jer je to tvoje pravo.
pop proceduri se nakon tako cestih upala vade brisevi uha grla i nosa.
znam jer sam deverala sa istim.
i niko ti to ne mopze uskratiti ako insistiras.ovako se samo vrtis u krug.

melin -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 17:38:07)

ovih dana se spremam da je odvedem u plavu polikliniku i da je iskontrolisu od do jer ovako vise stvarno nemogu...
ne jednom da sam trazile nego vise puta,sad ce cetri godine mojo curici nikad mi nije dr dala da joj krv i urin izvadim...

melin -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 17:42:03)

sad joj je spala temp ni sama neznam dali da je vodim na hitnu il da pricekam ponedjeljak[sm=zmeden.gif]

koka i po -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 17:44:58)

ovih dana se spremam da je odvedem u plavu polikliniku

to ti je najpametnije.
imam dobro iskustvo sa ljekarima iz ove ustanove.
nije reklama ali smatram da su jako tem,eljiti i dobri dijagnosticari(barem oni u Tuzli)
i da sam na tvom mjestu nebih cekala s obzirom da je tvoje dijete lijecio ljekar koji djetetu nikada za cetiri godine nije prekontrolisao nalaze jer smatra da to nije potrebno.

melin -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 17:53:41)

za sedam dana dolazimo u Tuzlu i odmah cu da je vodim to sam cvrsto odlucila prije nikako nemogu...
posto zivimo vani kod moje dr je sve normalno na bilo kakv problem da joj se pozalim a antibiotik nedaju tek posle pet dana temp...kontrolisanje a kad joj zatrazim da vadim nalaze gleda me s nekom rezervom kao da sam luda...
uzas stvarno sam ocajna postala...[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

škorpija -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (14.12.2013 23:14:39)

a melin što privatno niste izvadili nalaze ne kontam [sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>