RE: Anksioznost?? (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

dammy -> RE: Anksioznost?? (6.6.2014 15:23:56)

mamica nekad u taj isti centar nikakvih simptoma a nekad kao danas uzas.gledam zene sa djecom setaju smiju se a ja kao kreten kao nesto gledam u telefon i drzim se za zid...samu sebe bih zadavila[sm=smiley13.gif]

Dina2 -> RE: Anksioznost?? (6.6.2014 15:48:12)

Draga dammy, ja sam u centrima dozivljavala najvece panicne napade, vrtloglavica, vruc znoj, osjecaj da ćeš poluditi da ces pasti ma joj sve me znalo obuzeti! Vazno je nauciti, kako ostati smiren i ne pobjeci! U tom trenutku razgledanje ti nece pomoci jer si u hodu a hod nam postaje brzi tad, ne postaje ustvari vec mi ubrzavamo! Pokušaj sjesti, i npr. Gledati u tel. Udahni duboko neprimjetno, znas da je tebi to sve strasno u tom trenutku al da nista se nece desiti, ostani mirna, sjedi 5 minuta i cekaj da prođe nece ostati nebrini, mozak tvoj samo mora dati tijelu znak da je dosta, a to je sa pozitivnim mislima, pokusaj nemisliti na najgore, vec u tim trenucima razmisljaj skojim ciljem si dosla, sta sve moraš da obavis, gledaj to kao na borbu neku, ne sad borbu na silu vec polagano presaltavaj brzine u najmanju, nesta će taj osjećaj vjeruj mi! I nebi ti preporzcila da.mjenjas centar vec odi u taj isti drugi put 5 minuta udji ssmo prosetaj, drugi put ostani duze, i onda odi i u kupovinu! To je sve borba i igra sa negativnim mislima, moras nauciti igrati se i bices Sretna i zadovoljna svaki put!

dammy -> RE: Anksioznost?? (6.6.2014 16:57:13)

Hvala Dina2,svega sam ja svjesna i pokusavam da se izborim.nekad uspijem a nekad ne,ali sam najvise ljuta na sebe i sto se vrtim u krug,a znajuci da je ovo malo mog mozga dovelo do toga.jednom sam takodje otisla u trzni i vec na ulazu krece uzas.ja kazem sebi poluglasno mrs u p..m...vise si mi se na glavu popela ...i bilo mi je odmah lakse.e to vam je onaj sistem iz k jige panic away naravno bez mrs u p..m..[sm=smiley36.gif]danas nisam mogla da se snadjem.i sto je jos gore kuci nista.ma uzaas.poz zene drage anksiozne lavice

HNF -> RE: Anksioznost?? (6.6.2014 18:04:57)

dammy znam vrlo dobro kako se osjecas. nas na grupi uci, da NE SMIJES dopustiti da te strah preplasi. Znaci treba da ides svaki dan ako si u mogucnosti u taj centar, pa 5 minuta, 5 .bolje ista nego nista. nema nista gore ako kazes, ne smijem, ne mogu otici tamo, strah postaje sve veci i veci, jer se strah strahom hrani. Znaci, necu reci moras, nego trebas da ides tamo, pa koliko god da ostanes bolje i to, nego da ne pokusas. vjeruj i mene bude strah da idem bilo gdje izvan grada. evo nasi prijatelji imaju kucu na selu, i ja kad trebam ici tamo mene neki strah obuzme,odmah razmisljam kako cu ako me tamo uhvati panika, pa ovo, pa ono, znate vec sta sve, daleko mi je hitna, bolnica. i danas kazem muzu eh sutra cemo ili prekosutra akobogda, kod njih na izlet na rostiljanje, pa nek bude sta ce bit.ja namjerno radim stvari kojih se plasim, samo da se suprostavim strahu. vjeruj i mene je strah samo tako, nervoza u zeludcuuuu, preznojavam se, ali idem, samo da ne bih dozvolila da me strah nadjaca. evo danas sam gledala neku emisiju na TLC, zove se ANKSIOZNOST.Americka emisija,ljudi koji imaju anks.panicne napade, ne izlaze iz svoje kuce zbog toga. i veliki neki strucnjaci im pomazu, i sve se svelo na to, da oni moraju radit stvari koji se plase, to jest netjerali su ih da idu van iz kuce, jer se samo tako moze to prevazici, izlaganjem strahu. Kazu i ti doktori da je to u pocetku jako jako tesko, ali da je to jedini nacin. naravno u granicama svojim,, znaci pokusas danas 5 minuta, kad vidis da vise ne mozes vratis se kuci, pa opet suttra,bitno je samo pokusat a ne odustat. isto i za opsesivne misli, one su moj najveci problem.kad se javi ta neka ruzna misao, kazes sebi, pa ok to je samo misao, ja to ne zelim, i ne zelim da uopce reagujem na to. jer ne mogu kontrolisat sta ce mi sve naumpast u toku dana, ali mogu kontrolisat svoju reakciju na to.kaze meni psihijatrica ejjj da ti je vidjet sta sve ljudima pada na pamet, da cujes i njihove misli, hajd reko utjesi me, nisam najgora,hehe, bar se tjesim [sm=smiley36.gif] etooo :*

enastare -> RE: Anksioznost?? (6.6.2014 18:54:07)

Drage moje evo mene nesto bolja nego juce...puno mi znaci vasa podrska...meni su najgore misli al imam i one tjelesne senzacije tipa drhtanje , nervoza, plac, gusenje al misli su najgore.... sta ako pozelim da naudim sebi ako ne zelim zivjeti ...a djeca ...ima te li takvih stvari....[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

enastare -> RE: Anksioznost?? (6.6.2014 18:55:53)

Ima li iko ziv na ovom forumu ko se s tim borio nek mi kaze kako i koliko mu je trebalo da se izvuce plizzzzzz[sm=zmeden.gif]

koka i po -> RE: Anksioznost?? (6.6.2014 19:09:47)

IZVORNA PORUKA: enastare

Drage moje evo mene nesto bolja nego juce...puno mi znaci vasa podrska...meni su najgore misli al imam i one tjelesne senzacije tipa drhtanje , nervoza, plac, gusenje al misli su najgore.... sta ako pozelim da naudim sebi ako ne zelim zivjeti ...a djeca ...ima te li takvih stvari....[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

neces[sm=smiley1.gif]ja ti garantujem[sm=smiley1.gif]
sve dokle se budes bojala svojih misli trebas znati da se neces usuditi na takav cin.kada postane svejedno onda je problem.samim tim sto se bojis znaci da normalno razmisljas i da nisi dosla do tog nivoa kada je svejedno dali ces biti ili neces,i kada ti tvoje zivljenje vise nema smisla.
hrabro...proci ce.

HNF -> RE: Anksioznost?? (6.6.2014 19:13:11)

Draga enastare, sve ti ja to prozivljavam. Isto imam te misli i strahove sta ako poludim pa nesto uradim,sta ako izgubim kontrolu nad svojim ponasanjem, sta ako nekog povrijedim itd,ali to su samo misli. Moras to shvatit,to su misli,ti ne zelis to,to su misli i one ti ne mogu naudit. To ti je iszo kao da svaki petak ocekujes bingo,i ubjedjena si da ces ga dobit,a binga nigdje,hehe. I sama imam strahove,mislu,nervozu,drhtavicu,nekad mislim da cu iskocit iz vlastite koze od neke tjeskobe. Ali borim se,borim kao lav. Nema tu sad nacin,da ja tebi kszem eh znad uradit ces to to i to, i nestaz ce te midli. Shvati toga nema. Jedini nacin je u tebi samoj. Moras midliti pozitivnijr, nadat se boljem kad ti fodje ruzna.misao prekini je odmah,odmah i pocni mislit nesto lijepo,nesto pozitivno. Pa mora bit bar nesto pozitivno u tvom zivotu. Hajde ukucaj sad na youtube, lijecenje panicnih napada, eliminisanje negativnih misli,pa.malo pogledaj neka pozitivna videa.

Dina2 -> RE: Anksioznost?? (6.6.2014 19:15:17)

Svi smo mi misli tog tipa imali draga moja, treba toliko dugo da se izvučes dok te neklepi nesto drugo neki drugi misao il neki drugi simptomi, i onda ce opet biti pitanje STA AKO! Nista AKO vec iskoristi ove lijepe dane, izadji sa djecom, nebudi u kuci, kuca ubija! Nestace to draga moja samo nadji sebi nesto što ce ti paznju skrenuti, misli tipa STA AKO nikog nisu ubile ni napravile ludim, znam koliko mogu biti iscrpljujuće ali su nerealne, i zato neplasi se neces to nikad uraditi niti pokusati, pokusaj nemisliti na to, vec osmijeh na lice i u zivot sa djecom dalje!

HNF -> RE: Anksioznost?? (6.6.2014 19:16:38)

Sorry pisem sa mobitela, pa je hiljadu gresaka.

enastare -> RE: Anksioznost?? (6.6.2014 19:24:12)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]ljubim vas sve [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]hvala puno mi znaci sto ste sa mnom priznajem da sam danas bolja samo zahvaljujuci vama kissssss za sve

dammy -> RE: Anksioznost?? (6.6.2014 20:06:08)

enastare sve smo prosle kroz to i to jednostavno moras da prodjes.kad sam ja to dozivljavala nisam nista znala o tome i malo po malo,internet psihijatar literatura iprodje ito.imam ja i sad tih faza ali sam informisana pa se izborim.obavezno razgovaraj sa psihologom da se malo rasteretis.sve su to simptomi anksioznosti zato smo sve ovdje gdje smo...ne traju te misli dugo i dobro je da ih preguras i posle ces da se sjetis koliko si se sjekirala zbog glupih misli.jer to su samoMISLI.samo hrabro .i da...isplaci se kad ti dodje ja nisam mogla i sve kupila u sebi...samo hrabro poz.

Mamica24 -> RE: Anksioznost?? (6.6.2014 23:20:28)

Eh sto se tice misli najgore se plasiti onda se one sve vise ukorjene i samo se vrte po glavi ne mogu se zaboraviti nazor.. eh ja misli pokusavam maksimalno ignorisati znaci ne zelim da ih se plasim... kad mi prodje kroz glavu nesto jako ruzno da ne navodim primjer ja se potrudim da tome ne pridodavam nikakvu emociju ni strah ni tugu ni srecu.. pokusam sebi reci ok to je misao kao i svaka druga i kao sto je misao i da ce mi pred kucom nici banana heheh naravno od tog nista...

Kod mene to funkcionise znaci misao stavim na ugnore sto se tice emotivnog reagovanja.. tj negativnu misao koja bi me uplasila do srzi ja sad pokusavam emocionalno ignorisati kao da vidim bijeli papir sta vise kazem sama sebi hajde vrti mi se po glavi koliko hoces dacu sve od sebe da te se ne plasim radije cu misliti na mog muzica i vecerasnji izlazak bez djece... hmm sta bi mohla obuci a sminka koju cu frizuru... i td da ne duljim..

Sto rece hnf odmah sebe usmjerim da razmisljam o necemu drugom

Hajde glave gore sve ce ovo jednom proci samo pozitivno i naprijed gledati!

dammy -> RE: Anksioznost?? (6.6.2014 23:48:08)

drage moje upravo me spucao panicni napad .nije odavno ovako.luuuuuudim.

HNF -> RE: Anksioznost?? (6.6.2014 23:55:48)

ne pridaju mi poseban znacaj. nije prvi, pa da te prepadne. dozivjela si ih sigurno dosta do sad, pa si eto ziva i zdrava, tako da nemoj da se sikiras. nego skuhaj sebi caj od kamilice, ja evo gledam seriju humoristicku,Dva i po muskarca, sad ce mi i Svi vole Rejmonda, tako zabavi se i ti snecim pozitivnim. Ali zapamti, nece ti to naudit, nije do sad nikad, pa nece ni sad. Sigurno da si imala neku ruznu misao koja je potaknela panicni. jer svaki panicni upravo pocinje od misli.

Mamica24 -> RE: Anksioznost?? (7.6.2014 22:23:26)

Hellooop zene gdje ste to ma ja vikend dosao hoda se luta niko nije anksiozan Hvala Bogu :-) i ja sam se plaho opustila. Mada sitra imam posla po kuci da se slomim sva al nema veze...

Coek mi opet ide na put hehehe u utorak ja to zovem treningom protiv straha pa se spremam :-)

Eto ljubim vas sve i pozdravljam ljubite djecicu i uzivajte!

dammy -> RE: Anksioznost?? (7.6.2014 23:41:19)

Ja ispisala dugacak post jutros i nisam mogla da ga posaljem.mozda mi je i mobitel pobudalio(preslo mu od mene)[sm=jezicek.gif]ja danas uglavnom dobro.hvala hnf na podrsci i svim ostalim zenicama.poljubac

HNF -> RE: Anksioznost?? (8.6.2014 9:14:36)

samo da vam mahnem. evo i ja pijem kafu, pa se idem spremat za izlet. idemo na vikendicu onih prijatelja sto uvijek imam strah, jer mi je daleko bolnica ili hitna [sm=smiley36.gif]. ali ja odoh na rostiljanje akobogda, pa kud puklo da puklo, hehe.

enastare -> RE: Anksioznost?? (8.6.2014 13:40:12)

Evo mene danas ako me danas tjeskoba ne ugusi nece nikad[sm=zz_eek.png][sm=zz_eek.png][sm=zz_eek.png][sm=zz_eek.png][sm=zz_eek.png][sm=zz_eek.png][sm=zz_eek.png][sm=zz_eek.png]

prepadnuta -> RE: Anksioznost?? (8.6.2014 17:16:40)

Drage moje,ja sam jako u cudu.. vec neko vreme me gusi,onda krece mi malaksĺost i kao da su mi teske ruke i noge. Zatim pocne mi u stomaku neko ko uzbudjenje i strah kao pred nesto bitno. Ja sam u procesu vantelesne a i imala sam stresova od smrti oca pa ostalih stvari da ne nabqajam. Vadila sam rezultate sve ok,jos ekg ujutru,svi mi kazu da je to na psihickoj bazi da sam proteklih godina puno patila. Dal da odem kod psihijatra,sta cu da radim.

enastare -> RE: Anksioznost?? (8.6.2014 18:57:40)

Ja se iskreno nadam da su ovo nekakve faze u zivotu i da ce proc nekom brze nekom sporije ..kod mene to ide jako sporo dan naprijed dva nazad i sve tako moram vam priznaz da sam ja bila odlicna dok sam pila zoloft ...sad popijem tu i tamo lex ...svi kazu da mi zoloft vise netreba a ja vam i nisam sigurna u to.Svi kazu da sad sa ljepsim vremenom idu i bolji dani za nas ni to ti kod mene ne izgleda ne vazi i dalje se gusim i placem svaki dan kao da mi neko sjedi na plucima [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

prepadnuta -> RE: Anksioznost?? (8.6.2014 20:54:16)

Enastare,pa i mene tako gusi isto,nekad da udahnem nikako,sve me strah i taj nemir me obuzme kao kad iscekujem nesto,ne znam oticu kod psihologa i nekakvu terapiju da mi da.Svi kazu proce samo na nervnoj bazi je jer sam bas zadnjih godina patila ne znam...

Mamica24 -> RE: Anksioznost?? (8.6.2014 22:02:29)

Evo i mene uh umorna ko pasce od hodanja pa posla po kuci i td..

Jos me juce ubode neka luda bajka i sad mi je ruka natecena al bar ne svrbi vise!!

Meni poceo pms pa simptomi neeeesto jaci al heeej kad me do sad nisu ubili mouda fakat prodju skroz :-) Daaaj Boze!!

Eh ja kad bih imala to gusenje ili osjecaj teskog disanja radila bi vjezbe disanja ima na youtu e ima.na abksioznost.net joooj stalno pretendiram tu stranicu ali zaista zaista je puna savjeta vezanih za anksi i sl..

Eh proci ce kad prestanete misliti na to"kad ce vise proci" jer to je ustvari odrzava i hrani..

HnF Dina kako ste zene?

HNF -> RE: Anksioznost?? (8.6.2014 22:39:17)

evo mene dosla sa izleta,pa sam se nesto izmorila, ali bilo mi je pravo fino, super, nije bilo nikakve panike niti straha hvala bogu [sm=bravo.gif]. mamice i mene je uhvatio pms, pa sam malo nervoznija. ti i ja hajd sto imamo iste probleme i strahove,misli vezane za anks.sad nam je i pms u isto vrijeme hehehe[sm=smiley36.gif]

HNF -> RE: Anksioznost?? (9.6.2014 19:37:55)

gdje ste svi, sta je ovo danas nikog nema. nadam se da ste dobro, pa se zato ne javljate. ja malkice nervozna, drma me PMS, evo me sva se napuhala, samo bi slatko jela[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  230 231 [232] 233 234   Sljedeća stranica >   >>