|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  211 212 [213] 214 215   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
9.1.2014 9:40:56   
bebacha

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Jooooj zenice ja nikako da se rijesim ovog osjecaja kako mi se manta a ustvari ne manta mi se.. Samo na to mislim vec 2-3 dana nikako da popusti .... Jako me plasi... Nisam jos popila nikakvu tabletu al nesto kontam bar pola leksilijuma.. Pokusavam se kretati sto vise al ne pomaze bas..

mozda da popiješ ipak tabletu ako te toliko drzi
i meni to dodje al nekako ospijem otjerat te misli

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5301
9.1.2014 13:47:30   
Mamica24
Mozda veceras kad dodje muz ovako ce me uspavati..

Hvala Bogu taj osjecaj me sad ne plasi niti panicim zbog njeg ali mi smeta jer salno mislim na to... Grrrrrr...

Mozda posto mi je strah ispario tako i ovaj osjecaj i umisljanje nestane... Kao i ove teeeeske noge!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5302
10.1.2014 23:06:30   
nova_
Drage forumasice, da vas na pocetku sve toplo pozdravim. Nekad sam bila Redovna na ovoj temi jer sam prezivljavala sve sto i vi. Mozda me se neka od starijih clanica i sjeti. Nakon mnogo vremena večeras sam ponovo ovdje. Citajuci neke od postova osjetila sam potrebu da se javim i dam vam podrsku da ustrajete u borbi s vasim strahovima. Ukratko cu vam kazati da sam bila toliko anksiozna da nisam mogla normalno funkcionisati. Sve simptome koje vi opisujete imala sam i ja. Prisilne misli, knedlu u grlu, vrtoglavice od kojih sam zavrsavala na Hitnoj, nesanica... Da ne nabrajam, ne moze biti gore. Pokusala sam se izboriti sama, snagom volje, ali kako nisam uspjevala otisla sam psihijatru. Dobila sam dijagnozu GAP i PA. Obzirom da sam bila jako lose, a morala sam raditi dr je savjetovao da pijem AD i idem na psihoterapiju. Poslusala sam ga i otpocela s terapijom. Nakon mjesec dana sam se osjećala mnogo bolje a kako je vrijeme odmicalo napredak je bivao veći. Po savjetu psihijatra AD sam pila skoro dvije godine, tačnije 22 mjeseca. Sad je malo vise od dvije godine kako ne pijem AD i osjećam se odlicno. Anksioznost i PA se nisu vratili i nadam se da aBd i nece. Ali, i da se vrati znam da ima lijeka i da moze biti bolje. Ovo sve sam napisala samo da bih vam dala volju da se borite i ne odustanete. Meni je u periodu kad mi je bilo najgore ovaj forum najviše pomogao, odnosno zene na ovoj temi. Mislila sam da je samnom gotovo i da nikad necu biti ona stara, kakva sam bila prije. Srecom, nisam bila u pravu. Drage moje, nemojte se predavati. Ne Izbjegavajte terapiju, borite se i izborit će te se. Ako vam ikako mogu pomoći, bilo kakvim savjetom slobodno pitajte, jer vjerujte sve sto vi sada preživljavate doživjela sam i ja. Puno pozdrava!

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5303
11.1.2014 18:16:20   
jana40
DRAGA NOVA STA SI KORISTILA MENI JE DAO FLUNISAN ALI NESTO NE DJELUJE NE ZNAM KOLIKO DUGO TREBA DA POĐE DJELOVATI, IMAM UZASNE FIZICKE SIMPTOME

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 5304
11.1.2014 18:40:43   
nova_
Draga Jano, pila sam cipralex 10mg. Prvi mjesec pola tablete a kasnije cijelu. Ne znam koliko dugo pijes ali AD trba vremena da djeluje. Ne moze ti odmah biti bolje. Meni je postepeno bilo bolje. A znam da je prošlo bar mjesec dana da bude malo bolje, a kasnije sve bolje i bolje. Naravno, bilo je povremenih kriza, pogotovo na početku. Nekoliko dana dobro, pa nekoliko loše, sve dok dok dobri dani nisu preovladali. Imaj strpljenja i sigurno će biti dobro. Sto se tiče fizičkih simptoma oni su prisutni na početku uzimanja AD-a. Ja sam imala uzasan tremor, mučninu, nesanicu, pojačanu anksioznost ali nije dugo trajalo. Par dana, nista u usporedbi sa silnom anksioznosti koja me prije toga mučila puna 4 mjeseca. Vidjeces da će biti bolje, sigurna sam u to, samo i ti vjeruj u to i ne obaziri se na simptome, na krize koje budes imala. Samo grabi naprijed, imas moju veliku podrsku, kao i sve ostale zene!

(odgovor članu jana40)
Neposredna veza do poruke: 5305
11.1.2014 19:06:44   
Mamica24
Jana40 koje simptome imas. Ja sam bila pocela piti ad ali sam dobila uzasnu alergijsku koznu reakciju i prestala sam nakon 2 sedmice.. Uspijevam se izboriti sa svim osim.ovih gumenih nogu i osjecaja da mi se manta!! Nisam htjela nastaviti sa ad mozda mozda se nekad vratim ali sam upoznala puno osoba koje su se izborile bez ad pa sam.odlucila pokusati..

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 5306
11.1.2014 19:22:50   
dammy
mamica kakvu si alergijsku reakciju imala .da nije mozda koprivnjaca.ja sam tto imala kad nisam pila nikakvu terapiju,rekli su mi da je od stresa...

show must go on

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5307
11.1.2014 20:32:50   
jana40
imam vrtoglavice, lupanje gusenje oko srca, malaksalost s tim da su mi ovi nalazi u redu, ma nema sta nemam , uzas nekako sam se borila do zadnjih 10 dana, ali posto radim jednostavno ne mogu moram pokusati sa terapijom, ja sam pila samo sedam dana i odmah se uplasila nece mi biti ni od tableta bolje, jbš budalu kad se svačeg boji

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5308
11.1.2014 21:10:54   
Mamica24
Dammy ne znam sta je bilo al su mi rekli da je od te terapije i da prestanem piti neko vrijemw. Od glave do pete bila sam prekrivena crvenim flekama isto da me napao roj pcela.. Bilo je uzas za pogledati.. Psihijatar mi je rekao da prekinem dok se alergija ne povuce pa da pocnemo druge. Ja sam u medjuvremenu upoznala neke ljude koji su uspjeli bez ad ima ih i ovdje na forumu.. Pa sam odlucila pokusati... Hvala Bogu ide na bolje dosta sam upoznala ovo moje stanje i dosta sam.citala o tome.. Ne kazem mozda se i ja nekad opet odlucim probati ad al sad za sad imam dbar osjecaj da mogu bez ad... Mozda ce biti teze ili duze al potrudicu se.. Cak ni leksilijum nisam popila jako dugo.. Evo cak dok sjedim nemam ni taj osjecaj mantanja al.cim.hocu negdje izaci mene se noge pretvore u gumu i ja samo mislim kako cu se obaljestiti...

(odgovor članu jana40)
Neposredna veza do poruke: 5309
11.1.2014 21:17:08   
Mamica24
Vise sam sama sebi dojadila na ovoj temi user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5310
11.1.2014 22:57:49   
HNF
nova ,jako lijepo od tebe da si se javila, i ohrabrila nas i dala nam podrsku. jana 40 i ja imam fizickih simptoma, lupanje srca, pa ponekad kao da mi nedostaje zraka, pa me ziga srce, cak sam isla radit i ekg srca da vidim jel sve ok, i bilo je hvala bogu, ali eto mene opet to srce cesto muci, posebno kada sam pod jacim stresom. mamica 24,imala sam i ja taj osjecaj mantanja i kao da cu se onesvjestit, jos jedan dan na poslu, i tako mi neka vrucina udari u glavu, i zanesvjesti mi se tako uzas, odmah me neki hladan znoj oblio sva sam se pocela trest, i tako me panika uhvatila da mi je samo kuci, samo strah da cu upast. to je kratko trajalo,par sekudi, i desilo se jos mozda 2 puta nakon toga, u razmaku od nekoliko dana, i ja sama sebi kazem, u redu je, ustanem malo prohodam ,pocnem nesto radit, pricat s nekim, samo da se preokupiram necim drugim, i uvijek pored mene stoji casa sa hladnom vodom,i u tim trenucima odmah malo popijem vode,bude lakse. hvala bogu od tada mi se vise nije ni desavalo. bitno je kad vidis da ti se desava taj osjecaj da ces upast, pocni radit nesto, igraj se s djecom, upali tv,uzmi nesto citat i nestat ce to, kad ne obracas paznju na to user posted image . Meni opet najruzniji osjecaj, kad me srce ziga ili kad imam taj kratak dah, kao da ne mogu udahnit do kraja,valjda rezumjete, imal iko s tim simptomom user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5311
11.1.2014 23:29:26   
bebacha

IZVORNA PORUKA: HNF

nova ,jako lijepo od tebe da si se javila, i ohrabrila nas i dala nam podrsku. jana 40 i ja imam fizickih simptoma, lupanje srca, pa ponekad kao da mi nedostaje zraka, pa me ziga srce, cak sam isla radit i ekg srca da vidim jel sve ok, i bilo je hvala bogu, ali eto mene opet to srce cesto muci, posebno kada sam pod jacim stresom. mamica 24,imala sam i ja taj osjecaj mantanja i kao da cu se onesvjestit, jos jedan dan na poslu, i tako mi neka vrucina udari u glavu, i zanesvjesti mi se tako uzas, odmah me neki hladan znoj oblio sva sam se pocela trest, i tako me panika uhvatila da mi je samo kuci, samo strah da cu upast. to je kratko trajalo,par sekudi, i desilo se jos mozda 2 puta nakon toga, u razmaku od nekoliko dana, i ja sama sebi kazem, u redu je, ustanem malo prohodam ,pocnem nesto radit, pricat s nekim, samo da se preokupiram necim drugim, i uvijek pored mene stoji casa sa hladnom vodom,i u tim trenucima odmah malo popijem vode,bude lakse. hvala bogu od tada mi se vise nije ni desavalo. bitno je kad vidis da ti se desava taj osjecaj da ces upast, pocni radit nesto, igraj se s djecom, upali tv,uzmi nesto citat i nestat ce to, kad ne obracas paznju na to user posted image . Meni opet najruzniji osjecaj, kad me srce ziga ili kad imam taj kratak dah, kao da ne mogu udahnit do kraja,valjda rezumjete, imal iko s tim simptomom user posted image

user posted image imam ja
al na srecu manje u zadnje vreijeme il ja ne panicim kao prije pa lakse

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5312
11.1.2014 23:30:29   
bebacha

Vise sam sama sebi dojadila na ovoj temi user posted image

ma jok
samo piši
ja citam al ne stignem pisat stalno

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5313
12.1.2014 1:52:25   
dammy

Dammy ne znam sta je bilo al su mi rekli da je od te terapije i da prestanem piti neko vrijemw. Od glave do pete bila sam prekrivena crvenim flekama isto da me napao roj pcela.. Bilo je uzas za pogledati.. Psihijatar mi je rekao da prekinem dok se alergija ne povuce pa da pocnemo druge. Ja sam u medjuvremenu upoznala neke ljude koji su uspjeli bez ad ima ih i ovdje na forumu.. Pa sam odlucila pokusati... Hvala Bogu ide na bolje dosta sam upoznala ovo moje stanje i dosta sam.citala o tome.. Ne kazem mozda se i ja nekad opet odlucim probati ad al sad za sad imam dbar osjecaj da mogu bez ad... Mozda ce biti teze ili duze al potrudicu se.. Cak ni leksilijum nisam popila jako dugo.. Evo cak dok sjedim nemam ni taj osjecaj mantanja al.cim.hocu negdje izaci mene se noge pretvore u gumu i ja samo mislim kako cu se obaljestiti...

J

show must go on

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5314
12.1.2014 2:14:03   
Mamica24
Uh evo sam gledala neki film i sad nikako da zaspim.. Muci me.misao sto cu sutra ostati sama sa curicom kuci.. Muz ide na neki krarki put vratice se popodne.. Mene je sad uhvatila takva nervoza da nikako ne mogu ni da legnem.a ne da spavam.. Pokusavam se nekako smiriti... Boze dragi nema misli koje mi sad ne prolaze glavom... I bas me plase!!

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5315
12.1.2014 2:17:14   
dammy

Ja sam terapiju pila samo mjesec dana (prije dvije god)i odmah mi je bilo bolje.Dr mi je dao ineke da pijem po potrebi i popila sam dvije za dvije god(nisu mi prijale)ali ova pocetna terapija super.Prilagodio mi je terapiju tome da imam djecu, da moram da radim,tako da to nije bilo prejako i da sam mogla da funkcionisem.A imala sam jaku anks.nisu ni ad toliko losi ako se prilagodi doza.Pozuser posted image

show must go on

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5316
12.1.2014 2:37:45   
Mamica24
Dammy pijes li sad ad? Ja sam pila Eliceu 2 sedmice to je bilo prekratko da se ista promjeni.. Ja vjerujem da tablete same ne mogu pomoci da mi moramo raditi na nasim mislima i osjecanjima..

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5317
12.1.2014 3:23:53   
dammy
ne pijem sad,pila sam ih samo jedan mj.prije dvije godine.slazem se da moramo raditi na sebi.ja se i dalje borim,ali kad se sjetim kako mi je bilo na pocetku,vjeruj mi da bih opet pristala na ad.Pila sam ih kratko tako da nisam mogla postati zavisna.tada mi je dr rekao uz to neki trening ili hobi obavezno...

show must go on

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5318
13.1.2014 0:55:06   
dammy
Citav dan ne mogu da udahnem do kraja,ciiiiitav daaaan i jos me drziiiii.Grrrrrrr

show must go on

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5319
13.1.2014 1:38:07   
aariel
Drage moje kako ste?Dugo me nije bilo od ljetos,a li u zadnje vrijeme sam ja mislim najgore od kako me muci ovo stanje.Naime pitanje za moje drage zenice,kako izlazite na kraj sa oKP-om pogotovo u trudnoci da li neko ima iskustva,pozdrav za sve i ne user posted image dajte se

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5320
13.1.2014 10:21:26   
Mamica24
Dammy meni se to desavali i pomagale su mi vjezbe disanja nasla sam ih na netu i na onoj stranici anksioznost.net.

Mene zadnjih dana muci pospanost.. Imam osjecaj da cu zaspati svaku tren. Pritisak mi je odlican.. Al me moja cura probudi 2-3 puta uvecer.. Jutros sam se probudila oko 7.... Jel se vama to desava!? Onda me uhvati strah da cu ne daj Boze zaspati a djeca mi budna.. Evo sam se sva preznojil od neceg...

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5321
13.1.2014 11:27:43   
dammy
Nisam mogla da zaspim do 4.Sad sam pospana i umorna,onaj kratak dah je prestao,ali me od jutros drzi neka strepnja u grudima kao da cu da ekslodiram.Uzaaaaasss

show must go on

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5322
13.1.2014 11:37:44   
Mamica24
Jooj znam duso kako ti je proci ce samo ti treba malo odmora.. Meni pomaze onaj Mg sumeci sad sam jedan popila.. Ako imaz nesto na biljnoj bazi valeral ili persen mene opuste doduse ja znam i pola leksilijuma popiti kad sam ono bas uznemirena.. Sad sam.sebe natjerala da sidjem do pijace i evo dosla sam zadihana uzas.. Vilica me zaboljela kako sam se zadihala :-) malo me razbudilo mada su mi oci teske ko olovo... Eheto... Malo se pozalim bude mi.lakse:-)

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5323
13.1.2014 11:40:26   
bebacha

Jooj znam duso kako ti je proci ce samo ti treba malo odmora.. Meni pomaze onaj Mg sumeci sad sam jedan popila.. Ako imaz nesto na biljnoj bazi valeral ili persen mene opuste doduse ja znam i pola leksilijuma popiti kad sam ono bas uznemirena.. Sad sam.sebe natjerala da sidjem do pijace i evo dosla sam zadihana uzas.. Vilica me zaboljela kako sam se zadihala :-) malo me razbudilo mada su mi oci teske ko olovo... Eheto... Malo se pozalim bude mi.lakse:-)

požalit se nego sta

ja sam hvala allahu evo par dana dobra pravo
ndam se da ce tako i ostat

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5324
13.1.2014 11:47:52   
Mamica24
Ne znam samo jel prvo ide umor pa anksioznost ili prvo nastane anksioznost pa iz tog osjecaj umora!?

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  211 212 [213] 214 215   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  211 212 [213] 214 215   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *