|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  213 214 [215] 216 217   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
17.1.2014 23:43:39   
Mamica24
Zene imali vas.. Dosao vikend pa svima lakse... :-) kod mene onako jos uvijek malo bezvoljna za neke stvarii u kojima sam prije uzivala ali sam ih danas radila nazor i mogu vam reci da mi se na kraju svidjelo... Sredila sam friz nabacila make up i otisla sq mm na kafu... Definitivno treba mi vise izlazaka jer tako bar na kratak period zaboravim na anksi.. Tjeracu se do zadnjeg atoma.snage...

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5351
19.1.2014 13:17:00   
dammy
Drage moje,ima li neko problema sa spavanjem?U zadnje vrijeme i kad zaspem kao da se trgnem i kao da mi neki nemir neda da zaspem.Onda sam preko dana umorma...Sta da raaaadim?

show must go on

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5352
19.1.2014 15:59:19   
enastare
Nisam ni ja ovih dana nista bolja slabije spavam nervozna i sve ostalo.Trebam prestat pit zoloft pa me panika drma pravo 😫😫😫😫😫valjda ce proc😔😔😔😔😔

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5353
19.1.2014 16:07:03   
enastare
Zene gdje ste ...nadam se da ste bolje od mene😩😩😩😩😩

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5354
19.1.2014 18:43:57   
HNF
evo mene, nisam ni ja nista bolja. sastalo mi se nekih problema i stresova, evo sad kazem muzu jest me strah da sad ne dozivim nervni slom, toliko mi se svasta sastalo, i neki me nemir obuzeo, i noge mi se pocele tako trest kao kad imas groznicu,popila sam valeral,evo malo se kao smiruje,ali sam bas nikakva. Jel se ikome tako desilo, da mu se noge pocnu trest kao da nisu moje :(

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5355
19.1.2014 18:53:05   
koka i po
HNF...neces dobiti nervni slom,
bolje ti je s vremena na vrijeme popiti nesto da te opusti nego da se trudis da se opustis sama a ustvari stvaras sebi sve veci pritisak.pokusaj da ignorises smetnje i prihvati ih kao dio sebe.nemoj ih se bojati jer sve sto dolazi dolazi iz tvoje glave.aneksioznost ima tonu simptoma koji se manifestuju u zavisnosti od osobe do osobe.
osnovno u svemu tome je da se ne bojis i da ne dopustis da strah kontrolise tebe.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5356
19.1.2014 18:56:46   
HNF
hvala koka i po na brzom odgovoru,ali eto mene tako neki strah uhvatio, i noge mi se pocele pravo trest, bas me panika neka uhvati, reko evo ga nervni slom, kazem muzu budi u pripravnosti, sad ces me vodit na psihijatriju, reko sad ce me nervni slom uhvatit. covjek me gleda blijedo, kaze kad te uhvati neces biti ni svjesna heheh. popila sam valeral, da se malo smirim, mada su mi se noge prestale trest, jos mi neki strah i nemir, i muka u zeludcu .valjda ce proci user posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5357
19.1.2014 19:01:23   
koka i po
izadji iz kuce,prosetaj....obraduje sebe sitnicom...ili drugog ako ti to cini vece zadovoljstvo.uradi nesto cime ces nahraniti dusu.skrenuti misli sa svojih problema jer uvijek ima gore...zapamti.
napravi sebi ambijent koji ce goditi tvom tijelu i duhu i sto je najvaznije voli sebe.sa vrlinama i manama nebitno ...ali se moras prihvatiti takvu kakva jesi.tek tada ce biti lakse.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5358
19.1.2014 19:03:37   
Mamica24
HNF i meni bi se noge tako tresle i onda kao grcevi u misicima. Proci ce ne sikiraj se ako imas onaj mg sumeci popij da ti se malo opuste nije to nista..

Mene vi sramota ovdje pisati samo se ja javljam. Kod mene isto nervoza i nekakav umor ali kad legnem malo da odmorim nemam zivaca da lezim. Puna glava misli sta ako mi je ovo ili ono... Danas sam se nazor tjerala da radim da zbunim glavu.. Ne pali uvijek al do sad je dobro!!

Mozda nam bude svima lakse kad snijg padne i vrijeme se stabilizuje!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5359
19.1.2014 19:08:39   
HNF
koka i po, znam da ima gore od ovoga bas se ovih dana susrecem sa ljudima koji su puno, puno gori od nas anksioznih, zato sam pod jos jacim stresom, jer zadnja 2 dana samo mislim o tim ljudima i o tome sta ako i mene to uhvati, sta ako se i meni to desi, itd, sta ako poludim, izgubim kontrolu itd. mamica24, bas takav osjecaj prvo mi se pocnu noge trest kao kad imas groznicu, kao grcevi u misicima a nije mi se to dosad desilo, a i meni su po cijeli dan te prisilne misli u glavi. Ja nisam imala nikad nekih fizickih simproma, osim ponekad lupanje srca, ali valjda se od tolike sikirancije i stresa mora ispoljiti i na fizicke simprome.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5360
19.1.2014 19:19:17   
Mamica24
Samo se utopli meni je dosta pomogao taj mg sumeci i kamilica a i ja valeral zdrmam nekad i dva :-) cula sam za neke na biljnoj bazi Melis se zovu i kao pravo su dobre i jos neke nesro Stres stop ... I ja se plasim da cu od ovog vise poluditi ili da.cu izgubiti fizicku snagu ... :-\ tako da nisi sama i moramo vjerovati da ce proci..

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5361
19.1.2014 19:38:38   
HNF
vjeruj kad sam se pokrila jorganom da su mi se noge prestale trest user posted image hvala bogu. Mamice 24, ti i ja imamo bas identicne simprome user posted image . Nadam se da ce prestat. Ja sam definitivno odlucila da idem psihijatru i da trazim neke tablete nek mi propise. I prosli put sam trazila, ali nije mi dala,samo sam isla na razgovore i super sam bila 2 godine. I evo sad se opet sve vratilo, i sad hocu da trazim tablete da se rijesim jednom za sva vremena ovoga uz boziju pomoc. Jedino se brinem tih nus pojava od tableta, s tim da imam malo dijete i da sam zaposlena, hoce li biti ti nus simptomi bas uocljivi, kako cu na posao itd :( nakon koliko se vidi poboljsanje

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5362
19.1.2014 21:41:56   
aariel
Draga HNf super ti je lexilum za takve napade panike,npr..meni su se uvijek noge tresle prvo, a i lijek koji je odlican za anksioznost je Demetrin inace ga zovu menadzerskim lijekom,jer nema osjecaja sedacije mozes funkcionisati a pri tome ti olaksa tegobe....ja cu radi svog OKP-a i anksioznosti ipak morati do psihijatra..... ne mogu sama da se izborim sa ovim...pozdrav zeniceuser posted image

< Poruku je uredio aariel -- 19.1.2014 21:42:35 >

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5363
19.1.2014 22:24:14   
HNF
ja nikad u zivotu nisam popila ni lexilium ni apaurin, jedino sam znala popit valeral ili persen. a isto tako nisam imala panicne napade, osim ponekad lupanja srca, tako da me ovo veceras pravo prepalo, i sad kad se sve smirilo, ja idalje osjecam jednu dozu straha da ce mi se vratit to stanje, da cu se pocet trest ili ne daj boze sta drugo.jeste li vi u tim trenucima imale osjecaj da cete poludit. mene cim neki nemir obuzme i strah, ja odmah mislim evo ga ludim, gotovo je,nervni slomuser posted image . mrzim ovaj osjecaj "evo ga ide,sad cu da poludim". jel i vi imate taj strah od ludila. i ima li iko da odgovori u vezi terapije. kakve su nus pojave, moze li se funkcionisat,jel podnosljivo, i kada se primjecuju prva poboljsanja user posted image

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5364
20.1.2014 2:13:07   
aariel

IZVORNA PORUKA: HNF

ja nikad u zivotu nisam popila ni lexilium ni apaurin, jedino sam znala popit valeral ili persen. a isto tako nisam imala panicne napade, osim ponekad lupanja srca, tako da me ovo veceras pravo prepalo, i sad kad se sve smirilo, ja idalje osjecam jednu dozu straha da ce mi se vratit to stanje, da cu se pocet trest ili ne daj boze sta drugo.jeste li vi u tim trenucima imale osjecaj da cete poludit. mene cim neki nemir obuzme i strah, ja odmah mislim evo ga ludim, gotovo je,nervni slomuser posted image . mrzim ovaj osjecaj "evo ga ide,sad cu da poludim". jel i vi imate taj strah od ludila. i ima li iko da odgovori u vezi terapije. kakve su nus pojave, moze li se funkcionisat,jel podnosljivo, i kada se primjecuju prva poboljsanja user posted image

Suuper sto nisi svaka cast,ali normalno je da imas strah od novog napada,jer se događa prvi put tako intezivno.Nemoj se brinuti neces poluditi svi smo mi imali taj osjecaj i on je jedan od simptoma panike ili anksioznosti.Zavisi o ljekova i terapije koji ti prepise iskljucivo dobar psihijatar ako je potbreno a niko drugi inace ad i ssri se jako dobro podnose a ocekivani nestanak simptoma je za oko mjesec mada je to sve individulano,pozdrav

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5365
20.1.2014 8:14:34   
Mamica24
HNF neces poluditi samo zato jer to mislis. Imala sam i ja takve napade i strahove i sad memponekad uhvai strah da ce mi se panicni vratiti ali kazem sama sebi da je to samo strah da nije opasan da mi nikad nije naudio niti ce. I inda se pokusam nexim.zbuniti. Koliko sam upratila po forumima neki koji piju ad morali su ih par puta promjeniti jer im.nisu odgovarali. Neki su se morali vratiri na ad jer su im se sumptomi vracali neki opet nisu morali dugo piti ad da bi im bilo bolje. Ja sam ih pila dvije sedmice i onda sam dobila alergiju to sam vec pisala. Moja dg je bila panicni poremecaj mada psiholog kaze da je to ustvari bila opca anksioznost. Pila sam ih oktobru i kada sam morala prestati odlucila sam.ici bez njih. Ali sam povremeno pila lexilijun i dosta mi je pomagao. Zadnji put sam popila pola lexija prije desetak dana jer nisam mogla zaspati.

Ne znam sta bih ti rekla za ad. Ovdje imas masu zena koje su se oporavile bez ad. Ti opet vidi otidji i psihijatru ako nosta nek ti propise lexilium da imas kad ti je bas ono lose. I meni dodje zuta minuta kad bih se vratila da pijem ad ali opet se nekako ohrabrim jer znam da je sve to u mojoj glavi i kazem sebi strah ti ne moze nista .

Ruzno je kad posle pn ostane strah da ce se vratiti ali pokuaj da tevtaj strah ne.plasi i da ne mislis na njeg. Zbuni se s necim po kuci ili oko djece. Ja se tjeram da izlazim vise iako mi se nigdje zbog mojih strahova ne ide. Neces poluditi ne sikiraj se ro je samo misao a ona nikome ne skodi. Imala sam ih na stotine raznih od rog da cu poluditi oslijepiti da xu se onesvijestiti i sl. Nosta se od rog nije desilo to su samo misli. Ne brini proci ce!!

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5366
20.1.2014 16:24:48   
HNF
hvala vam drage moje na ohrabrenju, ovaj mi forum puno pomogne, izjadam vam se a znam da me vi razumjete jer sve prolazimo kroz isto. jutros me bas opet neki strah uhvatio kad sam krenula na posao, sve nesto razmisljam sta ako mi se to desi na poslu, i sta ako poludim, ma standardne moje misli. I onda sama sebi kazem da je vrijeme da pocnem pozitivno i optimisticno razmisljat, i kad god bi mi se javila neka tako ruzna misao, ja sam pocela odmah mislit na nesto drugo, i hvala bogu eto super sam bila na poslu. Meni su najgore i ove misli, one bas iscrpe covjeka, samo razmisljas o tome, sta ako ovo, sta ako ono, ili kad cujem da je neko otisao na psihijatriju ja se odmah uspanicim i obuzme me strah, odmah pocnem mislit sad cu i ja, mada znam da smo svi individue za sebe.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5367
20.1.2014 22:13:57   
Mamica24
Ista sam vjeruj.. Evo veceras ni se ne ide u igraonicu sa djecom zbog tih sta ako pitanja ali sqm.ipet sebe i natjerala i bilo nam.je super.. I tamo su me fatale misli ali opet mi nekako lakse bilo valjda zbog one galame i djecurlije pa nisam mogla posvetiti paznju mislima.. Blago tebi ti radis ja sam kuci sa djecom po cijeli dan ne mogu da nadjem posao kako treba.. Sve do sad radila po mjesec dva i to je to.. Al nekako ispunim dan poslom i djecon Hvala Bogu opet prodje nekako!!

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5368
22.1.2014 12:12:31   
blur 77
Drage moje, evo i moje pogrske svima vama koje ste u zacaranom krugu, hocu da vam kazem da ce proci, Ja sam dobro, anksioznosti nema i mjesecima, pa onda navrati po par dana i vrati me na sam pocetak, onda se opet trgnem, pa je nema i tako u krug, iz mog dugog anksioznog iskustva sam shvatila jedno- koliko joj dopustimo, toliko ce biti sa nama! Nema lijeka, jer bih davno posla po njega i na kraj svijeta, lijek je negdje u nama, u nasoj volji, snazi i zelji da zivimo normalno, a to mi sve imamo, Zivim normalno, prihvatila sam da necu biti ko prije, ona bezbriznost je nestala sa spoznajom anksioznosti, ali kako negdje procitah da smo valjale mi od prije, da smo bile zadovoljne sobom i svojim zivotom, ne bismo se ni dovele do ovoga stanja. i dalje izbjegavam strecne situacije, slusam drugaciju muziku, gledam samo komedije, ne citam hroniku po novimama i dalje mi ne bude dobro kad vidim da je neko bolestan ili siromasan, ali to sam ja, emotivna. Ne mislim o zivoru, i budusnosti, te misli su me i dovele do ovoga, ispunjen mi je svaki minut dana, uvijek po nesto radim, ali se i ne bojim da ostanem sama sa sobom.
E sad zelim da pruzim posebnu podrsku Ariel, jer prezivljava isto sto sam i ja u trudnoci. Draga, prosla sam pravi pakao, mozes da nadjes moje postove od prije tri godine, ove zenice su me bodrile ssvakodnevno do kraja, i to im nikad ne mogu zaboraviti. Tada sam imala bas sve simptome na vrhuncu, bila sam ocajna, evo sad su mi posle suze samo kad pomislim sta sam prezivjela u periodu kad sam trebala da budem najsrecnija. Ali sam nekako izdrzala, isla dan za danom, i poslije poroda je poslo sve na bolje, kad ti je lose uvijek pomisli da cim rodis bebicu bice mnooogo bolje i to imaj u glavi, drzi se te misli, stalno je ponavljaj, a ja sam bila jos u goroj situaciji, rizicna trudnoca,morala da lezim, e samo zamisli moj dan, ja i anskioznost na krevetu, a dan nikako da prodje. Znam mnoge mame koje su prosle tudnocu sa anks bez tableta, mozes i ti. Drzi se, kad ti je lose, dodji na forum, uvijek ima po neka zenica koja ce procitati tvoj post i poslati podrsku.
ljubim vas sveeee

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5369
22.1.2014 16:45:44   
lajlac
Nisam mogla a da ne posaljem Blur jedno veliko user posted image A draga Ariel, sve ce to proci...Sta sam ti rekla, uvijek se neko nadje ko ce ti odgovoriti i pruziti ti podrsku, vidis nase Blur prolazila je isto sto i ti...nemoj misliti da si sama...Tako isto i druge zene...tu smo uz vas. Ljubim vas sve!

Lajla

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 5370
22.1.2014 16:55:53   
Mamica24
Mene danas uhvatila misao da ce me uhvatiti napad panike i da cu poceti brzo disati.. I evo cijeli dan danas se mucim s tim po glavi al nikako da ispari.. Kao da sama sebi govorim e evo ga sad ce me uhvatiti!!! Grgrrrrrr ljuti me kad ce vise stati!!! Pokusavam da se ne plasim!!! Od te silne mosaone borbe fino me malaksalost uhvatila :-(:-(

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 5371
22.1.2014 17:10:09   
HNF
ja kako kad, jedan dan super, drugi katastrofa i tako u krug. i mene od neki dan stalno prati ta misao hocu li opet dobit panicni napad, evo vec sat vremena mi se stalno mota po glavi hoce li me veceras uhvatit panicni napad user posted image . a mene opet najvise od svega plasi, i toga se bas bas bojim da necu jedan dan izgubit kontrolu nad svojim ponasanjem, i da ova anksioznost ne predje u neko teze oboljenje, psihozu, depresiju,itd, ne daj boze user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5372
22.1.2014 17:15:16   
Mamica24
Ma i ja vjeruj?! Imas li ti ovih fizickih simptoma umora ili malaksalosti!? Mene tjesi to sto gdje god sam citala o ovome da ustvari ono ne izaziva nikakva fizicka ni psihicka oboljenja.. Niti cemo od ovog svisnuti!! To mi je i psihijatar i psiholog rekao!!!

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5373
22.1.2014 17:18:24   
bebacha
Meni evo vec 2-3 dana opet zeza disanje,i cini mi se da je isto bilo ovako prosli mjesec pred mensttruaciju
ne znam više
mislim da bi mi bilo puno lakse da sebe ubjedim da je to sve u glavi al ne ide
hiljadu mi neki bolesti u glavi
a sta da radim sad.nije rjesenje ni otic doktoru pa ttrazit uputnicu ua internestu,za pulmologa,za zeludac i sta vec ne

da mi bas neko moze objasnit kakve probleme s disanjem se javljaju uz anks.
i kad sam vani sve imam osjecaj da cu se onesvjestit,da ce mi doci zlo i nekako se izborim s tim al disanje i dalje isto

dali se kod vas to javlja periodicno,recimo traje pola sata-sat ili danima

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5374
22.1.2014 17:26:17   
HNF
ma slabo ja imam ikakve fizicke simprome, ponekad me srce ziga ili imam taj kratak dah, kao da mi nedostaje vazduha, to se ponekad desava. prije mi se znalo desavat kad god sam na poslu mislim da cu se onesvjestit, i stalno sam o tome mislila i jedan dan kazem sama sebi pa sta ako se onesvjestim, pa NISTA,nije smak svijeta, i sad se to skroz smanjilo,hvala bogu. Kod mene su najvise izrazene prisilne misli i strahovi, a fizicki simpromi skroz slabo hvala bogu. Kako se ti mamice 24 boris kada ti dodje neka prislna misao. ja pokusavam da skrenem misli na nesto drugo.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  213 214 [215] 216 217   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  213 214 [215] 216 217   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *