|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
8.12.2010 1:21:17   
jana mk
Nova duso hvala ti sto si mi se odma javila ,puno mi znacilo da ima ko da mi kaze bar jednu utjesnu rjec ,i ja neznam kako sam uspjela da ih stavim na ignor te crnjake al me uplasilo sto se opet javljaju i uznemiravaju a taman sam pocela da cvrsto koracam ka poboljsanju ono me uspori i vrati me na dno taj pad s crnjacima:( al valjda ce proci ,hvala ti mila sto si mi se javila ljubim sve vas,idem sad da pokusam da zaspim user posted image

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1626
8.12.2010 11:27:32   
leki28
Draga Jano hvala puno na rijecima vjeruj zivim u nadi da ce proci....user posted image Cini mi se da su i meni najgore te crne misli one me uvijek vrate na pocetak..i sve ponovo.Ali eto  kako si ti napisala "nije bitno koliko puta padnemo ,bitno je koliko puta se dignemo!"user posted image Evo recimo ja sam bila skoro mjesec uzas,i evo malo se bolje osjecam ,da kucnemuser posted image Uglavnom proci ce..(ja  ovo vise sebe tjesimuser posted image user posted image )Evo sretnem danas djevojku koja je imala iste probleme ,isad je super,uspjela je!!!Pa eto to mi daje nadu,a vidim i ovdje ima ljudi koji su uspijeli izboriti se sa ovim sr...user posted image Samo  naprijed ne misli na to..proci ce.jedna izgubljena bitka ne znaci izgubljen rat!!!p.s.tako mi je drago da mogu s nekim razgovarati,nadam se da vas ne gnjavimuser posted image pozz svima

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1627
8.12.2010 11:41:02   
lamama
Drage moje budite jake i nemojte se prepustiti očajanju, nego naprijed da se izborite sa ti i nastavite sa životom, radostima i pozitivnim mislima. Svako od nas ima u životu trenutaka kada se to sesi, kada ga obuzimaju crne misli, anksioznost i depresija, samo zavisi koliko je ko jak da se izbori sa tim.
Ja sam se isto prije par godina borila sa tim sr.... i znam kako je, ali naravno to nije došlo tek tako nego je bilo cijeli niz negativnih događaja i trpala sam sve u sebe dok nisam pukla po šavovima, ali to sebi ne smijemo dozvoliti, moramo nači način da kanališemo ta osjećanja, da imamo izduvni ventil.
Sreca u svemu kod mene je što sam na vrijeme reagovala i poduzela korake za izljećenje, jer san provela 2 mj pakla na kraju više nisam mogla ni da izađem iz kuće, nisam uzimala nikakve antidepresive, ali i to bih naravno da nije pomoglo prirodno, ne treba bježat od lijekova, jest da je bolje sam se izboriti. Imala sam veliku podršku porodice i divnog muža koji je bio moja najveća podrška u svemu, ali najvažnije je reći sebi stop tome, okrenuti se aktivnostima, hobiju, druženjem sa prijateljima, uzimati neke ćajeve , mlijeko, vitamine, voće i povrće, vježbati, spremati kuću... sve što vas čini sretnim. Nedajte se mile moje proći će i to!

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu leki28)
Neposredna veza do poruke: 1628
8.12.2010 12:13:32   
Anoniman
Ja bih nesto napisala...a da me se pogresno ne shvati

Nema lijeka ciriba-ciribu i da anksioznost nestane zauvijek...anksiozni ljudi ce uvijek ostati anksiozni...nemojte se zavaravati....stvar je samo u tome da se covjek nauci izboriti i nositi... pat tako i kad dobije pn da zna da to nije nista...i da ce proci...a samim tim i ti pn postaju sve manji i rjedji...slabiji...vecina ljudi je pomalo anksiozna...a da to mozda i ne zna...to se kod nas jos zove "srklet"...ono kada ljudi kazu - uhvati me srklet na pijaci...u posti...pa sam izasao....nisam vise mogao cekati...nisam mogao disati...ili... secer mi je pao...ne kazem da ne moze i secer pastiuser posted image

razlika je u tome...hoces li se prepustiti ili ces se boriti...i svako od nas dodje u situaciju kada vise ne moze sam da se bori pa mu je potreban "doping" tj ad...ad ne lijeci...ad daje snagu da covjek opet uzme konce u svoje ruke

Zivot je vjecita borba....borba koja se itekako isplati

(odgovor članu lamama)
  Neposredna veza do poruke: 1629
8.12.2010 12:29:15   
Anoniman
Pa ne znam bas Dadada evo ja vec godinu i pol nemam ni jednog simptoma, ne gusim se, ne padam u nesvijest u guzvama, ne propustam buseve i vozove iz straha da ce se nesta desiti....Elem pisala sam neku vece  svoju pricu i postirala ali nije otisao nazalost, ali ja sam bila toliko lose da sam dobila slom zivaca na kraju i izgubila memoriju( nisam se sjecala nicega zadnjih mjeseci)isla sam i godinu dana kod psihologa , ne kazem da mi nije pomogla ali kao sto je moja stara rekla dok covjek ne rijesi sam sa sobom neke stvari ne moze se ici naprijed....Kod mene je bilo ili ili, nisam nikad nijedne tablete za smirenje uzela niti jednog antidepresiva, ali mi je trebalo dobrih godinu dana da dodjem sebi...Nisam radila puno vrijeme , samo 3 sata na dan i to mi je nekad bilo ko da sam radila 3 smjene uzastopno....i ova godina niije bas najbolje isla , postala sam samohrana majka, nije lako ali zivot je borba, ne kazem da nemam losih dana , ali uspijem ipak dan pretvoriti u smijeh i naci zadovoljstvo....Mze se reci da sam nasla nacin koji meni odgovara jer probala sam nekoliko metoda ....Nismo svi isti mozda nekom treba  vise vremena, vise pomoci

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1630
8.12.2010 20:26:06   
jaca76
Ja mislim da doktori prave jednu veliku gresku govoreci nam da mi moramo nauciti ziviti sa anksioznoscu..Mi jesmo po strukturi licnosti podlozni tome ali to ne znaci da zauvjek moramo voditi borbu sa tim..Kad jednom dobijete bitku ja mislim da je pobjeda zauvjek zagarantovana..Nemoze vas slomiti vise,samo vas ojaca..ali neko kao ja i dadada koje nismo jos nasle pravi nacin ili nismo dovoljno hrabre da se suocimo sa tim unutrasnjim nemirom u nama samima,takvi ce uvjek biti na granici..

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1631
8.12.2010 23:46:52   
leki28
Drage moje opet jauser posted image Bas sam se navuklauser posted image Ne znam da li ovdje ima ikakvog pravila "ko je koliko jak",mozda i grijesim, mozda samo treba vremena da stvarno naucis zivjeti s tim u smislu pa ikad ti dode lose da ga samo ne ignoriras vec u smislu" ah opet ti hajd popusti." (Meni je u pocetku bio haos uglavi ne znas sta ti se desava.. )Ja znam da nece nestati samo od sebe i da nema te tabletice koja ce to odagnati i znam da moj doktor nema carobni stapic..dakle samo ja mogu pomoci sebi.Moras se boriti ,a da bi se borio moras biti pozitivan...sto je jako tesko,ali moras biti dosljedan i uporan,pa i ako ti bude bolje, pa ponovo lose..proci ce vremenom ce ti intervali biti manji,bar ja tako mislim..Evo ja sam prekljuce nakon mjesec dana agonije izasla iz kuce, sa djetetom,juce otisla sama na kafu..konacno malo isplivala na povrsinu i udahnula zrakauser posted image Ne znam mozda ce mi opet sutra biti lose pa necu smjeti izaci..ali borim se pa ako treba zivecu za ta dva dana kad me popusti..mozda vremenom bude i obratno.Ne znam sta me ceka ali znam da moram pronaci "staru sebe",i ne odustajem dok je ne vratim abduser posted image Hvala lamama i Marinauser posted image Pozz svima

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1632
8.12.2010 23:50:50   
leki28
I molim vas jos jedno pitanje da li je iko imao problema sa menstrualnim ciklusom,otkako pijemAD ,(dva mjeseca) izostaje,upetak idem ginekologu ali eto da pitam,sorryuser posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1633
9.12.2010 0:07:43   
jana mk
Pusaaaaaa svima ,da mila leki28 ja imam taj problem i vecsam dva puta bila ginekologu za to kasnenje meni je prvi put kad sam pocela ovaj novi AD zakasnio 2 nedelje i sad mi kasni ali najvise do 5 dana ,tako da neboj se i to je od ovog sranja ehheeheheeh,inace ja jos sam napeta evo veceras se malo opustila pa odma osmeh na licu ,al kad pomislim na jutro sta li mi ono donosi odma se user posted image ,ali borim se nema trece sta je tu je ,sve vas ljubim i grlim

(odgovor članu leki28)
Neposredna veza do poruke: 1634
9.12.2010 0:10:43   
jana mk
heheeheheh ,jos ovo ja bih da pitam dal neko od vas ima problem s vidom meni oci suze posebno na dnevnoj svjetlini i onako su mi mutni pogledi ,nekad sam trebala bas da se dobro ugledam u nesto da ga dobro vidim sad toga nema ali nema mi onog zara i sjaja u ocima ko ranije i suze mi ko da mi se sve spava a ako sam naspavanauser posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1635
9.12.2010 2:28:25   
AnzA
....drage moje,nema me 5-6 dana,ulazim mislim sigurno se niste nijavljale,kad postova nemogu se nacitat user posted image .....prvo pozdravljam novu clanicu ,i sve vas naravno.

pa sta je cure,gdje je zapelo,samo vas anksioznost muci,samo ,ma dajte pa nije to nista,malo nam naleti,i prodjeuser posted image user posted image user posted image daj  malo nasmijte se ,,,hajde da vas vidim,sad razvucite jedan veliki osmjeh ,i odma ce te se bolje osjecat,ljubim vas kako ste mi sve slatke.

jano ,,nemoj da se brines molim te,znas  sama koliko si me samo tjesila prije ,pa ja tebe,pa sve zajedno ,vidis sve isto ponavljamo pisemo,pa onda dodju suncana raspolozenja,pa budemo kao ptice letimo,pa onda naletimo na neka visoka drveca malo se zakacimo na grane,smanjimo let,pa onda opet poletimo i sve tako. Ne brini ni ti ni sve druge koje ste losije,jer ce PROCI SIGURNO ,ETO AKO NE SUTRA ,ONDA PREKOSUTRAuser posted image ,NEDAJTE SE PA MI SMO NAJJACE. i morate bit svjesne da smo sa ovim poremecajem,osjteljivije mnogo na vrijeme,i to sad na nas utrice ,vrijeme nas deprimira,kise,snijeg,padnemo jos nize,pa se usput sjetimo svega sto je bilo,i jos nas vise strah uhvati.

AL MI SE NEDAMO,KOLIKO GOD NAS DRMALI PANICNI NAPADI,MI IDALJE GURAMO KORACAMO KO VOJNICI.

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1636
9.12.2010 14:27:46   
Elmasa
Uh , zaista puno postova user posted image

@dadada, hvala na rijecima podrske, malo sam bolje. Pijem Tegretil i Lamical, s tim sto mi je Lamictal naknadno ukljucen. Nekako ''picim'' svoj fazon, pokusavam raditi stvari kad osjetim da sam spremna i da mogu, ne forsiram se, jer mi to ocito stvori nervozu. O jogi sam puno citala, i cak pokusavala malo sama, ( kad mi nema niko kuci ) user posted image jer mi stvaraju nervozu i ne mogu da se opustim. Znaci jedino kad sam sama, mogu...A trazila sam i tecaj da upisem, al je preskup :(  Ugl, sve zavisi od dana, kako vidim tako je i kod vecine vas. Na koju nogu ustanemo....

@MarinaDK, samo ti nama pisi. Mada ja licno mislim ( iz svoje perspektive govorim ) da se jako tesko boriti s ovim bez ikakvih ad-a i sl. Ja sam se zaista trudila, ali su me pucale tolike krize, da je bilo strasno. Sad sam uz pomoc ad-a koliko stabilnija, i imam realnu tugu, tjeskobu. Bez ad-a sam bila prestravljena zbog ne znam ti cega. I zaista mi je tesko bilo sama. Ja mislim da je najbolja formula : ad i jaka volja, borba.

@nova_, user posted image ljubim ja tebe puno na ovako divnim rijecima.

@jana mk, sta pijes?
bori se mila, i naravno uradi bas SVE al sve za sebe. Odi psihijatru, reci kako se osjecas, nemoj se muciti. Naravno mi smo tu. Padne se u krizu, al nemoj tako razmisljati : ''taman sam krenula ka poboljsanju, i sad opet padam sa crnjacima''. Ako budes tako razmisljala, bit ce ti samo gore. Znaj da sve prolazi i sve se mijenja. Dodju prelijepi dani, pa oni manje lijepi. Sto kaze Anza, smij se. Dobru komediju stavi, izadji, shoping, veselo drustvo, aktivnosti... Nemoj sjediti i misliti.

@leki28, dobro dosla, al bolje da nisi hehehe
i meni se to desava sa menstrualnim ciklusom user posted image Bas sam vas to htjela pitati. Prvi mjesec mi je kasnilo 15 dana cak! Evo i sad kasni 4! Mene to uzasno nervira, ... Isla sam i ja ginekologu. I radila i pregled i testove. Sve ok. I ja im jos govorim sta pijem, oni kazu : nije od toga! U prevodu : nemaju pojma. Tek mi je moja doktorica , strucnjak , rekla da je od toga.
I sta da se radi?
JA  kontracepcijske ne zelim piti.

@AnZa, veliki hug. Lijepo je procitati ovakav jedan tvoj lijepi i veseli post user posted image

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1637
9.12.2010 22:42:16   
blur 77
Evo da se javim poslije dva mjeseca...Nekako mi se cini ako ne ulazim na forum da ne hranim svoju anks, pa kad me uhvati mucni osjecaj,kad pomislim da ne mogu vise udjem na forum, vidim da ste tu, da nijesam sama u ovome i nastavljam sa borbom. 4-ti sam mjesec, beba hvala Bogu dobro, milion puta pomislim sta li prezivljava zbog moje anks, samo se nadam da nece uticati na nju. A ja idem i dalje bez ljekova, borim se, padam, ustajem, krenem da uzmem tabletu, da se smirim, pa pomislim na bebu i odustanem, trazim snagu u sebi i pitam se svakim danom da li cu moci naci snagu i izdrzati bez tableta do kraja. A bude mi mnogo tesko, skoro svaki dan moje tijelo i um trpe, budem tako srecna kad sam spokojna i mirna makar 2 sata. Ne dam se strahu da me lomi, radim sve ono cega me je strah. Simptomi su uzasni, ali opet dajem im vremena, ja nastavljam. Ono sto mi najteze pada sto svoju dugozeljenu trudnocu prozivljavam ovako.
Sve vas ljubim i pozdravljam, do pobjede zajedno

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1638
10.12.2010 1:23:33   
jana mk
pusa svimaaaaaaaaa,evo nama i nasu blur 77 ,jao mila nikako nemoj da pomisljas na tablete ma nemisli ni da uopste postoje ,kazes da ti ova trudnoca dosla nakon dugu zelju i sad da je kvaris tabletama nemoj ni pomislajt jer cu te .....po guzi heheeheee,gde prosla 4 sad ce i jos 5 pa na prolecu cemo se svi skupa radovat abd naravno na tvoju bebu ,pa jos i ako nas pozoves da ti dodzemo u goste da vidimo bebu bilo bi savrsenouser posted image user posted image user posted image user posted image ,ja vjerujem da bi mi svi krenuli na put ka tebi pa jebes strah i kojeg sranja ,ja bi cak iz Makedonije krenula ,ali da me tamo sacekaju moje dve preljepe Jaca i Anza ,pa onda se svi skupimo i pravac kod blur 77 heheehehehe,jao dal ja mastam il bi mi imali snage za to hhhhhhhhhhhhhh nisam sigurna user posted image user posted image ,ja inace danasnji dan prosla nesto mirnije u sporedbu s prethodnih nekoliko ,to mu dodze ko u vjestima danas u Gazi miran dan nije bilo ikakih istrjela ognenog oruzja user posted image user posted image user posted image jao ja se na svu muku pa i salim ali staces moras se ponekad i na svoju muku nasmijati da joj das do znanja da imas jos snage da te nije sasvim unistila ehehehe,niko mi nije odgovorio dal iko od vas ima problema s vidom pitala sam ......sve vas ljubim i grlim ..........pusaaaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1639
10.12.2010 1:30:25   
jana mk
Jao vratila se opet da samo i ovo dodam sama sam se smijala ,ja i moj zamuceni vid,gde ja krenem za Bosnu i neprocitam dobro koji je bus pa zavrsim u Beograd il bilo gdje ,ma rizicna smo mi grupa bolje da kuci sedimo hahahahahahahaaahahahhahhauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1640
10.12.2010 1:41:27   
Elmasa
IZVORNA PORUKA: jana mk

Jao vratila se opet da samo i ovo dodam sama sam se smijala ,ja i moj zamuceni vid,gde ja krenem za Bosnu i neprocitam dobro koji je bus pa zavrsim u Beograd il bilo gdje ,ma rizicna smo mi grupa bolje da kuci sedimo hahahahahahahaaahahahhahhauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

heheheheh
Pozdrav i zagrljaj veliki jano!

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1641
10.12.2010 2:46:38   
AnzA
....Janooooooooooooooo kreci odma za Sarajevo,cekamo te,i povedi kcerkicu :))))))

LJUBIM VAS CURE MOJE,SVEEEEEEEEE

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1642
10.12.2010 2:50:01   
AnzA
.,,Elmasa javi kad nadjes knjigu ''Srce duse''bas me nesto zainteresovala,bacicu se i ja u potragu....user posted image user posted image user posted image cmok

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1643
10.12.2010 9:54:30   
jana mk
Pusa svima ,Elmasa mila tebi i zagrljaj ostalima nema heheeheheheuser posted image ,ljubim moju Anzu da znas da bi dosla u Sarajevo hocu da probam onaj vas cuveni cevap ,kad slusam mog omiljenog pevaca Dino Merlin kako prica o sarajevskim cevapima odma me uhvati user posted image uh kad cu ih probat ,heheeh ko pjeva u Sarajevo za Novu godinu nemoj mi reci da Dino heheh jer cu uistinu krenut ,a sto se cerkice tice ma neka nju u Mk kod bake da i ja malo prozivim i profuram bez obaveza ,nju kad poraste donosim a dok ona poraste dolazite vi meni u Mk da je upoznate heheehe ..brbljivica cjeli dan da se ne ucuta stalno je u prici a ima i na koga i mama joj je takva user posted image user posted image ljubim sve vas ,malo sam mamurna kod nas hladno i tmurno ali se nadam da cu uspet ovaj dan da budem malo vise opustenija ..sve vas ljubim i grlim

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1644
10.12.2010 13:20:12   
nova_
Vozdrica mile moje! Joooooooooooj napisala post i sve mi se obrisalo. Da vam raportiram, bila sam kod dr sinoc. Bas sam se fino ispricala o svojim strahovima i nedoumicama. Uglavnom, terapija AD-ima ostaje. Kako sam protekle sedmice imala one krizice o kojima sam pisala i vama, a mislim da su izazvane i cinjenicom da je meni jako bliska osoba imala velikih problema i da sam se i ja zbog toga brinula, on je misljenja da sam jos uvijek „rovita“ i da nisam dovoljno ojacala. Govorila sam o strahovima nakon prestanka terapije AD-ima i on kaze da ce on znati procjeniti kad je vrijeme da ih prestanem piti, isto tako da oni nisu jedini zasluzni za poboljsanje mog stanja vec i ja sama. Kada sam pomenula sta ako tablete prestanu djelovati rekao je da se ne zamaram ruznim mislima nego da mislim pozitivno. Uglavnom sto manje razmisljati o ovome, ne pricati o tome i misliti pozitivno. Takodjer, fizicka aktivnost pozeljna. Od fizicke aktivnosti ja samo sidjem do auta kad podjem na posao, na poslu prosetam do kafe automata i to mi je sva fizicka aktivnost user posted image user posted image user posted image , kondicija mi je katastrofa i zaista mislim da mi je vrijeme da pocnem malo vjezbati, a i kg se nagomilavaju. Slijedeci termin kod dr mi je ako Bog da u martu. Eto drage moje tako stoje stvari samnom. Vidim da ste mi se dogovarale oko nekih sastanaka, pa imali mene gdje u tim kombinacijamauser posted image

Nesto nam se dugo Zabica nije javila a voljela bih znati kako je ona. Ako naleti na forum nek nam napise koju da znamo kako je.
Ljubim vas sve i user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1645
11.12.2010 1:27:42   
BlackMagicWoman
veliki pozz za sve ... jos jedna agorafobicarka vam se pridruzuje ... iz sarajeva sam, i napade imam, pa mislim vec nekih 2-3 godine, ali nisu cesti, jer sam rijetko sama ( valjda mi postanemo uspjesni manipulanti, pa uvijek imamo nekoga tu ) ... kod psihijatra nisam isla, mada sam cesto bila na korak da odem, ali nisam ... uvijek sam ja bila ona najjaca, najrazumnija, spremna za zezanciju, provod, i odjednom, OVO ! porodici sam par puta pokusala objasniti, ali mi ne vjeruuj, misle da je to moj nacin da skrenem paznju, jer sam uvijek bila luckasta i cudna ... jedina podrska, u zadnjih godinu dana, mi je momak ( napokon pravi :) ) ... napade sam pokusavala rijesiti i bjezeci od emocija, pa glumila lhadnu kraljicu, ali nije islo ... ovom momku sam jedinom rekla, i, iako je mladji 5 godina od mene, dobro je to primio, i uz mene je ... da mi nije njega, ne znam sta bih ... zeljela bih da mi neko kaze da li postoji nacin da se poboljsa situacija i bez lijekova, jer ih ne zelim piti ... uzimala sam, doduse na svoju ruku, lexiliume i bosaurine i imala uzasne nus pojave, i od tada imam strah od lijekova ... unaprijed hvala i jos jedan veliki pozzz za sve vas ... predivan je osjecaj znati da nisi sam ...

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1646
11.12.2010 2:02:58   
Elmasa
IZVORNA PORUKA: BlackMagicWoman

veliki pozz za sve ... jos jedna agorafobicarka vam se pridruzuje ... iz sarajeva sam, i napade imam, pa mislim vec nekih 2-3 godine, ali nisu cesti, jer sam rijetko sama ( valjda mi postanemo uspjesni manipulanti, pa uvijek imamo nekoga tu ) ... kod psihijatra nisam isla, mada sam cesto bila na korak da odem, ali nisam ... uvijek sam ja bila ona najjaca, najrazumnija, spremna za zezanciju, provod, i odjednom, OVO ! porodici sam par puta pokusala objasniti, ali mi ne vjeruuj, misle da je to moj nacin da skrenem paznju, jer sam uvijek bila luckasta i cudna ... jedina podrska, u zadnjih godinu dana, mi je momak ( napokon pravi :) ) ... napade sam pokusavala rijesiti i bjezeci od emocija, pa glumila lhadnu kraljicu, ali nije islo ... ovom momku sam jedinom rekla, i, iako je mladji 5 godina od mene, dobro je to primio, i uz mene je ... da mi nije njega, ne znam sta bih ... zeljela bih da mi neko kaze da li postoji nacin da se poboljsa situacija i bez lijekova, jer ih ne zelim piti ... uzimala sam, doduse na svoju ruku, lexiliume i bosaurine i imala uzasne nus pojave, i od tada imam strah od lijekova ... unaprijed hvala i jos jedan veliki pozzz za sve vas ... predivan je osjecaj znati da nisi sam ...

Drago mi je sto si nam dosla ovdje....vidjet ces kakvih divnih zena ima user posted image
A opet mi je zao sto si ovdje........
Kako mi je zanimljivo kad ovo procitam : najrazumnija, najstablinija, naj ovo naj ono....uprevodu : najjaca
a vidis kako puknemo.....;)
Ista sam bila i mislila - da sve mogu
al ne, ne!
Izgleda se i nesvjesno pretvaramo da smo nesto sto nismo, a tijelo kad tad reaguje....
A nerazumijevanje okoline....uh...pricaj mi o tome user posted image to je ono sto ce te najvise boljeti, bar je mene...i mene je decko ( sada vec bivsi ) najvise razumio i najvise mi trebao....i zamisli kako mi je sad kad je otisao .......
zato draga moja , neka su svi tu oko tebe, tako i treba biti, da su tu ljudi koji te vole, ali shvati - sama, al bas sama moras ojacati i boriti se.....lijepo se osloniti na nekoga, imati zastitu i razumijevanje, al ga pokusaj prvo naci u sebi....
ja sam recimo sad bas sama ostala....tu su samo prijatelji i ove divne zene....
niko me od blizih bas nesto ne razumije ( kontaju identicno - trazim paznju ), i  decko vise nije tu ( duga prica .... )...i onda shvatim da se moram sama boriti i truditi il me nema....
i evo hvala Bogu sad sam super...a znas kakva sam bila???? pffffffffffff ;) da ti ne pricam

nemoj se bojati tableta....niti odlaska psihijatru.....jako ce ti pomoci ;)
i ja sam bila uzasno skepticna....ali bez toga + vlastiti rad na sebi , nema te nigdje....nazalost, to je tako
javljaj se slobodno i pisi nam o sebi

veliki pozdrav!

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 1647
11.12.2010 12:08:51   
Zabica27
Evo mene ko za mene pita...user posted image Nova mila moja,vidim ti me trazis ovuda,pa da ti se javi i kazem da sam hvala Bogu dobro,radim,imam divne kolege na poslu,zezam se sa njima,more obaveza sam sebi nabacila,ali uzivam u tome,nemam kad da razmisljam o anks.,nekad pred mjesecnicu me uhvati blaga kriza ali to brzo prodje,ne obracam paznju na to...Decko me slusa,masalah ko nikaduser posted image pa sam sretna i sa te strane,nekako mi daje snagu,jer takav je, uz njega je sve lako,nekako on iako ima tezak zivot i more problema,uvjek je optimist i kazem uz njega sve je lako ni jedan problem nije ne rjesiv....Ali opet sto se tice ovog sranja,snaga je u nama,i treba je traziti u sebi,ja mislim da sam svoju nasla ,u sebi,u njemu,u ljudima koji me vole,zbog svega toga sam sretna,hvala Bogu i svaki dan podsjecam sebe na sve to sto imam u zivotu,na sve te ljude koji me vole,koje ja volim,odatle crpim srecu i snagu...Nekad dok me drmalo ovo govno,nisam tako razmisljala,jednostavno nisam mogla, sad ne dam sebi da razmisljam negativno,naravno bude kriza,pa ljudi smo,ko ih nema,i najaci prolaze kroz njih.Ali bitno je da uvijek ima nade i lijeka za sve,samo svako ga treba naci sam za sebe,jer nismo svi isti...ali ponavljam bitno je da uvijek u svom crnilu koje nas ponekad tako silno okruzi,postoji i svijetlo,samo treba vidjeti sa koje strane ono sija i usmjeriti se ka njemu...
Drage moje,ljubim vas puno svei user posted image ,i zelim sve najjj od srca,glavu gore,ima nade,bolji dani dolaze i za nas,mozda necemo biti iste osobe kao nekada prije,ali i bolje je, jer bit cemo snaznije jer znamo sta smo sve prosle,znamo sta je to i da nam ne moze nista...
Tu sam uz vas,iako cesto ne pisem,uletim pa procitam,ne dajte se,glavu gore...Pusaaa velika za sve redom da ne nabrajam...A sad moj sloncek,user posted image user posted image user posted image jer zaista se hvala Bogu ovako osjecam,sretno i zaljubljenouser posted image ,masalah,ne ureklo se...Pusa drage moje...

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1648
12.12.2010 1:53:30   
jana mk
apausa svimaaaaaaaaa,zabice raduje me tvoj oporavak samo naprjed glavu gore user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 1649
12.12.2010 2:24:38   
BlackMagicWoman
hvala puno na dobrodoslici ... da Bogd'o se ne srecemo pod ovim okolnostima, ali... ma, znam ja da to moram sama ... bila sam dobro napredovala, ali onda dodje ovaj sadasnji momak i razmazi me ... o sebi da pricam mogla bih do sabaha...pomalo razmazena i egoista ... mozda i previse samopouzdana i drska ( mozda me sad zbog toga i Bog kaznio ;) )... uvijek drugacija, slusala depresivnu, psihodelicnu muziku, a izvana izgledala nasmijana, da dusmani ne vide o cemu moj je**** mozak sve duma ... nekad sam molila Boga da mi oduzme bar polovinu mozga ... uvijek su mi govorili da previse ramisljam, vjerovatno je to i nasa mana ... zalosno je vidjeti da nas je ovoliko, ja sam, vjeruj, mislila da sam jedina ... predpostavljala da sam pukla ili nagazila ... dosta je proslo dok nisam nekome rekla, ali su smatrali da se zezam, kao i uvijek ... onda sam sakrivala, kao i do sada ... radila, izlazila, djelovala normalno, ali nisu znali koliko sam ja napora ulozila samo da dodjem do posla ... koliko li sam samo para dala za taxi ... kolike li su se playliste izmijenile na mom mp3u ... sreca, sada imam momka, predivnog, uz mene je ... ko zna do kada ( mozda i odlucim da ga otjeram od sebe, samo da ne mora patiti uz mene, iako on to porice, ali strah me je da mu necu biti dobra zena i majka njegovom djetetu,aBda,sto isto porice ) ... zao mi je sto si ti ostala bez te jace polovine, jer nama je, zaista, kao nikome potrebna ona ... ali, vjerujem da ces uspjeti, ipak mislim da smo mi u dubini duse ostali oni hrabri, najjaci, samo moramo da to izvucemo opet na povrsinu ... i, samo bih te pitala, ako mozes da preporucis nekog psihica ... velika pusa i cuvaj mi se ...

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *