|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  190 191 [192] 193 194   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
7.10.2012 16:55:15   
dana123
Pozdrav lajlac ,ma veliš taj, kako reče titinus,ma ja mislim da ga imam stalno mi šumi i tuli u ušima još nisam radi toga išla doktoru ali me živcira kad legnem u tišiniuser posted image uf,uf,joj kako se toga riješitiuser posted image

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4776
12.10.2012 15:13:26   
brinetyca
Ćao cure, kako je ? Nešto ste se stišale, mora da ste dobro user posted image Ja počela s tom terapijom ima 10 ak dana i mogu reći da sam puno bolje od kad je pijem (samo me smeta kad pročitam negdje a i ja tako donekle mislim da je to samo maskiranje problema i da kad prestaneš da je piješ da je stanje opet isto ili još gore) :( . inače, nije da više nemam nikakve smetnje ali puno bolje se krećem, bez mantanja i nekih velikih panika da ću past ili nezz ni ja šta već. ne propada mi tlo dok hodam i sad postajme malo slobodnija:)) sve vas puno pozdravljam !!!! user posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4777
12.10.2012 19:40:32   
ensa
i ja bih rado malo o sebi..i mom problemu.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 4778
12.10.2012 20:52:53   
dana123
Ensa slobodno reci šta te mučiuser posted image

(odgovor članu ensa)
Neposredna veza do poruke: 4779
21.10.2012 19:28:18   
Aminna
pozdrav svima nadam se da ste vi okej i da se nemorate puno boriti.
imam jedno pitanje za vas neznam ni da li sam i pitala ...
pred spavanje se znaju pojavljivati razgovori izmedju nekog poznatog ili nepoznatog ili slikice neke ili ljudi neki bez razgovora. to traje par sekundi i nestane i onda ili zaspim ili opet se pojavi ali nesto skroz drugo.
to nije svaki dan vec ponekad. i kad zaspim nocu kad se probudim izmedju spavanja i sna ako sam nesto sanjala ja kao da nastavim da sanjam a budna sam isto tako traje par sekundi. cudni snovi i cudno ponasanje kad konacno se probudim. imam osjecaj da sam zbunjena citavu noc.
do duse trebam da rodim u roku 10dana. neznam da li je nesto pojacano u vezi trudnoce. jer to sanjanje nisam imala ranije sad je pocelo prije nekih 1mj. a ti razgovori to vec mjesecima traje ...od do...
ako se iko prepoznaje il je ovo zabrinjavajuce jer ja to ponekad ne marim al ponekad kao danas me strah da nisam skrenula sa baglama????

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4780
25.10.2012 0:50:00   
jana mk
Falim li kolegi?user posted image user posted image user posted image user posted image .....citam vas ali da nedavim pa zato i nepisem ,ja se nemam cime puno pohvaliti ,jeste da je malo bole ali da je neki veliki pomacaj s mrtve tacke jos nije iako pijem vec 1 god eliceu i po 1 mg lorsilan ,borim se ko lav ali kako zima nablizava sve mi se depresija vise blizi osecam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ali nek bude sta biti mora ..umorila sam se od tuzakanja i presipanja od suplje u prazno...valjda ce biti i boljih dana samo da me nemlatne depresija s istim intenzitetom ...drugo cu da izdrzim ....al ajd no sikiriki jano glavu gore idemo dalje ...e a ja inace neidem mom dr cesto bila sam prosle godine u decembru i nisam vise nevolim da ga cesto gledam potseca me na moju bolest hhihihihihi ...sve sve vas ljubim i grlimmmmmmmmmmmmmmmmm i ja ko lajlac necu da nabrajam da nekoga ne ispustim sve vas volim i ljubim

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu Aminna)
Neposredna veza do poruke: 4781
25.10.2012 11:26:14   
dana123
Evo da se i ja pofalim da već godinu dana pijem zoluft,i super se osjećam,ma već tri mjeseca nisam popila misar za smirenje,a isto tak počimam zaboravljat i na zoluft,pa moram dobro pazit da ga ne preskočimuser posted image .Jano draga ja mislim da tebi nisu pogodili terapiju.Eto još uvijek sam zaposlena to me u potpunosti ispunjava volim pomagati nemoćnim ljudima,a pogotovo mi je najdraža pacijentica sa šizofrenijom njoj pridajem najviše pažnje,baš mi je jako dragauser posted image Drage moje želim vam sve najbolje, i jedan veeeeliiiiiiiiiiiiki pozdrav!!!

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4782
26.10.2012 10:52:06   
BlackMagicWoman
heroine moje, kako ste mi ? Bajram Serif Mubarek Olsun svim pripadnicama islamske vjeroispovijesti i da ga provedemo bez trunke anksioznosti sa svojim najdrazim i puno baklava user posted image user posted image ... Poseban pozdrav moram ovim nasim trudnicama da im sve prodje kako treba, aBda user posted image ... Jancek, mozda je Dana u pravu, da probas neku drugu terapiju, jer ne pogadja iz prve uvijek. Ja sam na Zoloftu vec 5 mjeseci i osjecam se znatno bolje, napada jos ima i jos mnoge stvari ne mogu, ali mi je umanjen intenzitet napada i smanjena cjelodnevna anksioznost ... Ja sam zadovoljna sa istim, pa pokusaj i ti ... I mani se tog straha od depresije, meni je dijagnosticirana, pa evo sam ziva, zdrava user posted image ... Sve se moze vjeruj, smao treba zapeti jace, kad je tesko onda jos jace, pa mora progurati, vjeruj ... Sve, sve vas ljubim redom user posted image user posted image user posted image ... cuvajte se ... P.S. Blur, ljubomorna sam, moras doci u Sa, da te i ja vidim i malu ljepoticu :****

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4783
26.10.2012 15:35:11   
brinetyca
Ja sam punoo bolje odkad sam počela s terapijom. Mada se i sad zna zadesit da mi gdje god propadne tlo pomalo ili da sam neuravnotežena ali mnogo manje. dosta opuštenije idem gradom user posted image a počela sam i da radim u kafiću (slastičarnoj) ima tjedan dana. malo mi se tresu rukice dok spuštam kavice i tako to ali nije loše. osjećam se ispunjenije

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 4784
14.11.2012 1:18:12   
jana mk
sve vas ljubim....samo nek ste svi dobro pa i nek se nejavlja niko vec 20 dana user posted image user posted image user posted image user posted image

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu brinetyca)
Neposredna veza do poruke: 4785
19.11.2012 12:13:16   
BlackMagicWoman
oooo, zene, jeste li ziveeeeeeuser posted image user posted image user posted image ... samo da vas pozdravim i ljubim puno sve redom ... nadam se da ste sve dobro user posted image user posted image user posted image user posted image

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4786
19.11.2012 14:27:12   
dana123
Ja jesam, i hvala bogu dobrouser posted image

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 4787
19.11.2012 14:28:45   
dana123
jao tuke mislila sam ovoguser posted image ,ja brzo uletih i odmah zbrljahuser posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4788
20.11.2012 16:09:49   
mo girl
ja udjem al vidim niko ne pise pa neznam onda ni ja sta cuuser posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4789
20.11.2012 18:17:05   
biba26
i ja isto ulazim svaki dan, ali nitko ništa ne piše pa tako ni ja. mene zanima sada nešto drugo, je li imala neka od vas iskustvo s biokemijskom trudnoćom (rani spontani), ili izvanmaterničnom? Molim Vas da napišete nešto o tome ako koja je. Test mi je početkom ovog mjeseca bio pozitivan, no, u petak sam prokrvarila i otišla na hitnu, beta je bila 574, na uzv se ništa nije vidjelo, apsolutno ništa, doktorica nije znala je li to spontani ili izvanmaternična, u subotu ujutro sam opet došla jer sam jače krvarila, opet ništa, beta je pala na 320. sad čekam četvrtak da idem svom ginekologu da me detaljno pregleda i objasni. meni je sve izgledalo kao obična menstruacija, doduše s pozitivnim testom, betom koja dokazuje da sam bila trudna i kašnjenjem menge 14 dana. Ako je bilo koja imala slično, nek se javi, please!!

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 4790
20.11.2012 18:38:21   
koka i po
bibo....prenesi ovaj post na slicnu temu...sigurno ce ti se neko javitiuser posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 4791
21.11.2012 14:01:32   
dana123
Evo draga ja ću ti reći o tome.Meni se to desilo prije deset godina,tada mi je kasnilo samo tri dana,i prokrvarila,naravno i meni su rekli da je vanmaternična,pa završila na operaciji.Ništa se nesekiraj ako ti pada taj beta ,moguće da je bio spontani nažalost,neznam šta da ti kažem bolje i to nego vanmaternična.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 4792
11.12.2012 0:41:34   
blur 77
Drage moje, oprostite sto se ne javljam cesto, cura mi je zahtjevna, hoce igru po cijeli dan, pa jedva stizem bilo sta uraditi. Kod mene nista novo, osim sto razmisljam o jos jednoj bebi. Eto! Dobro se osjecam, zivim normalno, potpuno sam se posvetila svojoj bebi (iako je vec cura od godinu i po za mene beba). Samo ponekad razmisljam o onome sto sam prosla, i uhvati me strah da se opet nekad ne vrati. Ali imam misliti o mnogo ljepsim stvarima, dovoljno da me beba poljubi i zagrli, ja sam najjaca i najhrabrija zena na svijetu.
U poslednje vrijeme se mnogo govori o anks, pn, depresiji, mnogo poznatih pati ili je patilo od istih, u knjigama koje citam stalno nailazim na likove sa tim poremecajima i onda se pitam da li bas sad svi o tome pisu, ili su pisali i ranije ali ja to nijesam memorisala, jer nijesam poznavala problem, vec sam ga postala svjesna tek nakom sto sam prozivjela to iskustvo. Uglavnom, ranije sam mnogo vise citala, ali ove zadnje knjige, casopisi, sta god otvorim naletim na po neki poremecaj.
Sve vas mnogo ljubim i pozdravljam

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4793
12.12.2012 17:51:30   
Pantera.
Drage moje znam kroz šta prolazite i od sveg srca vam preporučujem stranicu anksioznost.net ... meni je jako pomoglo iščitavanje teksta ... imala sam utisak da je taj neko koji to piše sve vrijeme bio uz mene dok sam imala anksiozni napad... jako su mi pogli savjeti sa stranic e čak sam sebi tekst isprintala i svevremena na vrijeme ga pročitam jer je jako edukativan po pitanju anksioznosti i 99% stvari vezanih uz to stanje...

meni je jako pomoglo nadam se da ce i vama...

Arhitekti svoje greške pokrivaju mramorom, liječnici zemljom, a žene dekolteom...

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 4794
16.12.2012 8:15:47   
Hanuma667
Pozdrav drage moje ja sam ovdje nova,tek sada sam se registriralauser posted image  Vidim da mnoge prolazite kroz aj anksiozni period a neke su cak i upsjele.Ali sve mi se cini da nikome nije kao meni,sve se mislil jao pa to su sve laksi slucajevi,kod mne je najgoreuser posted image user posted image  ali opet se nekako vratim i uravnotezim,to me samo tako prevrne.E ovako anksioznost sam dobila u osnovnoj skoli i javljala se u periodima 3,4 puta i prije  4,5 mjeseci opet.Moja skolska drugarica se ubila i meni je to bio okidac automatski,a sto,a kako,a zasto,sta je njoj bilo,i odma ja pocinjem zamisljati da ce meni isto tako biti,sve mi tuzno,nekako user posted image  pa bude  bolje i 24 sata misli da i ja nesto tako uradim,sta bi bilo,kako,zasto ja te misli imam,to niko normalan nema,sta ce biti sa mene..i tako 2,3 mjeseca sad je bolje ali opet me hvata zadnjih par dana.Idem kod psihologa na seanse,tablete ne pijem,ne proporucuje mi doktorica kaze da se sa tim treba psihicki i sam izboriti jer tableta samo potiskuje i blokira trenutno misli a da moja DG:Anksioznost generalizirana sa opsesivnim mislima.Da li je to drage moje opasno,ona kaze da ne,da li sam ja neki psihicki teski bolesnik,sta vi mislite o tome,je li ima neko da prolazi ili je prolazio kroz slicno.Hvala vam unaprijed punnooo.Ljubim vassuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 4795
16.12.2012 9:06:13   
Hanuma667
Pozdrav drage moje ja sam ovdje nova,tek sada sam se registriralauser posted image  Vidim da mnoge prolazite kroz aj anksiozni period a neke su cak i upsjele.Ali sve mi se cini da nikome nije kao meni,sve se mislil jao pa to su sve laksi slucajevi,kod mne je najgoreuser posted image user posted image  ali opet se nekako vratim i uravnotezim,to me samo tako prevrne.E ovako anksioznost sam dobila u osnovnoj skoli i javljala se u periodima 3,4 puta i prije  4,5 mjeseci opet.Moja skolska drugarica se ubila i meni je to bio okidac automatski,a sto,a kako,a zasto,sta je njoj bilo,i odma ja pocinjem zamisljati da ce meni isto tako biti,sve mi tuzno,nekako user posted image  pa bude  bolje i 24 sata misli da i ja nesto tako uradim,sta bi bilo,kako,zasto ja te misli imam,to niko normalan nema,sta ce biti sa mene..i tako 2,3 mjeseca sad je bolje ali opet me hvata zadnjih par dana.Idem kod psihologa na seanse,tablete ne pijem,ne proporucuje mi doktorica kaze da se sa tim treba psihicki i sam izboriti jer tableta samo potiskuje i blokira trenutno misli a da moja DG:Anksioznost generalizirana sa opsesivnim mislima.Da li je to drage moje opasno,ona kaze da ne,da li sam ja neki psihicki teski bolesnik,sta vi mislite o tome,je li ima neko da prolazi ili je prolazio kroz slicno.Hvala vam unaprijed punnooo.Ljubim vassuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 4796
16.12.2012 10:50:01   
Alma_27
ja sam imala anksioznost (bez opsesivnih misli) sa panicnim napadima. pomogla mi je samo psihoterapija. nikad se vise hB nije vratilo ni jedno ni drugo.
sretno! user posted image

(odgovor članu Hanuma667)
Neposredna veza do poruke: 4797
16.12.2012 15:35:57   
koka i po
Da li je to drage moje opasno,ona kaze da ne,da li sam ja neki psihicki teski bolesnik,sta vi mislite o tome,je li ima neko da prolazi ili je prolazio kroz slicno.Hvala vam unaprijed punnooo.Ljubim vass

kao prvo dobrodosla.
dobro bi bilo kada bi iscitala prethodne postove da vidis da ipak ima ljudi(i to mnogo) koji imaju iste ili slicne dijagnoze i simptome.
kao drugo...zasto sumnjas u vjerodostojnost dijagnoze koju si dobila od strucne osobe?
teski psihicki bolesnici nisu svjesni svoga stanja a koliko vidim savrseno si pribrana i svjesna sebe i onoga sto prolazis.nikad ne povlaci paralelu izmedju tudjih i svojih desavanja.sto se vise poistovjecujes sa tudjim sudbinama vise ces biti opterecena svojom.
i na kraju...da ne mislis da ti odgovara neko ko nije upoznat sa golgotom koju prolazis.
ja sam jedna od onih koja se izborila za svoje ozdravljenje.i ti ces samo moras htjeti i zeljeti.ne gledati u stranu ni nazad samo naprijed.strah nije toliko strasan samo ga treba gledati iz drugog ugla.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Hanuma667)
Neposredna veza do poruke: 4798
17.12.2012 22:24:40   
Pantera.
Drage moje zenice evo i mene sa ponovnim anksioznim periodima.. Hvala Bogu do nekle sam se uspjela izboriti sa npr. Strahom da cu nauditi svojoj djeci ili sebi ili da sam tesko bolesna.. I taman kad sam pomislila da sam dobro napredovala udjem u kupatilo i pogledam se u ogledalo i takva me jeza prodje u sekundi sam pomislila da sam poludila... Koji apsurd jer ako mislis onda nisi lud... I evo lezim i pokusavam se opustiti... Maloprije sam opet namjerno stala pred ogledalo da vidim sta mi je bilo

jel vam se ikad desilo da se gledate u ogledalo ida vam prodje kroz glavu neki ruzan osjecaj neke jeze kao da zelite sebi reci da mozda to niste vi.. To cu sutra spomenuti svom psihologu..
to mi je treca seansa tako da se nadam Ako Bog da uspijehu. Ako je slucajno meka imala ovakve simptome i misli ja bih vas zamolila da mi kazete kao se izborite s tim.. Ja cesto sebi stvaram predstave u glavi koje me jako plase npr.kako trcim i vristim po kuci.. Pogotovo me to uhvati navecer kad legn pa bih vas zamolila za savvjet...

Arhitekti svoje greške pokrivaju mramorom, liječnici zemljom, a žene dekolteom...

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 4799
17.12.2012 22:40:42   
Pantera.
I znate sta trebamo se mi naci negdje na kafi ko moze pa da se malo druzimo razmjenimo iskustva pa kako kazu klin se klinom izbija... Tako mozda i mi jedna drugoj izbijemo iz glave po koju bubicu... Evo ja ne mog spavati ova me kisa tako nervira a i ovaj osjecaj neke strepnje da ce mi se nesto desiti ili mi se vec desava da cu poluditi... Ustala bih da sta uradim ali sam danas isla na fizikalnu terapiju imam tu cervikalnu spondilozu pa me ruke bole uzas.. Eheto svasta ja nasara... Ljubim vas sve iako nikog ne znam al suosjecam s vama... Odoh se malo prepustiti tvu

(odgovor članu Pantera.)
Neposredna veza do poruke: 4800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  190 191 [192] 193 194   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  190 191 [192] 193 194   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *