RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode

Poruka

ada_ -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 9:58:12)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: ada_

bebo gdje je izasao osip po kojim djelovima?

Ramena stomak I stopala najvise kao sitni benovi crvenkasti[sm=zmeden.gif]

vjerovatno je reakcija na sirup,ili cak na upalu grla [sm=zmeden.gif],ja sam kao mala uvijek kad bi mi se upalilo grlo dobila i osip po tjelu dugo je trebalo doktorima da skontaju o cemu se radi

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 9:59:03)

IZVORNA PORUKA: eldinky

bebice nemoj paničiti,ja mislim da je to reakcija na sirup,tako se prošle sedmice desilo mojoj poznanici(dijete1,5 god.) i povukao se osip nakon par dana,

čuvaj se i miruj sada jer moraš misliti i na drugu bebicu,
šaljem [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] podrške

Hvala puno[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Samo mi zao ako ovo sad bude znacilo da je na pencilin alergicna al Boze moj....

Ja sam alergicna na anesteziju...moja mama na bjelancevine. Uvijek strahujem od alergija I ovo je prvi put da se izaspe

bebacha -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 10:29:46)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: eldinky

bebice nemoj paničiti,ja mislim da je to reakcija na sirup,tako se prošle sedmice desilo mojoj poznanici(dijete1,5 god.) i povukao se osip nakon par dana,

čuvaj se i miruj sada jer moraš misliti i na drugu bebicu,
šaljem [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] podrške

Hvala puno[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Samo mi zao ako ovo sad bude znacilo da je na pencilin alergicna al Boze moj....

Ja sam alergicna na anesteziju...moja mama na bjelancevine. Uvijek strahujem od alergija I ovo je prvi put da se izaspe

kad zavrsiteto onda joj radi alergo test
s obzirom da je potencijalni alergicar mislim da to morate odradit pogotovo sad zbog ovog

almondray -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 17:20:39)

Čime da smirim bebi kašalj?
Kašlje već par dana , najviše kad spava , bukvalno ne zatvara usta.Imam osjećaj da će povratit od siline[sm=smiley19.gif]

jasminah -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 19:28:30)

Jesi li probala onaj sok luk i jabuka, a mojoj A je godilo i kada je namazem Fitobalmom

sretna_mama -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 19:42:35)

IZVORNA PORUKA: almondray

Čime da smirim bebi kašalj?
Kašlje već par dana , najviše kad spava , bukvalno ne zatvara usta.Imam osjećaj da će povratit od siline[sm=smiley19.gif]

I moj malac, isto.. Fitobalm, čaj od luka i jabuke, bronhi s mlijekom, nema šta sve ne..ali hripa užas..kad spava pogotovo.. poludjela sam..

almondray -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.10.2013 7:30:35)

IZVORNA PORUKA: jasminah

Jesi li probala onaj sok luk i jabuka, a mojoj A je godilo i kada je namazem Fitobalmom

Jesam ,mada nisam sigurna koliko vode ide , znam da idu 2 luka i 2 jabuke.Meni je ispao gust pa sam mu dala samo par kašičica sinoć , nisam smjela više .Ipak je on mali , ni god. nema još.

Full Moon -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.10.2013 8:24:46)

almondray, ja stavi mjednu jabuku i jedan luk, i oko pola litre vode na to...jeste probali sa sljezom?

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (27.10.2013 9:33:50)

[Sadržaj poruke je obrisan]

sretna_mama -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.10.2013 11:24:59)

Pozdrav..

Samo da javim da zenicki sirup protiv kašlja, možete naći i u apotekama ALHANA, na Ilidži ( odmah do DZ), i na čaršiji, preko puta sebilja, odmah iznad KONZUMA..

Nama je odličan.. [img]http://www4.slikomat.com/13/1027/odz-sirup.jpg[/img]

almondray -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.10.2013 14:30:47)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: almondray

IZVORNA PORUKA: jasminah

Jesam ,mada nisam sigurna koliko vode ide , znam da idu 2 luka i 2 jabuke.Meni je ispao gust pa sam mu dala samo par kašičica sinoć , nisam smjela više .Ipak je on mali , ni god. nema još.

Almondčiću, Amina je pila čaj od jabuka i luka a imala je oko 4 mj. Pa mislim da i I. može.
Ja sam stavila dvije jabuke i dva luka(cca iste veličine), isjekla ih na četvrtine, ništa nisam gulila. Vode sam stavila da prekrije malo i kuhala 10 min nakon što je prokuhalo.

E to je taj recept što nisam upamtila količinu vode , meni je bilo pregusto.Malo sam vode stavila a kuhala sam 10 min.Jest da gadno miriše al' I ga pije normalno.
FM nisam probala sljez.[sm=zmeden.gif] problem je što on ne pije puno tekućine , možda svega ukupno 50 ml na dan (vode i čaja) , možda zato teško izbacuje[sm=zmeden.gif]
A nosić mu je sasušio , samo ima taj iritirajući kašalj.

Full Moon -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.10.2013 17:29:45)

Moram se malo posavjetovati s vama[sm=smiley1.gif]
Maleni (10 i po mjeseci) ima temp., koja ne prelazi 38.5, cesce je na granici sa 38, to je od danas pocelo, dvoumim se da li mu dati paracetamol, da li ga mogu pothladiti??? a opet dala bih mu jer onako i promukao je, pa cisto kao i tableta protiv glavobolje, ono da ne cekam da se pati nego da mu malo pomogne...napravit cu mu i sljez preventivno, nema nista da iskaslje, ali zakaslje se bas kao kod promuklosti[sm=zmeden.gif]
Ako ko skonta sta je pisac htio reci, nek mi odgovori[sm=smiley36.gif]

koka i po -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.10.2013 17:32:38)

slobodno mu daj nista mu nece biti.ono se u praksi kaze da se ne skida temp.dok ne predje 38,5..ja sam je skidala.

Full Moon -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.10.2013 17:42:12)

Ma znam da paracetamol nije iskljucivo za temp., ali eto rekoh da pitam[sm=smiley4.gif], izgleda da ce konacno zubic narasti, hmmmm, nadam se da je to, koje ono sve gluposti se kupuju, calgel, ima li jos sta???

Kao da sam majka prvi put[sm=smiley9.gif]

koka i po -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.10.2013 17:44:03)

ima...prasa...prirodno i djelotvorno [sm=smiley36.gif]

Full Moon -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.10.2013 17:46:17)

IZVORNA PORUKA: koka i po

ima...prasa...prirodno i djelotvorno [sm=smiley36.gif]

Ti kao moja mama[sm=smiley36.gif]

koka i po -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.10.2013 17:48:28)

zna zena sta prica[sm=smiley36.gif]
sto manje hemije to bolje a izazove skoro isti ucinak kao oni skupi gelovi folovi i golovi.

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.10.2013 17:56:28)

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Moram se malo posavjetovati s vama[sm=smiley1.gif]
Maleni (10 i po mjeseci) ima temp., koja ne prelazi 38.5, cesce je na granici sa 38, to je od danas pocelo, dvoumim se da li mu dati paracetamol, da li ga mogu pothladiti??? a opet dala bih mu jer onako i promukao je, pa cisto kao i tableta protiv glavobolje, ono da ne cekam da se pati nego da mu malo pomogne...napravit cu mu i sljez preventivno, nema nista da iskaslje, ali zakaslje se bas kao kod promuklosti[sm=zmeden.gif]
Ako ko skonta sta je pisac htio reci, nek mi odgovori[sm=smiley36.gif]

nećeš ga pothladiti...paracetamol će ublažiti malo i bol ako je tura do zubića...
samo prati ako bude visočije išla turica i pormuklost se nastavi biće tu malo laringitisa il bolnoga grla...pa neka ipak doktor pogleda...

Full Moon -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.10.2013 18:44:20)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

nećeš ga pothladiti...paracetamol će ublažiti malo i bol ako je tura do zubića...
samo prati ako bude visočije išla turica i pormuklost se nastavi biće tu malo laringitisa il bolnoga grla...pa neka ipak doktor pogleda...

Naravno, hvala na savjetima objema[sm=smiley1.gif]

nanika -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (7.11.2013 13:42:38)

Moj djecak ima temperaturu 38....jutros je povratio dva puta i zali se da ga boli glava.
razmisljam da li da mu dam sirup za snizavanje temp....strah me da opet ne pocne da povraca a taman se smirio?. Sad spava[sm=smiley13.gif]. Molim za savjet.

palachinken -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (7.11.2013 13:43:50)

Koliko znam, kad dijete povraća, stavlja se čepić.

nanika -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (7.11.2013 13:46:33)

Mislis da bi mu smjela staviti s obzirom da temp ne ide preko 38

Lady26 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (7.11.2013 13:46:39)

IZVORNA PORUKA: nanika

Moj djecak ima temperaturu 38....jutros je povratio dva puta i zali se da ga boli glava.
razmisljam da li da mu dam sirup za snizavanje temp....strah me da opet ne pocne da povraca a taman se smirio?. Sad spava[sm=smiley13.gif] . Molim za savjet.

Jesi li ga tusirala? Idi sa oblogama jer nije visoka temperatura za cepic, ja bih prvo tako...jedino ako ide preko 38,5-39 onda cepic
Sta je sad misa mu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

animagical -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (7.11.2013 13:51:19)

IZVORNA PORUKA: nanika

Mislis da bi mu smjela staviti s obzirom da temp ne ide preko 38

ne moras staviti odmah voltaren...slobodno neki paracetamol cepic, npr lupocet...to je isto kao i sirup...

Lulu_08 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (7.11.2013 13:54:03)

nanika ja u slučaju kombinacije povraćanje+temperatura bih uvijek otišla pravac DR

Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>