enastare
|
Evo moje priče...... 2009 godine sam imala niz loših događaja , bolest majke , bolest oca , dvoje male djece , posao , kuća , obaveze itd.... počela sam se gušiti , nisam mogla jesti , spavati , hodati , ništa.... razvio mi se strah od samoubistva. ........ Mučila se 3 mjeseca i zapala u depresiju , plakala danima , grozno ...... Otišla kod psihijatra i rekao mi je da imam anksiozni poremećaj , dao mi je piti Zoloft . Pila sam ga 1 godinu i super sam se osjećala , nije bilo nikakvih senzacija u tijelu , spavala , smijala se , sve je bilo po starom . prestala nakon tačno godinu. Prestala sam ga piti u 3 mjesecu a u 12 -0m su mi se počeli javljati tjelesni simptomi , tjeskoba , strah plač i tako ali istina ne obimu kao prvi put. Ponovo sam ga počela piti u januaru 2011. godine i pila sam ga tačno dvije godine kada sam dozu prepolovila na pola tablate . Za svo to vrijeme znači dvije godine nisam imala nikakvih problema tipa senzacija , misli , ničega . Pola tablete pijem 4 mjeseca i već nekih 20-ak dana imam strah neznam od čega ..... valjda da to sve ne proživljavam , samo se mučim , nemogu da se otresem tih misli i tjeskobe ne želim povećavati dozu zolofta želim ga se riješiti zauvjek . Priznajem da mi puno godi kad sa nekim malo poričam o tim svojim strahovima. Ne kontam odkud mi to , udata sam , situirana , divan muž , dvoje divne djece , a ja u banani Šta nam se to dešava , ima li kraja , probala bih sa homeopatijom , neki je hvale... neki ne ... imate li ikakva iskustva oko toga i da li znate kako prevazići ovo stanje glupo .........katastrofa čuj samoubistvo....... fuj....
|