|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  212 213 [214] 215 216   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
13.1.2014 18:30:49   
dammy
Draga mamica sve je jedno sta iz cega nastaje.Nas spuca i jedno i drugo...Joooj danas sam bas lose,samo mi se smjenjuju simptomi.Nocas cu da legnem rano,mozda zaspem.Ako ne,bicu ovdjeuser posted image

show must go on

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5326
13.1.2014 18:55:24   
HNF
dammy nisi sama, i ja sam danas bas bezveze, valjda je ovo vrijeme ruzno, depresivno pa sve to utice na nas. Ja danas na poslu bas bila bezveze, pocelo mi srce lupat, pa me ziga, onda nekih ruznih misli, i strahova.imam posla a kontam sta ako sad pred svim ovim ljudima poludim, pocem nesto ne daj boze ,pricat gluposti, i eto ti odmah me panika uhvatila,doslo mi da idem kuci, i onda sama sa sobom rascistim, reko ostajem pa sta god bude, ako ce me i srce strefit nek me strefi necu nigdje i zadam se u posao,i vjeruj za jedno pola sata sve me popustilo, tako da sam ostatak dana super provela. ali cinjenica je da su nekako svi ovih dana neraspolozeni, nikakvi valjda je takav svaki januar.

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5327
13.1.2014 19:30:41   
koka i po
i sad bi otrcano bilo da kazem...HNF...sve je to u tvojoj glavi.ali zaista jeste
prosla si prvu krizu sada se nagradi barem nekom sitnicom...cisto da se osjecas vecom i jacomuser posted image
ostale krize ce sve biti manjeg i manjeg intenziteta dok ne nestanu .
odgovorno stojim iza svake svoje rijeci i ti to znas komsinice.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5328
13.1.2014 19:35:30   
dammy
HNF i meni je tako bilo na poslu danas,ali sve u svemu sam lose.Stalno nesto osluskujem,razmisljam o svemu,umisljam da cu da poludim,da ce svi misliti da sam luda(mozda i jesam)hahaha.Ovih dana nemam snage ni da se borim,a znam da ce proci.A kad prodje sjetim se kakva sam budala bila i oko cega sam se nervirala.Kaaaaataaaastrofaaa.Ja sam jednom ponudila ako neko oce da mi uzme ove simptome,ali se niko nije javiouser posted image user posted image .Ni vi izgleda ne znate gdje cete sa svojimauser posted image Vidis da sam odlijepilauser posted image Uzas...

show must go on

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5329
13.1.2014 20:06:36   
HNF
Ma znam ja da je to sve u mojoj glavi, a koka i po sumnjam ja da smo mi komsinice, mada bih ja volila da jesmo, da znam da imam komsinicu koja ima iskustva s anksioznosti hehe

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5330
13.1.2014 20:48:46   
Mamica24
Drage moje lavice evo da se prikljucim kahvici :-) i ja danas lose... Vise su mi bili izrazeni fizicki simptomi mada sam.se jutros probudila u nekom strahu..

Ali HNF i ja sam maloprije rekla sebi "e ostajes sama kuci pa kad bi crkla" al evo Hvala Bogu dragom nista mi se nije deailo.. Napravila sam kamilicu i rucam sa djecom keks :-) sto bi rekla koka i po trebamo se svaki put nagraditi kad se suocimo same sa sobom i nasim mislima..

I ja svasta svasta svaaaasta po glavi motam i plasim se pa se nekad sama sebi nasmijem.. Ma samo samo kad bi prestala misliti na to da cu se obaljestiti i da mi se manta... To mi je sad kao neki izazov u zivotu!!

Ma bicemo mi ako Bog da i to ubrzo!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5331
13.1.2014 21:04:09   
Mamica24
Htjela sam reci da cemo Ako Bog Da biti dobro i to ubrzo.. :-)

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5332
13.1.2014 22:22:04   
aariel
Drage moje zene znaci niko nema iskustva sa OKP-om u trudnoci?pozdrav za sveuser posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5333
13.1.2014 22:32:08   
dammy
aariel draga sta ti se desava,imas li neka ponavljanja ili sta?

show must go on

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5334
13.1.2014 22:43:43   
Mamica24
Ariel draga ispricaj nam sta ti se desava. Ja sam imala opsesivne misli imam ih i sad ponekad..

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5335
14.1.2014 13:51:13   
Mamica24
Heeeeej gdje ste sve kako ste?! Kako na vas vrijeme utice... Mislim da smo tacnije po pitanju promjene vremena od satelita gosp. Majstorovica user posted image ja danas malo nervoznija naravno jos uvijek mislim kako mi se manta al nikako da se obaljestim vise... Imam i tu neku potiljacnu glavobolju al uspijevam funkcionirati nekako.
sve u svemu bilo je i gorih dana user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5336
14.1.2014 14:36:00   
dammy
I ja sam danas lose, ali malo bolje nego juce.Opet onaj osjecaj gusenja itjeskobe u grudima ( nesto kao trema).Mozda bi mi od ovog vremena ovo se desavalo i da njsam anksiozna,ali posto jesam....Mozda i ne treba sve pripisivati ovome,ali moja luuuda glava ne slusa.Ljubim vasuser posted image

show must go on

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5337
15.1.2014 3:09:36   
aariel
Ma meni je od panicnog napada 2005 godine kada je sve pocelo ,bilo bolje od sereoxtata nakon 3 mjeseca.... misljena da cu umrijeti..pa sam bila mirna do 2009.godine kada sam ja mislim i dobila OCD sa odvratnim mislima prislilnim vezanim za druge gdje dobijam zoloft koji mi nista nije pomogao i takoo..sam ostala sama da se borim nekako...ali ovo sada mi je najgori period..ostala sam trudna hvala Bogu dragom i sve je bilo dobro 4 mjeseca dok nisam uletila u strasnu anksioznost gdje me ocd satrao bukvalno sa simptomima....znam da se pogorsava u trudnoci...uzas sam ruke su mi ispucale od pranja.....izbjegavam da izadjem iz kuce ...nista me vise ne interesuje a ocd se opsesije smjenjuju samo i to one najgore ..ne znam kako cu izdrzati zenice moje...samo mi je mm zao i ove bebiceuser posted image a moja anksioznost je na 10000user posted image ,pozdravljam vas sveeeeuser posted image

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5338
15.1.2014 7:47:51   
Mamica24
Kao prvo smiri se nije ti nista. Okp je samo jedan simptom anksioznosti koje mi sve ovdje imamo i s tim se borimo. Ndmoj da se plasis jer je apsolutno bezopasan i za tebe i za bebu i s o zirom na to pokusaj ga ignorisati u smislu kad ti dodje misao koja te uznemirava pojusaj je ignorisati i reci sebi to je samo misao ne moze mi nista.. Imas na netu pravo dobrih tekstova kako se nositi sa okp da ti ja ne pametujem ovdje ali znaj da se vrlo lahko moze staviti pod kontrolu samo je bitno da te ne plasi jer na taj nacin raste znam po sebi.. I mebi dodju crne misli i gluuuuho bilo sta mi sve ne prodje kroz glavu ali nastojim ostati mirna i ne paniciti. Sto se tice tableta ja sam u prvoj trudnoci pila bosaurin od 2 mg zbog kontrakcija ali vjerujem da mw jw opustao i na nervnoj bazi pa vidi sa ginekologom da ti da nesto za smirenje. Nemoj razmisljati o tome sta ti se desava pokusaj se nekako zbuniti necim drugim pokusaj razmisljati pozitivno jer mislis su samo to-misli i nista vise. Otidji na anksioznost.net ima finih tekstova.. Meni je pomoglo kad sam se dobro informisala sta mi se ustvari desava i kako se ovo moze pobijediti.. Nemoj se sikirati i vjeruj da ce proci ali uz tvoj trud naravno!!

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5339
15.1.2014 16:04:02   
lajlac
Aariel...ne brini draga...Ja sam brojala, ponavljala i pjevala. i sad mi se nekad desava...prisilne misli? ko ih nema, ako ih i nema, razvije ih. I ja sam pocinjala misliti: sta ako imati grozne misli o religiji, Bogu, tobejarabi,sta ako budem imala "bolesnih misli", sta ako budem imala seksualnih misli, imala sam i to, a uopce ne znam odakle mi sve to...nisam uopce takva osoba koja razmislja ili ima nekih fantazija ili nesto tako...pa onda pocnem misliti sta ako pocnem mrziti ljude ili imati zelju da povrijedim nekoga, pa onda pogledam neki film pa mi slike nasilja i agresivnog ponasanja ostanu urezane...pa se pocnem bojati...uzas jedan. Meni je malo teze sve ovo, psiholog sam po struci, i predstavlja mi veliko breme jer nisam u stanju sebi pomoci, ali valjda to tako ide, da bih bila dobar psiholog moram imati vlastitih kriza, vjeruj mi da svi ljudi prolaze kroz slicno, samo sto toga nisu svjesni uvijek, ali sve im se to nalazi u podsvijesti. Ne brini, proce, ja sam mislila da sam najgora osoba na svijetu, s ovakvim mislima, gadila sam se sama sebi...i sada ponekad pomislim zbog cega sve ovo, a ponekad osjetim i cujem ljude da se zgrozavaju nad ovakvim stvarima...pa kontam jesam li ja normalna uistinu? ali eto, prodju i takve misli i to je onda kada se covjek zakupi necim drugim, pocnu drugi problemi, teski zivotni kad nemas vremena misliti o svemu ovome, pa onda opet nalete i tako dalje. Sigurna sam da i ti imas perioda kad na sve ovo gledas drugacije, iz nekog drugog ugla i kad barem na jedan dan nemas ovih misli jeli tako? ali iskreno govoreci, meni je ovo do sada najgori simptom bio...prisilne misli, a potom ako su dibidus negativne, upucene drugima svakakvih sadrzaja, time gore. Ali mislim da ce ti svaka od clanica reci da je imala ovakvih misli, samo sto svak nece to htjeti priznati, jer je covjeka prije svega stid njih, a potom dosta toga se sakrije upravo radi toga.

Pozdrav svima :)

Lajla

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5340
16.1.2014 1:25:11   
aariel
Hvala vam zene moje drage...na rijecima ohrabrenja..imala sam i ja bogohulnih i nema kakvih sve ne misli,Boze me sacuvaj ali sada je drugacija situacija...nisam sposobna sama da se okupam jer to traje satima ako ruzno sta pomislim opet se kupam,perem ruke mislion puta dnevno sada mi je opsesija krv pa svugdje gledam gdje sjedam.perem ruke ako vidim na ormaru mrlju od pudera pozizim,milsim da je krv onda se sva osjecam prljavo,cistim okolo,pa sebe...gadi mi se hrana ..ne mogu da jedem...a bojim se za bebicu...bas me je bolest slomila mm mi puno pomaze,ali postala sam katastrofa... uzmem mlijeko iz frizidera da se napijem..onda pomislim da je neko to dirao prljavim rukama..pa perem ruke..perem frizider...nikada nisam takva bila ..oj zene sta da radim dajte savjet....ne znam kako dalje user posted image

< Poruku je uredio aariel -- 16.1.2014 1:27:09 >

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 5341
16.1.2014 1:47:07   
dammy
aariel draga,mozda je najbolje da popricas sa svojim dr.postoji i u trudnoci terapija.Sve smo mi manje vise prosle kroz to ili slicno.Nemoj da se plasis,proci ce i to...

show must go on

(odgovor članu aariel)
Neposredna veza do poruke: 5342
16.1.2014 10:52:26   
biba26
Evp i mene drage moje! Uspjela sam ulovit malo vremena i iščitat postove. Lajlac draga javljam se sa lijepim vijestima, 19.12.rodila sam predivnu djevojčicu koja mi je sada centar svijeta. Nema prisilnih misli, nema anksioznosti, straha, pitanja šta ako, milijun izmišljenih bolesti i svega što me pratilo prije trudnoće. Trudnoća je bila više-manje ok, dešavalo se koji put strahova i briga ali prevazišla sam nekako. Sad stvarno uživamo u svojoj curici, najvećoj ljubavi i sreći! user posted image . Istina i sad se zna dogodit da imam prisilne misli, ali puuuuno su rjeđe nego prije, vjerojatno nemam vremena sad za njih user posted image
Nove članice, vjerujte da je to stanje prolazno, imajte na umu samo dvije riječi: PROĆI ĆE!
Pozdrav svima novima i starima članicama!! ljubi vas Biba user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5343
16.1.2014 13:30:37   
lajlac
Aariel draga jeli imas strah od bakterija, da se ne zarazis ili nesto tako? Ja nisam imala ove simptome, moram priznati, ali mislim da se sve svodi na isto...prisilne misli, a one su najgore. Ja bih zamolila nekoga ko je imao slicna iskustva kao nasa draga aariel da napise i podijeli s nama tako da pomognemo jedni drugima.
Ja sigurno znam jedno, svi vi koji imate "fizicke manifestacije" anksioznosti, proci ce, ne brinite, ima nas dosta koji su prosli sve to i evo nas zivi i zdravi jos uvijek. Ta mantanja, gusenja, misli o bolestima, i sve ovo sto ste prethodno navele ce proci. Emocije dolaze i odlaze van nase kontrole, ponavljam se znam, ali je to uistinu tako.
Aariel vidjela sam na jednom dokumentarcu o OKP-u da se osobe namjerno izlazu, da ti sada ne pametujem o tehnici koja ima svoj naziv u psihologiji, ali polako se izlazes svemu sto te plasi. Znaci ako imas stalnu potrebu da peres ruke, cistis, strah te bakterija i da se ne zarazis, jedan po jedan dan idi, korak po korak, danas jedi sve mozda ces imati nagon na povracanje, ali nakon nekoliko puta neces vise, ne cisti cisto a pa ces se uvjeriti da ce sve biti uredu i bez stalnog ciscenja, ili nemoj se kupati cesto pa ces vidjeti da ti se nista nece desiti. osjecat ces anksioznost i to jaku, ali znaj da ce i to proci. Znam da je s mislima puno teze...uvijek sam navodila da su fizicki simptomi mnogo jednostavniji za nositi se s njima, dok psihicki imaju svoje vrijeme i zna potrajati. Pokusaj bez tableta, citaj pozitivnu literaturu, ne njuskaj po internetu i ne trazi savjete ljudi koji pojma nemaju. Internet zaobidji, jer izbaci najnegativnije stvari....Sigurna sam da imas i dana kad si dobro i kad barem malo zaboravis na ovo i nemas toliku potrebu za svim tim...proci ce te draga. Tu smo uz tebe. Disi duboko, pokusaj to manje ciniti (znam da je tesko reci) i pusti da te to muci dok se ne izivi u tebi. Posjeti doktora...

Lajla

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 5344
16.1.2014 13:31:42   
lajlac
Bibo draga cestitam! bas mi je drago da si se javila. Uzivaj u roditeljstvu punim plucima! ljubim te

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 5345
16.1.2014 17:20:21   
koka i po
ariel...par puta sam iznova citala tvoje postove.ja nisam imala takvih manifestacija kao ti.ali nemoj misliti da si jedina .svako ko pati od ovog poremecaja ispoljava na manje vise drugaciji nacin.sto se tice tvoga straha...meni vise lici na fobiju ako je tolikog intenziteta.ja opet nisam strucna da dajem dijagnoze ali evo nasa lajlac to bolje zna.uglavnom...ja bih ti savjetovala da izadjes iz kuce i to ODMAH..da se sto vise druzis sa osobama koje su ti drage i koje ti nece predtavljati opterecenje i stvarati dodatne tenzije.pricaj,smij se,komuniciraj.vjerujem da ces bar na trenutak zaboraviti stvari koje te muce.otidji doktoru.ispricaj svoje stanje,nemoj da ti bude neprijatno to je prvenstveno za tvoje dobro i dobro tvog djeteta.imam rodicu koja je iznjela trudnocu bez ijednog antidepresiva.bilo je tesko ali je izdrzala i rodila zdravo i jako dijete.ali ako tvoje stanje zahtjeva medikamente ima i onih vrsta koje smijes uzimati...sigurna sam.
sa svojim strahovima se suociti moras...slazem se sa lajlac(mi smo nekako na istoj talasnoj duzini jer smo prosle slicne stvari).u jedno moras biti sigurna ...to sto trenutno osjecas moze biti odgovor tvojih hormmona jer si trudna.sama kazes da nisi nikada bila takva.zato ti je najbolje da odes doktoru.on ce te usmjeriti...a lijek moras potraziti u sebi...jer se jedino tu nalazi.
sretno

bibo...cestitam na bebici....jesam li pogrijeslia kad sam rekla da majcinstvo cini cuda user posted image user posted image user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 5346
16.1.2014 20:44:56   
Mamica24
Meni su jutra krizna tamo do nekih 12 sati e onda se aktiviram.. Imam te fizicke simptome i nadam se da ce uskoro poceti da blijede...

Mene zanima ovo: primjetila sam da su mi se neke stvari koje sam prije radila npr. Ludjacki sminkala da mi se vise ne rade.. Jel to treba da me plasi?! Onda prije nije bilo dana da ja ne svratim u cm.. Veceras sam samo pogledala izlog bez imalo zelje da udjem i kupim nausnice!?? :-(

Jel se trebam siliti da radim stvari koje sam prije voljela ili da nadjem druge!! Zao mi je sto sam.za neke navike cini mi se izgubila zelju.. Sta da radim!! Zelim tu zelju u sebi nazad!!

Bojim se da ce se ovo pogorsati i da cu izgubiti zelju za druge stvari npr. Da se igram sa djecom da kuham i sl.. Jel to moguce ili samo umisljam!

< Poruku je uredio Mamica24 -- 16.1.2014 20:46:53 >

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5347
16.1.2014 22:02:55   
HNF
mamica24,isto je tako kod mene nekad bilo.Nemam zelju da se nasminkam, da kupim bilo sta od kozmetike, a uvijek sam,citav zivot full nasminkana,pa onda nemam zelju da ista kupim od garderobe,itd,i onda sam se ja bukvalno tjerala,nema sanse da izadjem ne nasminkana,koliko god da mi je mrsko natjeram se,pa na silu odem i kupim sebi, i tako malo po malo,i sad super hvala bogu,nemam vise problema s tim. Samo kad ti je tako mrsko, a ti namjerno sebi kupi,ili se nasminkajuser posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5348
16.1.2014 22:09:58   
Mamica24
Hvala draga... Trebao mi je tako savjet nekog ko je to prosao.. Od sutra sredjivanje :-) joooj bila sam se prepala da padam u depresiju... Pocela sam traziti po netu simptome depresije al koliko vidim sad za sad ih nemam.. Jedino.me brine ova bezvoljnost al ok od sutra mjenjam plocu!! Hvala ti HNF odmah mi je laknulo...

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5349
17.1.2014 2:42:09   
aariel

IZVORNA PORUKA: lajlac

Aariel draga jeli imas strah od bakterija, da se ne zarazis ili nesto tako? Ja nisam imala ove simptome, moram priznati, ali mislim da se sve svodi na isto...prisilne misli, a one su najgore. Ja bih zamolila nekoga ko je imao slicna iskustva kao nasa draga aariel da napise i podijeli s nama tako da pomognemo jedni drugima.
Ja sigurno znam jedno, svi vi koji imate "fizicke manifestacije" anksioznosti, proci ce, ne brinite, ima nas dosta koji su prosli sve to i evo nas zivi i zdravi jos uvijek. Ta mantanja, gusenja, misli o bolestima, i sve ovo sto ste prethodno navele ce proci. Emocije dolaze i odlaze van nase kontrole, ponavljam se znam, ali je to uistinu tako.
Aariel vidjela sam na jednom dokumentarcu o OKP-u da se osobe namjerno izlazu, da ti sada ne pametujem o tehnici koja ima svoj naziv u psihologiji, ali polako se izlazes svemu sto te plasi. Znaci ako imas stalnu potrebu da peres ruke, cistis, strah te bakterija i da se ne zarazis, jedan po jedan dan idi, korak po korak, danas jedi sve mozda ces imati nagon na povracanje, ali nakon nekoliko puta neces vise, ne cisti cisto a pa ces se uvjeriti da ce sve biti uredu i bez stalnog ciscenja, ili nemoj se kupati cesto pa ces vidjeti da ti se nista nece desiti. osjecat ces anksioznost i to jaku, ali znaj da ce i to proci. Znam da je s mislima puno teze...uvijek sam navodila da su fizicki simptomi mnogo jednostavniji za nositi se s njima, dok psihicki imaju svoje vrijeme i zna potrajati. Pokusaj bez tableta, citaj pozitivnu literaturu, ne njuskaj po internetu i ne trazi savjete ljudi koji pojma nemaju. Internet zaobidji, jer izbaci najnegativnije stvari....Sigurna sam da imas i dana kad si dobro i kad barem malo zaboravis na ovo i nemas toliku potrebu za svim tim...proci ce te draga. Tu smo uz tebe. Disi duboko, pokusaj to manje ciniti (znam da je tesko reci) i pusti da te to muci dok se ne izivi u tebi. Posjeti doktora...
Znam draga moja da se izlazu imam psihoterapeuta ali sada u trudnoci ne smijem se izlagati zbog prevelike anksioznosti...okp me prati u stopu par godina ali su uvijek to misli bile tipa o Bogu,drugim ljudima,sta ako ovo,ono i tako... a ova nova opsesija je krv ...fuj...ne znam odakle mi sada to....mislim da sam jedno vrijeme u zivotu(i ako smatram za sebe da nisam ovca)bila podlozna odredjenim pricama u kojim se nisam nalazila nego samo skupljala strah koji je rezultirao ovom fobijom u stilu okp-a,jer mislim da je to sve neki odredjeni religiozni okp, i tako sam ja vjerovatno u ovom stanju intezivirala taj strah...izbjegavam javne toalete,perem slavine da slucajno neko nije dirao prljavim rukama-u mom slucaju krvavim i takooo perem ruke u svojoj kuci milion puta jer sam uzela mlijeko,sir ....umorna sam naravno anksioznost je tu ...i tako u krug......user posted image Hvala vam zene moje na pomoci i rijecima ohrabrenja

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 5350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  212 213 [214] 215 216   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  212 213 [214] 215 216   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *