Anidae
|
IZVORNA PORUKA: Strijelac79 Da li neko zna je li ovo od anks.;lagana vrtoglavica,tupi bol u potiljku,napetost u vratu,kao grč u stomaku i ubrzani ritem srca ,to mi se često dešava ali ne dobijem napad nego to prođe nakon 15tak min,ja obično dobijem jaki napad ali zadnjih dana ne nego samo ovo kao val prođe Sve su to zivci draga moja... Ja sam u ono vrijeme obavila sve ali zaista sve moguce pretrage srca,glave, kicme, krvi, ma neznam ni ja sta vise nisam i kad su svi nalazi pokazali da sam ok fizicki doslo se do zakljucka da je to sve ustvari na psihickoj bazi. Ja sam licno imala vrtoglavice tako jake da danima nisam smjela uopste ustati iz kreveta (ako sam sama kod kuce) jer obavezno lupim od vrata tj. hodam kao pijana, a glava toliko bolila da nijedan lijek nije pomagao... Poslije one pocetne terapije (leksilijum,seroxat i ostalo) toga vise nikad nije bilo...Sad mi takvi simptomi ko tebi dodju samo kad se nesto bas zestoko nanerviram Sto se tice napustanja foruma o tome i ne razmisljaj...Shvati ovo ovdje kao jednu vrstu grupne terapije, ako nista barem imamo svaka podrsku jedna od druge, a vidim vec i da su mnoge ovdje polako pocele otvarati srce... Proslost jeste proslost ali isto tako je potrebno proraditi na proslosti da bi se otkrili tacni izvori straha,panike i sl...Moja se psihologinja bavila 3 godine time i uspjele smo stvarno dosta,pa tako,ako nekome ovaj forum pomaze u tu svrhu, ne vidim razlog sto se ne bi pricalo o tome... Covjek se svaki puta osjeca lakse kad isprica, dobiva osjecaj sa svojom realnoscu kroz pricu, a ujedno, dio tereta s duse spada... Draga strijelac, ja sam zrtva incesta,a bila sam u vezi sa psihopatom kojem sam jednom davno otvorila dusu i koji me je poslije toga poceo ucjenjivati SEXOM na koji ja nisam mogla pristati iz logicnog razloga...Trajalo je pune 3 godine i mozda se nikad nebi zavrsilo da ja nisam zaglavila u kuci ovoliko dugo jer taj svaki put kad me vidi na ulici napravi mi scenu...Jos zivim u strahu od oca koji mi je pokusao nauditi kao maloj i od bivseg koji se mojom mukom sladio kako bi zadovoljio svoje primitivne muske nagone...Hvala Bogu dragom, ja sam se udala nevina za covjeka kojeg stvarno volim i cekamo svog djecaka ali rane na dusi krvare jos uvijek tara Ukoliko ides doktoru onda je ok, a takvi poremecaji, kao i svaki drugi uostalom, prelaze u bolesti (psihicke) ako se ne lijece... Npr. ova panika najcesce predje u sizofreniju jer ljudi usljed silne borbe da se trgnu,daim bude bolje, postaju agresivniji a ponekad nemogu nista uciniti pa tako na kraju dodju na gore samo...Naravno, tvoj doktor bolje zna od mene i nebi dalje da polemisem Drage moje, hvala vam svima na podrsci i lijepim rjecima, i samo da znate, toliko ste me ojacale da sam evo odlucila da svoju pricu podijelim s vama, i vjerujte osjecam se lakse Puseeeee