|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
15.9.2010 22:23:00   
sanchez
E veliki pozdrav raja.
Sta ima kakao ste kako je prosao bajram.Jeste li se najeli baklave.J neso nisam ok .Predzadnju noc ramazana mislila sam da cu imat mozdani toliko me glava boljela odem u hitnu ono pritisak 50/60 katastrofa odmah na boce.Odmah mi bilo lakse.Dan prije bajrama padnem u nesvjest ko papak.Stavljala zavjese i ko hajvan se razbijem.Sad osjecam tupi bol u potiljku glave i imam osjecaj da cu povratiti.Inace mogu trpiti ali je ljepsi osjecaj kad si zdrav.Ali sta je tu je .SUTI I TRPI.Inace za bajram sam isla u svoj kraj malo obisla familiju malo posjetila bivsi grad.Inace moje rodno mjesto..
Nego kako ste vi svi da ne nabrajam .Kako se osjecate obzirom da je septembar naj depresivni mjesec u godini.Ja sam ok onako nisam ko bas sto bih htjela ali nedam se .Jos nisam legla da se predam nadam se da i necu ab da.Da budem iskrena sjebah se od brige kako mi je kona zavrsila na psihijatriji ja nemogu prestat da mislim o tome.Pogotovo kad mi je rekla da su je vezali joj strah me da vam nemogu opisati.Ali valjda ce i ovo proc ako bog d.
Toliko samo da vas pozdravim i poljubim od sveg srca .

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1426
16.9.2010 0:05:18   
taraG
Drage moje kako ste mi? Evo i ja malo da se javim! Nova drago mi je da ti je dobro, ja i ti smo otprilike u isto vrijeme dosle na ovaj forum i vidim koliko si napredovala, heheh dosta vise od mene, ali aBd valjda cu i ja! Sanchez bas mi je zao sto ti se to izdesavalo za Bajram, nadam se da ce biti bolje!
I da sretan vam Bajram svima koji slavite!
Ja sam onako, lelujam se, crne misli, bila prehladjena pa nisam pila ni rivotril! Bas mi sada rece da je rivotril bas dobar za strah! Ponovo sam ga pocela redovno piti! Rekao mi je da ja variram izmdju toga da mi ne trebaju lijekovi do da bi mi minimalna doza pomogla da s manje truda stanem na noge! Tako da odluka da li cu piti AD je jos uvijek odgodjena, jer se jos uvijek pokusavam izboriti ovako! Rekao mi je da kod mene manje vise iz onoga sto mu ispricam sve funkcionise, pa ni njemu samom nije jasno od kuda ti tako uzasni strahovi! A ja ne znam kako da se vise otvorim, pokusavam, ali takva sam, sve se trudim da ne se ne rasplacem pa sturo pricam o stvarima do kojih mi je stalo! Vec drugi put kako sam bila kod njega da mi se zamanta i kao da cu pasti unesvjest i pritisak mi u glavi i onda me uhvati uzasan strah, vrucina, jedva se skoncentrisem na ono sto prica! To mi se mozda ranije desilo najvise dva, tri puta! Kontam da mi to nije napad panike ili pak nedaj Boze nesto fizicki gore! Naravno, ja kreten to njemu nisam rekla, nego sam se jos trudila da ne skonta! Mada sam kasnije rekla da mi se nesto malo vrti, ali nije mi nista za to rekao! Ali eto icu sada redovno kod njega i pokusati zaista raditi ono sto mi on kaze, a ne samo se ispucati tamo sat vremena i nista! Joj ja se pravo raspisa! Puno pusaaa za vas cure!

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1427
18.9.2010 15:57:07   
Elmasa
POZDRAV CURE MOJE DRAGE!

Mene nije dugo bilo, racunar mi je bio u kvaru, a sa tudjih nisam nekako mogla pisati opusteno i iz srca.
Kako ste mi vi? vidim neke su bolje, a neke su opet u crnim mislima, strahovima i svemu onome nama dobro poznatom...

Ja mogu reci da se osjecam bolje. pijem svoju terapiju ( Tegretol, antiepileptik ) i odgovara mi, hvala Bogu, i sve je nekako krenulo svojim tokom, radim diplomski, i nesto za zaposlenje bi se trebalo rijesiti, ALI BAS TA POMISAO ME UZASAVA! trebala bih biti sretna i zadovoljna...sto uistinu jesam sa jedne strane, ali samo kad pomislim da bi me neki napad mogao iznenada strefiti bas u tim nekim trenucima, bukvalno mi fizicki nije dobro, sva se pomracim, i klonem totalno....
zamislim sebe da mi se npr. u toku radnom vremena, na poslu ( u kojem sam cak preporucena ) desi tako nesto, ne znam sta bih...neki dan mi je od tih misli pozlilo i citav dan sam prespavala....
razocarala bih sviju, onoga koji me je preporucio, poslovodje, i sebe najvise...ispala bih luda, bolesna, ne znam ni ja kakva...
a obicno su mi se napadi desavali u trenucima kad je sve ok i treba da budem sretna! zato imam tu fobiju od srece, smijesno receno! kad god nesto krene lijepo i pozitivno, mene napad strefi! i onda se nadviju crne misli i skroz klonem!
Ne do Bog dragi nikome!
ehhh...

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1428
18.9.2010 17:23:53   
taraG
Cao Elmesa, bas mi je drago da se napokon neko javio i da ti je dobro! Jel ti pijes samo taj antiepileptik ili i AD, jer ja pijem samo rivotril koji je isto antiepileptik! Meni se isto crne misli javljaju kada sam najsretnija, i kada kao sebi ispunjavam neke zelje! Moj psh. kaze da sama sebe kaznjavam tim mislima! Ne znam ni sama zasto! A sto je veca odgovornost te su misli i kod normalnih (nije da smo mi nenormalni heh) izrazenije, tako da ne brini puno, ukoliko umijes da radis dobro to sto radis, sve ce to biti uredu, nece te uhvatiti nikakvi pn! Pusaaa!

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1429
18.9.2010 20:18:06   
Elmasa
taraG,
nisam znala da i ti pijes antiepileptik...jeli ti dijagnosticirana epilepsija ili?
ne, ne pijem AD ( kako sam skontala, to znaci antidepresiv :D ), jer ne smijem to piti uz Tegretol. Ne preporucuje se zbog nuspojava!
cudno mi je i strasno to sve...isto kao da mi se mozak nije navikao na srecu i uspjeh :S
tacno se prepadnem kad tako nesto lijepo i pozitivno krene da se desava, ali ne mogu uticati na to, da zaustavim crne misli :S
sada sam i u PMS-u, nekako vezem pojacane simptome i za to...
ne znam...

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1430
18.9.2010 21:09:35   
Elmasa
Evo jedno pitanje za sviju ( oprostite mi ako ste u prijasnjim postovima govorili o tome, a ja nisam vidjela i sl )!

Kako se nosite svi vi koji radite, tj. u radnom ste odnosu, a patite od nama dobro poznatih poremecaja : depresija, crne misli, panicni napadi, i sve ono zbog cega smo ovdje?
Koliko vam pomaze ili odmaze to sto radite?

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1431
18.9.2010 22:44:40   
sanchez
E pozdrrrrrrrav raja
Sta mai kako ste ja sam ok hvala dragom bogu Elmas drago mi je da si dobro bar da ide na dobro .E sto se tice strahova nemoj da im se prepustis.Moras biti jaca od svakog straha .Pa ako i desi se pa boze moj ljudi smo od krvi i mesa.Pa nismo ovo dobili na lutri pa od boga je .Nemoj da se brines pa ni nama koi neradimo nije lakse kad bi se ta situacija desila.Naprimjer meni koja omam dvoje djece jedno vec uveliko skolarac a drugo dogodine u skolu  kako da objasnis sta ti se desava a i sam neznas sta ti se desava .Ja kad mi se ovo pocelo desavati [2 god. vec] samo sam plakala gledam sliku svoje djece i placem dosla mi sestra iz inozemstva nakon 10 god ja samo placem i tako da nenabrajam .Oni gleaju sta mi je a ni ja neznam sta mi je .Placi placi pa dok ne isplaces .Tuguj dok neprode jer sta te snade nije te moglo zaobici
Mislim logicno ali ipak je tako sta ce bit bit zato navikni se i nemoj razmisljati sta ako ovo sta ako ono i tako.Slomices sebe ako tako budes mislila pusti da sve ide svoim tokom .
TOLIKO OD MENE PUNO POLJUBACA ZA SVE I ZELIM VAM SVE NAJ BOLJE NA OVOM SVIJETU/user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1432
18.9.2010 23:41:16   
taraG
Da rivotril, lexilium i dosta tih za smirenje spadaju u tu grupu! Koliko sam upucena oni su koriste i za epilepsiju, ali meni je propisan jer smiruje i malo skloni te crne misli! Dosta se koriste i na pocetnju koristenja AD, da smire malo te nus pojave, kako da objasnim!
A to ostalo je i meni tako, ja se nekako bojim da kako kaze izreka dankon kise dodje sunce, ja se bojim da ne bude obrnuto i da ne nestane sve to fino sto hB imam! I tako da me sve to uhvati kada mi je najljepse! Ufff! Pusaaa!

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1433
19.9.2010 0:43:33   
nova_
IZVORNA PORUKA: Elmasa

Evo jedno pitanje za sviju ( oprostite mi ako ste u prijasnjim postovima govorili o tome, a ja nisam vidjela i sl )!

Kako se nosite svi vi koji radite, tj. u radnom ste odnosu, a patite od nama dobro poznatih poremecaja : depresija, crne misli, panicni napadi, i sve ono zbog cega smo ovdje?
Koliko vam pomaze ili odmaze to sto radite?

Draga Elmasa,
kao prvo drago mi je da si bolje. Sad da ti odgovorim na tvoje pitanje. Ja radim i ni jedan dan bolovanja nisam koristila od kako se borim sa ovim sranjem. Bilo je momenata kad sam jedva ustajala da idem na posao ali sam isla. Imam jako odgovoran posao i bilo je bas tesko jer mi je koncetracija na pocetku bila nula. Cak i kad sam pocela piti AD nastimala sam da pocnem piti za vikend kad ne radim (zbog nuspojava), i onda treci dan na AD na poslu pred sam kraj radnog vremena dobijem PN. Dobro mi je bilo jer sam sama u kancelariji pa kad mi je bilo lose znala sam i suzu pustiti. Uglavnom, mislim da me je spasilo to sto sam radila, jer da nisam mislim da bih se jos vise prepustila ocaju. Zato ti je moj savjet da se ne plasis posla, opusti se i bice ok. Vidis da ide na bolje, i ko zna, mozda vise nikad i ne budes dobila PN, a sto se tice strahova i anksioznosti to ce proci i nece niko ni primjetiti. A i da primjeti sta ima veze. Mene je jedne prilike direktor pitao sto mi se ruke tresu (a to mi se desavalo na pocetku terapije) a i ponekad kad sam anksioznija, a ja mu lijepo kazem da sam anksiozna i objasnim sta to znaci. Naravno ne zna da idem psihicu i da pijem AD, ali sam rekla da sam pod stresom i malo anksiozna. Eto to ti je moja prica ukratko, a moram ti naglasiti da sam ja na pocetku bila anksiozna i pod strahom 24 sata dnevno. Cini mi se da si ti dobro, i zato mislim da nece biti problema sa poslom. Samo naprijed, drzim ti fige!

Pusa svima i pozrav od mene!

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1434
19.9.2010 18:47:41   
jaca76
Zdravo svima,drago mi je da ste dobro.Evo da vam ukratko ispricam da sam ja ovo mjesec dana bila u velikom poslu,otvorila butik,tako da nisam imala kad ni razmisljati o strahovima.Pozitivno je uticalo na mene,na moje raspolozenje a i podizanju samopouzdanja.Jedan od razloga za samozaposljavanjem je i taj strah da me ne strefi pn negdje na radnom mjestu pa da se svi sokiraju,jer mi se to vec jednom desilo i bilo je strasno pa su pozvali i direktora.Nakon isteka ugovora dobila sam otkaz.Radnja se nalazi preko puta moje kuce tako da mi je i to olaksavajuca okolnost u slucaju da se ne osjecam dobro,odmah mogu uletiti u kucu hahaa.Danas nakon duzeg perioda dobijem mali pn,a to je iskljucivo zbog kise,znam to jer svaki put kad sam imala pn bilo je padavina..Najgore mi je bilo sto sam kod mame i sto ce ona to vidjeti i nasekirati se,jer nije na svu srecu nikada imala priliku da vidi kako izgleda taj moj napad.Ja sam joj rekla da osjetim da cu dobiti napad a ona je pocela da galami i vice da idem svojoj kuci.Pocela sam da hodam gore dole kroz kucu,ali onaj ruzan osjecaj je nadolazio svaki put jaceg intenziteta , na mahove..brze bolje popijem leksilium od 3mg,pocnem uciti na maslinovo ulje..namazem se po prsima popijem koji gutljaj i polako sam pocela osjecati olaksanje..Bila sam pocela da stenjem od muke,al hB proslo je a da se nije desilo ono najgore kako se meni vec zna desiti..Sad se osjecam nekako prazno,bezpomocno sto mi se to desava,kada ce prestati,jesam li ja kriva,kao da sama aktiviram sve ovo u sebi..samo pomislim i kao da zelim da se to desi,kao da imam neki visak energije koji zelim izbaciti iz sebe pa se od sile pocnem tresti i kucati srce kao da ce puci.. cudno..Suza nema,nema ni tuge,samo praznoooooooo,kao da zivim zato sto moram..jer ja vise ne zivim kao ostali normalni ljudi..mojim zivotom upravlja nesto sto medicina zove anksioznost,ja se njoj prilagodjavam,nazalost..Samo mi Svemoguci moze pomoci ako hoce i otkloni ovo sa lica zemlje,da nikada niko ne dozivi..Ima zaista puno gorih stvari i bolesti al ova je posve cudnog karaktera..puno vas volim i pozdravljam

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1435
19.9.2010 21:19:06   
jana mk
Pusa svimaaaaa,kako ste mi cure,evo i mene napokon stigla kuci ali ujutru opet idem na jednu nedelju imam neke obaveze s malom pa smo sad preselili na neko vreme u nas drugi dom kojeg imamo u drugi grad,jaco puno mi je drago zbog tebe sto si otvorila taj butik ,verujem da ceti to radno mesto doneti puno zdravlja i radosti pa uz to i puno novca,ali najvaznije sto ces sad imati scim da zaokupis svoje misli i mislit puno pozitivnije,da pisem koji red o meni i moga stanja ja sam ti uglavnom malo bolje nekad me uhvate crne misli i strasno se jako s njim borim ,redovno idem na kontrolu kod mog dr i zadnji put mi je smanjio lekove pa skoro 50,60% nadam se da cu biti bolje sad sam malo anksiozna vise, muci me taj period pms, imam neku cistu (nije strasna)bila sam kod dr ali mi poremeti ciklus i tako da stalno sam u iscekivanju ciklusa i pms duze traje ,to je sve o meni pisite mi kako ste mi vi cure gde mi moja preljepa anza,sve vas ljubim tara ,anza,jaca,sanchez,nova,gde nam je bambi? ,zabica i da ne nabrajam pusa svimaaaaa

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1436
19.9.2010 22:31:37   
Elmasa
Mene bas ova tmurna, pusta, kisovita nedjelja ubija...............................

Citav dan sam u kuci, cekam da mi momak dodje s puta, nisam imala ni snage ni volje nesto citati za diplomski............
cini mi se da si ti jaco76, rekla da su ti se napadi desavali za vrijeme padavina i tmurnog vremena! identicno !!!! :S zato me i strah...plus, trebam da dobijem za 3 dana, i pms i sve....tako da sam lose, bas lose..........
nova_, ti me uvijek nekako utjesis, :)
ma i sve vi, divne ste..............................
evo recimo, sada se cujem sa deckom, pozelila sam ga jako, i automatski mi se stisnuo zeludac i pocela sam hodati nervozno tamo vamo, kada je rekao da opet ide u utorak ( poslom ), i nece ga biti najvjer. do subote! TREBA MI ON JAKO! a znam da ne moze biti uz mene....
sama sam nekako....i sva ova prica sa poslom i diplomskim, izgleda mi trenutno strasno.....
ne znam, valjda ce proci....mozda je ovo malo zbog pms-a i vremena............
vjerovatno i vi osjecate neke tegobe........
..................

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1437
19.9.2010 22:42:41   
Elmasa
A sad nesto kontam...............

IMAM I VAS ! I VI MENE !

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1438
19.9.2010 22:56:04   
sanchez
Pozdrav drage moje kako ste ja ko i vrijeme malo kise malo pljusak ha ha ha .Ja samo da vas pozdravim i da kazem Jaco 76 svaka ti je ko iz knjige.Opisali si ovu nasu bolest svaka cast.Ali nedaj mo se .Valjda ce i ovo biti proslost
LJubim vas
SANCHEZ

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1439
20.9.2010 0:51:52   
AnzA
hvala svima na cestitkama za Bajram.

kako ste mi moje mile,vidim neke bolje hvala Bogu,neke malo losije,tako i ja.
evo ova 2-3 dana sam anksiozna,nekakv mrtva glava me boli,doduse pms me uhvatio,a i ova kisa danas djeluje depresivno. Joj drage moje u svakom vasem textu se negdje pronadjem,al u svakom. Jako mi je f\drago elmasa sto ti je bolje,drzi se terapije,nemoj se sekirat,pij slusaj ljekara i sve ce tec kako treba. nasmijala me tvoja recenica ,da imas fobiju od srece, da da ista sam ti.
mene mnogo muci to sto nemogu nac neki posao,u potrazi sam gledam i preko neta itd,al nemogu nac,bas mislim kad bi pocela radit da bi anksioznost svela na najnizu razinu.
evo bas sad dok pisem cim sam se amlo prisjetila proslosti anksioznosti koja me mucila 6 mjeseci,odma me hvata neki priotisak,kao blagi PN al sprijecim ga,kazem bolje sam nije ovo nista novo,samo me nekad trzne,al mrzim ovo sto me trza user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image NEK PRESTANE VEC JEDNOM.
Kao sto kaze nova 24 h sam bila anksiozna,znaci u jutru ,popodne navece,legnem spavat ne smijem od straha Boze evo sad svjesno kad pomislim kako je bilo,a kako sad,onda bis ebe nagradila ,al opet dpolaze ove krize i poremete mi sreten trenutke koji dolaze,a i brinem se zbog zivota,STA AKO OVO,STA AKO ONO,,BLA BLA MILION GLUPIH PITANJA,KOJE NARAVNO NIKO NE ZNA,OSIM BOG. sreca je pa imamo jedna druga,i bas tako Elmasa nisi sama IMAS NAS,I MI IMAMO TEBE user posted image

JACO NADAM SE DA CE TE TAJ BUTIK KOLKO TOLIKO POCET CINIT SRETOM ,I UNOSIT TI POZITIVNE ENERGIJE NARAVNO I PARA STO KAZE JANAuser posted image

Jana mojauser posted image drago mije sto ti je bolje,sto ti je ljekar smanjio lijekove,bravo,napredujes samo tako,pogledaj u svoju malenu i na zivot oko sbe ,koliko si sretna i nema anksioznosti ni crnih misli,naravno uz setnje po prelijepoj  MK.user posted image user posted image

Pozdravlajm vas sve mnogo i punoooooooooooooooooooo volim i iako me nekad nema duze ,uletim ja da vidim kako ste,cudi me sto nema strijelca da mi kaze kako djeluje zoloft? ljubim svoje hrabre mile prijeteljice,i mirexauser posted image ,sve ce ovo jednom biti juce.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1440
21.9.2010 17:53:12   
Zabica27
Samo da vas cmokim sve redom, i kazem da sam tu za vas iako me nema da se javljam citam vas koliko stignem.Elmasa i mene su mucila ista pitanja prije no sto sam se zaposlila al hvala Bogu sve je ok sada, bitno ti je da skrenes misli od tog straha a posao ti upravo pomaze u tome,najgore sto ti se moze desiti na poslu je pn,a i ako te uhvati uvjek mozes reci da ti je pozlilo a to se svakom desava pa ja nista strasno...Uglavnom znam da se mucis sa 1000 pitanja STA AKO, al nista od toga, pokusaj ne muciti sebe tim glupim pitanjima jer nista od toga ti se ne desi,pa eto vrati se unazad pa razmisli o tim svojim prijasnjim STA AKO ,jel se ista ostvarilo?Pretpostavljam da nije.Jaco bravo za tebe samo naprijed i sretno sa novim poslovima...Naravno i ostale curke glavu gore i nedajte se pusaaa najvecauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1441
21.9.2010 17:58:45   
taraG
Joj ja pokusavam uciti i sama sebe sam razocarala, vec su socijalni rokovi, a ja jedva stignem nauciti par stranica od silnih stvari koje mi prolaze kroz glavu! Vise ne znam ni da li sam anks. ili samo lijena pa si sve ovo radim! Sve sto sam gradila, polako rusim i pravo me strah! Pusaaa!

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 1442
25.9.2010 17:19:24   
blur 77
Drage moje, evo i mene koja pati od anksioznosti i panicnih napada. E sad, zelim da vam ispricam moje iskustvo, jer cete me vi najbolje razumjeti, posto rijetko s kim mogu o ovome razgovarati. Dakle, pocelo je posle mog drugog spontanog, koji se desio prosle godine, ne moram vam pricati znate kroz sta sam prosla, i srecom posla na pravo mjesto pa mi je utvrdjena dijanoza i posle terapije od 4 mjeseca, bila sam relativno dobro, cak sam mislila da sam toliko jaka da sam se izborila sa tim. I bila sam donekle ok, do prije 20 dana, dok nijesam otkrila da sam trudna, e tu sam se opet polomila, stalno ruzne misli, bojim se svega, bojim se da ne bude kao prethodna dva puta, po cijeli dan me drma anksioznost, nekako izlazim na kraj sa njom, samo kad nema panicnih. lose spavam, jako sam tuzna, lupa mi srce, ruke mi se tresu , ma bas sam u haosu. A dijete zelim najvise na svijetu, a ne mogu da se radujem sto me unistava dodatno. E sad  da pitam neku od vas da li je imala problema sa ovim u trudnoci, da li anksioznost moze da utice na plod. Zvala sam svog psihijatra koji mi je rekao da ne smijem pomisliti na tablete, narocito prva tri mjeseca, ma i ne zelim ih, sve bih izdrzala, samo da znam da ne moze uticati na plod ovo moje stanje. A imam rizicnu trudnocu, pa moram da mirujem i lezim po cijeli dan, a svoju anksioznost sam lijecila hodanjem i radom. E pa sad vidite kako mi je...

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1443
25.9.2010 18:32:49   
Elmasa
Prvo da ljubnem moje drugarice Anzu, sanchez, Zabicu27, taruG...
A posebno novu drugaricu blur 77
taraG, razumijem te totalno...ja recimo treba da radim dilomski, jos ni teze nisam smislila :S
Ne rusis nista i ne pricaj tako, stvorit ces takvom pricom samo jos vecu odbojnost da bilo cega se prihvatis...pokusaj, procitaj nesto opusteno, i nemoj se opterecavati ''sta ako ne polozim ispit'', ti samo izaci na taj rok, daj sve od sebe da dobro uradis ispit, ali nemoj razmisljati ''ma garant cu pasti al eto''...a i ako padnes, moras padanje pretvoriti u motivaciju...
ih sta sam ja tako ispita padala, i dolazila sve nervoznija i nervoznija na ispite, i ucila nervozna i opterecena....vjeruj mi kad sam sve prihvatila opusteno i da nije smak svijeta i katastrofa ogromnih razmjera, polozila sam 5 ispita za 2 mjeseca....tako ces i ti...
uzmi knjigu, procitaj pasus i pocni razmisljati samo o njemu..analiziraj to sto citas...a ne : citas pasus, i kontas ''jooj ne da mi se ,a moram, past cu garat al eto''
Zabice27 i AnzA,
vase rijeci mi puno znace...i potpora su...user posted image

blur 77,
drago mi je sto si s nama i sto si nam pisala...
ja nemam iskustva sa trudnocom, ali ja mislim da tebi trebaju dobri i sposobni doktori koji ce da brinu o tebi i LJubav....puno paznje i njeznosti, sigurnost...
necu uopste ni da se pravim da te razumijem, jer nisam iskusila ono sto si ti...ja se uvijek vodim onom : tek istinski mozemo razumijeti ljude koji su prozivjeli isto ili slicno kao mi...
bilo bi lazno od mene da ti kazem da te razumijem...
ali sto se tice anksioznosti i panicnih napada, itekako te razumijem.
samo sto u tvome slucaju, tebe nije strah i ne brines se samo zbog sebe, vec zbog dvoje, sebe i bebe....
moj ti je savjet : nadji ti dobrog, kvalitetnog i blagog psihijatra, okruzi se paznjom i ljubavlju i u svako doba se nama obrati i pisi nam...
mi smo uvijek tu ;)

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1444
25.9.2010 22:42:05   
blur 77
Uh, bas si me raznjezila, Elmasa, hvala ti.
Ma boricu se, moram se boriti, valjda prezivim i ovo, nadam se samo da ce moja mrvica izdrzati sve ove strahove koje prezivljavam.
Imam i divnog i pazljivog muza, i divne roditelje, podrsku sa svih strana, okruzena sam ljubavlju, ali ono sto osjecam ponekad u sebi cini mi se da ih sve izdajem. A najvise sebe
Isla bih ja draga na psihoterapiju, ali zbog trudnoce ne mrdam iz kreveta, niti smijem do sledeceg pregleda, a to je za 15 dana. U svakom slucaju, hvala ti na savjetima, pomazu. kiss

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1445
25.9.2010 23:44:36   
taraG
Elmesa hvala na finim rijecima i podrsci! Trudim se, eto izasla sam na jedan ispit, veliki korak za mene! Sada su mi posljednji rokovi, a meni fali jedan ispit za uslov, pa mi je jos veci pritisak! Ali trudim se ne misliti, i uciti, kada uspijem se natjerati, manje mislim na ovo stanje! Evo veceras me uhvatili neki strahovi opet i paranoje, da ce se sve te crne misli desiti, ali valjda se to ne desava samo meni! Mada nikome ne bih pozelila ovo, ali ipak se nadam da nisam sama, da su to sve samo od anks.!
Blur dobro nam ti dosla, samo ti napisi sve sto ti na srcu lezi! Ja sam inace cula da u trudnoci vecini anks. nestane, pa ce mozda i tebi uskoro! U svakom slucaju, ti i bebica se fino pazite, i aBd da sve bude dobro! Puno srece! Pusaaa i ostalim curama!

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1446
26.9.2010 21:30:33   
sanchez
Hello drustvo sta mai
Kako ste mi .Vidim da smo relativno svi dobro.
Blur dobro dosla .Zao mi je sto se nalazimo na ovom forumu ali sta je tu je .Sve moze covjek ziv izdrzati pa ce mo valjda i mi ovo.Asto se tice aneksijoznosti i panicnih napada sve te podjednako razumimo .A i sto se teci i spontanog i u tome te razumim pobacila sam sa puna 4 mjeseca prva trudnoca katastrofa ali i to se prevazide.A sto se tice ovi psiho stanja ja ti se sa tim borim vec 2 god .Kad imas dvoje djece moras da se boris kao lav.Edraga moja blur tako i ti stisni zube i budi uporna.Samo nemoj jako da ne pobacis nedaj boze.Moras da izdrzis zbog bebe zbog sebe zbog svih onih sto te vole.Znam da je lakse reci nego izvesti to ali jednostavno moras biti jaka .Kao i mi na ovom forumu .Ako si citala prethodne postove jednostavno vidis kako se i mi osjecamo lijecimo tjesimo i tako.Tako draga ne predaji se kad te spici pisi sigurno je neko tu da procita i uskoci u pomoc.Ako bog da.
ELMAS moja jesi li ziva drago mi je da si ok Tara  kako si ti ma kakve crne misli joj to baci macku o rep.Draga Anza sta mi ti radis itd da ne nabrajam sve vas ;jubim Maj 67,TraA,Jana,Jaca,BAmbino,Mirex,Dina,joj da koga ne zaboravim veliki pozdrav i izdrzite
STRELLAC STA JE SA TOBOM JESI LI ZIVA KAKO SI KAKO TATA KAKO SU TI DJECA AKO CITAS JAVI SE

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1447
27.9.2010 10:47:29   
blur 77
Bas ste sve mile, mnogo mi znaci vasa podrska. Borim se nekako, vucem se kroz dane, ima perioda kad sam bas ok, ali ima i onih uzasnih, kad pomislim da necu izdrzati. Trebam ici na kontrilu za 10 dana, pa me je dodatno strah sta ce mi reci, da li je sve u redu, posto imam blage bolove u stomaku i smedji iscjedak danima, iako pijem utrogestan od pocetka,  bas sam zabrinuta, strah me je da ovo moje stanje ne dozvoljava da mojoj bebi bude ok i onda mi bude jos gore. Vec sam napisala da je drugi spontani i bio okidac za moje stanje. Ali vidim da u i druge zene sa ovim problemom iznijele trudnocu, nadam se da ce tako biti i sa mnom, jer ne smijem pomisliti drugacije, ne bih izdrzala.
javljam vam se

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1448
27.9.2010 12:23:56   
nova_
Zdravo cure moje! Evo samo da se kratko javim, na poslu sam pa moram raditi. Ja sam standardno, dobro je, nema velikih kriza. Malo nekad budem nervoznija ali sve je podnosljivo. Vidim da su i ostale dobro sto mi je drago. Pozdrav za novu clanicu i veliki user posted image  podrske. Draga, ja sam neudata i nemam iskustvo trudnoce, ali mi je moj dr govorio da nema problema sto se tice trudnoce samo se ne smiju piti tablete. Bilo bi dobro da ides na psihoterapiju ako ti tvoje stanje bude dozvoljavalo (kazes da je rizicna trudnoca pa se ne smijes kretati). Mozes vidjeti kroz prijasnje postove da je mnogo zena uspjesno iznijelo trudnocu u nasem stanju, tako ne optercuj se tim. Vecina ih kaze da su u trudnoci cak bile super. Misli pozitivno, probaj se opustiti koliko god mozes i bice sve dobro aBd. Mi smo tu uvjek da pomognemo i damo podrsku bar na ovaj nacin. Drzim ti fige i vjerujem da ce sve biti dobro.

Veliki pozdrav i pusa za sve!!!

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1449
28.9.2010 1:07:42   
AnzA
... moje drageuser posted image user posted image izvinite ako oduzim sa pisanjem,tako mi se nesto sve skupilo osjecam se mnogo tuzno,i placem pisem. pisala sam da sam u vezi sretnoj i namjeravamo ako bog da da se uzmemo iduce godine,i imam jedan preveliki strah koji vam nisam govorila,jer pomislice te da sam luda,zasto to unaprijed mislit,al jako se bojim da nemognem imat djecu,jer sam psihicki ovakva anksiozna i strah me da mi to nebude uticalo na to kad budem htjela imat djecu,mnogo mi se to uvrtjelo u glavu,takodje i to kad bi imala dijete da ne budem losa majka i da dobijem postporodjajnu depresiju da mrzim dijete,jao Bozeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pomozite mi molim vas ,znam da ne treba unaprijed mislit i pitat se sta ako ,al to mi se tako uvrtjelo u glavi,dal ce ikad ova anksioznost popustiti,jako mi je lose i od otga mi dolaze svakave misli ,moje mile samo vas imam grlim vas

pozdravljam novu clanicu blur mnogo ,i vidis draga blur 77 nisi jedina koja koja je naksiozna imam misli i panicne napade,al drzi se draga ,tu smo uz tebe pomocic cemo ti koliko toliko kroz nasa iskustva i price da budes bolje,izvine te ako vam ne pisem posebno al mije jako jako lose user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *