milocamia
|
Draga Duffyn, istina je da si puno toga prošla, svakom je njegovo najgore, ali pokušaj to geldati sa neke druge strane, iz druge ili tuđe perspektive. Činjenica je da je gubitak djeteta, pa čak i u začeću, prevelika bol za svaku ženu, ali život ide dalje i moramo se boriti. Tebi se gubitak, na žalost, desio dva puta, ali trebalo se nastaviti boriti dalje. Pišeš i da si se razvela, još jedan udarac. Do koga god da je krivica (ja se vodim onim da nikada ne može biti samo jedno krivo), opet život ide dalje, znači da niste bili jedno za drugo, da nije bilo dovoljno razumijevanja i da ste jednostavno i jedno i drugo trebali da krenete svojim putem. Gubitak kao gubitak, uvijek je težak, ma kakav god da bio, ali pokušaj da nađeš utjehu da ima žena koje su izgubile puno, puno više nego ti, da ima žena čije priče nisu ni blizu tvoje, pa hrabro idu dalje, bore se sa svim nedaćama i pokušavaju da sa svojim partnerima prevaziđu sve loše što se dogodilo, uvijek sa nadom da će sutra biti bolje. Pišeš i da imaš novog partnera i da te sve prethodno prati u vezi sa njim. Eh, pa ti odluči šta ćeš dalje, niko neće moći do vijeka da se brine samo o tvojim problemima, jer sigurno da ima i svojih, prije ili kasnije će se umoriti, ma koliko da te voli. Jednostavno je, zamisli da si ti u vezi sa nekim ko se ponaša kao ti sada, sigurno da ti ne bi bilo baš zabavno. Zato mila moja, glavu gore, vjeruj u dragog Boga i u sebe i samo hrabro naprijed, toliko lijepih stvari te čeka, ma baš tebe i nikoga drugog jer su tebi namijenjene i suđene Znam da je puno lakše sve ovo napisati i reći, ali bori se i nikada se nemoj predavati, ma koliko teško da bilo, jer znaš kako kažu "Nikad nije toliko teško da ne može biti gore" i "Bog nam nikada ne daje ono što ne možemo podnijeti!" Sretno Duffyn!!!