RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode

Poruka

mamiconi -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.10.2013 13:12:55)

Hvala, mislim da cu ga ipak odvesti doktoru, zaboravih reci da je i jutros imao temperaturu 37,7, dala paracetamol i spala na 37.

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.10.2013 13:14:08)

IZVORNA PORUKA: mamiconi

Hvala, mislim da cu ga ipak odvesti doktoru, zaboravih reci da je i jutros imao temperaturu 37,7, dala paracetamol i spala na 37.

ovaj virus i nosi temperaturu kod nekih...

no svakako otiđite...
po svom osjećaju....

i najbolje da doktor bude doktor sve nakon toga ovdje je savjetodavno...

sretno[sm=smiley1.gif]

mamiconi -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.10.2013 13:16:31)

Hvala puno [sm=smiley1.gif]

melin -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.10.2013 13:19:45)

drage moje mame dali iko ima kakvog iskustva s upalom uha kod djeteta
moja d je dobila upalu uha prije 7-8 dana,upalu grla i temperaturu koja se penjala i do 40 step. vodili smo je kod dr i dobili antibiotik amoxicilina koji je pila 7 dana i sve se to hvala bogu smirilo medjutim kad je prestala piti antibiotik bol u uhu se vratio
juce je odvedem kod ped al nema je do ponedjeljka
odem u apoteku i kazu mi da nastavim s antibiotikom do pon.
nakon prvog uzimanja vec joj je bolje...
al sta dalje u pon je vodim pedijatru
do kad moze da bude uho upaljeno...
zabrinuta sam strasno...

koka i po -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.10.2013 13:26:38)

kod jake upale uha antibiotici se uzimaju deset dana.
s obzirom da se meni licno amoxicilin nije pokazao kako lijek izbora za upalu uha mozda ti je trebala dati neki jaci.opet sve je to individualno i zavisi od toga kako organizam djeluje na odredjeni lijek.neces pogrijesiti ako djetetu produzis antibiotik ali cim se preskoci jedan dan od davanja istog daje se drugi antibiotik,
najbolje je da se posavjetujes sa pedijatrom.ja bih je svakako odvela jer neizlijecena ili samo zalijecena upala uha moze da napravi veliki problem kasnije.

Skvo RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.10.2013 13:27:17)

IZVORNA PORUKA: melin

moja d je dobila upalu uha prije 7-8 dana,upalu grla i temperaturu koja se penjala i do 40 step. vodili smo je kod dr i dobili antibiotik amoxicilina koji je pila 7 dana i sve se to hvala bogu smirilo medjutim kad je prestala piti antibiotik bol u uhu se vratio
zabrinuta sam strasno...

pa ima li dezurni pedijatar... treba da vidi dijete orl..

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.10.2013 13:30:28)

IZVORNA PORUKA: melin

zabrinuta sam strasno...

ovo je za ORL.....
pedijatar treba uputiti na ORL da s eizvrši pregled...

moraš znati da antibiotik može djelovati na bol u smislu da ga smanji dok djeluje...ko kada mi popijemo tabletu za glavu pa dok djeluje ne boli...

no upla uha zna da s evuče dugo...a koji su razlozi to smao ORL utvrdit može

daris -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.10.2013 13:40:22)

jeli moze pomoc? Cetverogodisnjak je u pitanju, guli mu se koza na prsticima.Da li znate mozda sta je?

Skvo RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.10.2013 13:40:55)

IZVORNA PORUKA: daris

jeli moze pomoc? Cetverogodisnjak je u pitanju, guli mu se koza na prsticima.Da li znate mozda sta je?

jesu li mu suhe ispucale ruke?

daris -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.10.2013 13:44:41)

pa i nisu bas.izgledaju normalno samo mu je kozica kao napucila i na nekim mjestima se guli kao kad su ti ruke dugo vodi bile...

Skvo RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.10.2013 13:46:15)

pa i nisu bas.izgledaju normalno samo mu je kozica kao napucila i na nekim mjestima se guli kao kad su ti ruke dugo vodi bile...

probaj preko vikenda mazati bepanthenom....i mozda da ukljucis B vitamin...zna od nedostatka B vitamina da ljusti kozica...iako to mozes i procijeniti koliko unosi hljeb, tjesteninu i slicno.

daris -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.10.2013 13:49:38)

jeli znas mozda u cemu ima dosta b vitamina?hvala ti

melin -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.10.2013 13:53:02)

IZVORNA PORUKA: koka i po

kod jake upale uha antibiotici se uzimaju deset dana.
s obzirom da se meni licno amoxicilin nije pokazao kako lijek izbora za upalu uha mozda ti je trebala dati neki jaci.opet sve je to individualno i zavisi od toga kako organizam djeluje na odredjeni lijek.neces pogrijesiti ako djetetu produzis antibiotik ali cim se preskoci jedan dan od davanja istog daje se drugi antibiotik,
najbolje je da se posavjetujes sa pedijatrom.ja bih je svakako odvela jer neizlijecena ili samo zalijecena upala uha moze da napravi veliki problem kasnije.

do ponedjeljka nema pedijatra jedino da je vodim na hitnu
al s obzirom da i dalje pije antibiotik(izostavljene su dvije doze) i sad se nezali da je boli sacekat cu preko vikenda i nadam se da cemo dobit uputnicu za specijalistu
imala je jaku prehladu koja jos se slivala niz grlo i vjerovatno dospjela u usi
sve je pocelo s odlaskom u vrtic...[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.10.2013 13:58:49)

jeli znas mozda u cemu ima dosta b vitamina?hvala ti

tahin ....pomješan sa medom e dobra stavr za unos B vitamina
http://www.klas.ba/page.php?id=170

imaš i B komlex za djecu ....u granulama koji ste stavlja u mlijeko...
mnogo dobra stavr
http://apotekaonline.rs/image/cache/data/Beviplex%20ngranule-500_x_500.jpg

unos hljeba djeci je bitan u ovom smislu...
ako nepojedu hljeb makaroni su dobra zmejna za taj balans

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 6:31:33)

Jel iko budan????

Curica (2g) jucer dobila temperaturu. I mm je odvede u dom zdravlja. Dr rece upaljeno grlo a inace ne kaslje I ne kise I ne slini. Dr propisao Almacin. To je prvi put da pije antibiotik jer je dojena do god I pol. Sinoc joj dali 2,5ml suspenzije I jutros u 3h opet. U 5h se budi sa temp 39,6 I sad vidimo osip. Dal se tako manifestuje alergija? Sad u 8h cemo je voditi dr aBd. Dal je neko imao slican slucaj? Inace je ok hB.

koka i po -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 7:29:04)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Jel iko budan????

Curica (2g) jucer dobila temperaturu. I mm je odvede u dom zdravlja. Dr rece upaljeno grlo a inace ne kaslje I ne kise I ne slini. Dr propisao Almacin. To je prvi put da pije antibiotik jer je dojena do god I pol. Sinoc joj dali 2,5ml suspenzije I jutros u 3h opet. U 5h se budi sa temp 39,6 I sad vidimo osip. Dal se tako manifestuje alergija? Sad u 8h cemo je voditi dr aBd. Dal je neko imao slican slucaj? Inace je ok hB.

moze a i ne mora.osip se moze dobiti i od temperature.

azra I ADI -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 8:32:57)

Jel iko budan????

Može biti da je alergija na almacin, moj mali ima crvene fleke po tijelu kad popije samo jednu dozu Esbesul sirupa. Sretno...

bebacha -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 8:56:59)

Jel iko budan????

svaki osip pod antibiotikom se mora prijavit doktoru
znaci odma doktoru
moze biti i trodnevna

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 9:07:42)

Isli smo dr al izgleda da I on ne zna sta joj je[sm=zmeden.gif]

Uradili smo I hitne nalaze krvini urina. U krvi Le 13 a granica 10. A urin ok.

Promijenio nam antibiotik I to je sve I dao lopostop. Na hajr.

Ja ga pitam pa jel alergija kaze "moguce" I kontrola za dva dana

Tacke su jedva vidljive..crvene blago...nisu plikovi. Cak mm nije ni skontao jutros a ja vidjela prva.

ada_ -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 9:17:49)

bebo gdje je izasao osip po kojim djelovima?

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 9:25:49)

IZVORNA PORUKA: ada_

bebo gdje je izasao osip po kojim djelovima?

Ramena stomak I stopala najvise kao sitni benovi crvenkasti[sm=zmeden.gif]

vila_7 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 9:31:47)

bebice ja bih je odvela po jos jedno misljenje ako si u mogucnosti, cisto da si mirna

mishkica -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 9:33:03)

Bebice, ima li koji dr doktro da pogleda? da si mirna[sm=smiley1.gif] veliki poljubac za Naimicu

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 9:37:17)

IZVORNA PORUKA: vila_7

bebice ja bih je odvela po jos jedno misljenje ako si u mogucnosti, cisto da si mirna

Draga vilo...meni napola porod krenuo. Krvarim...otvorena jucer tri prsta.. trebala bi mirovati jos par dana da napunim 37.sedmica I sad se sve sastalo

Jucer poslala mm samog. On cudan nije pitao ni koju dozu paracetamola smije ni nista I danas sam ja pitala. On ode na posao. Mama mi oko N. N je vesela sad ima 37temp al igra se.

A mene sve boli I krvaruckam pa legla malo...s mob kucam

EEDITH -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (26.10.2013 9:50:39)

bebice nemoj paničiti,ja mislim da je to reakcija na sirup,tako se prošle sedmice desilo mojoj poznanici(dijete1,5 god.) i povukao se osip nakon par dana,

čuvaj se i miruj sada jer moraš misliti i na drugu bebicu,
šaljem [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] podrške

Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>