|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  192 193 [194] 195 196   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
14.1.2013 18:37:04   
malena sharena

IZVORNA PORUKA: sydney5

pozdrav ekipi! ukratko o meni: uvijek stidljiva povučena.prvi napad panike sa 17 godina, kasnije su se javljali ne prečesto,ali uvijek su socijalnim situacijama.prije 5 godina prvi posjet prihijatru,propisan antidepresiv,anksiolitik po potrebi.sad imam 31 godinu i dalje na antidepresivima.već sam napisala na jednoj tamo temi da imam trihotilomaniju, naime čupam obrve i trepavice od svoje 12.godine.većina psihijatara misli da se radi o odgovoru na stres,čime se smirujemo. na psihoterapiju ne idem.dva puta sam imala tešku depresivnu epizodu,nakon udaje,i nakon poroda.sad sam napokon dobro,al i dalje osjećam anksioznost pri javnim nastupima.radi toga mi je propisan beta-blokator u tim situacijama,koji sprečava lupanje srca.jel vi idete na psihoterapije?jel znate u mostaru dobrog psihoterapeuta?

Draga, ja bih ti svakako preporucila psihoterapiju. Raspitaj se za dobrog psihoterapeuta u svom gradu, znaci, nekoga ko ce ti zakazati seanse, a ne propisati samo lijekove. Ova djevojka sto sam ti na drugoj temi spomenula je imala neku vrstu opsesivno-kompulzivnog poremecaja, stalno je prala ruke. Znam da je dugo godina pila teblete, jer je nakon svega dobila i depresiju, ali tek nakon psihoterapije je dosla sebi. Prije toga skoro uopste nije mogla normalno funkcionisati, a evo, ima vec nekoliko godina kako zivi potpuno normalno, tako da vjerujem da se svaki od ovih poremecaja moze izlijeciti ako se nadje dovoljno posvecen doktor koji zeli pronaci put do pacijenta, a ne sve zavrsiti sa tabletama. Sretno!

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu sydney5)
Neposredna veza do poruke: 4826
15.1.2013 11:51:58   
BlackMagicWoman
ljepotice moje, evo i mene :) ... da vam cestitam Novu sa zakasnjenjem, sve najljepse od srca vam zelim ... Lajlac, duso moja, jedva cekam da te upoznam, mi smo moibtel drugarice, to je tako divno stvorenje, vjerujte :)) ... Sto se mene tice, ja sam u frci bila, postala sam tetka, pa smo svi se zadeverali oko tog malog cuda user posted image ... Pozdrav novim clanicama, i zelim im da sto manje budu u ovom paklu. Ja sam, hvala Bogu, odlicno, napokon ostajem sama u kuci, idem do prodavnice i jos mnoge stvari, a sve to, da se ne lazemo, zahvaljujuci lijekovima, jer sam pokusala psihoterapije, ali tijelo je bilo preumorno, trebalo je malo da ga se pogura, i sad je ko novo user posted image user posted image user posted image ... Naravno ima tu jos mnogo borbe, uspona, padova, ali ja sam i vise nego prezadovoljna situacijom, jer bila sam na samom dnu ... Ljubim vas sve redom, da ne nabrajam sad, sve ste mi jednako drage user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 4827
24.1.2013 0:55:35   
jana mk
E sto je meni drago kad vidim da je nekome bolje BMW ljubim ja tebe sreco samo hrabro i bice ovog jednog dana iza nas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,moja draga lajlac mila moja i da znas da jesam skitnica ja kad mi suprug stigne kuci stalno se skitam hihihihi nema me nema danima ,pa kad si on ode znam da se zatvorim kuci i da mi je komp jedini prozor ka svetu user posted image user posted image user posted image ,ali guram nekako nisam nikako zadovoljna sovim gde jesam ali bilo je i gore ,jednostavno sam pustila nek traje i videcemo ko ce duze izdrzati crnjaci su jos uvek tu i nenadam se da cu ih se resiti uskoro ali vise i nemogu da mislim na to nek bude kako mora biti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,jos se nisam preselila ,videcemo vreme ce pokazati stacemo i gde cemo zasad mi je najbitnije da bar ovako ostanem da mi se nikad neponovi 2011 krajem i polovine 2012 to je bio moj najtezi period do sada neponovilo se nikada,sve vas ljubim i grlim ,bas sveeeeeeeeee

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 4828
25.1.2013 11:18:55   
dana123
Pozdrav drage moje,ma da se i ja javimuser posted image ,pozdrav i novim članicama.Evo već godinu i tri mjeseca pijem zoluft nisam sto posto dobro ostalo mi još deset posto anksioznosti,ali riješit ću se i ja njihuser posted image .Nemogu reći ima dana kad sam i sto posto prava ja,ali javljaju mi se krize u obliku nervoze i nemira nekad traje deset dana,nekad pet kako kada to dođe i prođe.Straha ima ,ali jako malo mislim da svi mi imamo malo straha od nečega,ali eto ne remeti mi moju svakodnevnicuuser posted image Sydney pročotala sam tvoj problem nekad davno sam imala takvih problema bojala sam se spavanja u mraku stalno sam spavala pod svijetlom,a pošto je moj muž radio noćne smijene,uh bilo mi je grozno, čak tada nisam mogla ni zaspati tek kad bi svanulo,to je trajalo neke tri godine dok jednom nisam čula da se strah strahom riješava.Tako sam ja silom spavala u mraku,i rekla sama sebi pa ja nisam dijete ja sam majka čega da se bojim,i evo nemam toga straha prošao je sada obožavam spavati u mraku i to samauser posted image .Slažem se sa kokom ako se nemožeš toga riješit probaj podsjetit psihologa.Jano pa ti si puno bolje tvoj post je pozitivanuser posted image .

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4829
25.1.2013 12:25:52   
dana123
Sory ja se zabunila ne sydney nego black rose,a baš sam mutava user posted image ,nemam baš vremena za pisanje još malo pa mi zakadila rižauser posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4830
26.1.2013 21:44:07   
jana mk
Morala sam da se javim jer nemam kome reci ,jedna forumasica me pitala koja je moja dijagnoza i ja kazem neznam sifru samo znam da je anksioznost u pitanju i ona meni kaze da je njena f41 i ja ko blesava pocnem kopati po mojih nalaza i nadjem jedan mali listic na koji pise f45 i krenem ti ja iznova da goglam i pronadjem da je to anksioznost ali neka vrsta mislim one koji se plase da su bolesni nesto tako i na kraju da se taj vid anksioznost ne leci nego da se moze kontrolisati samo s terapijom,sva sam se potresla i ponovo sam postala nikakva sta mi je ovo trebalo jao taman sam malo krenula s mrtvu tacku ..recite imali ko tu istu diganozu f45 i dali je istina ono sto sam procitala ,molim vas ako iko moze da mi napise koju utesnu rjec bicu zahvalna ovo me unisti skroz ,eto zasto ja nevolim da pricam o anksizonosti uvek nadjem nesto novo i evo mi rezultat ...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4831
26.1.2013 22:54:36   
lajlac
Morala sam da se javim jer nemam kome reci ,jedna forumasica me pitala koja je moja dijagnoza i ja kazem neznam sifru samo znam da je anksioznost u pitanju i ona meni kaze da je njena f41 i ja ko blesava pocnem kopati po mojih nalaza i nadjem jedan mali listic na koji pise f45 i krenem ti ja iznova da goglam i pronadjem da je to anksioznost ali neka vrsta mislim one koji se plase da su bolesni nesto tako i na kraju da se taj vid anksioznost ne leci nego da se moze kontrolisati samo s terapijom,sva sam se potresla i ponovo sam postala nikakva sta mi je ovo trebalo jao taman sam malo krenula s mrtvu tacku ..recite imali ko tu istu diganozu f45 i dali je istina ono sto sam procitala ,molim vas ako iko moze da mi napise koju utesnu rjec bicu zahvalna ovo me unisti skroz ,eto zasto ja nevolim da pricam o anksizonosti uvek nadjem nesto novo i evo mi rezultat ...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jano Jano ubit cu te zbog ovoga! ne guglaj i ne citaj gluposti...ma daj naravno da se ne lijeci jer nije bolest, i recimo i da jeste poremecaj - sve ima svoj lijek na ovom svijetu, nekad ga je potrebno terapijom lijeciti ili staviti pod kontrolu, a nekad ne, kao i svako drugo stanje ili ti ga bolest. Prvi put cujem za ovo sto ti pises, vjeruj ti meni a opsesivno sam guglala i nailazila na svasta. I najveca moja greska je bila upravo to, da Bogdo nisam nista citala, ne bih dugo bila u ovome. Sta sam ja tek procitala za OKP uh uh, pih pih! Nego, nije to samo da te utjesim tek tako, ali prvi put cujem za ovo i vjeruj mi, evo psiholog sam po struci, nikad takvo nesto nisam cula. Uzmi u obzir da Internet nudi dosta pogresnih informacija, nepotpunih, šturih i nestrucnih, zato zanemari i hrabro nastavi dalje. Ljubim te

Black Magic Woman tako mi je drago cuti da si bolje i da si zadovoljna kako napredujes. Ljubim te i samo nastavi!
Dano, ti si srce. Jednako te ljubim...

Lajla

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4832
26.1.2013 23:55:07   
jana mk
Znate onu cuvenu izreku Zike Pavlovica iz zikine dinastije :MOJ ME INSEKT NIKAD NE VARA:user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tako i mene znala sam da su moji pravi prijatelji uvek tu za mene ,makar i ovako preko kompa znaju da mi vrate osmeh na licu ,moja lajlac da znas da meni treba dobra batina hihihihi ,jebote f45 gde me snadje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4833
27.1.2013 0:34:09   
amra_sa
Ne znam da li ste čitale knjigu Moć pozitivnog mišljenja, ja je toplo preporučujem svima. Meni je puno pomogla.

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4834
28.1.2013 19:41:47   
jana40
Drage moje, čitam vas redovno, sve vas puno pozdravljam, kasnije sam se priključila forumu pa molim da mi neko odgovori da li je imao sličan problem kao kod mene, kod mene vam ima svakakvih simptoma nekako se borim sa tim, ali ovaj zadnji mjesec me nesto ljulja, zanosi me, nije klasična vrtoglavica, ali nesto slično, meni se to desava i kad sj kad stojim i ležim, ma užas, prije par godina radila sam sve moguće nalaze i bili su u redu, ali ovo ljuljanje me smori, zna da traje danima, a onda par dana sam super, da li je nekome bilo slično, ljubim vas

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 4835
1.2.2013 11:22:47   
reallove
Hi zene.Da vas i ja pitam nesto.Imala sam bolove u glavi,iza uha,u vratu..Otisla sam doktoru,rekao mi da je to misic,stegnut od toga boli sve..Izasla sam od njega,kupila lijekove
Ali mu nisam pretjerano vjerovala..Poslije 2 dana otisla sam drugom,on mi je rekao isto,poslije 3 dana,otisla sam i trecem doktoru,rekao mi isto..Pitala ga trebam li raditi pretrage kakve,snimanja,rekao mi,nema potrebe..Poslije toga,odem i neurologu,pregledao me i rekao isto..Dao mi lijek,poslao me na fizioterapiju,3 dana..Mm mu je objasnio kako ja nikom ne vjerujem,pa mi je rekao da uradim sliku vrata,ako hocu.Rekao mi je da je siguran da slika nece pokazati nista..Uradila sam 6 slika,ni na jednoj nema nista..Pocela sam da mislim da imam nesto u glavi..Fizioterapeut mi je pomogao,ne boli me vise glava.. Na jednom pregledu sam pocela plakati,rekla sam mu kako mislim da nesto samnom nije uredu,a on je poceo da se kune da je sve ok i da je to samo misic..Rekao mi je,ako postoji mogucnost da nesto nije uredu,bar 1%,mislis da ti ne bih rekao..Muci me to sto mislim samo lose,nekad imam osjecaj da mogu kontrolisati glavobolju i pritisak koji mi se javlja u lijevoj strani..Niko mi nije spomenuo da slikam glavu,ali ja sam pocela i o tome da mislim...Sta da radim,kako da pomognem sebi..Doktorima vise ne mogu ici..Ispalo je da su svi budale,samo ja znam sta mi je...user posted image

Ima li ovo veze sa anksioznoscu ili je nesto drugo u pitanjuuser posted image

< Poruku je uredio reallove -- 1.2.2013 11:31:27 >

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 4836
1.2.2013 17:11:00   
dana123
Ma draga nije to ništa. Da bi umirila sebe snimi i glavu tek tada ćeš se smirituser posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4837
1.2.2013 18:52:26   
reallove

IZVORNA PORUKA: dana123

Ma draga nije to ništa. Da bi umirila sebe snimi i glavu tek tada ćeš se smirituser posted image

Planiram ici,ali me strahuser posted image ....I prije sam bila panicar,ali ovaj put sam bas pretjeralauser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4838
1.2.2013 19:56:56   
dana123
Svatko se boji za sebe,ja i da moram ići vadit krv mene bi bilo strah nalazauser posted image user posted image .Ja ipak vjerujem da je to što su ti dr. rekliuser posted image i da si malo pretjerala user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4839
1.2.2013 20:28:35   
reallove

IZVORNA PORUKA: dana123

Svatko se boji za sebe,ja i da moram ići vadit krv mene bi bilo strah nalazauser posted image user posted image .Ja ipak vjerujem da je to što su ti dr. rekliuser posted image i da si malo pretjerala user posted image

nadam se da sam samo malo pretjerala i da nije nista strasno..danas se bolje osjecam,mozda bih trebala nastaviti fizikalne..vidjet cemouser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 4840
11.2.2013 21:12:59   
HNF
Da li je neko od vas imao ziganje oko srcauser posted image . Ja sam nesto zadnjih dana bas pod stresom i desava mi se da me srce ziga, i onda se ja sva prepadnem , preznojim od straha, pa mi kao tesko udahnut. Sve kontam evo ga sad ce me srcani uhvatit user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4841
14.2.2013 18:09:05   
blur 77
HNF, ne brini, i mene ziga svaki dan, to je od nervoze, samo se ne prepadaj, ucinices gore. A sto ne mozes da udahnes to je od straha user posted image .
Ljubim sve curice
Sta je sa Lajlom i BMW? Imam sjajnu knigu za preporuciti Moc sadasnjeg trenutka, ko je nije citao trk u prvu knjizaru

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 4842
14.2.2013 21:20:07   
HNF
blur 77 hvala na odgovoru. Evo par dana kako imam drugih obaveza ne stignem razmisljati o srcu i vjeruj da me i ne ziga vise hvala Bogu. user posted image

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 4843
17.2.2013 22:39:33   
jana mk
Opet ja na jadanje user posted image user posted image user posted image ,sinoc stigao pms nakon kasnenja od nekih 20 dana i bila sam ko bomba deprevina da nepamtim takvu noc ludilo,danas sam provela dan nekako bila sam ok kad sad opet me pocela mlatit depresija i osecam se jako tuzno odavno nisam imala ovakav osecaj ,neznam dal je od pms a i ranije sam bila vise depresivna kad mi dolazilo ali sad se osecam ko da cu svakok trena da otkacim i uradim nesta joj ono kako se kaze tesna koza ....jbt zivot sta sve moramo da prodjemo ...pomagajte ....neznam jeli ovo prolazno il opet ja odoh na dnu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 4844
17.2.2013 22:59:17   
lajlac
Jano draga to ti je od zakasnjelog pms-a, sigurna sam u to! i ja sam nervozna, nestrpljiva, napeta, tjeskobna i depresivna u tom periodu, a jos ako i kasni onda se sve sastavi na neki nacin. Ja sam danas imala panicni nakon toliko vremena, i osjecala sam se uzasno. Ne mogu to ni opisati...mislila sam i zaista mislim da ce mi jednog dana mozak popucati ili da ce mi zeludac od te silne nervoze eksplodirati. Pa taj trenutak ne znam ni kako bih nazvala ni opisala, jednostavno pravi pakao, kasnije ne mozes doci sebi od silnog straha, groznice, iscekivanja i misli. Pa ni moj momak bi u tom trenutku nije znacio nista, samo sam htjela bjezati od same sebe, od ovog svijeta i tog osjecaja me je bilo uzasno strah. Dokle ovako???? STa mi je ciniti??? Stid me tog trenutka sta ce moji pomisliti, vidim im uzas na licima, ma grozno...

Lajla

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4845
17.2.2013 23:13:47   
jana mk
Moja lajlac uvjek tu za mene ,e kako mi krivo sto ste mi tako daleko sve vas volim videti i upoznati ,molim boga da je od kasnenja jer ovakvu depresiju nisam imala nikada strasno ,uh duso neznam i ja neznam sta vise da kazem doklecemo i kako cemo s ovim dalje ...samo da bude bolje ...nadam se da bice puno vas grlim lajlac ljubim tebe sreco sto si uvek tu za mene user posted image user posted image

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4846
17.2.2013 23:27:39   
lajlac
Moja lajlac uvjek tu za mene ,e kako mi krivo sto ste mi tako daleko sve vas volim videti i upoznati ,molim boga da je od kasnenja jer ovakvu depresiju nisam imala nikada strasno ,uh duso neznam i ja neznam sta vise da kazem doklecemo i kako cemo s ovim dalje ...samo da bude bolje ...nadam se da bice puno vas grlim lajlac ljubim tebe sreco sto si uvek tu za mene user posted image user posted image

Nema na cemu draga! Tu smo da razmijenimo iskustva i necemo dozvoliti da nas taj period koji naleti i prodje vrati korak unazad Jano! Reci cemo sebi: Proce i gotovo...(moram i ja u to malo vise vjerovatiuser posted image ) Ali koliko patimo, to samo Bog zna i mi i niko vise...

Lajla

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 4847
17.2.2013 23:41:50   
lajlac
Zaboravih reci jednu stvar: nadam se da ste dobro svi vi koji se ne javljate...cesto mislim na vas: Biba, Dana, Jaca, BMW, Rabi, Srecicauser posted image , brynetica, niko se ne javlja...i naravno sve ostale nove i stare forumasice...

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4848
18.2.2013 14:50:58   
biba26
Drage moje evo da se malo i ja javim, čitam redovito i nadam se da ste mi sve strae članice dobro, jako rijetko se javljaju zbilja. Moram priznat da ove drage cure koje imam na facebook-u su zaista predivne žene i majke. ja sam eto tako-tako, imala sam lani u 11.mjesecu biokemijsku trudnoću, sad imamo mm i ja zeleno svjetlo za nastaviti dalje :-) Tu i tamo i mene žiga oko srca, ali već sam naviknuta da je od stresa i nervoze. Trenutno ne radim (tj.radim samo jedan dan u tjednu) i pokušavam se svaki dan zaokupiti nečim pa non-stop čistim, pospremam, radim kolače... Pozdravljam sve drage članice i javite se!!! Pusa svima! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 4849
18.2.2013 18:16:22   
dana123
Jel me netko tražio??user posted image Pozdrav drage moje evo ja sam dobro samo ponekad mi se jave krize nervoze i nemira,ali to prođe ma bitno da ja funkcioniram kao prije.Jao Bibo i ja više ne radim pa po cijele dane samo lickam kuću,kuham,ma prava kućanica.Jano tako i meni bude kad trebam dobit sva budem nikakva.Lajlac kako kažeš sam bog zna kako nam je i nitko više.Sve će to proći i moramo vjerovat u to.Sve vas redomuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 4850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  192 193 [194] 195 196   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  192 193 [194] 195 196   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *