|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  210 211 [212] 213 214   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
7.1.2014 11:15:14   
malena sharena
Draga HNF, sto te nasikira zena bezveze, pa ja poznajem toliko ljudi koji pate od anksioznosti, da mi je cudno kad neko nema ovaj poremecaj :-) Eno ih, haman svi zive i rade, neko s tabletama, neko bez. A ima ljudi i sa sizofrenijom zive. Ne mozemo birati sta ce nas u zivotu zadesiti, ali mozemo birati kako se odnositi prema tome, hocemo li pridavati veliki znacaj tome, hocemo li ocajavati ili ici dalje.

Ja kad sam s mamom pricala kako se ona osjecala kad smo sestra i ja bile male, skontam da je i ona bila anksiozna, al ona nije pridavala paznju tome, kaze, zabavim se radom, mislim na sutrasnji dan, ako ne pomaze, uzmem apaurin i vozdra. A vjeruj mi da je vidis nikad ne bi rekla da je to moze zadesit.
Ja sam nekako to sve prihvatila i onog momenta kad sam se pomirila s tim, kad sam se prestala ''''koprcati'''', odmah mi je bilo upola lakse. Odoh ja jest palacinke s Nutelom, pa cu poslije razmisjati o samoubistvu, karcinomima i sl. Zivot je bitka i nije za dusu meku, jel tako? Ko hoce da je vazda rahat na dunjaluku, nek se nekako ispali s planete i trazi drugo mjesto za zivot. Kad sve saberem i oduzmem, anksioznost je rezultat toga sto mi bukvalno ne mozemo prihvatiti zivot takav kakav jest. I treba manje razmisljati o sebi, nece svijet stati, jer se mi lose osjecamo, sve ide svojim tokom, zivot ima svoja pravila, a na nama je kako cemo ih prihvatiti, treba misliti o drugima, kako nekome pomoci, kako biti dobar covjek, komsija, snaha :-), prijatelj. Raspisah se ja, halalite, to je neko moje razmisljanje na zadatu temu :-)

< Poruku je uredio malena sharena -- 7.1.2014 11:17:10 >

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5276
7.1.2014 11:17:21   
bebacha
Kakve vi imate fizicke smetnje koje se povezuju s anksioznoscu

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 5277
7.1.2014 11:20:21   
malena sharena
bebacha, mene je bolio zeludac, bolovi u prsima, bolovi u obje vilice, ukocenost u vratu. U kojim situacijama ti se javljaju fizicki simptomi?

Neposredna veza do poruke: 5278
7.1.2014 11:26:18   
bebacha

IZVORNA PORUKA: malena sharena

bebacha, mene je bolio zeludac, bolovi u prsima, bolovi u obje vilice, ukocenost u vratu. U kojim situacijama ti se javljaju fizicki simptomi?

kad se unervoznim jako ono stezanje u vratu,udavi me neko i gotovo,bol u vilivi,zeludac uzas

al mi se cesto,bez povoda(mada vjerovatno povoda ima jer sam uzas emotivna i sve me dotice i nervozi) mi se javlja zezanje s disanje
znaci nije da me gusi,da ne mogu disat nego jednostavno,ne mogu opisat kakav osjecaj i knedla u grlu
cesto mi se cini da mi to pravi i zeludac

Neposredna veza do poruke: 5279
7.1.2014 11:53:51   
Mamica24
Bebacha mene se anksioznost ne pokaze svaki put isto. Evo od juce npr.imam onaj osjecaj gumenih noga gluho bilo ko da nisu moje i kao da mi se ponekad blaago manta kad hodam...

Imala sam i tih senzacija vezano za disanje ali sam ih se rijesila ignorisanjem... Procitala sam negdje da ustvarii nase tijelo ce disanje samo vratiti u normalu bez obzira kako se mi ponasali.. Znaci pokusaj to ignorisati i ono ce se smiriti nneces prestati disati..

Ja bih voljela ako je neko imao ove simptome gumenih nogu i ovog cudnog osjecaja mantanja koje mislim da sama sebi umisljam da mi kaze kako ga se rijesiti..

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5280
7.1.2014 12:00:39   
bebacha

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Bebacha mene se anksioznost ne pokaze svaki put isto. Evo od juce npr.imam onaj osjecaj gumenih noga gluho bilo ko da nisu moje i kao da mi se ponekad blaago manta kad hodam...

Imala sam i tih senzacija vezano za disanje ali sam ih se rijesila ignorisanjem... Procitala sam negdje da ustvarii nase tijelo ce disanje samo vratiti u normalu bez obzira kako se mi ponasali.. Znaci pokusaj to ignorisati i ono ce se smiriti nneces prestati disati..

Ja bih voljela ako je neko imao ove simptome gumenih nogu i ovog cudnog osjecaja mantanja koje mislim da sama sebi umisljam da mi kaze kako ga se rijesiti..

meni se ovo pokazalo kao najbolje rjesenje i pali
al moj najnajveci problem je da me muci pitanje bolesti
recimo disanje ja ne mogu sebe ubjedit da nisu u pitanju pluca ili srce
rak zeludca,ma sve
i znam kad bi otisla doktortu,odradila nalaze,da bi ja opet kontala da se desilo nesto u medjuvremenu
jednostavno ne zelim ni pocet hodat po bolnicama

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5281
7.1.2014 12:07:38   
Mamica24
Nije lose otici i doktoru pa nek preslusa pluca neknpogleda grlo... Sto ... Nema tu nista lose.. Al ako vec nemas sinprome neke upale nemoj ni ici nema potrebe.. I ja sam tako razmisljala pa odem izvadim nalaze sve bude ok pa ja opet za dvije sedmice odem.ono isto i cak bolje. Bilo me sramota doktora user posted image ..

Svako nase umisljanje je samo to - umisljanje- i nista drugo.. Hehe vjeruj da sam skoro sebe plasila mislila da imam dijabetes ili gluho bilo multiplu... Mislim nije u redu da to radimo ili tako razmisljamo jer zaista ima ljudi kojo boluju od tih teskih bolesti... Mi smp hvala Bogu zdrave malo osjetljivije ali se opet ne borimo sa teskim bolestima...

Sve sto mislis to je samo misao ... Nemoj im posvecivati paznju... Nemoj ih istrazivati.. Samp sebi reci da je to samo.kisao.. To ka pokusavam za ove moje noge.. Htjela sam i ja doktoru al znam sta ce mi reci i dati.. Radije ovako prihvarim neki savjet ljudi koji su ro vec prosli..

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5282
7.1.2014 12:09:22   
Mamica24
Izvini za greske kucam sa mob user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5283
7.1.2014 12:12:08   
bebacha
bila sam skoro kod doktora,ono slusalicama me pregledao,nalaze radila sve ok
al meni to nedovoljno user posted image

a i ja sam prosle sedmice imala multipsklerozuuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5284
7.1.2014 12:27:24   
malena sharena
Ja se slazem da ne treba hodati od doktora do doktora, ako nista ustedi covjek vrijeme.Iskreno, meni su najteze padali fizicki simptomi, to me iscrpljivalo fizicki i psihicki. Ove misli razne ne pikam da su mi problem neki.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5285
7.1.2014 12:29:10   
Mamica24
Malena jesi imalamove gumene noge i stalno mislila da ti se mozda manta da ti nesto nije u redu sa glavom.ili vratom i da ces se mozda onesvijestiti... Mene to slomi evo od juce.. Stalno se osluskujem kako se osjecam..

Neposredna veza do poruke: 5286
7.1.2014 12:32:00   
bebacha
:

< Poruku je uredio bebacha -- 7.1.2014 12:41:19 >

Neposredna veza do poruke: 5287
7.1.2014 12:47:11   
bebacha

Ja se slazem da ne treba hodati od doktora do doktora, ako nista ustedi covjek vrijeme.Iskreno, meni su najteze padali fizicki simptomi, to me iscrpljivalo fizicki i psihicki. Ove misli razne ne pikam da su mi problem neki.

isto
misli nekako uspijem otjerat,ztaokupim al recimo sa ovim stezanjem u vratu,knedla ide teze

recimo u nedjelju od jutro pocelo to neko cudno disanje i knedla u grlu,raspolozenje prilicno loše i onda blokada u zeludcu,nervoza se povecava,panika i u jednom momentu osjetim ko obruc oko vrata i konstantno steze i taj osjecaj se penje prema vilici
znaci sok i onda sama sebi kazem dosta,ako nastavi tako povecavat se taj osjecaj ugusit cete,prestani
i onda pokusam zaokupiz mislim i primjetim jednostavno kako se taj obruc opusta i brzo je popustila
al nikako skroz
konstantno osjecam taj blagi obruc ili knedlu.mada ako mi nesto dobro zaokupi paznju bude ok,dok se ne sjetim toga

Neposredna veza do poruke: 5288
7.1.2014 12:54:55   
malena sharena
Taj gumenasti osjeaj nisam imala user posted image , ali jesam imala i sad pnekad imam derealizacije, to je slicno tom tvom, samo sto se kod tebe zove depersonalizacija, zatim te strahove od bolesti, umisljanja, bolove u zelucu, prsima i sl. Ovi fizicki simptmi su od velike nervne nadrazenosti, trebate naci neki metod da usporite tok misli i umirite osjecaje, kad to uspijes, onda simptomi prestaju, barem je meni tako bilo.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5289
7.1.2014 12:57:06   
bebacha
jeli moguce pobijediti ovu "bolest" bez lijekova

Neposredna veza do poruke: 5290
7.1.2014 13:19:25   
malena sharena
Evo ja ti mogu reci za sebe. 50 posto simptoma vise nemam, a sa drugih 50 posto sam naucila zivjeti u toj mjeri da imam normalnu svakodnevnicu, zadovoljna sam, hvala Bogu i ne smatram da imam neki veliki problem koji me sprjecava da da normalno funkcionisem. A evo, ima i koka, koliko je zena pisala, ima stara clanica dinaa.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5291
7.1.2014 13:24:17   
bebacha

Evo ja ti mogu reci za sebe. 50 posto simptoma vise nemam, a sa drugih 50 posto sam naucila zivjeti u toj mjeri da imam normalnu svakodnevnicu, zadovoljna sam, hvala Bogu i ne smatram da imam neki veliki problem koji me sprjecava da da normalno funkcionisem. A evo, ima i koka, koliko je zena pisala, ima stara clanica dinaa.

dinaaa mi je dosta pomogla
koka par put isto

ja se nekako borim s tim,trudim se da me to ne sprijecava u nekim aktivnostima
samo et sto mi nikako nije ok je to sto se brzo iznerviram i planem,onda cesto galamim na djecu i skontam da stvarno nije bilo potrebno
al jednos u tim nekim momentima kad me to uhvati ili ono kad mislim da vise ne mogu da mi je dosta toga

Neposredna veza do poruke: 5292
7.1.2014 19:21:12   
dammy
E ovako:Sto se tice simptoma to su:knedla u grlu,kratak dah,glavobolja sa trncima,kocenje vilice,oticanje jezika,pritisak u usima,bol u vratu,kicmi,zeludac,stomak,stezanje u grudima,gumene noge,crne misli,bezvoljnost,mucnina,vrtoglavica ,umor...A od bolesti sam imala:infarkt,mozdani,tumor na mozgu,rak:zeluca,stitne pluca kostiju dojke debelog crijeva itd.multiplesklerozu,sizofreniju i jos mnogo dijagnoza..pa vi prosudite kako sam ja uopste zivauser posted image

show must go on

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5293
7.1.2014 19:40:49   
bebacha

IZVORNA PORUKA: dammy

E ovako:Sto se tice simptoma to su:knedla u grlu,kratak dah,glavobolja sa trncima,kocenje vilice,oticanje jezika,pritisak u usima,bol u vratu,kicmi,zeludac,stomak,stezanje u grudima,gumene noge,crne misli,bezvoljnost,mucnina,vrtoglavica ,umor...A od bolesti sam imala:infarkt,mozdani,tumor na mozgu,rak:zeluca,stitne pluca kostiju dojke debelog crijeva itd.multiplesklerozu,sizofreniju i jos mnogo dijagnoza..pa vi prosudite kako sam ja uopste zivauser posted image

a zasto ti pišeš u moje imauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5294
7.1.2014 19:47:19   
HNF
dammy nisi sama,sve sam i ja to imala,haha, i vjeruj sve to prodje. Ja se sa fizickim simptomima super izborim, ali mene zato dokrajce te prisilne misli, koje nikako ne mogu ignorisat . Hvala vam drage moje sto ste se javile i ohrabrile me,da nikog ne izdvajam posebno, svima vam puno hvala na pozitivnim rijecima i podrsci :*

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5295
7.1.2014 20:07:58   
dammy
Ako neko zeli da mi uzme sve ove simptome,ja se necu ljutiti user posted image user posted image user posted image

show must go on

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5296
7.1.2014 23:18:36   
Mamica24
Draga dammy kako se rijesiti gumenih nogu i tog umisljenog mantanja... Ja evo od juce nikako da se trgnem.. Danas sam ocekivala sve vrijeme kako ce meni pozliti i kako cu morati u hitnu... Naravno nije mi pozlilo al ovih gumenih nikako da se rijesim... Savjeti, preporuke..user posted image

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5297
8.1.2014 13:48:06   
dammy
Draga mamica,gumene noge nisu fizicki problem nego i to krece iz glave.Ja sam 70%simptoma rijesila pomocu interneta knjige panic away iskustva drugih ljudi itd.zapisuj kako se osjecas pricaj sa nekim,pa i isplaci se ako treba.meni su gumene noge bile obicno pred panicni napad kao vrtoglavica i mucnina.natjeraj sebe da se izboris sa pn i to ces rijesiti.vrlo cesto pricam sama sa sobom i obracam se anksioznosti:nne dozvoljavam ti da padnem.toliko sam toga prosla ali vise NE.Mogu da hodam necu se onesvijestiti ovo je trenutno itd.Draga m.amica recepta nema ,moras sama sebi da prilagodis sto ti najvise prija.knjiga obavezno...poz svimauser posted image

show must go on

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5298
8.1.2014 14:22:19   
Mamica24
Hvala ti dammy.. Ma znala sam da mi sve to radi ova moja blesa na ramenima.. Citala sam tu knjigu al doduse podavno trebala biih opet.. Evo sama.sebe ignorisem cijeli dan.. Sta god pomislim a ne svidja mi se odmah sebi kazem "ohladi malo to je samo misao" kao i ovaj osjecaj u nogama.. Nadam se da ce uskoro proci!!

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5299
9.1.2014 9:08:49   
Mamica24
Jooooj zenice ja nikako da se rijesim ovog osjecaja kako mi se manta a ustvari ne manta mi se.. Samo na to mislim vec 2-3 dana nikako da popusti .... Jako me plasi... Nisam jos popila nikakvu tabletu al nesto kontam bar pola leksilijuma.. Pokusavam se kretati sto vise al ne pomaze bas..

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  210 211 [212] 213 214   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  210 211 [212] 213 214   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *