Lejla Ka -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (7.10.2013 15:10:36)
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: bebacha IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Iman83 Beba ima 4 mj. Puna je šlajma [sm=smiley13.gif] i kašlje. Bili smo kod dr, pluća čista, nema temperaturu. Nosić čistimo fiziološkom i baby vacom, pije bislovon. Šta još bih joj mogla dati da lakše izbaci šlajm?[sm=smiley13.gif] Moja je F bila bolesna sa 4 i pol mjeseca prvi put... davala sma joj na špricu čaj od luka i jabuke...po preporuci pedijtarice koja je nekda radila u bolnici za plućne boelsti u igalu...onis u također dojenim bebama to davali... i nemoj zaboraviti da je pupkaš po leđima savijenim dlanom...to da se sve odlijepi i dijete izbaci a sirup od lovora sma joj sa 6 mjeseci počela davati... Znači jabuka i luk....a Bože moj, može jedino alergična (ne dao Bog) biti na nešto od to dvoje. Jel da? Ne bi trebalo nasmetati u nekom drugom smislu[sm=zmeden.gif] znas li ikog da je alergican na jabuka il crveni luk Šta ja znam[sm=smiley36.gif] A imam domaće i jabuke i luk[sm=bravo.gif] Kako ono bi omjer luka, vode i jabuka[sm=zmeden.gif] Ja ću ti samo reći da očekuješ da će se taj šlajm duže vozati jer oni to teko znaju izbaciti, ali ako je sve ostalo OK, pluča čista, bez upala izaći će nekad, resorbovat će organizam sam, a i progutat će pa će izać "ozada" [sm=smiley36.gif] I znaš šta je najbolji lijek svemu, ono što jede. I toga joj možeš kanuti u nosić. Znaš šta su nama još preporučivali, fitiljčićem od vate nadražiti nosić da beba kihne, kihanje izbacuje šlajm iz pluča. Stavi je i da leži potrbuške, u tom položaju nekako specifično dišu da sve ispušu napolje.
|
|
|
|