|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
28.9.2010 1:16:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: AnzA

... moje drageuser posted image user posted image izvinite ako oduzim sa pisanjem,tako mi se nesto sve skupilo osjecam se mnogo tuzno,i placem pisem. pisala sam da sam u vezi sretnoj i namjeravamo ako bog da da se uzmemo iduce godine,i imam jedan preveliki strah koji vam nisam govorila,jer pomislice te da sam luda,zasto to unaprijed mislit,al jako se bojim da nemognem imat djecu,jer sam psihicki ovakva anksiozna i strah me da mi to nebude uticalo na to kad budem htjela imat djecu,mnogo mi se to uvrtjelo u glavu,takodje i to kad bi imala dijete da ne budem losa majka i da dobijem postporodjajnu depresiju da mrzim dijete,jao Bozeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pomozite mi molim vas ,znam da ne treba unaprijed mislit i pitat se sta ako ,al to mi se tako uvrtjelo u glavi,dal ce ikad ova anksioznost popustiti,jako mi je lose i od otga mi dolaze svakave misli ,moje mile samo vas imam grlim vas

pozdravljam novu clanicu blur mnogo ,i vidis draga blur 77 nisi jedina koja koja je naksiozna imam misli i panicne napade,al drzi se draga ,tu smo uz tebe pomocic cemo ti koliko toliko kroz nasa iskustva i price da budes bolje,izvine te ako vam ne pisem posebno al mije jako jako lose user posted image user posted image user posted image

Nisam se jos nikad javila na ovu temu, mada sam trebala ali moja prica je veoma duga u mucna...
AnzA prosla sam kroz taj tvoj strah, znam kako ti je...Dobrodosla si da se ispricamo..Tvoj post me bas pogodio jer bila sam vec tu, danas imam sina ipotpuno sam zdrava....

(odgovor članu AnzA)
  Neposredna veza do poruke: 1451
28.9.2010 1:22:39   
Hanady RR

... moje drageuser posted image user posted image izvinite ako oduzim sa pisanjem,tako mi se nesto sve skupilo osjecam se mnogo tuzno,i placem pisem. pisala sam da sam u vezi sretnoj i namjeravamo ako bog da da se uzmemo iduce godine,i imam jedan preveliki strah koji vam nisam govorila,jer pomislice te da sam luda,zasto to unaprijed mislit,al jako se bojim da nemognem imat djecu,jer sam psihicki ovakva anksiozna i strah me da mi to nebude uticalo na to kad budem htjela imat djecu,mnogo mi se to uvrtjelo u glavu,takodje i to kad bi imala dijete da ne budem losa majka i da dobijem postporodjajnu depresiju da mrzim dijete,jao Bozeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pomozite mi molim vas ,znam da ne treba unaprijed mislit i pitat se sta ako ,al to mi se tako uvrtjelo u glavi,dal ce ikad ova anksioznost popustiti,jako mi je lose i od otga mi dolaze svakave misli ,moje mile samo vas imam grlim vas

pozdravljam novu clanicu blur mnogo ,i vidis draga blur 77 nisi jedina koja koja je naksiozna imam misli i panicne napade,al drzi se draga ,tu smo uz tebe pomocic cemo ti koliko toliko kroz nasa iskustva i price da budes bolje,izvine te ako vam ne pisem posebno al mije jako jako lose user posted image user posted image user posted image

Dušo draga...
pa čemu toliki strah ...
hejjjjjj...pa naravno da ćeš imato svoju bebu, i naravno bićeš najbolja mama na svijetu.
nemoj da te to plaši....
Sve mame imaju isti strah...ja sam dva puta rodila ...i svaki put kada sam ostala trduna imala sam strah hoću li ja to moći, hoću li znati...ali onoga trenutka kada vidiš svoju bebu svi strahovi odlaze i jednostavno budeš super mama i znaš da se sa nekim stavrima naučeni rodimo.

A ovaj dio kako te strah hoćeš moći zatrudniti zbog svoje psihe...mila porčitaj malo postove na temi trudilica, nije psiha ta koja te sputava u nastojanju da zatruniš...a ostale probleme siguran sam nećeš imati.

samo hrabrouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1452
28.9.2010 2:18:41   
AnzA
hvala hanady na ovim lijepim rijecima i savjetima jako jako znace mi,ja razumijem da sve mame imaju strah,ja jos nisma mama a svega se bojim,jer sam sva osjetljiva zato me i drma anskioznsot i crne misli.

kako ovo lijepo zvuci sto si napisala onoga trenutka kada vidis svoju bebu strahovi odlaze ...nadam se da cu se jednog dana opet rodit ,a to ce bit kad unistim ovu anksionost...veliko hvala

draga Marina drago mi je sto si sad zdrava sto imas sina,to uliva nadu cim procitam negdje da ljudi ozdrave da su bolje,odma i ja se osjeam nekako lakse,ispricacemo se da ...hvala sto si se javila pozzz najveci  vama koje ste budne ,i svim mojim ostalim najdivnijima curama koje mnogo volim,i koje mi pomazu uvijek pa da i napisu barem jednu rijec user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1453
28.9.2010 2:38:03   
Anoniman

hvala hanady na ovim lijepim rijecima i savjetima jako jako znace mi,ja razumijem da sve mame imaju strah,ja jos nisma mama a svega se bojim,jer sam sva osjetljiva zato me i drma anskioznsot i crne misli.

kako ovo lijepo zvuci sto si napisala onoga trenutka kada vidis svoju bebu strahovi odlaze ...nadam se da cu se jednog dana opet rodit ,a to ce bit kad unistim ovu anksionost...veliko hvala

draga Marina drago mi je sto si sad zdrava sto imas sina,to uliva nadu cim procitam negdje da ljudi ozdrave da su bolje,odma i ja se osjeam nekako lakse,ispricacemo se da ...hvala sto si se javila pozzz najveci  vama koje ste budne ,i svim mojim ostalim najdivnijima curama koje mnogo volim,i koje mi pomazu uvijek pa da i napisu barem jednu rijec user posted image

Nema na cemu, uvijek ima nade, samo se ne treba predavati...

(odgovor članu AnzA)
  Neposredna veza do poruke: 1454
28.9.2010 9:25:26   
Anoniman

Draga Anza,
znas da sam ja u ovom vec dugo...ali kad sam ostala trudna tako sam se dobro osjecala da je to cudo...tablete su mi izazivale mucninu pa ih nisam ni pila...medjutim, moj gin. je rekao da ima pacijentice sa istim problemima koje uzimaju terapiju i da to nije nikakav problem, naravno u koliko ti je trudnoca "skolska"...navodno AD nemaju stetni ucinak po plod...gora je nervoza...svakako se raspitaj kod svog gin.

sto se tvojih strahova tice i to je normalno...kada rodis, i kada jedno malo bice tebe treba, nemas vremena da razmisljas o sebi i svojim problemima...bar ne u onoj mjeri...ja te necu lagati...meni je nakon poroda bilo dosta tesko, sve dok se hormoni nisu stabilizirali...puno sam plakala i bas mi je bilo ruzno....a to da neces voljeti svoje dijeteuser posted image ...prosto nemoguce...toga se ne trebas bojati...

ja bih ti iskreno savjetovala, kada se odlucis na bebu da i dalje ides na psihoterapiju...da ne zapostavljas taj dio... jer ce te tvoj srink sigurno dobro pripremiti pa ce tako i postporodjajni period proteci glatko...nemas se zaista cega bojati...biti mama je najdivnija stvar koja ti se moze desiti

Samo hrabro...znas i sama da je put do potpunog ozdravljenja upravo ne dozvoliti anksioznosti da ti kroji zivot

(odgovor članu AnzA)
  Neposredna veza do poruke: 1455
28.9.2010 9:25:45   
blur 77
Draga AnzA, nemoj toliko oko toga da brines, i ja sam se tako osjecala posle drugog spontanog, da nikad necu moci vise da zatrudnim, pa evo desilo se odmah posto smo poceli na tome raditi, najgore sto se moze desiti da kao i ja na pocetku upadnes u anksioznost od straha za bebu, ali i to ce proci valjda, nadam se, evo vec 20 dana sam u haosu, ali i druge zene su su prosle kroz to i iznijele svoju trudnocu, zvala sam svog psihica i rekao mi je da moje stanje ne moze uticati na plod. Uzdam se u njega. Ne pijem nista, i tesko je, ali moram biti jaka i izdrzati. Sve zbog bebe koju zelim najvise na svijetu. Zamolila bih Marinu da nam napise svoje iskustvo u trudnoci, ukoliko je patila od anksioznosti, ili se to ipak desilo prije.
Mnogo mi znace vasi postovi i vasa iskustva i razmisljanja, nije mi drago sto nas je ovoliko,ali je opet lakse znati da na svijetu nijesi sam i da ima neko ko te razumije kroz sta prolazis, jer jedini ko je u ovome to i istinski razumije. Grlim vas sve

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1456
28.9.2010 14:01:43   
Elmasa

Draga moja AnzA,

ja i ti mozemo zajedno i zajedno se zagrliti, jer se identicno osjecam, a nikome ne govorim to...sve drzim u sebi...ne mogu i ne zelim, prosto me strah reci bilo kome kakve to strahove i strepnje ja imam, prosto mogu pomisliti da nisam normalna koliko samo DALEKO RAZMISLJAM.
ja imam zaista posebnog momka, divan je i pun strpljenja, ali me toliko strah mojih ''epizoda'', da mu prosto nekad ne pukne film i pomisli ''zamorno mi je vise biti s tobom takvom koja se mijenjas iz dana u dan, dan si ok, drugi puna crnih misli i strahova''...  da ta pomisao ne postane polako realizacija. ne bi on mene nikad naglo ostavio, mozda bi postepeno, jer je previse dobar...a najgore na svijetu, smrt bi mi bila da je samnom sto osjeca griznju savjesti i obavezu...
eto to su moji strahovi, nerealni znam, al su strahovi...u periodu tako jaki, da sam grozna i prema njemu i prema sebi...placem, bojim, se, propadam...
u tome mi postepeno pomaze psiholog kojem redovno idem...
drugi strah i puno jaci je taj koji si ti skupila hrabrosti pa otvoreno priznala....

DRAGA ANZA RAZUMIJEM TE I SUOSJECAM S TOBOM SVAKI MILIMETAR TVOJE MISLI ! AL SHVATI DA SU TO SVE NEREALNI STRAHOVI NASTALI KAO PRODUKCIJA NASE PSIHE KOJA JE PREOSJETLJIVA I TREBA POMOC...
ONO STO NAJVISE ZELIMO I VOLIMO, TOGA NAS JE NAJVISE I STRAH...TAKO JE U NASEM SLUCAJU...!!!
MENE JE STRAH PRIZNATI BILO KOME KOLIKO ZELIM DIJETE!
SAMO U SEBI TIHO PATIM I BOJIM SE DA MI SE ZELJA NIKAD NE OSTVARI ---- SVE ZBOG MENE I MOJE PSIHE !
razgovaraj samo razgovaraj, s nama, psihologom, psihijatrom, pomozi sebi da se ne smaras...
a sto se tice realnosti : ako Bogda imat cemo djecicu i ja i ti i sve koje to zele i mogu, i sve ce nestati, a ako i nestane anksioznost, pa Boze moj, necemo ocajavati, idemo dalje...
ne brini molim te... ;)
ok, isplaci se nekad...ali nemoj pretjerivati i smarati se....
SHVATI, NISI JEDINA, SVE TE RAZUMIJEM, ALI TAKO KAKO MI MISLIMO I BOJIMO SE, NECE SE DESITI!!!
ja znam, ne da vjerujem, da ces ti sa takvim senzibilitetom biti divna mama!
mozda previse brizna, ali jaka ;)

Ljubim te puno...

a ostale isto sve grlim i ljubim

cuvajte se moje drage

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1457
29.9.2010 0:16:51   
AnzA
....KAKO STE ME UTJESILE DRAGE MOJE,TAKO STE MI UNIJELE NEKU TOPLINU CITAJUCI STA STE MI PISALE ,HVALA VAM BESKRAJNO,DO NEBA STO STE TASKO DIVNE...LJUBIM VAS SVE I GRLIM I TU SAM UVIJEK ZA VAS,UVIJEKuser posted image

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1458
29.9.2010 0:27:05   
Hanady RR

....KAKO STE ME UTJESILE DRAGE MOJE,TAKO STE MI UNIJELE NEKU TOPLINU CITAJUCI STA STE MI PISALE ,HVALA VAM BESKRAJNO,DO NEBA STO STE TASKO DIVNE...LJUBIM VAS SVE I GRLIM I TU SAM UVIJEK ZA VAS,UVIJEKuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
da te malo viruelno izglim....

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1459
29.9.2010 1:15:09   
taraG
Draga AnzA ja evo se trudim uciti za uslov, pored ovih crnih misli, tako da nisam citala puno! Ali samo ti zelim poslati puno poljubaca i zagrljaja i da otjeraju sve te crne misli! ABd sve ce to biti dobro i ti ces biti svome djetetu najbolja majka na svijetu! Iskreno ti zelim, kao samo sebi, da sto prije prevazidjes ovo stanje i da onda bude puno srece i smijeha, uz malenu bebicu! Evo ovdje ih dosta ima djecu i fino su ti sve rekle, a ja ti samo mogu reci da imas moju punu podrsku kada god ti bude losije i slobodno pisi! Pusaaa svima!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1460
29.9.2010 1:34:53   
jaca76
pozdrav cure,pa nas toliko puno ima da ja vise ne mogu da se snadjem niti da popamtim sve,ko sta prezivljava,ali zelim da vam kazem da ima jos puno njih koji su imali ovaj problem pa su se stabilizirali i zao mi je sto se vise takvih ne javi,da nam kazu kako su uspjeli.ja ih nekako sama pokusavam pronaci i to mi daje nadu.raduje me sto se javila marina koja kaze da je danas potpuno zdrava.malo mi je cudno to sto vecina vas kaze da imaju dobre muzeve ili momka koji ih razumije ili porodicu svejedno,ali nisam bas sigurna da je to ono pravo.ja sam skoro upoznala nekog ko mi je takvo razumijevanje pokazao da je su svi ostali ostali po strani.kad vam neko kaze da je uz vas,da se nemate cega bojati,da nece dozvoliti nikada da vam se bilo sta ruzno desi,i to iskreno od srca,onda je to neprocjenjljivo.to nije isto kao kad vas neko sazaljeva.pozdrav svima redom i hvala za srecu koju ste mi pozeljele.bice to sve ok,no sikiriki..

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1461
29.9.2010 15:18:01   
blur 77
Moje prijateljice, meni je tako lose zadnjih dana, jedva izdrzavam, cekam da prodje ova anksionzost, dajem joj vremena, a vec 20 dana sam u haosu. Koliko otprilike vremena vas drzi?
I kad citam vase postove kao da ste napisale moja razmisljanja‚ koliko je samo cudno da na isti uzasan nacin razmisljamo i koliko daleko nase crne misli idu, da bismo mogle napisati scenario za najgori horor film. Ali kako je Elmasa napisala- ono sto najvise zelimo i volimo, toga nas je najvise i strah. Ja sam toliko zeljela svoju bebu, i mislila bicu najsrecnija zena, a kakav apsurd mene drma anksioznost, nikako da se opustim i uzivam. Mozda se posle pregleda opustim, uzasavam se pomisli da cu svojom psihom skoditi bebi i samo dodajem strah na strah. Budim se u takvom grcu i napetosti da ne mogu do popodne da se sredim.  Grlim vas sve

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1462
29.9.2010 16:55:34   
Elmasa
Ej lijepe moje,
dan jeste tmuran i ruzan, ali sam ja hvala Bogu danas dobro. Uhvatila sam se diplomskog pa pomalo radim.

jaco76 cini mi se da si ti rekla da mislis da je cudno sto mislimo da nas muzevi/momci razumiju potpuno i da mislis da to nije ono pravo razumijevanje.
slazem se svakako, ali oni su ti kao majka, otac, brat, sestra, suprug, decko... neko blizak...tako im je odredjeno i zele da budu uz nas jer nas vole ali nas RAZUMIJETI NE MOGU. kazem nekad, NA RADOST! pa meni je to dodatni stres i bio! kako im objasniti, pokazati, preslikati moje stanje? kad ga oni ne dozivljavaju i nisu nikada! bio je haos prvi mjesec dana! svi su se trudili, plakali samnom, meni njih zao sto se sekiraju pa onda mene...ma haos...onda je bilo situacija kad su mislili da ja to malo i preuvelicavam, ili cak izmisljam a da nisam toga svjesna...razna nerazumijevanja su bila!
a onda upoznam totalno desetu osobu, koja uopste nije u mome zivotu, sad se pojavila, i osjetim takvo razumijevanje jer isto je prozivjela i prozivljavala godinama, takvu podrsku i ogromnu zelju da mi pomogne!
od te BLISKOSTI i osjecaja pripadnosti, plakala sam citav dan i pozeljela je grliti bez prestanka...!

blur77,
ja se sjecam svojih pocetaka anksioznosti, koji nisu tako daleko poceli...mislila sam da ce trajati vjecno, citav moj zivot...takve misli su me uzasavale i pozelila sam da umrem...
nista i niko mi nije bio bitan, samo ja i crne misli...onda sam se malo pocela pokretati i komunicirati s ljudima, traziti podrsku i savjet...takva sva skrhana i bez ikakve nade za pomakom...
onda sam dugo dugo znala razgovarati sa nekim finim osobama, pa i zaplakati, prepasti se sebe same....stalno sam okrivljavala nesvjesno neku visu silu sto me kaznjava? sta sam zgrijesila?
samo zelim biti sretna i vedra, nasmijana , sa pozitivnim mislima...nista konkretno , opipljivo ne trazim!
i onda sam sama pocela govoriti sebi ''zasto se bojis, cega? zdrava fizicki jesi ( sve sam nalaze povadila, sve ok ), u cemu je onda problem? jedina nisi! mlada si, nisi ni ruzna, ojacaj!''
blur77, TRAZI SNAGU U SEBI! JESTE TESKO! AL NAKON NEKIM PREVAZIDJENIH STVARI ILI PRIHVACENIH, POSTAT CES SAMO JACA! CUDNO JE KAKO SVE COVJEK MOZE PROCI, POGOTOVO ZENA, MAJKA! VJERUJ MI NISI SVJESNA STA MOZES !
samo se natjeraj! ne sjedi, i ne razmisljaj, ne opterecuj se
moras mirovati , ok, ali nadji i tako zanimaciju...samo promijeni fokus misli!
NISI JEDINA!
Zapamti!
Bori se ;)

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1463
29.9.2010 17:18:02   
lirio
IZVORNA PORUKA: jaca76

pozdrav cure,pa nas toliko puno ima da ja vise ne mogu da se snadjem niti da popamtim sve,ko sta prezivljava,ali zelim da vam kazem da ima jos puno njih koji su imali ovaj problem pa su se stabilizirali i zao mi je sto se vise takvih ne javi,da nam kazu kako su uspjeli.ja ih nekako sama pokusavam pronaci i to mi daje nadu.raduje me sto se javila marina koja kaze da je danas potpuno zdrava.malo mi je cudno to sto vecina vas kaze da imaju dobre muzeve ili momka koji ih razumije ili porodicu svejedno,ali nisam bas sigurna da je to ono pravo.ja sam skoro upoznala nekog ko mi je takvo razumijevanje pokazao da je su svi ostali ostali po strani.kad vam neko kaze da je uz vas,da se nemate cega bojati,da nece dozvoliti nikada da vam se bilo sta ruzno desi,i to iskreno od srca,onda je to neprocjenjljivo.to nije isto kao kad vas neko sazaljeva.pozdrav svima redom i hvala za srecu koju ste mi pozeljele.bice to sve ok,no sikiriki..

draga moja jaco, ev jos jedne mame koja je uspjela da prevaziđe, tj više kontrolise anksioznost i PN... s ponosom mogu da kazem da sam OKuser posted image user posted image user posted image user posted image , vec 3 god... a bila sam user posted image user posted image user posted image ... meni je dooooosta pomogla grupna psihoterapija, koju bih od srca preporucila svakome, i jedno 6 mj sam pila seroxat, antidepresiv... on mi je bio samo štap oslonac da me smiri dog sredim haos u svojoj glavi... ja sam cisti primjer da se sve moze prevazici kad je covjek uporan...jest da i dan danas , ponekad, osjetim neku tupost, bezvoljnost, lupanje srca, strah...al sad sam promijenila nacin gledanja na to sve... pa zar se svako u zivotu ponekad ne osjeca tako... nas je problem sto svemu tome predajemo veliki znacaj i dovodimo neke beznacajne situacije do usijanja... al trebamo se zapitati ZASTO nekim situacijama dajemo previse znacaja, zasto su nam bitne... odgovor samo same sebi mozemo dati al uz navodjenje strucne osobe, jer sami ne mozemo nista, definitivno, samo se zavlacimo i produzavamo agoniju... meni je dosta pomogla moja draga dr halima...pomogla mi je da otvorim dusu, da se slozim... al jedini uvijet je da moras biti iskren prema sebi, ali ono fakat iskren... iznenadit cete se kakvih sve stvari ima u nasim glavama a da ih nismo ni svjesni
pisala bih jos, bas me ponijelo, al me jedna mala bebica zove da ruca, gladna je... eto, cak sam i drugo dijete rodila, a mislila sam da necu nikad... a i to je bio jedan od razloga moje anksioznosti, al drugi put o tome...puse i samo naprijed... mi sve mozemo samo treba u to cvrsto vjerovati...user posted image

Ne govori mi da je nebo granica kad postoje otisci stopala na Mjesecu...

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1464
30.9.2010 20:00:51   
jaca76
user posted image Lirio svaka cast i hvala sto si nam se javila,nadam se da ce se jos njih javiti koji su uspjeli pobjediti svoje strahove..pusa

(odgovor članu lirio)
Neposredna veza do poruke: 1465
30.9.2010 23:07:15   
blizanac77
Novi sam clan, ali stari slucaj anksioznosti. Mislim da me je prvi put "pogodila" prije 18 godina, kada sam imala 15. Povremeni uzasni periodi koji su prestajali sami od sebe. Tek sam prije tri godine pocela sa terapijom AD Zoloft, koju sam okoncala prije 9 mjeseci. Medjutim, vrijeme pod terapijom nije u tolikoj mjeri bilo praceno KBT. Sada sam vec godinu na KBT pomocu koje sam uspjela ostaviti lijekove i pocinjati pomagati sebi. Imam kriza, uzasnih. Svi anks. siptomi su i moji, ali borim se. Svakodnevno, iz sata u sat se borim. Nekad je nepodnosljivo. Raznih strahova je prisutno *od toga a cu nauditi nekome svom do toga da cu se poceti nekontrolisamo tresti i da ce to postati moja svkodnevnica. Eto, za prvo javljanje toliko. Super je znati da se i drugi ljudi uspjesno bore s tim.

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1466
1.10.2010 0:31:14   
AnzA
...hvala Tara za poljupce i zagrlajje i ostalim curama NAJVECE HVALA,lakse mi je kad ste tu,pogotovo sad kad imam ove krize...malo sam veceras isla na Terme i kupala se opustila maximalno da zaboravim na sve sto me muci,al eto to je bilo na trenutke ,opet se sve drugo vrati,sta god se zaboravi....tako i ove crne misli,daBogda postale bijele...

veliki pozdrav za nove clanove,zAo mi je sto nas ima na ovam forumu sve vise,al sta je tu je,borimo se zajedno do kraja,zajedno smo jaciuser posted image

SRETNA SAM STO STE TU KAD GOD MI JE TESKO,LJUBIM VAS

(odgovor članu blizanac77)
Neposredna veza do poruke: 1467
1.10.2010 22:46:58   
Zabica27
Eh evo i mene opet malo da vas izljubim sve redom...Anza ne daj se mila, bit ces ti ok i ako Bog da jednog dana fina i nasmijana mamica,samo polako...I ja imam isti strah,imam ozbiljnu vezu udaja se vrti u prici ima godinu dana,a ja sve odlazem,do duse ni je se samo udaja odlagala zbog mene,bilo je tu i dr stvari,al eto ja sve kazem njemu neka jos malo...Istina strah me tog novog pocetka,znas ono dodjes nedje a znas da ne mozes vise pobjeci svojoj kuci ako te strah jer kod kuce si "siguran", i strah me svih tih nepoznatih ljudi koji ce ti doci na slatku,strah me da me tada ne budu prali pn i anks,koje nemam vec dugo  vremena hvala Bogu i eto sta da ti kazem strah me...user posted image Al nekako duboko u sebi ja ZNAM da ce to sve ako Bog da biti ok,i sva ta silna "sta ako" su samo bespotrebno zamaranje koje nam samo oduzima vrijeme.Svi mi ovdje se milon puta pitamo "sta ako" a svi i dalje hvala Bogu normalno zivimo, setamo, radimo, imamo djecu(kako ko ovo zadnje dvoje user posted image ) ma hocu reci nikog od nas nije pobijedila ta anks i pn i nikad i nece aBd...
Jaco znam 2 ljudi sto su imalai anks i pn i danas su potpuno ok.Jedno je moj brat koji je bio toliko lose da nije mogao ustati kako treba od straha,otisao je dr dao mu tabl za smirenje popio je 3, i rekao mu je moras naci neku zanimaciju da skrenes misli ako nista drugo ispravljaj stare eksere...user posted image Nije pio nista od hemije samo neke bahove cvijetne kapi sa vodom ujutro se piju,al nije ga to izlijecilo,on je jednostavno nastavio da zivi kao i prije toga jeste da ga je bilo strah ali Boze moj nije se dao i danas je hvala Bogu ok,ja kad mu nekad kazem strah me on mi samo rekne,ma daj seko taj strah to je glupost nemas se cega bojati...
Druga osoba je moja cimerka isto nije pila hemiju jer je uzasan protivnik toga,nije isla ni kod dr samo 1 put samnom,danas je udata ima bebu od 5 mj i zavrsila je fax...
Da me ne bi neko pogresno razumio,ja nisam protivnik ni dr ni tableta i sama sam koristila tto,al mislim da covjek sebi sam najvise moze pomoci,suoci+avati se postepeno i ne bjzati od straha,polako svaki dan mic po mic i ide to nabolje hvala Bogu...user posted image LJUBIM VAS PUNO SVEEEEE...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1468
2.10.2010 14:45:51   
Elmasa
Evo mene, nazalost sa losim vijestima user posted image sinoc me iz vedra neba, dok sam gledala tv spicio napad panike user posted image sva sreca bio je blazi...samo su mi se noge zaledile, uzasan osjecaj straha i beznadja, srce pocela da lupa, zeludac se skupio, lice mi je problijedilo, ... kasnije sam se malo primirila ali me je totalno ''oborila'' cinjenica da mi se uvijek desi kada sam tih dana skoro 100% ok, cak sretna i puna pozitive user posted image bas mi ne da mira user posted image user posted image user posted image
spavala sam na rate, obuzeta mislju ''zar opet''.... ali eto, danas sam bolje, morat cu veceras malo izaci, okrenuti se necem drugom, ljudima, desavanjima, samo da sto manje sjedim ukuci i razmisljam i iscekujem................

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 1469
2.10.2010 23:00:35   
sanchez
E veliki pozdrav drage moje pa kako smo.Ja sam donekle ok.Moze se podnositi .Ali tako bih voljela da sam ko nekad ali sta bi .Nego evo imamo jedna drugu.Meni tako nekad dode mislim da cu puknut.Pa opet prode ali znam da ce se vratiti pa ostanem pesimisticna ali ipak se nedam .Pocetkom 11 mjeseca moram na kontrolu.Nisam bila kod dr psihija skoro vec 11 mjeseci ..Drago mi je da ima novih clanova ali mi je zao sto se na ovoj temi nalazimo ali sta je tu je .ANZA ljubavi ma vidim da te drmalo ma nedaj se .Elmas i ti mi se nedaj pa drage moje zivot je pred nama .Moramo se boriti snagom lava .Blur kako si ti .Jeli imalo lakse popustali.Samo da izdrzis ovo malo aposle ce biti lakse.Prvih 9 mjeseci je najteze posle je lahko.Tako drage moje ljubim vas od srca pisite kad koga spici tu smo.ODOH OPRAT SUDE IMALA SAM GOSTE A MORAM SE SPREMITI DOLAZIT CU U SARAJEVO IMAM NEKE OBAVEZE PA AKO KO HOCE NA KAFU NEK SE JAVI DA OSTAVIM BROJ TEL PA DA AES NADEMO.JOS JEDNOM VELIKI POZDRAV ILJUBIM VAS

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1470
3.10.2010 15:32:00   
blur 77
Elmasa, zao mi je sto si imala pn, ali pokreni se, izadji, radi nesto, potrebno je da prodje vrijeme pa da budemo ok, potrebno je da se naviknemo na nase stanje i kad naidje da ne pridajemo vaznosti. Joj, sta bih dala da samo mogu izaci, da se necim mogu zabaviti, a ovako vezana na krevet, pa i kad mi bude malo bolje, od dosade upadam u anksioznost. Tako, draga Sanchez, da nisam ok, ni malo, kao bude mi bolje po nekoliko sati i onda opet padnem u ovo grozno raspolozenje, izdrzavam nekako, nadam se da ce biti bolje, ali vec 20 dana i vise me ovo muci. Ponekad potonem potpuno, kazem da ne mogu vise, a onda se sjetim svoje tackice i nastavljam dalje, ali kad mislim sta prezivljava odmah mogu da zaplacem. Ali opet se nadam da necu morati lezati cijelu trudnocu, i da ce me anksioznost proci kad udjem u 4-ti mjesec, ali ima jos do tada...Pisite, uvijek mi ulijete hrabrosti za dalje

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1471
4.10.2010 11:48:46   
smajli80
Drage moje user posted image forumašice.Pišem vam po treći put i nadam se da ću uspjeti nekoj od vas barem na malo uljepšati danuser posted image .
Da vam sad opet ne duljim i ja sam bila jedna od vas,dok čitam ove vaše postove mogu da vidim sebe.Imala sam poprilično težak život, jako puno stresova od gubitka oba roditelja preko spontanih pobačaja i milion drugih stvari.Kad sam rodila svog maloguser posted image upala sam u post.porođ.dep praćenu jakim paničnim napadima.Potražila sam stručnu pomoć i pila sam terapiju 6 mj, i već nakon 20-tak dana PN su nestali.
Moja user posted image sad ima 2.7 mji nedavno su mi se PN opet počeli javljati.Međutim od svog ljekara dobila sam brošuru i usmeno objašnjenje kako da preduhitrim PN.Imaju jako dobre vježbe disanja kojima zaustaviš PN.i samo objašnjenje da NIKAD AMA BAŠ NIKAD NIKO NIJE POLUDIO ILI NEDAJ BOŽE UMRO OD ISTIH.
Meni su ove vježbe i ta konstatacija jako puno pomogle i sad u potpunosti mogu zaustaviti eventualni PN.
Mene samo zanima da li je neka od vas imala slično iskustvo pošto bih opet željela da budem majka,pomalo me je strah od ponovne trudnoće i ppd,zbog hormonskih oscilacija i ostalog.
Ukoliko je neka prošla kroz ovo molila bih je da mi napiše svoje iskustvo.
Unaprijed vam se zahvaljujem i NEĆU VIŠE DA VAS VIDI NASIKIRANE I ZABRINUTE MI ZAMOLIĆU VAS ZA JEDAN VEEEEELIKIuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1472
5.10.2010 1:12:18   
taraG
Ej cure moje kako ste mi? Jao nisam nista citala, nemam vremena samo vidim da ima puno novih ljudi na temi i da je bas aktivna! Nadam se da pomazete jedni drugima kao i uvijek i da ste dobro!
Ja spremam ispite za uslov, kljukam se rivotrilom, ali sam na rubu zivaca, imam osjecaj da ni ovaj put necu uspjeti iako se stvarno trudim, uceci od jutra do sutra pored svih ovih zbrckanih misli! Ljuta sam na sebe i na ovu anks. sto sam sve ostavila za posljednji rok, sto ranije se nisam pocela jos vise boriti! Ako sada ne uspijem napusticu ovaj fakultet, sto je otprilike ravnao potapanju mojih snova i zelja! Ali Boze moj, vidjecemo kako ce sve proci, da vam ne kukam tu!
Evo dobila sam jos jedan simptom anks.- pad samopouzdanja, sto je u mom slucaju vjerujte jaaaaako tesko bilo postici hahhahha! Pusaaaaa svima!

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 1473
5.10.2010 11:32:02   
lirio
IZVORNA PORUKA: smajli80

Drage moje user posted image forumašice.Pišem vam po treći put i nadam se da ću uspjeti nekoj od vas barem na malo uljepšati danuser posted image .
Da vam sad opet ne duljim i ja sam bila jedna od vas,dok čitam ove vaše postove mogu da vidim sebe.Imala sam poprilično težak život, jako puno stresova od gubitka oba roditelja preko spontanih pobačaja i milion drugih stvari.Kad sam rodila svog maloguser posted image upala sam u post.porođ.dep praćenu jakim paničnim napadima.Potražila sam stručnu pomoć i pila sam terapiju 6 mj, i već nakon 20-tak dana PN su nestali.
Moja user posted image sad ima 2.7 mji nedavno su mi se PN opet počeli javljati.Međutim od svog ljekara dobila sam brošuru i usmeno objašnjenje kako da preduhitrim PN.Imaju jako dobre vježbe disanja kojima zaustaviš PN.i samo objašnjenje da NIKAD AMA BAŠ NIKAD NIKO NIJE POLUDIO ILI NEDAJ BOŽE UMRO OD ISTIH.
Meni su ove vježbe i ta konstatacija jako puno pomogle i sad u potpunosti mogu zaustaviti eventualni PN.
Mene samo zanima da li je neka od vas imala slično iskustvo pošto bih opet željela da budem majka,pomalo me je strah od ponovne trudnoće i ppd,zbog hormonskih oscilacija i ostalog.
Ukoliko je neka prošla kroz ovo molila bih je da mi napiše svoje iskustvo.
Unaprijed vam se zahvaljujem i NEĆU VIŠE DA VAS VIDI NASIKIRANE I ZABRINUTE MI ZAMOLIĆU VAS ZA JEDAN VEEEEELIKIuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mila moja, i sama sam ti bila takva...nisam smjela ni da pomislim na drugo dijete iako sam ga jaaaaaako zeljela... u sustini svi moji problemi i jesu krenuli kad sam rodila prvog sincica...imala sam neke blaze simptome PPD... uzasno sam bila okupirana brigom o bebi, da mu se nesto ne desi... i to je preraslo u veeeeliku brigu i preopteretilo me je skroz... bojala sam se za dijete, nocima nisam smjela spavati zbog straha da se meni ne bi sta desilo pa sta onda, kako ce maleni reagovati, kako ce izaci iz kuce, posto ja s njim zivim sama, muz je terenac , mama i tata nisu tu, svekrve nemam, ma nikog nemam pa hajd... nikog bliskog...to je bio pakao... zivi haos... PN napadi su me iscrpljivali, anksioznost lupala ko luda...cak mi se nekad javljao i strah da ne naudim svom malenom, a onda bih se tek ucrnjacila... na kraju sam potrazila strucnu pomoc , isla sam na individualne i grupne psihoterapije, pila jedno vrijeme i lijekove i hb pomogla sam sebi da se to stanje smiri...naucila sam toliko toga o sebi, gledala sam na sebe iz skroz drugog ugla, i na sebe i na svijet oko sebe... sredila sam neke stvari u svom zivotu koje su ocito bile u haosu... a onda sam ostalatrudna....bila sam u isto vrijeme prestravljena a i uzasno sretna... sretna zbog bebe  a uzasnuta od poroda( i to je posebna prica), od brige o bebi, da li cu biti sposobna... al kako je trudnoca napredovala povlacio se i strah... osjecala sam se predobro... kao da sam pila neki AD... jest da sam imala malih problema sa tlakom, i svaki put bi me uhvatila panika kad mi trebaju mjeriti tlak...al uz pomoc i podrsku svoje porodice a i svog ljekara na svijet sam donijela predivnog djecaka.... najsretniji dan u mom zivotu... PONOVO SAM SE RODILA... porod je bio gori nego prvi, imala sam uzasnih problema sa pupkom bebe, neka 4 mj, i puno toga al ja sam dobro... nisam ni upola opcinjena zdravljem bebe kao sto sam nekad bila... brinem ja i dalje ali ne panicim vise, ili bar ne u onolikoj, opsesivnij mjeri... i danas dan desi mi se da me napadne neki ruzan, osjecaj, neka, melanhonija, strah...ali sad znam da je to skriz ok, da se svi moramo nekada osjecati tako, da je to odgovor naseg tijela na silne nadrazaje iz okoline...SAD ZNAM PREPOZNATI SIMPTOME ANKSIOZNOSTI IPREPUSTITI IM SE...jer znam da mi nece nauditi, da moje tijelo nekako mora izbaciti akomulirani stres...
ljubim vas puno sve.... znam da vam je tesko al ne gubite nadu...uz vas sam....ak vam ja sta mogu pomoci tu sam za vas kad god treba...user posted image user posted image user posted image

Ne govori mi da je nebo granica kad postoje otisci stopala na Mjesecu...

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 1474
5.10.2010 13:05:10   
smajli80
Draga lirio puuuuno ti hvala na odgovoru,vidim da oko mene još ima dobrih ljudi
koji su voljni pomoći.
Tvoje riječi mi jako puno znače.Ovim putem ti se želim zahvaliti i tebi i tvojoj djeci šaljem jedan velikiuser posted image user posted image user posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu lirio)
Neposredna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *