|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  200 201 [202] 203 204   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
31.5.2013 9:01:18   
dana123
Ma cure moje neznam šta da kažem,očito su tridesete krizne godine,navodno do 33g.ja imam toliko pa se nadam da će proćiuser posted image user posted image .Saznala sam da moje dvije školske kolegice imaju takvih problema,za koje sam mislila da nikad nebi, ali eto nitko nije imun.Zbunjola a šta da ti kažem jedino to da će proći,i nadati se tomeuser posted image ,ja sam imala tisuću strahova,a sada nemam možda malo,ali mislim da svaki čovjek ima neki strah.Pozdrav svim novim, i mojim starim curkamauser posted image .Samo da kažem čula sam se sa bibom,i ona je trudnauser posted image

(odgovor članu zbunjola)
Neposredna veza do poruke: 5026
31.5.2013 12:11:12   
Maya 8
Cure, žene user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 5027
31.5.2013 15:55:23   
zbunjola
Dana nadati se najboljem. Sinoć sam hvala dragom Bogu zapala bez lexića user posted image ali sam ga popila jutros kada sam krenula na posao...ono ipak da sam malo opuštenija i smirenija jer sam u prošli utorak imala krizno stanje ( bilo mi loše, pritisak 160/90) ma tipičan napad panike...malo mi kao ružno bilo ja se isprepadala, pritisak skočio. Ekg Bogu hvala ok, internista rekao sve ok, neuropsihijatrica mi dala xanax - pila sam ga par dana, meni nikakvog napredka nije bilo pa sam prestala a nastavila uzimati lex od 1,5 + propronol koje mi je internista dao da pijem 7 dana po pola da se malo srce zaštiti i smire ti otkucaji. Danas sam superiška Bogu hvala. Trudim se ne misliti o tome koliko je moguće...a da se en lažemo nije lako. Samo kontam evo saće mi se nešto ružno desitiuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Znate i same kako je teško. U principu opteretiš se glupim razmišljanjem, trošiš organizam i nema napredka. Zajedno smo jače. Biće nama svima bolje aBd. Ljubim Vas sveuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 5028
7.6.2013 18:46:19   
dammy
Drage moje zenice,jeste li dobro?Niko se danima ne javlja,mozda smo se izlijecile.Ako je takouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zbunjola)
Neposredna veza do poruke: 5029
8.6.2013 20:14:53   
dana123
Ja već dugo ok pupupu da neureknemuser posted image user posted image

(odgovor članu dammy)
Neposredna veza do poruke: 5030
9.6.2013 14:52:43   
Luna89
Bok curke, samo da se javim nakon tri tjedna sto pijem Bachove kapi kako sam rekla :-) Ja sam puuuuno bolje, a ja ne znam da li je to posljedica kapi ili ne :) I dalje znam ja panicariti, ali se osjecam puuuno smirenije, nemam one grceve u zeludcu kako sam imala, ne razmisljam o problemima, neda mi se, ne ulazim u probleme, jednostavno sam smirena. Jedino cega me strah da mi se ne vrate problemi, ali eto, mislim da mi kapi svakako nisu odmogle. Maya8 kakvo je kod tebe stanje?? :)
Nadam se da ste mi curke dobro, i da se drzite :) Mozemo mi to prebroditi, doci ce bolja vremena :)

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 5031
9.6.2013 14:55:08   
Luna89
I da, nasla sam na internetu clanak da anksioznost prouzrocava losa prehrana - ugljikohidrati, slatkisi. Izbacila sam skroz i slatkise iz prehrane, vjerujem da ima nesto u tome user posted image

(odgovor članu Luna89)
Neposredna veza do poruke: 5032
10.6.2013 22:45:04   
zbunjola
Pozdrav svima...samo jedno pitanje. Desava li se vama da vam se u prsima "stisne" ...kao pritisak neki. Predpostavljam da je t gecenje musica jer aam non sto napeta.nekad me zigne na lijevoj strani...odmah kontam srce. I tako mislim o glupostima i onda me bas pritisne..lijeva ruka me boli. Ali imam osjecaj da je fakat sve od psihe

(odgovor članu Luna89)
Neposredna veza do poruke: 5033
14.6.2013 13:44:00   
Aminna
pozdrav svima i mladima i starima i mojoj lajlac gdje si lajlac?
da necemo umrjeti ovog to vec znamo sto posto. od silnih vrtoglavica , stipanja, lupanja srca itd zakljucila sam odavno da necu umrjeti niti bolujem od neke nedo bog bolesti. opustite se cure nece vam nista biti. ponavljajte to x puta. sv ce to biti ok dok god nema ovog kao meni "psihicki simptomi" i crne misle i opsesivne i kad imas osjecaj tu si a nisi tu. grozno. neznam dal jos ko tako ima? znaci sve oko mene zna biti cudno ponekad pogledam u cerkicu malu bebicu i kontam nemogu shvatiti da moja beba. ma sto cuda. samo napred cure i pozitiva bice sve ok

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 5034
14.6.2013 16:23:14   
Maya 8
Luna i meni su dobre kapi smiruju me al sad sam dobro pa ih nekad sjetim se da popijem nekad ne i tako. Jednu bocu sam popila, dešava se panika kad se iznerviram i kad počnem nešto misliti. Zato više ne mislim ništa, dan za danom lagno živim. Pozdrav za sve cure.

(odgovor članu Aminna)
Neposredna veza do poruke: 5035
14.6.2013 20:07:42   
dana123
Maya i meni je tako bilo.Stalno sam imala osjećaj da je sve oko mene čudno, kao da mi je sve nepoznato,ja mislim da je to derealizacija od prevelike napetosti.Nije trajalo cijeli dan recimo od jedan do pet sati,to je bilo moje čuđenjeuser posted image user posted image .Evo već dvije godine nemam tog simptomauser posted image .E da di nam je lajlac zaboravila nas user posted image

(odgovor članu Maya 8)
Neposredna veza do poruke: 5036
14.6.2013 20:09:54   
dana123
Ups aminna na tebe se odnosi ovo čudno,ma baš sam blentava user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 5037
17.6.2013 18:57:32   
Aminna
stvarno je glup osjecaj tu sam a nisam tu. mada je to sasvim ok najgore sto uvjek fali nekih 5-10% da bih bila potpuno kompletna osoba.
sve mi je normalno i djeluje kao prije al ustvari nije skroz. pih i ovaj mozak je pravo cudo

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 5038
27.6.2013 13:06:12   
jana40
E ŽENE MOJE, NE JAVLJAM SE TAKO ČESTO, ALI REDOVNO VAS ČITAM, KOD MENE SVE PO STAROM , 2 DANA DOBRO A ONDA 3 LOSE, OVIH DANA SAM TREBALA IĆI NA NEKAKVO ZAJEDNIČKO DRUŽENJE SA RADNIM KOLEGAMA, ALI SAM BILA LOŠE DA NISAM MOGLA IZAĆI IZ KUĆE, A ONI TO NE RAZUMIJU I , NORMALNO KAO LJUTE SE, A MENE ONDA GRIZE SAVJEST ZBOG TOGA, KAKO NAUČITI DA SAM SEBI NAJVAŽNIJA JA, MISLIM DA MI SE SVE OVO I DOGAĐA ZATO STO GODINAMA UDOVOLJAVAM DRUGIMA, ALI KAO DA MI JE TO USAĐENO U GLAVU, user posted image STA DA RADIM JEDINO DA JOS LUPAM GLAVOM O ZID,, ...

(odgovor članu Aminna)
Neposredna veza do poruke: 5039
6.7.2013 15:35:48   
koka i po
NORMALNO KAO LJUTE SE, A MENE ONDA GRIZE SAVJEST ZBOG TOGA, KAKO NAUČITI DA SAM SEBI NAJVAŽNIJA JA, MISLIM DA MI SE SVE OVO I DOGAĐA ZATO STO GODINAMA UDOVOLJAVAM DRUGIMA, ALI KAO DA MI JE TO USAĐENO U GLAVU, STA DA RADIM JEDINO DA JOS LUPAM GLAVOM O ZID,

nista...takva si rodjena i promjeniti se ne mozes.jedino sto mozes uciniti da si bar malo olaksas jeste ugoditi sebi..da podsvjesno osjetis ugodu jer si bar na trenutak stavila sebe u prvi plan makar sitnicom.cisto sumnjam da bi drugo titrali tebi kao sto ti titras njima.i mozes danima sebi trubiti u glavu da trebas biti no1 opet neces uspjeti.i nemoj da mislis da ti se desava to sto ti se desava radi toga sto su drugi uvijek na prvom mjestu...nije ..nego je samo jos jedan dokaz da nisi egoisticna,sebicna i samo sebi vrijedna.trebas se ponositi time a ne osjecati teret.
i vjeruj mi znam sta pricam.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu jana40)
Neposredna veza do poruke: 5040
13.7.2013 17:13:49   
TAJRA
Pozrav za sve,citam i ne vjerujem koiko nas je u ovom sranju blago receno,pa ja se borim godinu dana sa napadima panike i anksioznoscu i depresijomuser posted image .Ne prodje dan da ne placem,mada koristim ad oni su mi kao pomogli,ali uzasan strah od smrti imam kada dodje taj osjecaj,unistava mi zivot,od ranog jutra do kasno u noc sta god radim mislim o tome,plasim se,plasim se za svoju djecu,za sve se plasim,osjecam bol u prsima ruznu onu napetost znate o cemu pisem svi vjerovatno imate slicne simptome,jako bi voljela biti dobro,al popusta mi snaga nemam snage da se borim,plasim se evo dok pisem ovo imala sam blazi napad koji je krenuo nakon ciscenja kupatila samo lose mi legnem i placem i kao da tada malopopusti nalazi uredni osim prolaps mitralis srca sto imam al kazu bice ok pomozite kako da pomognem sebi

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 5041
13.7.2013 17:55:31   
koka i po

IZVORNA PORUKA: koka i po

vec sam pisala moju pricu.vjerovatno je nisi procitala jer si dosla mnogo kasnije na ovu temu.nije mi tesko da je ponovim.dobro znam sta prolazite i kako se osjecate i vjeruj da ne mlatim praznu slamu.pa da pocnemo.
moje smetnje su pocele tik poslije rata u kome sam izgubila brata,nagledala se strahota u ratnoj bolnici gdje sam radila i hiljadu drugih stvari koje je prokleti rat donio.moj otac je imao obicaj reci da me Bogdom sprijecio da idem tamo gdje sam isla i bila...ali to niko nije mogao jer je to bila moja misija i moj prilog u odbrani zemlje,iako sam bila takoreci dijete.u pocetku nisam znala sta mi se desava.strahovi,nocne more,napadi panike,"neobjasnjivi"bolovi,stah od toga da cu sebi nesto napraviti itd.polako ali sigurno sam pocela da se povlacim iz drustva,da se osamljujem ,razmisljam o tome sta mi se desava i to je bio pocetak mog pakla kroz koji sam prosla.ubrzo nisam smjela sama izaci iz kuce (trebala mi je pratnja) jer sam imala vrtoglavicu i mislila sam da cu se onesvjestiti.u tom periodu "izolacije" od svijeta najvise mi je pomogla moja majka...dusa moja...jer me stalno izvodila u setnje...ko malo dijete a ne odraslu osobu.prosla sam sve moguce i nemoguce doktore,povadila sve nalaze...organski sve u redu ...ali nije bilo u mojoj glavi.
tako da mi je jednog dana dosadilo da me drugi "drze za ruku".nasla sam dobrog psihologa( po preporuci neuropsihijatra ,jer nisam bila slucaj za njega).isla sam dva puta sedmicno tj.vozili su me jer nisam smjela da putujem(jedan od mojih strahova koji bi se kasnije ispostavio kao strah od odvajanja od dragih osoba).moja dijagnoza je bila ptsp.uz pomoc moje drage Edite(psihologa)bacila sam apaurine kojim su me kljukali jer nisu znali sta se desava sa mnom(jos jedan kiks doktora).noge su mi se tresle os straha i srce ludjacki lupalo dok sam prelazila most na kojem sam prije par godina bjezala od pama i pata.u glavi mi je tutnjalo i cula sam isti onaj zvuk i prasak metaka kojim su me gadjali.ali sam ga presla....i dobila na poklon lizalo od mog sadasnjeg muza.onda sam odlucila da idem na jedan seminar ,cisto da se ponovo ukljucim u zivot.isla sam...sa tabletama u džepu za svaki slucaj koje nikad nisam popila.pod je propadao ispod mojih nogu dok sam bila na otvorenom prostoru i medju ljudima(strah od otvorenog prostora uzrokovan granatom koja mi je umalo presudila).ali sam isla.onda sam upisala fakultet i zavrsila ga.misli i strahove od ostrih predmeta rijesila sam hobijem.svaki put kad bi me uhvatilo pocela sam da sijem i izradjujem nakit.ooooo koliko sam samo kompleta na ruke sasila i lancica i narukvica napravila.ali sam se borila sama sa sobom.jer sam bila jaca sama od sebe i to sam htjela da si dokazem.da naglasim da sam u tom periodu isla redovno na psihoterapije.prihvatila sebe,borila se sa sobom pod svaku cijenu pa i po cijenu zivota.
i postala sam ovo sto jesam.
nema tog foruma i stranica u kojem bi mogla stati sva moja prica ..ali jedno cu ti reci...
nadji sebi dobrog psihologa,bori se sa sobom.nista nece samo od sebe proci...nista.proci ce kad ti to budes htjela i kad tvoja zelja za ozdravljenjem bude jaca od tvojih strahova.
i ja nemam neku "dodatnu" snagu koju vi spominjete.ta snaga nalazi se i u vama samo morate htjeti i zeljeti.
ja ti zelim svu srecu svijeta i tebi i vama ostalim.
ja sam svoju bitku dobila a na vama je da izborite svoju.

TAJRA...ovo je samo dio moje zivotne price.nadam se da ce ti bar malo pomoci u tvojoj borbi.
smrt nije kraj...to je samo pocetak neceg novog i prelazak u drugu dimenziju.
kazu da covjek nije svjestan trena kada se radja(u to smo se uvjerili) ni trena kada umire...ako ti ovo ista znaci.
sta je smrt prema ovome sto nam se svima trenutno desava.nista nije toliko strasnije od samog straha koji covjeka paralizuje.a vec sam negdje napisala....strah nije toliko strasan ako se gleda iz drugog ugla.
sretno.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5042
13.7.2013 19:13:18   
TAJRA
Ja sam nova ovdje,jako mi je zao kroz sta prolazimo i niko nas ne moze shvatiti kao mi same sebe,jeli nekome stalno prisutan osjecaj straha od smrti pozzz za sveuser posted image

(odgovor članu Luna89)
Neposredna veza do poruke: 5043
13.7.2013 19:18:38   
TAJRA
Draga Koko i po mnogo ti hvala na savjetima,uvijek cu nositi ovo u glavi kada me strah spopadne,mnogooooooooo ti hvala nadam se da je pomoglo i drugima ovo sto si napisala ,ali tacno istina strah se hrani strahom,ljubim te i drago mi je da si dobrouser posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 5044
13.7.2013 19:35:53   
amra_sa
Koko pa ti si baš svašta prošla i proživjela user posted image
Tajra zanimaj se nečim, rad liječi 10000 % Teško je ali nađi sebi hobi, čitaj pa i piši na forumu, lakše je kad se briga i bol podijeli ...
Meni je ovaj forum super, nasmiju me i razvesele ove žene ...
Ima raznih sudbina i ovdje, kad čovjek sve pročita kaže Elhamdulilah, dobro je, ne daj Bože gore ...
Neđi sebi dobrog psihologa, dobro ti koka reče ... Mnei je npr. puno pomogla jedna osoba, rekla mi je pravu rečenicu u pravo vrijeme ... Bio je to razgovor, razgovor koji me uputio i promijenio da drugačije razmišljam ... Nije sve tako crno, kao što sam mislila.
Ljubav, rad, porodica, razgovor, čine čuda ... A ti si ta koja odlučuje,da li će dan provesti plačući sama sa sobom i nad svojom sudbinom ili ćeš jednostavo prihvatiti to svoje stanje i reći ma bit će bolje, život ide dalje, a meni valja živjeti ... Hvala Bogu nemaš organsko oboljenje, nešto alarmantno i sl. Biće bolje sigurno ... user posted image

(odgovor članu TAJRA)
Neposredna veza do poruke: 5045
13.7.2013 20:27:12   
TAJRA
Hvala Amra trudim se koliko mogu ali i dok radim osjecaj je prisutan,nadam se da ce biti sve ok,ako Bog da,ljubim vas sve.user posted image

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 5046
13.7.2013 22:30:34   
TAJRA
user posted image imal koga

(odgovor članu TAJRA)
Neposredna veza do poruke: 5047
13.7.2013 23:44:59   
amra_sa
Ima, ima, na ovoj smo temi najviše, bujrum pridruži nam se i ti ... http://www.ringeraja.ba/forum/rr-razgovori-chat---juli-ii-dio/m_1822688/mpage_60/tm.htm#1825366

(odgovor članu TAJRA)
Neposredna veza do poruke: 5048
14.7.2013 15:29:21   
TAJRA
kako ste mi danas svi

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 5049
14.7.2013 20:19:44   
jana40
Hvala koka na podršci, valjda ce nam svima biti bolje, i ja imam taj prolaps kao i ti tajra, ostali nalazi su uredni, dugo sam u ovome, naučila sam da kontrolisem neke simptome i to dobro, ali neki mi se jos otimaju, ja kad sam kuci nekako se i izborim sa tim s....., problem je kad moram ići negdje , tad se ne mogu nikako opustiti, i recimo ja sam super i odjednom bez ikakvog razloga desise kao neki kvrc u glavi i nastupi to čudno stanje, objasnjavala sam to i doktorima ali oni me na to samo blijedo gledaju, pozzz drage moje

(odgovor članu TAJRA)
Neposredna veza do poruke: 5050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  200 201 [202] 203 204   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  200 201 [202] 203 204   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *