|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  208 209 [210] 211 212   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
15.12.2013 11:45:59   
HNF
Ja budem super 7 dana onda me najednom uhvate neke misli, strahovi, sta ako ovo, sta ako ono, joj sta ako sad poludim itd, ma same gluposti.nadat se boljem user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5226
16.12.2013 10:32:52   
Mamica24
Ma ja ne kontam sto sam ovako umorna a nalazi krvi svi u redu.. Mozda i ovo vrijeme.. Ova maglustina i smog ne daju vani aeni djeca i onako prehladjena .... Valja ih malo zabaviti u kuci bas mi ih zao duse moje male!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5227
20.12.2013 14:20:07   
Mamica24
Zenice moje mora da ste bolje cim vas ovdje nema.. Ako slucajno neko zaviri ja bih voljela da mi kaze jesu li mu se tresle ruke uz pojacan osjecaj nervoze.. Evo ja od jutrps nervozna nekakva i ruke mi se tresu popila pola leksilijuma al ne djeluje bas.. Pokusavam ignorisati! Sta radite kad vam se to desava?!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5228
22.12.2013 21:31:35   
HNF
meni se nije desavalo to,ili ja nisam primjetila hehe da mi se ruke tresu, meni obicno srce jako lupa kada sam anksiozna i nervozna. ostale zene,kako ste,niko se ne javlja,bebacha,enastare, i ostale stare clanice.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5229
23.12.2013 9:09:29   
Mamica24
Izgleda da je svima lakse... Hvala Bogu.. Meni su jutra najgora imam taj nagon na povracanje i zeldac mi se skvrci jedva caj popijem i neki petit keks gurnem niz grlo.. Pila sam persen forte ovo dana al nista znacajno se n popravlja.. Uzdrzavam se od hemikalija mada kad zagusti popijem.. Mozda je i do vremena... Kako bih voljela jedno jutro da ustanem i da sve bude kako treba!

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5230
26.12.2013 15:51:01   
HNF
desava mi se u zadje vrijeme da me srce ziga user posted image , ili mi najednom pocne lupati ubrzano. eh sad ja pijem terapiju za stitnu zlijezdu jer imam hipotireozu, a neki dan sam isla i doktoru, bas kad mi je tako jako lupalo srce, izmjerio mi pritisak, uradio EKG, kaze sve uredno, nema nista. eh sad sta bi moglo biti, jel se desavalo nekome user posted image . Kaze doktor moze biti do hormona, a mene strah da nije nesto uredu sa srcem user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5231
26.12.2013 15:52:41   
HNF
i rekao mi jos da moze biti i od zeludca,ako jedem nesto sto mi ne odgovara, pa zeludac ne radi, moze biti od sresa...

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5232
29.12.2013 17:08:41   
lajlac
Drage moje stare i nove clanice... Prije svega da vas pozdravim i da vam pozelim dobrodoslicu u klub najboljih, najprijatnijih, najplemenitijih i najinteligentnijih zena user posted image koje su malo vise osjetljivije od ostalog svijeta, svjesnije sebe i svega oko sebe.

Uglavnom svi vi koji brinete da ziganje srca, nagoni za povracanje, crne i opsesivne misli, derealizacija, svakojake nervoze, nece proci, uzaludno brinete. Nema simptoma kojih nisam imala, i evo me jos uvijek ziva i zdrava, na nogama, nasmijana, vesela ali nikad vise ona stara. Cesto me pitaju hocu li biti ona stara, kao i prije? odmah u startu prihvatite sebe takve kakve jeste, sa svim "poteskocama" i bice vam lakse. Strah je emocija kao i svaka druga, i strah kad se gleda iz nekog drugog ugla, i nije toliko strasan, samo je neugodan i paralizira user posted image ali podstice i promjene...jer je uvijek alarm da uistinu nesto moramo mijenjati u nasim zivotima, sta god to bilo.
Ja sam to kasno shvatila. I toliko me ovo iscrpilo da uvijek mislim da sam na putu ka necemu losem da mi se desi, ili da sam pak na rubu. Molim Boga da to tako ne bude i da mi da snage da ovo izguram do kraja, da svi ovi cudni i iscrpljujuci simptomi prodju, da mi olaksa muke. To isto zelim i vama.
Mnogo sam bolje nego na samom pocetku, nekih strahova gotovo vise i da nemam, panika dodje i prodje, opsesivne i crne misli i dalje ponekad imam ali nekako se njima ne opterecujem kao prije. Hiljadu puta sam se ogrijesila i od ljudi i od Boga samog, jer su moje misli bile upucene i u tom pravcu, grozne crne misli nakon kojih sam se sama sebi gadila. Trzam se u snu, nervoza zeluca je uvijek tu, postala je moj vjerni prijatelj user posted image Ponekad mislim da sam opet na pocetku, pa opet skupim snagu i svu pozitivnu energiju u sebi i nekako sve to batalim.
Nista vise nije kao prije, nisam i nikad necu biti ona stara, nemam dugorocnih ciljeva, pocela sam malo vise cijeniti sebe (nedovoljno, ali nesto je nesto) zivim od dana do dana, ali sam naucila da zivim s anksioznoscu. Pokleknem, padnem, ustanem i sve tako.

Zelim vam od srca sve najbolje. Ovdje cete naci nesebicnu podrsku zenica koje prolaze, ili su prosle kroz isto. Meni su mnogo pomogle i neke su mi postale prijateljice i moji zivotni gurui. Voljela bih da mi se jave Srecica, Dana, Jana, Blur, BMW, Biba...i s nekim lijepim vijestima, da su dobro, da guraju i dalje i da me jos uvijek vole user posted image
Ljubim vas sve...

Lajla

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5233
29.12.2013 17:14:58   
koka i po
Nista vise nije kao prije, nisam i nikad necu biti ona stara

hoces,hoces....ali ona stara sto je prosla pola svijeta i slikala se kraj svakakvih ovozemaljskih ljepota.
a ja sve cekam kada ces objaviti svoj postuser posted image
grlim ja tebe iz srca Bosneuser posted image user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 5234
30.12.2013 8:16:20   
Mamica24
Lajlac kao da sebe citam. Crne misli i umisljanja kojekakvih bolesti ili da sam ograjisala i sl stvari stid me dragog Boga vise. Ja ih isto pokusavam ignorisati al nekad jace nekad slabije. Uvijek mi je prisutan taj strah da cu ne daj Boze nauditi djeci ili sebi kad ostanem sama. Pokusam se zbuniti nekim poslom po kuci samo da ne mislim na to.. Nekad uspijem nekad ne.. Samo molim dragog Boga da sve ovo jednom bude iza nas i da iz ovog izadjemo jace nego ikad.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5235
30.12.2013 8:57:37   
bebacha

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Lajlac kao da sebe citam. Crne misli i umisljanja kojekakvih bolesti ili da sam ograjisala i sl stvari stid me dragog Boga vise. Ja ih isto pokusavam ignorisati al nekad jace nekad slabije. Uvijek mi je prisutan taj strah da cu ne daj Boze nauditi djeci ili sebi kad ostanem sama. Pokusam se zbuniti nekim poslom po kuci samo da ne mislim na to.. Nekad uspijem nekad ne.. Samo molim dragog Boga da sve ovo jednom bude iza nas i da iz ovog izadjemo jace nego ikad.

ja se nasrecu ne bojim ovog nego cinjenice da cu se onesvjestit ili nesto mi loše biti a sta ce onda djecauser posted image
bas fuj osjecaj
al vidim da se fino borim s tim
jednostavno muci me,muci i onda sama sebe posaljem ne neku stvar i kazem sebi ne budi kreten i ne radi to sebi
cesto pomaze a najvise pomaze odvracanje paznje

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5236
30.12.2013 12:48:20   
jana mk
Pozdrav kolegi!user posted image user posted image Cesto svratim i procitam imali sta novo na forumu ,i skontam da je opet onaj zacarani krug svi se mi samo motamo u krugu i to je to ,neko ranije neko kasnije ali uglavnom svi nadjemo put do izlaska ,bar se ja tako nadam ,ja ga nazalost ni nakon punih 4 godina jos nisam pronasla ,padala do samog dna, pa se opet uz velike muke vracala na onaj dugacak makotrpni put, do cilja ,do samog izlecenja, do dana kad cu biti opet ona ista stara ja ,do svega onog za kojeg svi mi sanjamo da ce nam se opet vratiti a to je onaj sjaj ona sreca u malim stvarima koja je kod mene davno nestala ,ponekad i stojeci prihvatim da toga nikad vise nece biti i kazem ma nek nebude gore ,gura se i ovako ,ponekad i krivo mi sto nemogu sebe da ubedim u laz da cu opet biti ista ja ,sto nemogu da se pravim blesava i da sebe lazem kako se meni sve u zivotu posijalo ,kako sam ja opet ista ,kako sam preko noci odjednom se ja opametila i rekla ma ajde Jano ovo su samo misli ,a jesu tako je misli su ,znam ja to ali u dane kad sam dobro ,kad me kucka malo ostavi da skupim snagu za novu borbu ,i opet krug .......ne nisam tuzna ,suprotno bas sam raspolozena...ali sam htela da samo budem iskrena .....Nepisem cesto u zadnje vreme ali sam sada morala nisam mogla da se nejavim kad sam vidila da je moja draga Lajlac ostavila komentar ,ona je nasa stara clanica a uz to znam da je psiholog ,i uvek rado procitam njen komentar koji ostavi jer je uistini iskren bez lazi i mudrovanja ,ona isto prolazi ovaj tezak put kao svi mi ,ali cjenim sto je uvjek iskreno pisala i nikada nikom nije ulivala laznu nadu ,znas mrzim ono kad neko mi mudruje kako on se izlecio kako ovo nije bolest ,kako su ovo samo misli ,kako on imo sve ko mi i kako on na kraju nesto najpametniji od svih ,sad bio opet onaj stari sad shvatio da su to samo misli, kao on se strasno preko noci opametio ,i kad ga pitas a kako si to uspio? on te lepo otkaci ,uz obrazlozenje koje ni on sam nemoze razumjeti,u stilu kao pa naucio sam zivjeti stim ,nevolim nedokazane osobe ...kad bi ja znala da vam kazem odgovor ja bi vam ga rado napisala ali ga neznam jer ni nakon 4 godina borbe ja iz kruga izasla nisam ,da zivim, disem ,smijem se, znam da zivim ,ali nista nije isto ko ranije kad nije bila ova kucka uz mene ,ovo je napisano iskreno od srca ,voljela bih ja da mogu da verujem u bajke ali odavno su mi godine za tako nesto prosle ....e bas zato obozavam moju Lajlac jer osetim tu njenu iskrenost svaki put kad procitam njen post ovde,a ima ih jos puno koji su mi jednako dragi ko i Lajlac ,spisak mi je dugacak nebih da sad sve redom nabrajam ,Lajlac evo duso ja te nisam zaboravila i nikada te necu zaboravit iako se uzivo nikad nismo upoznali ,ja te osecam za nekoga ko mi je jako blizak i drag i puno te volim user posted image user posted image user posted image ...ma sto bi nas Tose rekao user posted image VE SAKAM SITE.......

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5237
30.12.2013 16:54:05   
sreća35
Evo i mene tu sam živa sam guram i ne dam se....Često uđem i čitam vaše postove moje ženice moje heroine....ali kada sam vidjela post svoje drage lajlac morala sam odmah pisati...neznam curice s tobom kao da sam provela sate i sate uživo,jednostavno te doživljavam kao nekog sebi bliskog,draga si mi....lajlac moji i tvoji simptomi kao da su preslikani mnogo duže od tebe sam u ovom začaranom krugu i evo živim radujem se padam i ustajem ali nedam da me slomi...Sve mi i neznamo koliku snagu imamo u sebi upravo ona nam neče dozvoliti da posustanemo.Za čitav ovaj perod anksioznost me nije napustila niti me je život mazio ali sam uvjek gurala naprijed i nalazila razloge i ciljeve za dalje....Jednostavno sam naučila živjeti i nositi se sa ovom kučkom...Ponekad me parališe strah da če biti gore ili strah od neke te depresije mada mislim da sam i nju za svo ovo vrijeme preživjela...Ako ništa jedno je sigurno postala sam na neki način jača ne stidim se sve i svakog,ne bojim se ljudima reči ono što su zaslužili da im se kaže kako na poslu tako i privatno,ono što me ispunjava u datom trenutku trudim se da sebi i obezbjedim ne opterečuju me mišljena i komentari drugih ja i moje dijete smo na prvom mjestu ostali kad dođu na red,i svima bih preporučila da se slobodno odluče na majčinstvo jer dijeca su neiscrpan izvor snage,a sve mi smo divne majke pa mi i jesmo previše brižne i osječajne pa to nas je i dovelo do ovoga stanja...Eto raspisah se ja želim samo da kažem novim članicama da če uvijek biti i dobrih i loših dana,ali mi čemo uvjek biti ono što jesmo i vremenom čovjek se nekako pomiri sa tim da je drugačiji i da nikad neče biti kao prije što neznači da neče biti dobro...MOJA LAJLAC puno te volim i pozdravlam i jedva čekam da se javiš i kažeš da planiraš jednu bebeču aBd,sve ostale heroine pozdravljam i želim sve najljetše u 2014 godini...POZZZZZZZZ...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 5238
30.12.2013 20:57:11   
dana123
Lajlac drago mi je da si se javila,i da si me spomenilauser posted image .Ja sam ok,sad sam na pola zolufta,često ga zaboravim popit.Simptoma nemam,samo kad sam pod stresom onda osjetim fizičke, naučila sam kontrolirati stres.Imala sam sve simptome kao i vi da nenabrajam nebi stalo na cijelu stranicuuser posted image user posted image .Uvijek sam se pitala šta je kod mene prije krenulo dal depresija il anksioznost,sad znam da sam zbog anksioznosti pala u depresiju,ali hvala bogu zoluft mi je puno pomogao.Nisam više ona stara,ali i bolje sviđam se sebi kakva sam sad,promjenila sam svoje navike,promjenila sam sebe,i to je jako bitno.Drage moje želim vam sve najbolje u novoj godiniuser posted image

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 5239
30.12.2013 22:36:40   
Mamica24
Drage moje ja sam navecer ko preporodjena.. Ne znam za sto ni kako.. Al cim mrak dodje ja obavim zadnju molitvu i nekako se smirim i sve me popusti.. Zahvalim Bogu sto mi olaksa bar uvecer.. I kad se sjetim.svojih strahova i umisljanja u opste ih ne kontam.. Znam da ce se ujutro sve vratiti jer cu ostati sama kuci sa djecom pa ce mi prvo biti muka i dr da nr nabrajam..

Kod mene je fazon sto me uplase price koje cujem sa strane.. Npr cujem da neko ima neku tesku bolest i ja jenpo simptomima umislim sebi... Prepadnem se do srzi.. Ili nesto cujem od nekog ili na tvu i ako me to uplasi ja to pripisem sebi...
I tu grijesim tu sam slaba.. Sto kad nesto cujem vidim ili pomislim sve to dozivim stahovito i panicno..

Samo kad bih znala sebe tu prekinuti pa kad pomislim nesto crno da se odma otrgnem.a ne mislim o tome sve vise... Al Ako Bog Da iskreno se nadam.i vjerujem da cemo se izvuci vrlo brzo.. Zelim vam.sve najbolje..

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 5240
31.12.2013 15:05:40   
HNF
mamica24 ja kad citam tvoje postove,uvijek se pronadjem, jer mi ustvari imamo iste strahove user posted image . Zelim vam sretnu 2014.,godinu,puno ZDRAVLJA,da bude bolja nego 2013.,da u 2014.ne bude strahova,misli,anksioznosti,nego zdravlja,ljubavi,srece,optimizma,para.... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5241
31.12.2013 16:55:40   
koka i po
eh...ovdje imam jednu posebnu zelju...
da se u novoj uvjerite da postoji izlaz i da ga nadjete.
da sve ono sto se desilo bude proslost i da vam buducnost dadne novu snagu.
da zivotu pokazete zube i date mu do znanja da ste jaci od svega ...pa i od njega.
i ovdje ide user posted image iz srca Bosne.
Sretna Nova 2014.

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5242
31.12.2013 16:58:53   
bebacha

IZVORNA PORUKA: koka i po

eh...ovdje imam jednu posebnu zelju...
da se u novoj uvjerite da postoji izlaz i da ga nadjete.
da sve ono sto se desilo bude proslost i da vam buducnost dadne novu snagu.
da zivotu pokazete zube i date mu do znanja da ste jaci od svega ...pa i od njega.
i ovdje ide user posted image iz srca Bosne.
Sretna Nova 2014.

user posted image user posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 5243
1.1.2014 14:34:14   
Mamica24
Drage moje "drugarice" - a navodnici su tu samo jer vas ne znam licno.. Iako ste puno puta vise pomogle od moje okoline... Ja vise ne znam sta da mislim o ovom mom stanju.. Da li je duhovne ili fizicke prirode.. Ili je neki medicnski problem tipa poremecaja ili sl.. Ili ja previse o tome svemu razmisljam i stvaram sebi jos vecu tenziju.. Bilo kako bilo trebamo svaki dan traziti nacin kako je se rijesiti.. I tjeskobe i nervoze i misli i svega dr.
Zelim vam sretnu i bericetnu novu godinu da se rijesimo svih strahova i panika.. Da budemo zdrave sretne i zadovoljne ...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5244
1.1.2014 20:03:22   
lajlac
Uh kako sam samo sretna kad vidim postove mojih lijepih zenica koje su mi toliko prirasle srcu i postale dio mog zivota user posted image . Jano, Jano...4 godine nije nista user posted image Vidices ti aBd jednog dana kad nam dodjes u Bosnu pa popijemo kafu a ono dok je pijemo pricamo o tome kako je sve iza nas i kako je zivot uistinu lijep i smislen a kako ga mi zivimo punim plucima a ono taman dosli s plaze jer uistinu ne stajemo, jer nemamo vremena od tolikih izleta i uzivancija user posted image a onda skoknemo do Srecice i Koke i po a one ko vile, taman s manikure i pedikure, jednako pune obaveza, pa odemo do HNF, MAMICe24, BEBACHe i novih clanica, cisto da ih upoznamo user posted image

Moje drage zenice, sta drugo pozeliti, nego da se otarasimo svih strahova i briga, da progledamo i ponovno zivimo zivot punim plucima, jake, snazne, lijepe i uvijek vesele...! Nek nam svima ova godina oznaci pocetak neceg novog i ljepseg. Volim vas sviju...i uistinu mi je drago sto smo uvijek tu, prisutne i spremne odgovoriti jedna drugoj i pruziti utjehu. Hvala svima sto ste se javile i dragim zenicama, novim clanicama porucujem jedno: NE CITAJTE NISTA, OKANITE SE LJUDI NEGATIVNE ENERGIJE, OPUSTAJTE SE STO JE VISE MOGUCE, NADJITE NEKU ZANIMACIJU MAKAR BILA NAJOBICNIJA, DRUZITE SE STO JE VISE MOGUCE I NE GUBITE NADU DA CE SVE OVO BITI JEDNOG DANA IZA NAS.

Lajla

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5245
2.1.2014 2:14:20   
dammy
Drage moje,evo i mene.Nisam se izlijecila,ali guram nekako.Puno sam raymisljala o svemu ovome i shvatila da sam ja ustvari anksioyna CIJELI zivot) bez pan.napada.U novemru je bilo dvije god od prvog napada,a sa tim i anksioz o kojoj tek tada saznajem nesto vise.I tada pocinje nocna mora.Moram vam reci da sam sad ODLICNO,kad uporedim stanje na pocetku.Citala sam vase postove i u svakom pronadjem sebe i svoje simptome.Prestala sam da trayim razloge i pomirila se sa tim da imam problem.Nekad samu sebe hrabrim da ce proci,nekad poyelim da se izvristim...Pocela sam da yapisujem datume kako se osjecam u toku mjeseca i dosla do toga da su kriticni dani oko ovulacije i ciklusa i kad sam nenaspavana.I naravno stres.Neko je pisao da se ujutru osjeca lose,a kad padne noc bolje.Tako je i meni;ali panicne napade sam uvjek imala uvece.Ynaci prosla sam sve ove simptome o kojima pisete i vise.Prije neki dan je pocelo da me gusi,sto nije odavno i odmah strah i kao nesto mi je drugo,pa me uhvati neka ravnodusnost,zatim kao da krece pn,pa stane,pa se smirim i sve u krug.Danas sam bila jako lose ali kad je pala noc bolje.Pitam se do kad cu da se vrtim u krug i ima li kraja ovome.Razumijevanje imam i od muza i od najblizih i onda nekad mislim jesam li razmazena toliko da sam dozvolila da me sve pogadja i da ne mogu da se iyborim sa svim ovim.Pocela sam da analiziram ljude oko mene i da prepoznajem neke simptome anksioynosti i kao da mi je drago ako neko ima nesto slicno kao ja.A nije mi drago nego jednostavno tako uhvatim sebe i onda mi bude krivo.Mislim da cete me vi razumjeti.Eto svasta covjek dozivi kad je u problemu.Oduzih...Sve vas poz i volim iako vas ne znam.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 5246
2.1.2014 18:28:02   
dammy
I jos nesto,neko je pisao da se treba suociti sa strahovima.KAKO?Voljela bi da mi neko kaze kako.Ja i ne znam od cega imam strah.Moze li mi neko dati neki primjer iz licnog iskustva?Citala sam da se moze prevazici ako se suocimo sa njima.cini mi se da je neko pisao vezano za Lajlac.Pisite...pozuser posted image

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5247
2.1.2014 18:31:45   
koka i po
jesam...jauser posted image
fino....udahnes duboko....kazes sebi da ti to mozes...i dok ti se noge tresu ti se pravis da ne osjecas.napunis sebe samopouzdanjem i ravno pogledas u oci onome cega se najvise bojis.
ne mislis sta ce biti u narednom trenutku nego zivis za taj u kome se nalazis.kasnije bude sve lakse,vjeruj mi.

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5248
2.1.2014 21:29:21   
Mamica24
Draga dammy evo ti nekoliko mojih svakodnevnih primjera borbe. Prvo me je ujutro bilo strah da ostanem sama kuci sa djecom i stalno sam isla mami a onda sam jedno vece rekla E DOSTA VISE al zaista tako sebi rekla. Ujutro cujem muz ide ja se ovamo sva tresem i svaki tren zelim da skocim i krenem s njim kod mame al sam stisnula zube bilo mi je muka strasno dobila sam.nagon za povracanje ali sam ostala kuci. To se prvi put desili prije mozda mjesec dana.. I danas danile ujutro imam mucninu al je strah polahkonispario.. Ne 100% ali svaki dan se sve vise hrabrim da mi nece biti nista da su to samo misli i osjecanja.. Nije mi bilonlahko ni malo al moras se okrenuti i pogledati strahu u oci kao ja to jutro.

Evo ti drugi primjer ja sjedim u kaficu i odjednom osjetim ono u stomaku i pomislim da mi se vrtoglava. Prepadnem se ako ustanem onesvijesticu se... E reko bas a vidim.. I ja ustanem odem.do toaleta noge mi kao pd gume stomak vibrira ali ja hodam.. I tako se suocim sa strahom..

Ne znam koliko ce vam ovo pomoci ali ja sad svaki dan kanalisem svoj strah tako da kazem sama sebi da samo Boga trebam da se bojim... I tako se nekako hrabrim i sebi govoriim da mi se nista lose nece desiti..

Meni je najveca sega kad me muz pogleda i kaze Maco nije ti nista super izgledas nikad niko ne bi rekao da si nista uznemirena.. A samo ja znam kalva se borba odvija u meni i koliko nervoze i tjeskobe prodje mojim venama.. Ja to pripiszjem i svakodnevnim poslom oko djecice, kuce, porodice moje i muzeve.. Sve smo mi u zivotu nesto predeverale nismo se ni jedna rodile na Beverli Hilsu :-) djeca su nama uglavnom mala... Moja mama kaze mala djeca piju mlijeko a velika krv.. Samo mi ovdje znamo kakvi su nasi dani i jutra i noci... Iakp mi je sad jako tesko nekad imam osjecaj da nemam trunke snage ni u rukama ni u nogama opet negdje u sebi nadjem nade da ce sve ovo proci i koliko god se osjecala slabo i malaksalo uzmem usisivac i usisavam dok se ne preznojim... I tako nekako dan proleti..

< Poruku je uredio Mamica24 -- 2.1.2014 21:31:15 >

Neposredna veza do poruke: 5249
2.1.2014 22:50:21   
HNF
Draga Mamica24 moji strahovi i misli su identicni tvojima. Ja kad sam se tek porodila, nisam smjela ni pola sata biti sama u kuci, ma to je bilo katasrofa, samo sam plakala, toliko me bilo strah, tih ruznih misli. Svaki dan muz na posao,a ja mami ili svekrvi, ili neko od njih dodje meni. Onda sam sama sebi rekla ne moze to tako vise,pa sam pomalo pocela ostajati, pa pola sata, pa sat, pa tako sve. Danas je hvala bogu lakse, nije kao tad,mada i dan danas imam te misli ruzne,ne uvijek. Ja sam vec pisala ranije, da sam se ja uspjela izlijecit od toga, i onda me na jesen opet uhvatilo, od stresa na poslu, sve mi se nekako to opet vratilo, i evo opet se borim. Hvala bogu nije to kao prije, ostajem ja sama u kuci sa djetetom, ali idalje imam te strahove. Ne znam kako je kod tebe, ali mene je najvise strah ostajat sama s djetetom navece, nekako preko dana imam tu sigurost da uvijek mozemo izaci napolje ako mi bude tako lose,a noc kad padne, nekako me vise strah. Evo bas jutros muzu govorim reko ja ne bih smjela ostat sama nocit u kuci s djetetom, ma nedaj mi boze.Ili npr.imam strah ali ne cesto, hvala bogu, sta ako mi se nesto lose desi na poslu,to mi nekad samo naupadne, hvala bogu nije tako izrazeno,ali eto i to mi se desava,da se nedaj boze ne onesvjestim na poslu, da ne poludim...

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  208 209 [210] 211 212   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  208 209 [210] 211 212   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *