|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  209 210 [211] 212 213   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
2.1.2014 22:55:03   
bebacha
Mamica24 ti kao da opisa mene,taj osjecaj da ces se onesvjestit i ostalo
user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5251
2.1.2014 23:36:05   
Mamica24
Draga moja HNF ja sam jednom ostala sama sa djecom navecer i tad sam rekla nikad za nikad vise. Nije to anksiozni strah vec jednostavno u zivotu svi se neceg plase.. Neko zmije neko pauka i sl.. Ja isto nikad vise sebi ne bi to priredila i to sam.prihvatila kao tako o tome i ne razmisljam... Ja se u zadnje vrijeme borim sa mislima tipa sta akp me Bog kaznjava zbog neke moje greske i sl. Tome... Prije sam mislila na to sta ako mi se nesto desi ali vremenom kad sam vidjela da mi se nista ne desava te su misli otisle same.. I ja sam bila mirna neke 3 godine i proljetos isto na poslu mi se desi panicni.. I od tad evo nekako se borim.. Proslo je jednom proci ce opet..

Bebacha evo ti savjet kad pomislis da ti se vrtoglava i da ne mpzes ustati hodati i sl. Uradi to Nazor skupi svu snagu i hrabrost i reci sebi ja samo mislim da mi se vrtoglava jer da je to istina do sad bi pala... Ja sam to sebi danas rekla na kafi i naravno nisam pala.. Iako me taj osjecaj drzao do maloprije... Znaci nazor nazor ustani plesi hodaj ..

Eh sutra novi dan novi izazovi za nas.. Laku noc lavice moje!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5252
3.1.2014 0:03:01   
Duffyn
Cao, ja sam prvi put dosla na forum da opisem svoj problem. Nista nisam citala o ovoj temi jer se nadam da ce neko iskusan da procita ovo i ako je uspeo da resi svoj problem pokusati da pomogne meni da nadjem nacin i ja sebi da olaksamuser posted image i nadjem nacin.
Pre nekoliko god tacnije u 4 godine sam izgubila dve trudnoce, i razvela se. Nisam nikad pala da sam legla u krevet i ostala u njemu. Borila sam se kao lavica isla na posao, kao i dan danas al sam prolazila razne faze, od plakanja do stalno prisutnih nervoza. Inace nisam sama imam partnera. Ali svo breme sam unela u vezu, on me nekad ne razume nekad razume. Sta se desava dragi moji. Mene stalno prati nervoza strah, cesto plakanje, nemiri, nesigurna sam popijem tab za smirenje jer bolujem od hipertireoze godinama, nelad me smiri nekad ne. Sta je samnom

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5253
3.1.2014 8:13:59   
bebacha

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Draga moja HNF ja sam jednom ostala sama sa djecom navecer i tad sam rekla nikad za nikad vise. Nije to anksiozni strah vec jednostavno u zivotu svi se neceg plase.. Neko zmije neko pauka i sl.. Ja isto nikad vise sebi ne bi to priredila i to sam.prihvatila kao tako o tome i ne razmisljam... Ja se u zadnje vrijeme borim sa mislima tipa sta akp me Bog kaznjava zbog neke moje greske i sl. Tome... Prije sam mislila na to sta ako mi se nesto desi ali vremenom kad sam vidjela da mi se nista ne desava te su misli otisle same.. I ja sam bila mirna neke 3 godine i proljetos isto na poslu mi se desi panicni.. I od tad evo nekako se borim.. Proslo je jednom proci ce opet..

Bebacha evo ti savjet kad pomislis da ti se vrtoglava i da ne mpzes ustati hodati i sl. Uradi to Nazor skupi svu snagu i hrabrost i reci sebi ja samo mislim da mi se vrtoglava jer da je to istina do sad bi pala... Ja sam to sebi danas rekla na kafi i naravno nisam pala.. Iako me taj osjecaj drzao do maloprije... Znaci nazor nazor ustani plesi hodaj ..

Eh sutra novi dan novi izazovi za nas.. Laku noc lavice moje!

iskreno to i radim u zadnji dan
ono idem negdje i osjetim da mi kao nije dobro
ranije bi se uspanicila i samo to pogorsala e sad sebi kazem nesto u fazonu
"ne budali,zeza te tvoj mozak,ignorisi proci ce",onda skrenem paznju i pali

trenutno me najviše zeza disanje,kao ono tesko mi disat al imam normalan udisaj i izdisaj.ako skrenem paznju sve ok
tako da kontam da je i to od toga

i ono sto ti ranije napisa
za svaku bolest koju cujem umislim,prepadnem seuser posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5254
3.1.2014 8:15:41   
bebacha

IZVORNA PORUKA: Duffyn

Cao, ja sam prvi put dosla na forum da opisem svoj problem. Nista nisam citala o ovoj temi jer se nadam da ce neko iskusan da procita ovo i ako je uspeo da resi svoj problem pokusati da pomogne meni da nadjem nacin i ja sebi da olaksamuser posted image i nadjem nacin.
Pre nekoliko god tacnije u 4 godine sam izgubila dve trudnoce, i razvela se. Nisam nikad pala da sam legla u krevet i ostala u njemu. Borila sam se kao lavica isla na posao, kao i dan danas al sam prolazila razne faze, od plakanja do stalno prisutnih nervoza. Inace nisam sama imam partnera. Ali svo breme sam unela u vezu, on me nekad ne razume nekad razume. Sta se desava dragi moji. Mene stalno prati nervoza strah, cesto plakanje, nemiri, nesigurna sam popijem tab za smirenje jer bolujem od hipertireoze godinama, nelad me smiri nekad ne. Sta je samnom

puno si toga proslo u zivota i mislim da ti se to vraca sad ko bumerang,nazalost
ja imam iste simptome,jednostavno sam takva,samo sto ja ne pijem tablete

(odgovor članu Duffyn)
Neposredna veza do poruke: 5255
4.1.2014 1:46:31   
Duffyn
Hvala ti na odgovoru.

Ocekivala sam da ce mi se vise ljudi sa foruma javiti kako bih imala s kim da prodiskutujem na ovu temu.

Nadam se da ce jos neko se ukljuciti u raygovor,bilo bi i meni puno lakse .

Pozdravuser posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 5256
4.1.2014 9:25:30   
milocamia
Draga Duffyn,

istina je da si puno toga prošla, svakom je njegovo najgore, ali pokušaj to geldati sa neke druge strane, iz druge ili tuđe perspektive. Činjenica je da je gubitak djeteta, pa čak i u začeću, prevelika bol za svaku ženu, ali život ide dalje i moramo se boriti. Tebi se gubitak, na žalost, desio dva puta, ali trebalo se nastaviti boriti dalje. Pišeš i da si se razvela, još jedan udarac. Do koga god da je krivica (ja se vodim onim da nikada ne može biti samo jedno krivo), opet život ide dalje, znači da niste bili jedno za drugo, da nije bilo dovoljno razumijevanja i da ste jednostavno i jedno i drugo trebali da krenete svojim putem. Gubitak kao gubitak, uvijek je težak, ma kakav god da bio, ali pokušaj da nađeš utjehu da ima žena koje su izgubile puno, puno više nego ti, da ima žena čije priče nisu ni blizu tvoje, pa hrabro idu dalje, bore se sa svim nedaćama i pokušavaju da sa svojim partnerima prevaziđu sve loše što se dogodilo, uvijek sa nadom da će sutra biti bolje. Pišeš i da imaš novog partnera i da te sve prethodno prati u vezi sa njim. Eh, pa ti odluči šta ćeš dalje, niko neće moći do vijeka da se brine samo o tvojim problemima, jer sigurno da ima i svojih, prije ili kasnije će se umoriti, ma koliko da te voli. Jednostavno je, zamisli da si ti u vezi sa nekim ko se ponaša kao ti sada, sigurno da ti ne bi bilo baš zabavno. Zato mila moja, glavu gore, vjeruj u dragog Boga i u sebe i samo hrabro naprijed, toliko lijepih stvari te čeka, ma baš tebe i nikoga drugog jer su tebi namijenjene i suđene user posted image Znam da je puno lakše sve ovo napisati i reći, ali bori se i nikada se nemoj predavati, ma koliko teško da bilo, jer znaš kako kažu "Nikad nije toliko teško da ne može biti gore" i "Bog nam nikada ne daje ono što ne možemo podnijeti!" Sretno Duffyn!!!

When prayers go up, blessings come down...

(odgovor članu Duffyn)
Neposredna veza do poruke: 5257
4.1.2014 12:01:45   
dammy
Hvala moje zenice na savjetima. Ja se sa strahovima borim od prvog dana i vecinu sam prevazisla.To da ostanem sama sa djecom kuci vise mi nije problem.Pisala sam vec prije da me najcesce uhvati kod frizera i to sam nekako prevazisla ,ali mene muci kako prevazici strah da ce mi se nesto desiti djeci ili meni.Uvjek pomislim na najgore.Umislim neku bolest i kad se prekontrolisem i sve je u redu,trazim nesto drugo.Cak i muz kad ode na put ako se odmah ne javi ja pomislim na najgore.Ne mogu toga da se oslobodim.user posted image Pozdrav za novu clanicu.Opisi malo detaljnije sta ti se desava,kad,koliko cesto...Ovdje svaka od nas ima iskustvo sa skoro svim simptomima koji obuhvataju anksioznost...na zalost

(odgovor članu milocamia)
Neposredna veza do poruke: 5258
4.1.2014 12:49:01   
dammy
Duffyn,pisi takodje da li si bila kod dr,koje tablete pijes itd...

show must go on

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5259
6.1.2014 8:25:34   
Mamica24
Jutro zenice kako ste danas.. Meni se sve pomijesalo i pms i prehlada i ova nasa anksi pa sam jutros fuj...

Jel imate vi izrazen pms u vidu bolova u nogama, sromaku ledjima i sl..

Ja jos uvijek imam malo straha ujutro kad ostajem sa djecom kuci sama al mislum da je i to jer mislim na to ujutro i sama sebe podsjetim.. Al hajd borim se valjda prodje..

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5260
6.1.2014 16:31:18   
HNF
drage zene ja dosla da me malo utjesite. jutros srela jednu kolegicu i tako s njom u pricu )ona inace ne zna da se ja mucim sa ovim mislima) i prica mi kako njena neka bliska osoba ima ovaj poremecaj, da se anksioznost i prisilne misli ne mogu izlijecit, da je to jedan od najgorih poremecaja. MORAJU se lijecit tabletama i to se izmedju tone tableta koje se propisuju daju i neke za uspavljivanje. Uglavnom budes nesposoban za samostalan zivot citav zivot, a kamo li da se negdje zaposlis, nema sanse,niko te nece s tom dijagnozom isto da nam na celu pise od cega bolujemo.To je tako teska bolest,ma samo sto mi nije rekla da nema lijeka. I sad sam ja u soku,more suza isplakala, bas se bojim user posted image user posted image .Pisite vi koje ste se izlijecile da me malo utjesite, i sve nas user posted image

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5261
6.1.2014 16:32:05   
HNF
a sto je najgore ta kolegica mi je medicinski radnik, pa ja predpostavljam da ima bilo kakvo znanje.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5262
6.1.2014 16:54:24   
koka i po
IZVORNA PORUKA: HNF

drage zene ja dosla da me malo utjesite. jutros srela jednu kolegicu i tako s njom u pricu )ona inace ne zna da se ja mucim sa ovim mislima) i prica mi kako njena neka bliska osoba ima ovaj poremecaj, da se anksioznost i prisilne misli ne mogu izlijecit, da je to jedan od najgorih poremecaja. MORAJU se lijecit tabletama i to se izmedju tone tableta koje se propisuju daju i neke za uspavljivanje. Uglavnom budes nesposoban za samostalan zivot citav zivot, a kamo li da se negdje zaposlis, nema sanse,niko te nece s tom dijagnozom isto da nam na celu pise od cega bolujemo.To je tako teska bolest,ma samo sto mi nije rekla da nema lijeka. I sad sam ja u soku,more suza isplakala, bas se bojim user posted image user posted image .Pisite vi koje ste se izlijecile da me malo utjesite, i sve nas user posted image

prica gluposti i nebuloze.
kakav more zdravstveni radnik...pojma ona nema sta su psihicke bolesti.
eto teska bolest ko rak rana.....gluposti.

a sto ti places? zar treba neko tako "u prolazu" da te unisti?
zar ti nisu dovoljni dokazi koje vec imas da je ta "neizljeciva bolest" izljeciva.
i ko uopste aneksioznost definise kao bolest... bolest o kojoj ona prica je organske prirode a ne poljuljanost ravnoteze emocija.to je obican poremecaj.trenutno stanje uma koje se vremenom da popraviti.
i znas sta HNF...ovo je direktni udar na sve ono sto sam ikada napisala na ovoj temi.
nisam ljuta ...ali zar ti treba bolji dokaz od mene da postoji svjetlo na kraju tunela.
znas li ti kroz kakvu golgotu sam prosla da bi na kraju bila ovo sto jesam?

nemoj ovo sve shvatiti kao napad jer zaista nije...nego se usredotoci na ono sto je TEBI prioritetno a ne na price kojekakvih ljudi koji uopste nemaju pojma o cemu pricaju.

< Poruku je uredio koka i po -- 6.1.2014 16:56:44 >

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5263
6.1.2014 17:00:42   
tinkivinki
HNF ne znam koliko sam kompetentna da ti napišem,trenutno učim psihijatriju za ispit,nemoj da padaš na te priče.anksioznost,u šta se ubraja fobije različite vrste,panični poremećaj,opsesivno kompulzivni,liječi se anksioliticima,benzodijazepanima najčešće i psihoterapijom.ma kakvi lijekovi za uspavljivanje.i nije nikakav teški poremećaj,dok je čovjek toga svjestanuser posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5264
6.1.2014 17:06:19   
koka i po
eto vidis HNF...
pise ti strucnjak a ne laik.
ona ti je teorijski a ja prakticni dokaz user posted image user posted image

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 5265
6.1.2014 17:12:33   
HNF
jooj zene drage hvala vam puno, bas mi znaci to sto ste se javile. ma ja njoj kazem pa zar ne moze psihoterapijom, kaze ona meni, ma kakva crna psihoterapija, tu ne pomazu ni lijekovi dobro,a kamo li psihoterapija. pa anksioznost i prisilne misli su ti isto kao sizofrenija, stalno imas te neke misli da ces nesto uradit, i ja onda kontam pa mozda ja imam i sizofreniju, ma tako me ispepadala, da sam ja kuci dosla tako placuci,uzas. muz se prepao, da mi se nesto desilo, i ja mu to ispricam, i on meni kaze i ti vjerujes i slusas price nekog ko ima zavrsenu medicinsku skolu, boze sacuvaj . hvala vama zene moje puno ,ljubim vas user posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5266
6.1.2014 17:18:36   
koka i po
e jesi blentavauser posted image
jesi li ti ono moja komsinica?

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5267
6.1.2014 17:21:12   
HNF
haha,moze bit user posted image , Vjeruj mi koka i po, ovako osjetljiva ,kakva sam sad, sta god cujem ja odmah mislim sta da se meni to desi, i eto vidis kako me i ona nasekira sa svojim komentarima i "znanjem" .

Neposredna veza do poruke: 5268
6.1.2014 17:21:26   
Mamica24
Koka i po je u pravu. Svima nam je tesko sve imamo svoje straahove i bojazni ili nam se odrazi na fizicko zdravlje pa smo umorne boli nas ovo ili ono.. Ali to nije bolest to su mi rekla dva psihologa i jedan psihijatar.. Znaci to je trenurno stanje uma.koje ce akp Bog da proci ali se moramo mi potruditi..

Ja sam cak odustala od ad tableta iako sam ih bila pocela piti.. I evo me zivim nekad sve super nekad malo tmurno al tako nam je svima.. Samo smo mi malo osjetljive pa zelimo da nam uvijek bude sve super a to ne moze tako.. Zivot je pun brige sikiracije uspona padova ali i lijepih momenata pa imamo ovu divnu djecicu zivot pred njima i pred nama valja od njih napraviti samostalnog covjeka.. Valja ih sto bi se reklo izvesti na pravi put..

HNF mila ne slusaj kojekakve gluposti pametnjakovica.. Meni je moj dr opce prakse rekao "ma daj nije to nista" a to mi je rekla i jos jedna dr inace moja drugarica... Eto da pobijem tu tcoju medicinsku radnicu...

Moja HNF ja danas cijeli dan sama sa djecom a trebam da dobijem. Ubise me bolovi u nogama u potiljku... Onda nekad imam osjecaj da mi se vrtoglava.. Ali se trudim da me to ne plasi... Prije sam zbog tog sizila ali sam se trudila da naucim sebe kako da se postavim u tim situacijama.. I zato nemoj da se plasis jer si nesto cula sto ti nije odgovaralo. Nemoj tome dodavati puno paznje
. Vidi nas koje smo ovdje sa istim ili sl simp pa smo zive zdrave neke piju tabl neke ne.. Popijem i ja nekad lexi pa sta to nista ne znaci popije ga i najzdravija osoba. Eh i jos ovo meni je psiholog rekao da je anksioznost u zivotu potrebna u odredjenoj kolicini i da mi samo trebamo razviti malo vise tolerancije na nju. Nije to bolest upamti..

Neposredna veza do poruke: 5269
6.1.2014 17:21:59   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: HNF

jooj zene drage hvala vam puno, bas mi znaci to sto ste se javile. ma ja njoj kazem pa zar ne moze psihoterapijom, kaze ona meni, ma kakva crna psihoterapija, tu ne pomazu ni lijekovi dobro,a kamo li psihoterapija. pa anksioznost i prisilne misli su ti isto kao sizofrenija, stalno imas te neke misli da ces nesto uradit, i ja onda kontam pa mozda ja imam i sizofreniju, ma tako me ispepadala, da sam ja kuci dosla tako placuci,uzas. muz se prepao, da mi se nesto desilo, i ja mu to ispricam, i on meni kaze i ti vjerujes i slusas price nekog ko ima zavrsenu medicinsku skolu, boze sacuvaj . hvala vama zene moje puno ,ljubim vas user posted image

user posted image ,ma ni blizu

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5270
6.1.2014 17:29:42   
koka i po
haha,moze bit , Vjeruj mi koka i po, ovako osjetljiva ,kakva sam

jesi.jesi...koliko me pamcenje sluzi...i to vrlo blizuuser posted image

e vidis...u pravo o toj osjetljivosti pricam.
ljudi sa ovim poremecajem nisu nista drugaciji od ostalih...nego su samo malo vise emotivniji i senzibilniji.ta osjetljivost/emotivnost uvijek ce biti u tebi jer je dio tebe i neces je se rijesiti,
treba da budes ponosna na to jer to nije mana nego vrlina....samo je trebas kanalisati u pozitivnom pravcu.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5271
6.1.2014 17:31:42   
Mamica24
Sve se mi bojimo da cemo poluditi oboliti da cemo se onesvijestiti.. Ali to su samo nasi mali glupi strahovi koji nas jos vise plase.. Ja sam sebi pripisivala kojekakve bolesti ali Hvala Bogu nista od tog nisam imala. Kad god odem dr nalazi sve bolji vise me sramota bilo ici... Dakle nemoj nemoj sebi prisivati kojekakve bolesti... Radije uzmi neki casopis npr. Cosmopolitan pa malo citaj o sexi pozama i sl. :-) pa malo oko muzica se uzvrti :-) obuci nesto izazovno uspavaj djecu i draga priusti sebi doooooobro opustanje uz masazu naravno... :-)

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 5272
6.1.2014 17:33:26   
Mamica24
Samo da dodam - garantujem da ces zaboraviti na sve pa i na anks :-)

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5273
6.1.2014 17:49:41   
HNF
hvala vam drage moje, na pozitivnim komentarima,ohrabrile ste me. A mamica 24 vjeruj ne manjka nam toga,hehe,bez obzira na anksioznost, ali eto ,valjda ce i to jednom sve proci akobogda :)

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 5274
6.1.2014 21:15:23   
Mamica24
Naravno da hoce.. Samo polahko i proci ce.. Niso sama!!

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  209 210 [211] 212 213   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  209 210 [211] 212 213   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *