ludamala
|
zdravo drage moje kako ste mi vi,ja sam uglavnom dobro,drzim se,jedino me ove nagle promjene vremena malo ˇˇnosajuˇˇ,ali nije toliko strasno.Knjiga je stvarno super,ja je citam svaki put iz nova,kad osjetim da me napadaju ovi glupi crnjaci,kazem sama sebi to su samo misli koje mi ne mogu nista.Uglavnom ja sam promjenila svoj pogled na zivot,malo sam i neke navike promjenila,da vam ne duzim,kratko cu napisati pa mozda nekome nesto od ovoga i pomogne.Sto se tice izhrane kao i vi sada jedem kvalitetnije,pijem Mg I OMEGU3-6-9,vitam C,posto sam pusac,njega pijem svaki dan,kafu pijem samo ujutro i to sa malo mlijeka,slatko jedem u manjim kolicinama,skoro svaki dan setam 1-2,sata,pijem maticni sok od aronije,on vam je super za sve,pogotovo za nervozu zeluca,meni je zeludac lupao ko lud,mislila sam da ce da se raspadne,sad je puno bolje,vec dva mjeseca ne pijem lexsilium.sada kad sam bas puno nervozna,popijem kapi od valerijane,njgore mi je kad sam u PMS,to su prirodne kapi za smirenje,ne smiju se piti sa sedativima,one su najbolje kada se pocnete odvikavati od lijekova,svaki dan ispunjavam krizaljke,to mi je psiholog preporucio,cisto da zaokupiram mozak,i sto je najvaznije ponasam se u skladu sa osjecanjima,kad mi se place ja placem onako iz cista mira,kad sam raspolozena smijem se zezam,kad sam ljuta galamim i vicem,jednostavno dam sebi oduska,prije sam cini mi se sve to cuvala u sebi,sad dam do znanja da nisam ni ja konj,koji moze sve da podnese,kad sam umorna ostavim sav posao i legnem pola sata da se odmorim,inace sam majka 2 djece,8 i 6 god,prije nisam imala cini mi se nikad odmora,forsirala sam samu sebe,onda me od umora uhvati jos veca nervoza,sad stavljam sebe na prvo mjesto,nemojte misliti da sam postala sebicna,ali mislim da je vrijeme da pocnemo sebi udovoljavati a ne samo drugima,ako nisam raspolozena za goste jednostavno kazem dodite drugi dan danas ne mogu,prije to nisam radila,nekako mi bilo nezgodno reci,a znala sam biti preumorna,iscrpljena ali hajde da ne iskvarim drugima,vjerujte mi da se puno bolje pocnete osjecati kada naucite reci ne ponekad drugima,nemojte se tjerati nista na silu,bitno je da se ponasamo u skladu sa raspolozenjem.i sto je najvaznije puni te se pozitivnim stvarima,pogledajte neku dobru komediju,ja sam neki dan gledala ˇˇbice,biceˇˇako se sjecate merime i velije,prvo sam se smijala pa plakala pa opet smijala ali sam se poslje osjecala super,Ono sto zelim da podjelim sa vama je da treba da se ponasate kako se osjecate i vidjecete da ce te se osjecati bolje.Izvinite sto sam oduzila ali imala sam potrebu da podjelim sa vama,mozda nekome pomogne samo hrabro u nove pobjede zivot je lijepi ovo nase stanje je prolazno aBd proce to vjerujte u to .
|