maj 67
|
tebe su Strijelac lijecili od srca a mene od navodno upale sinusa,to je bilo u ratu,kad mi je sestra izbjegla s porodicom,bile smo jako vezane i tesko mi je pala ta razdvojenost.Nismo se vidjele 7 godina.Moji pokojni roditelji su jako patili a meni je bilo tesko gledajuci njih i njihovu tugu,sjecam se tog dana kad sam imala prvi pn,sjela sam da rucam i pocelo me je gusiti,vrtoglavica,bol i pritisak u glavi,srce ubrzano radi,izjurila sam vani na svjez zrak.Otad me glava boljela i kad sam otisla dr ona je rekla da je to upala sinusa i ja sam bila 2 mjeseca na bolovanju,pila antibiotike,pocela opet raditi ali nikad nisam bila sasvim ok,al valjda gdje nisam znala sta mi je u stvari nisam tome ni pridavala znacaj,stalno sam mislila da je taj pritisak od sinusa,imala sam povremeno i vrtoglavice ali sve sam to povezivala sa sinusima.Sledeci jak pn sam imala 17.januara 2008. kad smo cekali u sudnici na razvod braka,opet ubrzan rad srca,gusenje,osjecaj da cu se onesvjestiti,preznojavanje a moj bivsi kaze meni nemoj slucajno da kad udjemo kod sudije kazes da ti nije dobro pa da odgode raspravu.Taj dan sam se razvela i otad mi je bilo lose,isla sam doktoru,vadila sve nalaze,sve u redu,cackajuci po internetu sama sebi otkrijem dijagnozu,odem privatno kod dr,pokazem sve nalaze i dijagnoza anks,agorafobija,depresija,svasta nesto.A sto se tice depresije proci ce to,ja sam svaki dan imala pn kad god sam usla u kupatilo da se istusiram,ili operem kosu a pogotovo kad bih se ofarbala,pa cekam pola sata a mene drma pn,razmisljam umrijecu prije nego sto operem kosu.Ja sam i kad sam bila najvise depresivna sebe tjerala i da se nasminkam i da operem kosu,ali vidjeces kad ad jos pocnu djelovati u tebi ce se poceti buditi zelja da se sredis,depiliras,operes kosu,sredis kucu,kuhas,nemoj se samo s tim previse opterecavati jer to ce doci samo od sebe,ja se tacno sjecam da kao da se u meni nesto prelomilo i moja razmisljanja su krenula u pozitivnom pravcu,vratila se zelja da radim sve ono sto godinama nisam smjela.Samo polako,moras imati strpljenja
|